Gönderen Konu: Yeni corolla' nın en büyük eksiği ve en büyük artısı ne sizce?  (Okunma sayısı 48368 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ayrıntı denilen şey yol tutuşunun kötü olması, ses izolasyonunun kötü olması, iç tasarımdaki eksiklikler ise dediğiniz doğru. Bunları test sürüşünde göremediğim için aldım. Ancak görseydim almazdım.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Şahsen en baz donanım LIFE ve en küçük motor 1.33'e sahibim Corolla olarak. Tüm eksiklerini de bilerek, görerek, inceleyerek aldım. Bir kere zaten arabayı memlekete ilk girdiği 2013 Temmuzundan beri incelerim. 2014 Haziranın da bu incelemelerim almış olduğum Kasım 2014'e kadar hemen hemen ayda bir kez devam etti. Her inceleme de altına, üstüne, orasına, burasına sürekli baktım. Ve günahıyla sevabıyla, artısı ile eksisi ile bilerek teslim aldım. Bu arada, Focus olsun, Jetta olsun, Fluence olsun bunlar da incelediğim ve Focus hayranı olduğum araba olmasına rağmen tercihimi Corolla'dan yaptım.

Misal, cam açma butonları figürsüz ve ışıksız zift gibi kap kara. İyi de bu arabayı kullanmayı etkiliyor mu? Hayır..! Görsel anlam da göz arıyor ve olsa daha şık olurdu diyor.
Peki, camları açıp kapatmayı etkiliyor mu? Yine hayır..! E o zaman ben niye bunu kafama takıp karalar bağlayayım ki? Hoş, cam açarken düğmeye bakarak da açmıyorum yani. Zaten bir kaç ay önce ucuna krom şapka takarak görsel yönden güzel bir sonuç elde ettim.

Mesela farları yakınca gösterge de yeşil ışık yanmıyor. Bu bana göre hayati bir durum ve eksi bir taraf değil. Farları açınca gösterge aydınlanıyor ve ben uzunları yakınca veya sellektör yapınca gösterge de mavi ışık beliriyor.

Yol bilgisayarı ; biraz daha iyi olabilirdi basite kaçılmış. Ama ziyanı yok. Gözüm şahsen sürekli yol bilgisayarında ve elim sürekli Disp düğmesinde değil yani.

Saat diyorum. Tabiri caiz asker saati. 80'li yılların meşhur Casio saati. Daha şık olabilirdi. Hava ızgaralarının ortasında veya göstergeye entegre olabilirdi. Ama o da bana çocukluğumu hatırlatıyor. Hatta yaş oldu 40, kafamı sağa çevirince pat diye görebiliyorum saati. Arabanın yol tutuşunu negatif yönde etkileyen bir unsur değil.

Arka davlumbaz ; bende var.  Siyah keçe gibi bir şey.

Korna mesela, cılız bir sesi var. Bu cüsse de ki arabaya yakışmamış.

Yokuş kalkış desteği ; bence gayet kullanışlı. İstediğin zaman manual olarak devreye alınması artı bir durum.

Boş paket olduğumuzdan kapaklı sac jantlar eksiydi ve geçenler de aldığım jantlar ile bu durumu artıya çevirdim.

Yine boş paket olduğumuzdan ön sislerin olmaması eksi bir durum ve bunu da ileri de sis farı taktırarak servis de artıya çevireceğim.

Yine boş paket olduğumuzdan direksiyonun plastik olması eksi bir durum ve aksilik olmazsa önümüzde ki ay direksiyonu deri kaplatıp bu durumu da artıya çevireceğim.

Sun roof mesela, olsa da istemem. Sevmem çünkü. Diğer ıvır zıvır elektronik oyuncakların olmaması da benim için negatif bir durum değil. Zaten boş paketim ben, olmayışını bilerek aldım ve olanlar bana yetiyor.

Yol tutuşa gelirsek, limitler zorlanmadığı sürece üzmez bence.  Süspansiyonlar biraz daha yumuşak olsa iyi olurdu ama.

Diğer yandan, Jetta mesela. Ya da Astra. Hatasız ve eksiksiz dört dörtlük değiller ki. Onlarda da kim bilir neler var. Ayrıca Corolla'nın Türkiye üretimi olması da bana göre eksi değil artı bir durumdur. En azından Alman malı ve Meksika üretimi değil.

Açıkçası küçük şeylerle mutlu olmayı bilen bir insanım. Beklentilerim hiç bir zaman büyük olmadığı için bu tarz eksiklikler beni hayal kırıklığına uğratmaz hiç bir zaman.

Ona bakılırsa insan oğlu da dışarıdan bakınca gayet efendi ve düzgün biri olarak görünür. Ama içine girip tanıdıkça onu ne eksi tarafları çıkar ortaya.. Hiç bir şey dört dörtlük değildir, olamaz zaten.

Şimdi olası bir makyaj ile bu eksi yönler artıya çevrilir bu sefer başka bir yer olumsuz olur. Bu böyle devam eder gider. Al mesela, W205 kasa Mercedes C serisinin ön konsolun ortasında üst tarafa entegre edilmiş navi ekranı da ben hiç beğenmiyorum. Unutulup sonradan takılmış gibi duruyor. Kaldı ki Mercedes hayranıyım.

Kısaca, yemeğin içinde sinek aramaya kalkarsak o yemek bizi mutlu etmez. Bu forum da ben şunu görüyorum. Bir kaç arkadaş var ve haklı da olabilirler. Ama bu güne kadar bir tane pozitif yanını yazdıklarını görmedim E160 kasa yeni Corolla'nın.

Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Corolla 1,33 cc motor hem fiyat olarak, hem güvenlik unsurları olarak, hem kasa olarak, hem marka olarak harika bir araç. Bu segmentde güvenliğin alt donanımlı bir araç da standart olması mükemmel ve çok ahlaki bir yaklaşım tarzıdır. İki kusuru bence önemli bu da araçtan kaynaklanmamakta. Birinci kusuru 1,33 olmasından dolayı vergi dezavantajı. İkinci kusuru ise bayilerin müşterilerine bu aracı test etme imkanı vermemeleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Gündüzleri göstergede ışık yok mu?
Premiumda var ama diğerlerinde?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Gündüzleri göstergede ışık yok mu?
Premiumda var ama diğerlerinde?

Gösterge gece veya gündüz, farları açınca aydınlanıyor. Sadece gösterge tablosunda farlar yanınca yeşil uyarı lambası yanmıyor. Uzunları yakınca veya sellektör yapınca yanan mavi ışık gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ben aracı aylar süren araştırmalarım sonucu beğenerek ve içime sinerek aldım.Bazı arkadaşların takıldığı ve beğenmediği konular ( Cam ışıklandırma, sunroof, xenon far, navigasyon ....) benim için çok önemli araçtan zevk almamı engelleyecek şeyler değil.Zaten bu konuların çoğunu bu sayfaları takip ettiğim için biliyordum.Piyasada benim isteklerimi karşılayacak 4 4'lük ve istediğim fiyata bir araç yok.O yüzden aklıma yatan bana en uygun olan corollayı aldım.Ha bu arabaya bayıldığım taptığım anlamına gelmez benimde beğenmediğim yerleri var Mesela ; kısa farları açınca göstergede uyarı işareti çıkmalı. Otomatikte F1 vites olmalı. touch ekranda Aracı kişiselleştirme opsiyonları daha fazla olmalı. Start-stop konusuna da değinmek istiyorum.Ben 2009 ağustosunda yaris aracımı aldığımda birçok üst sınıf araçta olmayan bu sistem benim en baz versiyon yarisimde vardı AMA hiç istemediğim bir özellikti.Sebeplerine gelirsek; şehir içi sıkışık trafikte sık dur kalk yapınca can sıkıyor ve her aracı ilk çalıştırmada iptal tuşuna basmanız gerekiyor.Ben 2 defa start-stop devreye girdikten sonra motor çalışır çalışmaz bir kaç saniye geçince motorun durması ve arıza işareti vermesi sorunu ile karşılaştım YANİ yolda kaldım.Aracı kenara çekip motorun soğumasını beklemem gerekti.her ikisinde de serviste sorun bulunamadı.Forumlarda çok araştırdım ama buna benzer bir sorunu olan insan bulamadım.VE sonraki kasalarda start stop sistemi konulmadı.Yani adamlar üretimden kaldırdığına göre bu sistemde bir problem vardır diye düşünüyorum.
2014 benzinli corolla advance cvt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '15
  • 166 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
merhaba aracım 1000 km henüz bir eksiğini görmedim fakat aşağıda yapmış olduğum fotoğrafa bakabilirseniz corolla almayı düşünen arkadaşlara sesleniyorum burdan :) hangi araç daha güzel görünüyorsa onu alın derim .birde şöyle bir uygulama yapın 100 kişiye sorun bu araçların fiyatları hemen hemen aynı sizce hangisini almalıyım diyebilirsiniz.100 kişiden muhtemelen  en fazla 10 kişi diğerlerini seçecektir.ki oda zevk meselesidir kimsenin zevkine karışmak olmaz.yani kısacası bu corolla araç bana göre hiçte 50 bin tl lik araç gibi durmuyor pahalı ve ihtişamlı bir görüntüsü var. Saygılar.
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Buraya bir de Jettayı eklerseniz peki durum ne olacak? Bence o zaman işler karışabilir ;)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • 166 kere teşekkür etti
Buraya bir de Jettayı eklerseniz peki durum ne olacak? Bence o zaman işler karışabilir ;)
onuda ekleyecektim aslında unuttum jetta da bana göre tip olarak biraz geride :) he sağlamdır alman malıdır orasını bilemem
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı

Bana göre karışmaz. Ama Audi A3 sedan eklenirse işte o zaman iş değişir. Ha birde Focus eklenirse. Focus benim bundan sonra ki hedefim. Jetta çok sıradan ve düz geliyor bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • 166 kere teşekkür etti
Bana göre karışmaz. Ama Audi A3 sedan eklenirse işte o zaman iş değişir. Ha birde Focus eklenirse. Focus benim bundan sonra ki hedefim. Jetta çok sıradan ve düz geliyor bana.
aynen banada öyle geliyor abi.araba ben burdayım diyebilmeli :)
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Bana göre karışmaz. Ama Audi A3 sedan eklenirse işte o zaman iş değişir. Ha birde Focus eklenirse. Focus benim bundan sonra ki hedefim.
Focus tamam da a3 olmaz abi o premium c sınıfa giriyor. Corolla vs için pek de rakip değil bence.

Focusta da sis farlarını oturtamamışlar bu makyajda. Orası çok gözüme batıyor. Sırf o yüzden almayabilirim seviyesinde. Ya da muhteşem bir proje bulup orayı farklılaştırmam lazım yani.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Ayrıca o fotograftaki corolla ve fluence harici olan araçlar B sınıfı yani corollanın rakibi değiller teknik olarak.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ayrıca o fotograftaki corolla ve fluence harici olan araçlar B sınıfı yani corollanın rakibi değiller teknik olarak.
Fluence'ın satışlarının da %90 filo olduğunu düşünürsek o fotoğrafta Corolla'nın rakibi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • 166 kere teşekkür etti
fiyat olarak hemen hemen aynılar ama .
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
En baz modelleri varsayarsak;

Linea     : 40.950TL
Corolla  : 50.750TL
Fluence : 59.900TL  (1.6'dan küçük benzinli motor satışı yok)
Accent  : 48.250TL
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Linea ve Accent B class, accent yerine elantra koyulmalıydı.

Doktor, focusta rs ve st projesi yaparsan oooouv :D
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Accent'e o para verilmez. 1.33 Corolla alırım daha iyi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
Accent'e o para verilmez. 1.33 Corolla alırım daha iyi.

Aynı fikirdeyim fakat corollanın 1.33'ünüde almam bana 1.6sı bile hantal gelirken  :)

Astra'da 1.6'dan daha ucuz bir motor seçeneği yok.
Focus'da keza öyle.

Jetta  : 53.900TL
Focus : 56.255TL
Astra  : 58.029TL (kampanyalı fiyat olarak listede 51.727TL)

VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • 166 kere teşekkür etti
işte benimde anlatmak istediğim tam olarak bu .linea 47.000 tl olarak biliyordum yanlış bilgiymiş ki zaten bana göre çok itici bir model.
fluence gelincede arada 9.000 tl gibi bir fark var yani corrolla baya bi estetik duruyor o araca göre . tekrar söyleyebilirm karşılaştırmadan lineayı çıkaralım hatta onun yerine 53000 tl civarındaki jettayı koyalım ve 100 kişiye soralım 10 kişiyi geçeceğeni sanmam diğer araçları tercih edecek kişilerin :) teknik detay donanım olarak bilemem tip olarak bu kıyaslama .
.