İnşallah Kamil bey. Dediğiniz gibi olur da güzel güzel sorunsuz bir şekilde kullanırız yeni araçlarımızı
detayları önemseyen biri olarak yazıyorum.
eksileri..
bagaj kapısını kapatınca plakadan gelen saçma cızırtı.yine bagajla ilgili olarak sınıfının en küçük bagajlarından ama çok da önemli değil yeterli.
diz mesafesiyle baş mesafesi ters orantılı galiba.baş mesafesi 1.87 limit(diz mesafesi çok fazla o yüzden eleştiriyorum).
arka kol dayaması özensiz yapılmış salınım halinde.
antalya sıcağında koltuklar terletiyor.
arka kapıları kapatırken tutamak uzak kalıyor.
ön kapı tutamakları esniyor toyotaya yakışmıyor.
yol bilgisayarında anlık tüketim yok(active donanım).
torpidoda ışık yok ve torpido bu boyuttaki arabaya göre küçük kalıyor.
arka görüş kötü.arkanın nerde bittiğini kestiremiyorsunuz.ilk başta park etmek zorlaşıyor.alışmanız gerekiyor.
devir saatinin en baz donanımla premium donanımda farklı olması çok garibime gitti.
motor kaputunu açınca aradadaki boşluklardan yeri görüyorsunuz.yakışmıyor toyotaya.
performanslı kullanımda cvt şanzıman sürüşü gölgeliyor.hep geriden geliyor.
motor 97kw(130 bg)gibi yürümüyor.
direksiyonu 9 15 te tuttuğunuzda simit ince kalıyor.
bozuk zeminlerde turanza 300lerinde etkisi büyüktür ama sesi çok içeri alıyor.
toyotanın corollayı turanzalarla satmasına anlam veremedim ne yol tutuyor,ne konfor odaklı.sadece biraz uzun ömürlü ve sert.
kolçak 2 parçadan oluşuyor ama 2.parça kafasına göre açılıyor.
sene 2015 kararan dikiz aynası yok çok garip.
kafalıklarda ayar yok sadece yukarı aşağı oynuyor.boyu uzun olanlar için sıkıntı oluyor uzun yolda.
cvt şanzıman kalkışta manuele göre 1 saniye geride kalıyor.
vitesin ordaki konsol adını bilmiyorum oynuyor 2 3 parmağınızla sağ sol yaparsınız.
iihs den kötü puan aldı.euro ncaptan 5 yıldız almasına bakmayın herkese 5 yıldız veriyorlar.pek güven vermedi o testi görünce.
müzik sistemi 6 hoparlörlü yüksekliği ve ses kalitesi vasat
arka camın ordan trim sesi geliyor.
artıları..
cvt şanzımanın konfor odaklı ayarlarının iyi olması.örneğin öne yığılma yok ve kalkışta erken 2.vitese atıp arabanın titremesi yok.
cvt şanzıman diğer şanzımanlara göre çok daha masrafsız.
arka süspansiyonlar torsiyon olmasına rağmen konfordan çok da geri kalmamış.
motorun sessiz olması.
direksiyon yavaş süratlerde hissiz ve sünger gibi ama hızlanınca ağırlaşması iyi.
plastik kalitesi bir corollaya göre iyi.genel anlamda kötü.
sürücü koltuğunu ayarlamak çok kolay.ideal sürüş pozisyonuna ulaşmak kolay(boyunuz kısa da olsa uzun da olsa sorun çıkarmıyor).
dik panel ve cassio saat çok eleştirilsede bence iyi.geleneklerden şaşmamak lazım saygı duyarım.(dik konsol sonuçta gt 86)
geleneksel el freninden vazgeçilmemiş bence çok iyi sürücü odaklı.
esp yi kapatıp el freni çekebiliyorsunuz arabayla aranıza kimse giremiyor.yancılar iyi bilir bu durumu.
motorun 4 bin devirden sonra atağa kalkması,6400 e kadar çok iyi çevirmesi ve mekanik ses çıkarması çok keyif veriyor.
manuel kullanımda vites geçişleri bence çok iyi bir corolladan ve cvt şanzımandan beklemezsiniz.
antalyada trafikte çok sakin kullanımda 7,5 litre hızlı kullanımda dikkatinize göre 9 10 litreye kadar çıkabiliyor.kulağa biraz çok gelebilir ama 1.6 atmosferiklerden bu kadar az yakan bir motor ben görmedim.varsa cahilliğime verin.örn 2009 bmw 316 15 litre yakıyordu 1.6 120 bg.
frenleri bence gayet iyi dozajlaması tartışılir(ama panik frenlerde fazla abs sesi geliyor).
2.elinin çok iyi olması bence türkiyede bir numaradır.efsane kasaya selam olsun.
araba önden bakınca aynalarda kapalıysa kulakları kesik kangal gibi güzel görünüyor.
rüzgar sesi bence az 100 110 dan itibaren başlıyor ufak ufak.
sonuç..
efsane kasaya sahip arkadaşım var.onun arabasıyla bizim araba arasında performans farkı yok.beygirlerin havada uçuştuğu dönemde performans eskisinden daha iyi olmalı.farkı efsane kasanın torku alt devirlerde vermesi.yeni nesilde standart bir atmosferik gibi yüksek devirlerde vermesi.yeni kasa eskisine göre rollde max 1 boy fark atar.efsane kasa yanlış hatırlamıyorsam 100 bg yeni nesil 130bg.arada 300 e yakın kilo farkı var böyle olunca performans farkı kalmıyor.malzeme kalitesine gelirsek efsane kasanın daha iyi,daha sağlam olduğunu hissediyorsunuz.yeni kasada elinizi attığınız her yerde esnemeler var.yıllar boyu sağlam kalmayacak gibi(hiç bir zaman bir toyota olamayacak gibi).yeni model efsane kasaya ihanet gibi olmuş marka yeni nesil oyuncaklara adapte olamamış.her şeye rağmen çok satan bir aile arabası.elinizden çıkarmaya kalksanız millet toyota diye hemen alır. umarım bol para verip büyük umutlarla aldığımız aldığınız toyota dediğimiz heyecanlandığımız araba bir toyota gibi davranır yıllar boyu sağlam kalır.umarım bütün yaptığım olumsuz eleştirilere boyun eğmez,ben hala burdayım tirrekler az ötede eleştirsin der ve beni pişman eder.sevgilerimle...