Gönderen Konu: Yeni corolla' nın en büyük eksiği ve en büyük artısı ne sizce?  (Okunma sayısı 48361 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Daha önceki arabanda nasıl yoktu abi  :blink:
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Şöyle düşün;
Arabada oturuyorsun, anahtar takılı degil,
Bıraktıgın yerde rampa aşagı,
Dalgınlıkla debriyaja bastın direksiyon kilidi uygundu araç hızladı.
Frenen bastın ve arac durdu. Pekiii arkadakiler?

Bu tüm araçlarda var diye biliyorum, fark etmemiş olabilirmisin?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Bugün bir şey fark ettim. Tepe Natilius parkında yer buldum ve park ettim arabayı. Stop ettim ve anahtarı çıkardım, ayağım frende. Arkamda duvar var ve aynadan kırmızı ışık yansıyor. Baktım fren lambaları yanıyor. Çektim ayağımı ve bir daha bastım araba çalışmadığı zaman basınca fren pedalına lamba yanıyor. Hoşuma gitti bu özellik.  :)
Burak,
Fren lambalarının araç stop edik ve kontak kapalı iken çalışması üreticilerin tercihi degil.
Yasal bir durum.   ;)

anahtar takılı değilken yanıyor mu? enteresan geldi

anahtarsız sistemde anahtarı içeride zannedip yanıyor diye düşünüyordum ben

ama araca anahtarsız binersem yanmıyor diye hatırlıyorum ben, sonuçta anahtar bende değil sadece kapı açılmış zaten uyarıyorda anahtar algılanmadı diye
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Makyajla beraber hangi yenilikler gelecek acaba corollaya (1.2 turbo ve 1.6 dizel motorlarin haricinde) ? Donanim olarak eksikleri kapatirlar mi acaba? Mesela mercekli farlar, kisa sureli duraklamalarda motoru calistirip durduran sistem, sunroof, davlumbaz, 17" jantlar, full led gunduz surus lambalari, arka farlarda ledler,tam otomatik camlar, cam kaldirma dugmelerinin aydinlatilmasi, cok fonksiyonlu yol bilgisayari vb.
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
2005 model Renault Symbol arabamda dün fark ettiğim kontak kapalıyken ve anahtar üzerinde değilken frene basınca lambaların yanma durumu yoktu. 10 yıl kullandım yani 10 yılda fark edememem imkansız  :) Zaten onda olmayıp bunda fark edince şaşırdım ve sevindim.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Mehmet Alp
  • Kilometre: 71500
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Vallahi Toyota Bu kafayla giderse Türkiyede yerlerde sürünür.Acil turbolu motor.Ve donanım eklemesi lazım ne şerit takibi var,ne açılır tavan var yol sesi lastik sesi arabanın içinde kağnı gibi dizel benzinli motorlar.pencere açma aydınlatma yok keser sapı gibi vites.Bitmeyen tıkırtılar.Bir Artısı Lpg'si başkada bir artısı yok.Ben Aldım ama vw'de araba yok diye aldım.Düz yol arabası rampaya falan gelmez dursan hızlanmaz.Bassan kaçamaz.Kısa mesafede rezil eder adamı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
Vallahi Toyota Bu kafayla giderse Türkiyede yerlerde sürünür.Acil turbolu motor.Ve donanım eklemesi lazım ne şerit takibi var,ne açılır tavan var yol sesi lastik sesi arabanın içinde kağnı gibi dizel benzinli motorlar.pencere açma aydınlatma yok keser sapı gibi vites.Bitmeyen tıkırtılar.Bir Artısı Lpg'si başkada bir artısı yok.Ben Aldım ama vw'de araba yok diye aldım.Düz yol arabası rampaya falan gelmez dursan hızlanmaz.Bassan kaçamaz.Kısa mesafede rezil eder adamı.

Bunları okudukça yavaş yavaş Mitsubishi Lancer'emi kaysam diyorum  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '15
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Mehmet bey corollaya bu kadar haksızlık yapmayalım son 2 aydır kullanmadığım araba kalmadı astranın iğrenç malzeme kalitesi ve kütük gibi olan sert süspansiyonlu kötü sürüş keyfi ve yakıt sarfiyatı ancak güçlü şasisi ve dar iç mekan , focusun b plus segmenti iç mekanı kötü izolasyonu ancak muhteşem yol tutuşu lancerın iğrenç malzeme algısı ve zayıf donanımı fluence iyi bir şey yazamıycam, hondanın malzemede sert plastiğe daha ağırlık vermesi yakıt sarfiyatı ve 5 ileri vitesi, yeni jettanın zayıf maşzeme algısı siper gibi olan şaft tüneli ve yol sesi ( bu arada jettayı defalarce denedim ) ancak tsi ın düşük devirlerde güçlü torku ancak yüksek devirlerde yakıt sarfiyatı 3k devirin üstüne çıkamıyacaksan benzinli sürmenin keyfi yok ancak geniş bagajı ve çok güçlü 2. El algısı ; octavianın muhteşem bagajı ve geniş iç hacmi ancak zayıf 2. El ve jettadan daha iyi izolasyona rağmen corolladan daha kötü izolasyonu fakat tsi güçlü torku ancak yüsek devirlerde yüksek yakıt sarfiyatı ve muhtemel turbo arızası; mazda 3 sedan muhteşem motoru ve şanzımanı ancak şaft tüneli ve dar bagaj hacmi.
Özetle hepsinin artışarı ve eksikeri var fakat corollanın güçlü 2. Eli herkes turbo sevmek zorunda değil mazda dan sonraki en teknolojik atmosferik motors sahip oluşu geniş iç mekan yeterli bagaj hacmi övüp biteremediğimiz jettadan daha iyi plastik kalitesi ve izolasyonu evet eksikleri yok mu var oda bahsettiğiniz şerit takip akıllı şehir içi güvenlik yada yorgunluk tespit gibi sistemler ama şuanda piyasadaki en iyi kombinasyonlu sedan c sınıfı corolladır bence 2 aydır çok araştırdım yapmadığım test sürüşü kalmadı en sonunda corollada kıldım kararımı bu arada googleda motor hacimleri kafa karıştırmasın diye bi aratın bu düşük hacimli turbolu sistemlerin bif çok dezavantajından bahsedecek bi izleyin derim çok bilgilendirici bir video herkese saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Bunları okudukça yavaş yavaş Mitsubishi Lancer'emi kaysam diyorum  :(

Bir şey yazmayım dedim, yerden yere vuranlara ama yazmadan da edemedim.
Japon araçlardan anlamayanlar için her Japon birdir. Sonuçta corolla da lancer da atmosferik. Corollaya gitmiyor diyen insan Lancera binse ona da gitmiyor diyecek, çünkü japon motorları devirli kullanımı sever. 2500-3000 devire kadar ekonomi odaklıdır, sonrasında ise performansını sunar.
Performans isteyen, dizel atikliği isteyen gider turbolu modellere bakar.
132 hp 1.6 Toyota motoru yetmiyorsa 107 hp 1.5 Mivec motor hiç yetmez heralde bu mantığa göre.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
Bir şey yazmayım dedim, yerden yere vuranlara ama yazmadan da edemedim.
Japon araçlardan anlamayanlar için her Japon birdir. Sonuçta corolla da lancer da atmosferik. Corollaya gitmiyor diyen insan Lancera binse ona da gitmiyor diyecek, çünkü japon motorları devirli kullanımı sever. 2500-3000 devire kadar ekonomi odaklıdır, sonrasında ise performansını sunar.
Performans isteyen, dizel atikliği isteyen gider turbolu modellere bakar.
132 hp 1.6 Toyota motoru yetmiyorsa 107 hp 1.5 Mivec motor hiç yetmez heralde bu mantığa göre.

Mutlu bey:

Kendi adıma konuşmak gerekirse önceliğim performans değil.Araç kullanım usulum sakin ve arabayı hıprpalamamak  şeklindedir.Öyle hız yapayım makas atayım bastımmı uçayım gibi bir derdim hiç olmadı.Araba kullanırken motor ve aktarmanın içinde olanlar kafamın içinde döndüğü için arabayı ideal şartlarda kullanmaya gayret ediyorum.Ne kadar beceriyorum orası ayrı tabiki.

Daha öncede yazdığım üzere önceliğim sağlamlık bakım onarım dökümanlarına ulaşım ve yeterli yükü (5 kişi ve dolu bagajı) zorlanmadan kaldıracak bir Motor/aktarma organı kombinasyonu.Yoksa açılır tavanda şerit takip sistemide umrumda değil.

Lancerden bahsetmemin sebebi aynı sınıf nerdeyse aynı fiyata sahip iki araba arasında istediklerimi karşılayacak arabayı bulmak.Yoksa Lancerde (çok istediğim) CVT vites zaten yok.Bildiğim kadarı ile Turbo şarj değil...

Hali ile iki eşit gibi duran araba arasında sıkıntı çıkartmayacak ve ek özellik (avantaj) sağlayacak arabaya yönelmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Mitsubishi de taş gibi arabadır, corolla da.
Her ikisi de yüklüyken gider, 3.5 litrelik v6 motor performansı beklemeyenlere uygundur.
Mitsubishinin yan sanayisini bulamazsınız yetkili servisten başka çareniz yok. Fakat toyotanın yan sanayisi mevcut 2.eli de daha hızlıdır. cvt den kaynaklı corolla yakıt tüketimini düşürmeniz mümkünken lancer da tork konvertör bulunmakta yakıtı biraz artırmaktadır.
Gidin kullanın hangi araç içinize sinerse onu olun, gitmiyor etmiyor laflarına inanmayın.
Burak atılgan abinin 1.33 corollasıyla yokuşta devirli kullanarak 3 aracı geçmiş kendi konusunda yazıyor. Devirsiz kullanırsanız yokuşlarda tabi çekmez gitmez denilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Yahu hangi motorun performansına kağnı gibi diyorsunuz bilmiyorum ama o kadar da değil yahu.  Turbo motorlu arabaların fişek gibi gidip asfaltı yardığını mı sanıyorsunuz? Manual ise bir vites küçültüp fişeklersin ve atmosferik motora göre 3 saniye daha erken hızlanır hepsi bu. Yahu benim 1.33 motor bile 3000 devir sonrası köpek gibi gidiyor. Bu kadar da kötü bir araba değil Corolla. Yahu bildiğim kadarıyla tarih boyunca Türkiye'ye hiç bir kazığı olmayan, Türkiye hakkında kötü düşünceleri olmayan Japon'ların arabası olup ülkemizde fabrikası olup üretim yapan bir firma yani TOYOTA. Hal böyleyken TOYOTA bu kadar mı kötü? O zaman satın arkadaşlar beğenmediğiniz yönleri madem bu kadar çok, gidip Jetta alın, Astra alın bilmem ne alın. Sanki Corolla harici diğer emsalleri sütten çıkmış ak kaşık.  Bir motoru turbonun olması üstün kılmaz. Yine bir motorun atmosferik olup turbosuz olması o motoru kötü yapmaz. Gitmeyen araba da yoktur. Gidemiyen sürücü vardır, kusura da bakmayın yani.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene
    • TurkSpace
  • Kilometre: 4580
  • Model Yılı: '15
  • 52 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
1-sunroof sunroof sunroffffff 100 kerede sunroof 1 milyon kerede sunroof :) :) yada panaromik cam tavan
2-Ses yalıtımı..(Getz e göre üst düzeyde ama :)
3-Davlumbaz olmaması(Konuyu okudum ve alıntı yaptım) :)
4-Işıklı torpito gözü...Soğutmada eklenebilirdi..
5-park sensörü opsiyonel sunulmuş artık en dandik arabada bile arkada park sensörü standart

Saygılar
En iyi nasihat,İyi örnek olmaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Yeni ve eski Corolla ların artısı iyi arabalar olmaları , eksileri değil eksisi ise ses yalıtımı.☺☺

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '11
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
ben görüdüğüm eksilerden bahsetmek istiyorum.
yalıtım kötü. biraz bozuk bir yola girince her tarafı dökülecek gibi takır tukur gacır gucur ses geliyor.
donanım eksikleri. o paralara birçok ekstra donanımı olan araçlar var. esp mahrumu olması cabası.
tam otomatikteki yakıt tüketim fazlalığı. diğer modellerini bilmiyorum.
bu yazdıklarım benim 2011 corolla için geçerli tabi :D
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Toyota takur tukur yapmaz arkadaşlar abartmayalım ,biraz ses alıyor ama o kadar olsun.Benim aldığım 2. toyota Takur tukur değiğiniz sesler gelmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Toyota takur tukur yapmaz arkadaşlar abartmayalım ,biraz ses alıyor ama o kadar olsun.Benim aldığım 2. toyota Takur tukur değiğiniz sesler gelmez.

Öylede bi takırdıyorki Mustafa abi.Ben köye corollam ile gitmiyorum artık.Astram ile gidiyorum.

Göğsünden o kadar çok ses geliyor ki bozuk yollarda araba canını bırakacak zannediyorum ben.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Maalesef sesli Corolla.2000 model hiç de bakımlı olmayan Astra kullandım.İnanın dış dünyayla bağlantım kesildi.Ses yoktu.Kapalı bir fanusta hissettim kendimi.Bana göre bu dış sesi içeri alması çok çok büyük bir eksi.Sırf bu yüzden nasip olursa bir daha ki aracım Japon olmayacak.Ha Toyota bir şeyler yaparsa o ayrı. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Maalesef sesli Corolla.2000 model hiç de bakımlı olmayan Astra kullandım.İnanın dış dünyayla bağlantım kesildi.Ses yoktu.Kapalı bir fanusta hissettim kendimi.Bana göre bu dış sesi içeri alması çok çok büyük bir eksi.Sırf bu yüzden nasip olursa bir daha ki aracım Japon olmayacak.Ha Toyota bir şeyler yaparsa o ayrı. :(
Benim Rav 4de maşallah,efsane corolla vardı bir ara ondada yoktu ,o kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Mustafa Bey,rav 4 sesli mi?