0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SelamHenuz 1 aylik corolla kullanicisiyim, gozlemlerimIlk aracim olan 2006 jettada olmayan bisey, o da bagaj kapagini tam ortadan kapatmak zorunda olmam. Bagaj resmen egiliyor uctan basinca. Illa ortadan kapatmak lazim.Gidisi beni tatmin edecek duzeyde. Bir onceki aracim qashqai dci platiniumdu. Ayni yerlerde deniyorum da corolla sadece bir tik ustte kaliyor o da agirlik avantajiyla.Yakit tuketiminden henuz 2800 kmde olmama ragmen cok memnunum.Ustteki mesajlarda da soylendigi gibi boyasi coook dayaniksiz. Tamponda 4 5 tane tas izi oldu bile.Qashqaiden sonra yalitimi cok iyi geldi ( 2010du)Fren pedalinin calismasi biraz garip basiyorum, bosluktan sonra bi anda tutuyo. Alismak zaman aldi.Kisa farlari igrenc. Onerileriniz varsa uyarim. Bu arabaya opsiyonla bile mercek koymayanin aklina tukureyim. Gece yagmurda hicbirsey gormuyorum.Arka diz mesafesi cok iyi.Alir almaz doseme yaptirdim ayni renk. Cunku ilk haftadan kirlendi bej oldugundan.Onden bakinca sumocu gibi duruyor ama 160 170 gidince 1300 kg civari bi araba gibi basmiyor yereKaput amortisoru yok 70 kusur bin tllik aracta.Kendiliginden kararan dikiz aynasi ve lastik basinc sensoru olmasi iyi.Bakalim zamanla neler cikicak karsimizaSonradan ekleme. Test surusunde dizel otomatik auris surdum de o ne igrenc sanzumandir. Benzinlideki otm sanzuman ne kadar harikaysa dizeldeki otm sanzuman o kadar berbat.Bazen sirf cam tavan ve mercekten dolayi auris mi alsaydim diyorum
Yeni corollanın eksiklerini herkes bahsetmiş ama ben renk olayına giricem. İnci beyazı gibi mükemmel bir rengi ücret farkı vermeden alabilmemiz mükemmel bir artıdır. Aynı rengi başka firmadan alsanız en az 2000 tl Lakin yarın corolla alacak olsam kesinlikle ve kesinlikle siyah alırdım. Bir renk arabayı bu kadar mı mükemmel yakışır Herkese de tavsiye ediyorum Siyah corollayı görünce başka renk almak istemeyeceksiniz. Siyah bakımı zor falan demeyin arabanıza olan aşkınız bu negatifliği size hissettirmeyecek çünkü arabayı yıkamaktan zevk alacaksınız. Işıl ışıl parlayacak
1.4 motor sunroof bi xenon ledli farlar stoplar tipsiz tasarim
Biraz daha öznel bir konu; ilkel iç tasarim.
Basli basina rezalet bence sadece toyota diye satiyor diger araclara bakinca bence hic bir albenisi yok
Biraz acimasiz olabilirim ama efsane veya E12 olmasa idi bu aracin satis rakamları yoklari oynayabilirdi.
Henüz 220 km kullanmış olsam da;(1.33 life için)Artıları,Dış dizayn, iç mekanın genişliği ve görüş mesafesi, direksiyonun tepkileri, bagajın oldukça büyük olması, büyük bir araç kullandığınızı hissettirmesi, küçük motor hacmine rağmen yeterli sayılabilecek performans (alt devirler hariç), koltukların rahatlığı, yol tutuşunun güven vermesiEksileri,Dijital saatin yerinin saçmalığı, forumda daha önce de belirttiğim gibi ilk kalkışta ve 1. Vitesten 2. Vitese geçtikten sonra gaz verince duyulan vuruntu sesi, iç malzemenin bazı yerlerdeki düşük kalitesi ( kol dayama ünitesi oyuncak gibi, torpido kapağı karton gibi), alt devirlerde verdiği düşük tork, kısa farlar yetersiz, yol bilgisayarının anlık tüketimi göstermemesi ki 2011 yarisimde bile vardı, camdaki buğuyu hızlı çözecek auto seçeneğinin olmaması...Bu arada yol bilgisayarının anlık tüketimi grafik şeklinde denmiş ama ben çözemedim. Bir grafik var ama o da aydınlatmanın seviyesini gösteriyor. Bilen var mı bu konuyu?
merhaba öncelikle corollanız hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim. bi de yakın zamanda yeni yaris aldık, cool+skypack paket, farşar mercekli bizde. neden corolladan esirgemişler mercekli farı anlamadım. bizde de kaput amörtisörü yok ama benim kendi aracımda (volvo c30 2100 1.6d r design) kaput amörtisörü var mesela güzel bi özellik. koysalar canları çıkmaz ama işte müşteriyi bi üst segmente itelemek için yapıyorlar hep bunu.
Şahsi fikrimdir; benzinli motorlarda kaput yalitimina gerek yok. Kaput yalitimi motor sesinin dışardan duyulmasini engeller. Dizel motorlar daha sesli calisacağindan kaput yalıtımı gereklidir. Motor sesinin içeriye gelmesini engelleyen kabin ve motor kompartımanı arasındaki yalitim malzemesidir.