Gönderen Konu: Yeni corolla' nın en büyük eksiği ve en büyük artısı ne sizce?  (Okunma sayısı 48349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corolla' nın en büyük eksiği ve en büyük artısı ne sizce?
« Yanıtla #60 : Aralık 02, 2014, 22:57:32 »
Abi Enes diyorki, sağ koluna bi künye, serçe parmağa da okkalı bir yüzük takarsan tam olarak o moda uyacak bir araç diyor :D :D
Yalnız o yüzüğü taktığımda ben sadece adam dövmeye gidiyorum haberiniz olsun dedim ;)  :rofl: :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 02, 2014, 22:57:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Aralık 02, 2014, 23:17:05 »

Yalnız o yüzüğü taktığımda ben sadece adam dövmeye gidiyorum haberiniz olsun dedim ;)  :rofl: :rofl:
Adam dövmeye gitmemem içinde bi tesbih lazım :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Aralık 02, 2014, 23:19:13 »
Adam dövmeye gitmemem içinde bi tesbih lazım :)
Bu tesbihler benim stresimi almiyi  :D
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • Kilometre: 800
  • Model Yılı: '14
  • 21 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
 Yeni Corolla'nın yurt dışı üretiminde cam açma düğmelerinde sürücü dışındakilerde de mavi aydınlatma var. Maalesef bizdekilerde sadece sürücü tuşu aydınlatılmış. Merkezi kilit tuşunda da aydınlatma olsa iyi olurmuş. Ayrıca yolcu tarafı auto değil. Yurt dışında tamamı auto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 3000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Jantlari (çelik )soba kurumu dökülmüş gibi kirleniyor balata tozu galiba bunun çaresi nedir beklemekmi araç 3500 km de yoksa bir sorunmu bu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
Jantlari (çelik )soba kurumu dökülmüş gibi kirleniyor balata tozu galiba bunun çaresi nedir beklemekmi araç 3500 km de yoksa bir sorunmu bu?
Balata tozudur ve bunu yapmayacak marka model yoktur. Zamanla azalacağını umuyorum.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Sorun değil. Balataların asbestsiz olmasından kaynaklanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Lastik basınç uyarısından nefret ediyorum. 4-5 gün kullanmayınca arabayı yanıyor hemen ve her cumartesi abone oldum benzincinin hava basma makinasına. Ha bir de stepneye de hava basacakmışız. Bu hafta yine gideceğim servise ve söküp lastikleri sensörlere bir daha baksınlar.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Lastik basınç uyarısından nefret ediyorum. 4-5 gün kullanmayınca arabayı yanıyor hemen ve her cumartesi abone oldum benzincinin hava basma makinasına. Ha bir de stepneye de hava basacakmışız. Bu hafta yine gideceğim servise ve söküp lastikleri sensörlere bir daha baksınlar.

Bu sensörler de baş ağrısı olmaya başladı öyle anlaşılıyor iyi ki bende yok. Benim araç yattığından arabanın lastik basınçları ciddi düşüyor sensör olsa bir de onunla uğraşacaktım :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Bu sensörler de baş ağrısı olmaya başladı öyle anlaşılıyor iyi ki bende yok. Benim araç yattığından arabanın lastik basınçları ciddi düşüyor sensör olsa bir de onunla uğraşacaktım :)

Söktürme imkanı var mı bu sensörleri? Ve söktürünce gösterge ışığını yok etme imkanı da var mı?
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ben ce turbo benzinli ve 1.6 dizel motor seçeneği,optik mercekli xenon far..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
Konsol tasarımı yüzünden, bir çok defa vazgeçip e150 kasa corolla aldım, konsol tasarımı değişmediği sürece o aracı içime sinerek asla almam.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota yolda kalmaz...
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 10000
  • 37 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Bence Yeni Corolla'nın en büyük artısı arka koltuk diz mesafesinin 10 cm uzatılmış olması ve D segment konforu vermesi. Hanım sırf bu özelliğinden dolayı diğer markaları eledi.  :D
Ön konsolu birçok kişi beğenmiyor ama bence arabayı daha ihtişamlı gösteriyor.
Ön konsolun mavi ışığı çok şık olmuş.
Dış görünüm bakımından da kasadaki daha keskin çizgiler, ön panjur/far grubu ile arka farlar ve yeni görünüm çok daha şık. Özellikle bir önceki kasayı ben beğenmemiştim.

Belki touch screen daha üstte olsa ve menfezler daha aşağıda olsa ekran ve navigasyon kullanımı daha keyifli olabilirdi.
Navigasyon sim kartlı olsa daha kullanışlı olabilirdi. Umarım sonraki versiyonlarda sim karta geçerler.
Touch Screen'den mesaj okuma özelliği sadece Samsung telefonlara uygunmuş, bir iPhone kullanıcısı olarak bunu çok garipsedim.
Artık alt segment araçlarda bile standart özellik olan camların tek dokunuşla açılıp kapanması malesef sadece şöför kısmında mevcut.
Bir de ek aksesuarlar konusunda biraz cimri malesef Toyota. Arabayı alırken krem kotuklara uygun krem başlık istedim ama sadece siyah renkli olanını onaylıyormuş Toyota. Bana saçma geldi.

Genel olarak araba kendi klasmanında oldukça iyi. İyi sürüşler dilerim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2015, 13:31:37

Aracınız sanırım yeni corolla. Bende de bir ara çok sık olmaya başladı. Telefonla yol yardımından destek aldım, torpido gözünde küçük bir buton var. Lastik basınçlarını mevcut değerlere set ediyor. Ona bir süre basınca lamba söndü. Uzun zamandır da hiç yanmadı. Birkaç hafta önce serviste yeniden lastik basınçlarını kontrol ettirdim, herhangi bir sorun yokmuş. Sizin araçta lastik basınçları değişiyor olabilir. Set değer ile farklılık olduğu için sürekli yanıyor olabilir. Yol yardımını arayarak veya servise giderek set değeri ayarlamanızı öneririm.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2015, 13:40:11
inci  beyazından başka rengin yakışmaması, piyasada hiç farklı rengini görmedim neden acaba  :lol:

En güzeli İnci Beyazı. Diğer renkleri de görmeye başladım ben ama yakışmıyor. Arabayı alırken satış elemanına sormuştum, hangi rengi almalıyım diye, "şuan showroom'da en çok hangi renk varsa onu almalısınız" dedi. Baktım, tüm Corolla'lar inci beyazı idi. Keyifli sürüşler.  :D

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2015, 13:45:01
merhaba
öncelikle corollanız hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim. bi de yakın zamanda yeni yaris aldık, cool+skypack paket, farşar mercekli bizde. neden corolladan esirgemişler mercekli farı anlamadım. bizde de kaput amörtisörü yok ama benim kendi aracımda (volvo c30 2100 1.6d r design) kaput amörtisörü var mesela güzel bi özellik. koysalar canları çıkmaz ama işte müşteriyi bi üst segmente itelemek için yapıyorlar hep bunu.

Malesef benim gördüğüm kadarıyla Corolla'da birçok özelliği esirgemişler. Sanırım çok pahalı olmasından korktukları için bunu yaptılar. Sunroof neden yok diye sorduğumda 10.000 TL gibi bir fark getirdiği için Türkiye'deki araçlara konmadığını söylediler.
Hayatta para kaybetmeye değecek en değerli iki özellik dürüstlük ve itibardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
1.4D advance otomatik e 1 yıldır sahibim farkına vardığım kadarıylar artıları ve parantez içindede eksileri:

Artılar (*Eksiler):
-Mükemmel dış tasarım *(çağ öncesi iç tasarım)
-Konforlu yormayan sürüş ve sessiz motor*(Düşük yalıtım seviyesi, rüzgar sesi)
-Düşük yakıt tüketimi (*100km hızı geçince bariz artması)
-Ne yapmak istediğinizi tam anlıyan ve manuel kullanımda itaatkar şanzıman (*rakiplerine göre sarsıntılı ve kasıntılı vites geçişleri)
-Yerinde sürüş dinamikleri ve yüksek hızlarda bile güven veren şasi (*aracın altının sürtmesine sebeb veren süspansiyon)
-Elektrik desteği yerinde kararında sertleşen direksiyon
-Güçlü Frenler (*uygulanan kuvvetle orantısız tepki veren gereksiz bir sertliği olan tedirgin eden fren pedalı)
-Fazlasıyla geniş ve kullanışlı iç yaşam alanı (*lekesiz tutmanın imkansız olduğu bej renk döşeme)
-Güçlü uzun farlar (*en yüksek konumda bile zayıf kalan kısa farlar ve varlığı ile yokluğu belli olmayan ön sis farı)
-Dizel olmasına rağmen güzel devirlenen hevesli spor mod ve F1 kulakçıklar (* hız sabitliyicinin opsiyon olarak bile sunulmaması)
-Dayanıklı uzun ömürlü parçalar. (*bir çok araçta standart olup bizde olmayan ufak tefek şeyler , davlumbaz, ışıksız cam açma düğmeleri ayna ve camları kumandadan kapama modülü gibi)
-Toyota olması (*ve fazla pahalı olması)...

Çok iyi özetlemişsiniz. Bence sizin yazdıklarınız içinde en fazla eksi yanı aracın altının sürtmesine sebep veren süspansiyon kısmı. Nasıl oluyor bu? Böyle bir şey yaşadınız mı? Bana biraz ürkütücü geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 30000
  • 43 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Söktürme imkanı var mı bu sensörleri? Ve söktürünce gösterge ışığını yok etme imkanı da var mı?

Burak Bey hava bastığınız kompresör lerin kalibrasyonu yapılmamış ise aldatıcı oluyor. Ve uyarı sorunu oluşuyor.  Bende aynı problemi 2 bar fazla basıncla çözdüm.  Eski aracim Avensis de bu sensörler yoktu ve yaklaşık 100 km yi arka lastik patlak giderek lastiği bitirmiştim.   :) bence çok faydalı bu sensörler
1.6 Advance Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ

@Burak Atılgan (32862) Lastik basınç sensörleri VSC-ESP gibi artık zorunlu, aracınızda nevcut ise söktürmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 30000
  • 43 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi

Touch screen den iphone ile mesaj okunuyor ki.
1.6 Advance Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
@Ulaş çalişir (31498) bey, cevabınızı uzun iletileri alıntı yapmadan yazarsanız iyi olur, aksi takdirde sayfalar gereğinden fazla şişmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • Kilometre: 800
  • 21 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
 Bir eksi daha .Bugün hava yağışlıydı, klimayı kapattığımda arka ve arka yan camlar müthiş buğu yapıyor. Sinir oldum. Şehir içinde hava kirli olduğundan klimayı kapalı dolaşımda tutuyorum. Farkındayım ama önceki corollamda sorun olmuyordu bu.

Bir eksi de aracın orijinal paspası şöför tarafının, pedalların hemen önünde bitiyor. Özellikle gaz pedalının altına toz, dökülüyor. Şunu 4-5 cm uzun yapsalarmış ya. Bugün oraya 15-20 cm'lik bir halı kumaş parçası yerleştirdim. Katlanmaması için pedalların bittiği yeri geçmesini sağladım. Rahat olmazsa çok daha ince bir şeffaf malzeme ile destekleyeceğim.

Biraz da artılardan bahsedeyim.
1- 2.60 metreden 2.70' e çıkan aks mesafesi sayesinde daha stabil sürüş, ve artan yol tutuş.
2- Geniş iç hacim, özellikle arka bacak mesafesi, ve düz arka zemin.
3- Sessiz motor
4- Bir önceki kasaya göre (2008-2012)hisli frenler.
5- İki önceki kasaya göre(2002-2007) fren destek sisteminin etkin şekilde hissedilmesi.
6- Arka koltukta başla tavan arasındaki mesafenin rakiplerinden civic' e göre çok çok iyi olması.
7- Herkesçe kabul gören dış tasarım.
8- Hava sürtünme katsayısının 0.28 gibi çok düşük bir değer olması.
9- Yumuşak debriyaj(2002-2007) kasalara kıyasla ve kemiksiz vites geçişleri. Yumuşak direksiyon.
10- Toyota sorunsuzluğu, ve ikinci elde ölüsünün bile para etmesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
Bir eksi daha .Bugün hava yağışlıydı, klimayı kapattığımda arka ve arka yan camlar müthiş buğu yapıyor. Sinir oldum. Şehir içinde hava kirli olduğundan klimayı kapalı dolaşımda tutuyorum. Farkındayım ama önceki corollamda sorun olmuyordu bu.

Bir eksi de aracın orijinal paspası şöför tarafının, pedalların hemen önünde bitiyor. Özellikle gaz pedalının altına toz, dökülüyor. Şunu 4-5 cm uzun yapsalarmış ya. Bugün oraya 15-20 cm'lik bir halı kumaş parçası yerleştirdim. Katlanmaması için pedalların bittiği yeri geçmesini sağladım. Rahat olmazsa çok daha ince bir şeffaf malzeme ile destekleyeceğim.
Bu debriyaj için negatif bişey. Çünkü tam dip yapılmadığı için ufaktan ufaktan baskı balata yiyecek.
R1 35 
  24 6