Gönderen Konu: Yeni corolla' nın en büyük eksiği ve en büyük artısı ne sizce?  (Okunma sayısı 48344 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
Zamanla moda gibi tasarım da değişiyor ama tutucu olanlar (ben de dahil) iç tasarımını beğenmiyor.Çok kötü.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 14 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
auriste olup yeni corollada toyotanın koymadığı arkadaki çift salıncaklı süspansiyon sistemi. bu üstünlük aurise coralladan daha üstün yol tutuş kazandırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 12
  • Model Yılı: '14
  • 17 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Selam

Henuz 1 aylik corolla kullanicisiyim, gozlemlerim

Ilk aracim olan 2006 jettada olmayan bisey, o da bagaj kapagini tam ortadan kapatmak zorunda olmam. Bagaj resmen egiliyor uctan basinca.  Illa ortadan kapatmak lazim.

Gidisi beni tatmin edecek duzeyde. Bir onceki aracim qashqai dci platiniumdu. Ayni yerlerde deniyorum da corolla sadece bir tik ustte kaliyor o da agirlik avantajiyla.

Yakit tuketiminden henuz 2800 kmde olmama ragmen  cok memnunum.

Ustteki mesajlarda da soylendigi gibi boyasi coook dayaniksiz. Tamponda 4 5 tane tas izi oldu bile.

Qashqaiden sonra yalitimi cok iyi geldi (  2010du)

Fren pedalinin calismasi biraz garip basiyorum, bosluktan sonra bi anda tutuyo. Alismak zaman aldi.

Kisa farlari igrenc. Onerileriniz varsa uyarim. Bu arabaya opsiyonla bile mercek koymayanin aklina tukureyim. Gece yagmurda hicbirsey gormuyorum.

Arka diz mesafesi cok iyi.

Alir almaz doseme yaptirdim ayni renk.  Cunku ilk haftadan kirlendi bej oldugundan.

Onden bakinca sumocu gibi duruyor ama 160 170 gidince 1300 kg civari bi araba gibi basmiyor yere

Kaput amortisoru yok 70 kusur bin tllik aracta.

Kendiliginden kararan dikiz aynasi  ve lastik basinc sensoru olmasi iyi.

Bakalim zamanla neler cikicak karsimiza

Sonradan ekleme. Test surusunde dizel otomatik auris surdum de o ne igrenc sanzumandir. Benzinlideki otm sanzuman ne kadar harikaysa dizeldeki otm sanzuman o kadar berbat.

Bazen sirf cam tavan ve mercekten dolayi auris mi alsaydim diyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 14 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi

Selam

Henuz 1 aylik corolla kullanicisiyim, gozlemlerim

Ilk aracim olan 2006 jettada olmayan bisey, o da bagaj kapagini tam ortadan kapatmak zorunda olmam. Bagaj resmen egiliyor uctan basinca.  Illa ortadan kapatmak lazim.

Gidisi beni tatmin edecek duzeyde. Bir onceki aracim qashqai dci platiniumdu. Ayni yerlerde deniyorum da corolla sadece bir tik ustte kaliyor o da agirlik avantajiyla.

Yakit tuketiminden henuz 2800 kmde olmama ragmen  cok memnunum.

Ustteki mesajlarda da soylendigi gibi boyasi coook dayaniksiz. Tamponda 4 5 tane tas izi oldu bile.

Qashqaiden sonra yalitimi cok iyi geldi (  2010du)

Fren pedalinin calismasi biraz garip basiyorum, bosluktan sonra bi anda tutuyo. Alismak zaman aldi.

Kisa farlari igrenc. Onerileriniz varsa uyarim. Bu arabaya opsiyonla bile mercek koymayanin aklina tukureyim. Gece yagmurda hicbirsey gormuyorum.

Arka diz mesafesi cok iyi.

Alir almaz doseme yaptirdim ayni renk.  Cunku ilk haftadan kirlendi bej oldugundan.

Onden bakinca sumocu gibi duruyor ama 160 170 gidince 1300 kg civari bi araba gibi basmiyor yere

Kaput amortisoru yok 70 kusur bin tllik aracta.

Kendiliginden kararan dikiz aynasi  ve lastik basinc sensoru olmasi iyi.

Bakalim zamanla neler cikicak karsimiza

Sonradan ekleme. Test surusunde dizel otomatik auris surdum de o ne igrenc sanzumandir. Benzinlideki otm sanzuman ne kadar harikaysa dizeldeki otm sanzuman o kadar berbat.

Bazen sirf cam tavan ve mercekten dolayi auris mi alsaydim diyorum

merhaba
öncelikle corollanız hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim. bi de yakın zamanda yeni yaris aldık, cool+skypack paket, farşar mercekli bizde. neden corolladan esirgemişler mercekli farı anlamadım. bizde de kaput amörtisörü yok ama benim kendi aracımda (volvo c30 2100 1.6d r design) kaput amörtisörü var mesela güzel bi özellik. koysalar canları çıkmaz ama işte müşteriyi bi üst segmente itelemek için yapıyorlar hep bunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '13
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Eksileri;

1.Davlumbaz olmaması
2.Matur kaputu altında keçe olmaması
3.Bagaj zeminindeki döşemenin çabuk deforme olacak,eğilip bükülmeye müsait şekilde ince olması
4.Cam açma-kapama tuşlarında ışıklandırma ve tek dokunuş özelliğinin olmaması(sadece sürücü camında var) :kötü:
5.Anahtardan cam kaldırma özelliğinin standart olmaması
6.Yol bilgisayarının günlük,kısa mesafe yakıt tüketimi ve sürüş süresi gibi bilgileri sağlıklı olarak vermemesi( anlık yakıt tüketimini grafik  şeklinde vermesi ve sürüş süresinin kontağı kapatınca sıfırlanması çok saçma.
7.Bagaj halısını kaldırınca stepne çevresindeki macun artıklarının gözünüzün önüne gelmesi. |-\
8.Periyodik bakımların 10 binde bir olması(çoğu markada 15 bin)

Yukarda  yazdığım eksikliklerin hiçbiri önceki B sınıfı aracım fabiada bile yoktu.Tecrüblerime dayanarak şunu söyleyebilirim;Almanlar ince işçilik ve detaylarda Japonlardan daha önde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Henüz 220 km kullanmış olsam da;

(1.33 life için)
Artıları,
Dış dizayn, iç mekanın genişliği ve görüş mesafesi, direksiyonun tepkileri, bagajın oldukça büyük olması, büyük bir araç kullandığınızı hissettirmesi, küçük motor hacmine rağmen yeterli sayılabilecek performans (alt devirler hariç), koltukların rahatlığı, yol tutuşunun güven vermesi

Eksileri,
Dijital saatin yerinin saçmalığı, forumda daha önce de belirttiğim gibi ilk kalkışta ve 1. Vitesten 2. Vitese geçtikten sonra gaz verince duyulan vuruntu sesi, iç malzemenin bazı yerlerdeki düşük kalitesi ( kol dayama ünitesi oyuncak gibi, torpido kapağı karton gibi), alt devirlerde verdiği düşük tork, kısa farlar yetersiz, yol bilgisayarının anlık tüketimi göstermemesi ki 2011 yarisimde bile vardı, camdaki buğuyu hızlı çözecek auto seçeneğinin olmaması...

Bu arada yol bilgisayarının anlık tüketimi grafik şeklinde denmiş ama ben çözemedim. Bir grafik var ama o da aydınlatmanın seviyesini gösteriyor. Bilen var mı bu konuyu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Yeni corollanın eksiklerini herkes bahsetmiş ama ben renk olayına giricem. İnci beyazı gibi mükemmel bir rengi ücret farkı vermeden alabilmemiz mükemmel bir artıdır. Aynı rengi başka firmadan alsanız en az 2000 tl ;) Lakin yarın corolla alacak olsam kesinlikle ve kesinlikle siyah alırdım. Bir renk arabayı bu kadar mı mükemmel yakışır :asikadam: Herkese de tavsiye ediyorum Siyah corollayı görünce başka renk almak istemeyeceksiniz. Siyah bakımı zor falan demeyin arabanıza olan aşkınız bu negatifliği size hissettirmeyecek çünkü arabayı yıkamaktan zevk alacaksınız. Işıl ışıl parlayacak :asikadam: :asikadam:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Yeni corollanın eksiklerini herkes bahsetmiş ama ben renk olayına giricem. İnci beyazı gibi mükemmel bir rengi ücret farkı vermeden alabilmemiz mükemmel bir artıdır. Aynı rengi başka firmadan alsanız en az 2000 tl ;) Lakin yarın corolla alacak olsam kesinlikle ve kesinlikle siyah alırdım. Bir renk arabayı bu kadar mı mükemmel yakışır :asikadam: Herkese de tavsiye ediyorum Siyah corollayı görünce başka renk almak istemeyeceksiniz. Siyah bakımı zor falan demeyin arabanıza olan aşkınız bu negatifliği size hissettirmeyecek çünkü arabayı yıkamaktan zevk alacaksınız. Işıl ışıl parlayacak :asikadam: :asikadam:
Bence de, siyah ve füme renkleri bu arabaya çok yakisiyor gerçekten.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 22:45:08
Bence de, siyah ve füme renkleri bu arabaya çok yakisiyor gerçekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
1.4 motor sunroof bi xenon  ledli farlar stoplar  tipsiz tasarim
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
1.4 motor sunroof bi xenon  ledli farlar stoplar  tipsiz tasarim
Biraz daha öznel bir konu; ilkel iç tasarim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
Biraz daha öznel bir konu; ilkel iç tasarim.
Basli basina rezalet bence sadece toyota diye satiyor  diger araclara bakinca bence hic bir albenisi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
Basli basina rezalet bence sadece toyota diye satiyor  diger araclara bakinca bence hic bir albenisi yok
Biraz acimasiz olabilirim ama efsane veya E12 olmasa idi bu aracin satis rakamları yoklari oynayabilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
Biraz acimasiz olabilirim ama efsane veya E12 olmasa idi bu aracin satis rakamları yoklari oynayabilirdi.
Efsane ve e12 ninde eksikleri var yok degil ama tokluk ve sorunsuzluklari bunu gideriyor yeni cikan araclardan sadece bu ikisi beklenmiyor artik digerleriyle yarismalari gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '13
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Henüz 220 km kullanmış olsam da;

(1.33 life için)
Artıları,
Dış dizayn, iç mekanın genişliği ve görüş mesafesi, direksiyonun tepkileri, bagajın oldukça büyük olması, büyük bir araç kullandığınızı hissettirmesi, küçük motor hacmine rağmen yeterli sayılabilecek performans (alt devirler hariç), koltukların rahatlığı, yol tutuşunun güven vermesi

Eksileri,
Dijital saatin yerinin saçmalığı, forumda daha önce de belirttiğim gibi ilk kalkışta ve 1. Vitesten 2. Vitese geçtikten sonra gaz verince duyulan vuruntu sesi, iç malzemenin bazı yerlerdeki düşük kalitesi ( kol dayama ünitesi oyuncak gibi, torpido kapağı karton gibi), alt devirlerde verdiği düşük tork, kısa farlar yetersiz, yol bilgisayarının anlık tüketimi göstermemesi ki 2011 yarisimde bile vardı, camdaki buğuyu hızlı çözecek auto seçeneğinin olmaması...

Bu arada yol bilgisayarının anlık tüketimi grafik şeklinde denmiş ama ben çözemedim. Bir grafik var ama o da aydınlatmanın seviyesini gösteriyor. Bilen var mı bu konuyu?
Hocam touch ekranda anlık tüketim grafik şeklinde gözüküyor,göstergelerin bulunduğu küçük  ekranda değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 12
  • 17 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
merhaba
öncelikle corollanız hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim. bi de yakın zamanda yeni yaris aldık, cool+skypack paket, farşar mercekli bizde. neden corolladan esirgemişler mercekli farı anlamadım. bizde de kaput amörtisörü yok ama benim kendi aracımda (volvo c30 2100 1.6d r design) kaput amörtisörü var mesela güzel bi özellik. koysalar canları çıkmaz ama işte müşteriyi bi üst segmente itelemek için yapıyorlar hep bunu.

Tesekkur ederim.  Ama yavas yavas daha ilk aydan ufak tefek seylerin sayisi cogaldikca can sıkıcı bi hal aliyor. 70kusur bin tllik arabadan bahsediyoruz az biz bisey degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Yıkamacıya gidiyorsunuz, diğer araç sahipleri muhakkak yanına gelip bir inceliyor hala :) Yolda giderken insanlar hala dönüp dönüp bakabiliyor araca :) Bunlar benim çok hoşuma gidiyor.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2014, 13:47:26
Sessiz çalışan ve az yakan bir dizel ( inşallah yağ yakmaz bir öncekiler gibi :)) , şu anda piyasadaki en güzel dış tasarımlardan bir tanesi, gözleri resetleyip bakınca iç tasarımın da ne kadar güzel olduğu :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2014, 13:48:41
iç mekanın göze hoş gelmeme  sebebi ise, insan gözü simetri olan şeyleri seviyor. Corollanın da içi simetrik olmadığı için insanlar beğenmeyebiliyor.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
460 km deyim bugün itibarı ile. Bir önce ki yorumumda kaput içi keçesinin olmayışının eksikliğini atlamışım. Kaput altı keçesi eksiklik. 1.33 motor keşke 1.4 olsaydı. Psikolojik olarak 1330 motor bu koca araba diye geliyor aklına insanın. Hani 1400 motor daha kulağa hoş geliyor. Ama dün 4 yetişkin arkaya, 1 kişi önde ve bir de benimle birlikte 6 kişiyi gayet güzel götürdü. Yeterli yani. Devri iyi ayarlarsan gidiyor. Ve dün ve bugün 8.1 - 8.4 - 8.2'ler de gezdim. Akıcı E-5 trafiği (80 - 90 - 100 ile akıyordu) ve geri kalan hep şehir içi ana yollar. Birde direksiyon deri olsaydı keşke. 1 yaşına girmeye yakın deri kaplatacağım. Şimdi direksiyonu çıkartmaya kıyamıyorum. Önce ki arabama deri kaplatmıştım ve hakiiki deriydi ve çok şık olmuştu. Buna da farz oldu deri kaplatmak.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Burak Bey, güzel günlerde kullanın arabanızı. Allah kaza bela vermesin. Ben de çok seviyorum aracımı. Şu anda daha yeni 6000 km oldu.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2014, 17:15:33
dizel corollalarda kaput keçesi var ama. Benzinlilerde yok demek ki.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
Şahsi fikrimdir; benzinli motorlarda kaput yalitimina gerek yok. Kaput yalitimi motor sesinin dışardan duyulmasini engeller. Dizel motorlar daha sesli calisacağindan kaput yalıtımı gereklidir. Motor sesinin içeriye gelmesini engelleyen kabin ve motor kompartımanı arasındaki yalitim malzemesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Şahsi fikrimdir; benzinli motorlarda kaput yalitimina gerek yok. Kaput yalitimi motor sesinin dışardan duyulmasini engeller. Dizel motorlar daha sesli calisacağindan kaput yalıtımı gereklidir. Motor sesinin içeriye gelmesini engelleyen kabin ve motor kompartımanı arasındaki yalitim malzemesidir.

Bu da aslında güzel bir fikir. Ama ne bileyim göz arıyor ister istemez. Gerçi çok da sorun yaratmıyor.

Daima Rock ve daima Erkin baba..!