Gönderen Konu: İtiraf.....  (Okunma sayısı 11346 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Ynt: İtiraf.....
« Yanıtla #60 : Kasım 21, 2014, 15:22:43 »
Tipini beğenmiyorsanız beğenebileceğiniz hale getirin
Bir kuruş daha masraf etmem :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 21, 2014, 15:26:25
Yücel abi sana temiz ve uygun fiyatlı bir efsane bulalım olmayacak böyle :D Yol tutuşu ve atiklik konusunda katılıyorum.Hafif olması ve aerodinamik olarak verimli olmasından kaynaklı bunların çoğu :)
ahh kardeşim nerede efsane gibi araçlar bu zamanda,hele o motor sesine bayılıyorum efsanenin,gerçek japon arabasıdır efsane ..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 21, 2014, 15:22:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 21, 2014, 15:26:48 »
Bir kuruş daha masraf etmem :D

Canınız sağolsun Yücel Bey. Efsaneden memnun olmasam Auris'i ancak, 1.6sını test etmiş bir olarak aracınıza talip olurdum. Umarım gönlünüze göre bir araç alırsınız. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 21, 2014, 15:30:21 »
Mustafa bey arabanın kralını kullanıyorsunuz,şimdi nerede öyle araba. Üretici  kaliteden çalıyor,bu dandik arabaları kakalıyorlar bize 10 yıl önceki araçlar şimdiki sıfırlara  on çeker ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Kasım 21, 2014, 20:19:37 »
50 yıl önceki araçlar şimdikilere kaç çeker :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 23, 2014, 11:31:33 »
50 yıl önceki araçlar şimdikilere kaç çeker :)

10 yıl öncekiler on çekerse 50 yıl öncekiler elli çeker sanırım.  :D :D :D Fakat şu bir gerçek bence de eski araçlar daha sağlam ve kaliteliydi son kullandığım 2 Corolla'yı kıyaslarsam biri 2006 Hatchback 1.6 15,000 km de almıştım diğeri 2011 makyajlı sedan 1.6 sıfır km almıştım. İkisinin arasında en açık bariz belli olan farklılıklar boya ve kaporta kalitesi ilk sıradadır. Eski Toyotalar genelde Japonya üretimiydi şimdilerde neredeyse üretilmediği ülke kalmadı bununda kalite konusunda çok farklılıklar yaratmakta olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ocak 10, 2015, 09:36:07 »
Kaç çeker çeksin yeni araç iyidir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ocak 10, 2015, 09:40:50 »
Kaç çeker çeksin yeni araç iyidir
Tabi yeni araç her zaman daha çağdaş, daha güvenli olur ama kalite olarak eski otomobiller bence de daha iyiydi. Mesela Renault Toros'un kapı içleri plastik yerine deri -suni de olsa- kaplı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ocak 10, 2015, 09:45:29 »
Durum öyle olsa da atasözü ne diyor eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağar.Şöyle Avensis ne bilim passat fena olmaz.Kim hayır der.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ocak 10, 2015, 14:27:09 »
Corolla 1.33 aracımı 1 haftadır kullanıyorum.Elbette her otomobil gibi bunun da artı ve eksileri var.bi defa dış kasa tasarımına bayılıyorum ve otomobilimden gözümü alamıyorum.dizayn çok başarılı.ön konsolun dümdüz olması beni de rahatsız etti.dijital saat çok basit durmuş.konforuna diyecek yok.direksiyon vites geçiş yumuşaklığı yol tutuşu, virajlardaki performansı gayet başarılı.ama gerçek anlamda hantal.bu kadar beklemiyordum.rampada bayılıyor.yürümeyecek diye ödüm kopuyor strese giriyorum.şöylede bir durum var. Ben bunu almadan önce linea yı test ettim. Kazık gibi konforsuz bir araçtı.karşilaştirdiğim zaman çok artısı olan prestijli bir otomobil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ocak 10, 2015, 14:33:53 »
Corolla 1.33 aracımı 1 haftadır kullanıyorum.Elbette her otomobil gibi bunun da artı ve eksileri var.bi defa dış kasa tasarımına bayılıyorum ve otomobilimden gözümü alamıyorum.dizayn çok başarılı.ön konsolun dümdüz olması beni de rahatsız etti.dijital saat çok basit durmuş.konforuna diyecek yok.direksiyon vites geçiş yumuşaklığı yol tutuşu, virajlardaki performansı gayet başarılı.ama gerçek anlamda hantal.bu kadar beklemiyordum.rampada bayılıyor.yürümeyecek diye ödüm kopuyor strese giriyorum.şöylede bir durum var. Ben bunu almadan önce linea yı test ettim. Kazık gibi konforsuz bir araçtı.karşilaştirdiğim zaman çok artısı olan prestijli bir otomobil.
20 bin km leri görebilirseniz eğer arada aracın evrim geçirdiğini göreceksiniz. Şuanda motor çok sağırdır. 10 bin bakımdan sonra biraz daha açılır ama 20 bin bakımdan teslim aldıktan sonra ise tam anlamıyla açılmış bir araba oluyor.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ocak 10, 2015, 14:34:18 »
Ya sonuna kadar agziniza saglikkkk...1.33 arac rampada bayilir normal yolda bile hantal kalir..burda sizin haricinizde nekadar 1.33 kullanicisi varsa hepsi nedendir bilmem aracini ove ove bitiremedi..artik insan kendi aracinin kotu ozelliklerini soyleyemezmi ya da soylerse biseymi olur onu da anlamadim..ben 1.6 multidirive s aracimdan bile suan icin memnun degilken..rampada performansi ii degil derken..1.33 kullanip aracinin cok ii performans sergiledigini ifade edenler neyi amaclarlar cok merak ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ocak 10, 2015, 14:41:06 »
Ya sonuna kadar agziniza saglikkkk...1.33 arac rampada bayilir normal yolda bile hantal kalir..burda sizin haricinizde nekadar 1.33 kullanicisi varsa hepsi nedendir bilmem aracini ove ove bitiremedi..artik insan kendi aracinin kotu ozelliklerini soyleyemezmi ya da soylerse biseymi olur onu da anlamadim..ben 1.6 multidirive s aracimdan bile suan icin memnun degilken..rampada performansi ii degil derken..1.33 kullanip aracinin cok ii performans sergiledigini ifade edenler neyi amaclarlar cok merak ediyorum
Memnuyet kısmında şu kıyası unutmayın. Beklenti/aracın verebileceği

Benim arabam 1,6 yakuşları 140 la çıkayım derseniz araba sizi tabiki memnun etmez. Benim arabam 1,33 2012 auris bursa balıkesir arasında baya iyi yokuşlar var bilirmisiniz bilmem. 100 km civarında bir hızla çıkıyorum. Önüme bir araba gelir ya da tır kamyon vs yüzünden yavaşlamam gerekirse gerisi gerçekten eziyet oluyor. Araba zaten kendisi 1,5 ton bagaj ve bizle beraber 2 tona ramak kalıyor. Bu sebeple yokuşta fren yaptıktan sonrası eziyet oluyor maalesef :( 1,6 olanın da çok bi olayı olmuyor bu tarz bir durumda. Ancak 2,0 falan olması lazım
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ocak 10, 2015, 14:45:45 »
Memnuyet kısmında şu kıyası unutmayın. Beklenti/aracın verebileceği

Benim arabam 1,6 yakuşları 140 la çıkayım derseniz araba sizi tabiki memnun etmez. Benim arabam 1,33 2012 auris bursa balıkesir arasında baya iyi yokuşlar var bilirmisiniz bilmem. 100 km civarında bir hızla çıkıyorum. Önüme bir araba gelir ya da tır kamyon vs yüzünden yavaşlamam gerekirse gerisi gerçekten eziyet oluyor. Araba zaten kendisi 1,5 ton bagaj ve bizle beraber 2 tona ramak kalıyor. Bu sebeple yokuşta fren yaptıktan sonrası eziyet oluyor maalesef :( 1,6 olanın da çok bi olayı olmuyor bu tarz bir durumda. Ancak 2,0 falan olması lazım
Aynen oyle katiliyorum size..rampada bnm 1.6 132 beygir denen aracim bile bana eziyet oluyo o sesiyle..ses ve asiri yakit tuketimi cabası oluyo yokusta..sanziman sesi filan diyolarda yaa arkadas audi ww de nasil bi sanziman varki sesi kulak tirmalamiyoda..bizim cidden pazarda harika bi yere sahip olan saglam corollamizda o ses oluyo anlamaya calisiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ocak 10, 2015, 15:46:40 »
Hadi anladım sizin arabanız şehvetli büyük ağır vs rampada bağırıyor kalkmıyor ama benim 1.33 multidriver s yaris te rampada aynı şekilde oluyor. Çekiş için sport mod veya düze geçersem hareketlendiğini hissediyorum. Tabi bu seferde nerde kaldı yakıt tasarrufu dimi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ocak 10, 2015, 16:53:51 »
Hadi anladım sizin arabanız şehvetli büyük ağır vs rampada bağırıyor kalkmıyor ama benim 1.33 multidriver s yaris te rampada aynı şekilde oluyor. Çekiş için sport mod veya düze geçersem hareketlendiğini hissediyorum. Tabi bu seferde nerde kaldı yakıt tasarrufu dimi.
Mehmet bey yakit ekonomisi mutlaka onemli ve bu aracin one cikan yonlerinden ama rampalarda ki performans icin gaz pedalina cok yumusak davranmamali. Ve inanin ne kadar ugrassanizda bu araba yakit konusunda sizi uzmeyecektir. Gerci araci kullandikca dilinden anlayisiniz artacak.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ocak 10, 2015, 17:11:37 »
Konu güzel.  1.33 sahipleri için arabalarını öve öve bitiremiyorlar denmiş. Harika konu.

1210 km deyim ve 20.11.2014 günü aldım 1.33 Corolla arabamı. Araba gidiyor arkadaş. Her türlü ispat ederim. 40 yaşındayım ve 21 yıldır kesintisiz askerlik dahil araba kullanıyorum. Ben 6 kişi ile Dolapdere'den Tarlabaşına çıkan yokuşu 3. vites ile çıktım.  Ümraniye / Hekimbaşı mezarlığı yokuşunı 3 kişi ile önce 1. vites ve yokuş ortasında 2'ye atarak çıktım ki dik rampadır. Beşiktaş / Barbaros yokuşunda kırmızı ışık da durdum ve yeşil yanınca yokuş kalkış desteksiz kalkış da yaptım. İlk 1000 km ye kadar arabaya yüklenmedim. Şu an 1210 km deyim ve yaklaşık iki haftadır yüklenerek kullanmaya başladım. O vites uyarı ışıklarını pas geçip devirlersen araba gayet güzel de gidiyor. Trafik lambasında yeşil yanınca sakin kalkarsan ve uyarı lambalarına göre vites büyütürsen cansız kalabiliyor. Ama o ışığı pas geçip yüklenirsen ve trafik ışığında kalkarken devirlenerek kalkarsan araba gayet güzel de gidiyor. Bunun denemesini isteyen kimse gelebilir Göztepe / Petrol Ofisi benzincisi önüne ve oturur yanıma kullanırken ben arabayı görür kendi gözleriyle. Bu derece eminim kendimden. Gitmeyen araba yoktur, gidemeyen sürücü vardır. Kusura bakmayın, mütevazi olamayacağım. Yıllarca küçük motorlu araba kullandım, dilinden iyi anlarım. Bir önce ki arabam ilk sahibi olduğum 145327 km boyunca kullandığım 1.4 benzinli Symbol ile her yaz Bodruma giderken Sabuncubeli rampasını sol şeritten 3. ve 4. vites ile çıkarken benden daha performanslı arabalar sağ şeritten çıkıyordu o rampayı. Symbol'den önce yine ilk sahibi olduğum 90 Şahinim vardı ve o da saat gibi giderdi.
133 gidiyor arkadaş. 150 HP araba gibi gitmiyor tabi ama gidiyor. Yokuşta da kalkıyor. Ha, geçenlerde 165 km/h yapmıştım Pazar sabahı E-5'de ama daha yukarı çıkmadım yol izin vermedi.

Geçen hafta kuzenimin ikinci el aldığı 2013 Mercedes A200 / AMG'yi kullandım. 1.6 ve 156 HP araba. Ekonomi modunda araba benim 1.33'den bile hantal geldi bana. Ama spor moda geçince fişek gibiydi.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Ocak 10, 2015, 17:33:15 »
urak abi A200 AMG ye girmeseydin keşke :D Nasıl bişey? Beğendiğim bi araba ama çok da bir olayı yok deniyor hakkında.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ocak 10, 2015, 17:48:38 »
urak abi A200 AMG ye girmeseydin keşke :D Nasıl bişey? Beğendiğim bi araba ama çok da bir olayı yok deniyor hakkında.

Yani aslında Mercedes bana göre C, E ve S serisidir, W116 ve W126 hatta W140 kasadır. Ama bu yeni kasa A'lar çok da fena durmamış. Ama ne bileyim ön kaputta yıldızı görememek eksiklik. Hoş, artık C ve E'de de yıldız yok kaputta ama araba yani etli butlu Mercedes. Ama tabi bir E kalitesi yok bence A'da. Ancak F1 koltukları, F1 tarzı vitesi zevkliydi. Garipçe köyüne gittim geçen hafta kuzenimle. Giderken o kullandı, dönerken ben ve spor modda kullandım. F1 vites kulakçıklarıyla kullandım ve hızlanması vs. gayet iyiydi. Ama ekonomi moda gelince kalkışlar da benim 1.33 daha atak geldi valla.  :)
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Ocak 10, 2015, 17:57:39 »
Yani aslında Mercedes bana göre C, E ve S serisidir, W116 ve W126 hatta W140 kasadır. Ama bu yeni kasa A'lar çok da fena durmamış. Ama ne bileyim ön kaputta yıldızı görememek eksiklik. Hoş, artık C ve E'de de yıldız yok kaputta ama araba yani etli butlu Mercedes. Ama tabi bir E kalitesi yok bence A'da. Ancak F1 koltukları, F1 tarzı vitesi zevkliydi. Garipçe köyüne gittim geçen hafta kuzenimle. Giderken o kullandı, dönerken ben ve spor modda kullandım. F1 vites kulakçıklarıyla kullandım ve hızlanması vs. gayet iyiydi. Ama ekonomi moda gelince kalkışlar da benim 1.33 daha atak geldi valla.  :)
Ekonomi de nereye kadar abi :D Altında merso var sağ şeritten 80-90 mı gidicen? Her markaya test sürüşü yapıyorum da balıkesirde merso bayisi merkeze yakın değil. Gidip bi test edemedim bu arabayı
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ocak 10, 2015, 17:59:49 »
küçük motoru çalıştırmak lazım. özellikle bayırlarda devir çevirtmek lazım.

babamda 5. vitesde bayır çıkmaya çalışır. hallbuki devir düşükse küçült öyle bas. önce araba kullanmayı bilmek lazım.  Burak abiye katılıyorum.