Gönderen Konu: İtiraf.....  (Okunma sayısı 11344 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: İtiraf.....
« Yanıtla #40 : Kasım 20, 2014, 12:55:19 »
yeni arabalarda küçük vitesleri büyük yapıyorlar. bu arabanın hoplayıp zıplamasını önlüyor.

hatta elektronik olarak sınırlıyorlar. çünkü rahatsız etmemeli.

eski veya yeni mercedesleri hatırlayın. küçük vitesleri çok uzundur. bu konfor getirir. rahatlık sağlar.

şahsen renault peugeot gibi vites araları dar bir araç sürmek istemem. bana uymaz. ama siz 1. vitesde fırlamak istersiniz size uymaz.

arabanın hantallığı bayırda belli olur. araba sadece 100hp. kasası ağır. buna rağmen bayırlarda fazla bayılmadan çıkıyorsa o araba başarılıdır. çünkü tork kullanımı iyidir.

fazlada bişey beklememek lazım. ben yaris de bile motorun zayıflığını hissettim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 20, 2014, 12:55:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 20, 2014, 13:39:35 »
1.33 cc 99 hp 128 nm 1195 kg boş ağırlığa sahip bir araçtan performans beklemek zaten yanlıştır ve 1.6 cc bir motora oranla daha fazla yakıt tüketir. Uzun soluklu rampalarda helede yüklü olduğunda gaz pedalına çok daha fazla basmak gerek buda aşırı tüketim olarak size geri döner. Her zaman söylemişimdir ve söyleyeceğim C sınıf bir araçta olması gereken motor hacmi en az 1.6 cc D sınıf bir araçta da en az 2.0 cc olmalıdır. Ama ülkemizdeki vergi dezavantajları malum yakıt fiyatlarının yüksekliğine girmeyeceğim çünkü bence düşük hacim motora sahip araçlar C sınıfında oldukça ekonomik olamazlar. Ben 8 yıl 1.6 Corolla kullandım ki onların performansları bile çok iyi değildi. 1.33 Corolla'yı düşünemiyorum. O paraları o motora vermem bedava verseler bile düşünürüm nedeni de uzun yoldaki konforu motorun gücünün verdiği güven hissi ve yakıt düşünüldüğünde kesinlikle B sınıfta bile düşünemeyeceğim bir motor güç ve tork olarak. Aracın dış ve iç dizaynı konusunda ise yorum yapamam güzellik görecelidir. Sorunsuzluk ve sağlamlık hususunda da bir şey söyleyemem tek eleştireceğim tarafı motor hacmi olur. Ben aracımı sattıktan sonra yeni Corolla'yı da incelemiş beğenmemiştim 1.4 D4D fiyat olarak şu an tercih ettiğim araçla aynıydı yani bu kez Toyota tercih etmedim. Yeti'de dış tasarım olarak herkesin hoşuna gitmeyebilir kubik bir tasarımı var Doblo diyenler var fakat yaşattığı güven, konfor, kalite, yakıt tüketimi ve motor gücü mükemmele yakın tipini beğenmeyenler almasın trafikte nadir olarak görmek benim hoşuma gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 20, 2014, 14:00:37 »
... Doblo diyenler var fakat yaşattığı güven, konfor, kalite, yakıt tüketimi ve motor gücü mükemmele yakın tipini beğenmeyenler almasın trafikte nadir olarak görmek benim hoşuma gidiyor.

Kuş serisi aracı olan kardeşlerimden özür diliyorum ancak, yıllarca şahin, doğan ve kartalı ülkemiz insanına reva gören zihniyet şuanda da dobloyu aile aracı olarak lanse etmekte. Size kesinlikle katılıyorum, bir ticari araç ile bir aile aracını karıştırmamak gerekir. Bana göre aralarında A ile B arasındaki benzerlik kadar birbirlerine benzerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 20, 2014, 14:15:01 »
Kuş serisi aracı olan kardeşlerimden özür diliyorum ancak, yıllarca şahin, doğan ve kartalı ülkemiz insanına reva gören zihniyet şuanda da dobloyu aile aracı olarak lanse etmekte. Size kesinlikle katılıyorum, bir ticari araç ile bir aile aracını karıştırmamak gerekir. Bana göre aralarında A ile B arasındaki benzerlik kadar birbirlerine benzerler.

Aynen öyle hiç bir alakası yok benzerlik konusunda fakat bunu söyleyenler bu aracı kullananlar ve bu araca ulaşanlar kesinlikle değil yoksa ne kadar başarılı ve yetenekli bir model olduğu hususunda tecrübe ve bilgileri yoktur. Aracın dış dizaynı çok önemli değil kaldı ki Yeti bana göre yeni kasa ile çok daha şık ve gösterişli olmuştur fakat eski kasasını daha başarılı ve kendine özgü bulanlarda çoktur konfor ve verdiği güven benim için daha önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Kasım 20, 2014, 18:17:43 »
Öncelikler size şunu söyleyim Herkes her aracı sevecek diye bir şey yok marka bağımlılığı ayrı bir durum .Kimisine çok iyi gelen başkasına rezalet gelebilir. Benim şahsi fikrim yeni kasa sedan benim hoşuma gitmedi şahsen benim e12 Corolla ondan kat ve kat daha güzel ve estetik geliyor. Ha bu hb kasa için geçerli değil hb olanı gayet güzel duruyor ama iç konsol biraz kötü görünüyor onda hemfikirim .Mesela yeni kasa Astra hb o noktada çok hoş bir görüntü sergiliyor hem kasa hem iç dizayn olarak ama eğer  aracı sevmediyseniz satın başka araç bakın sevmeye sevmeye binemezsiniz .
Aynen satıcamda alan yok  :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2014, 18:22:19
1.33 motor seçeneği fiyat olarak uygun olduğundan alınmışa benziyor.. ;)
Uygun fiyatında etkisi var tabiki,golf alıcaktım arada 10bin fark vardı hiç toyota kullanmamıştım,bir önceki aracım vw di birde toyotayı deniyelim dedik ;)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2014, 18:38:00
Yorumlarınıza bakarak araci almadan önce test sürüşü yapmadığınızı varsayıyorum. 1.33 motorun sürüş dinamikleri bellidir. Ona göre almalıydınız Auris' i. Sonradan beklenti içine girmezdiniz bu sayede. Ben 1.6 multidrive s ve manuel sanzımanları gayet tatminkar bulmuştum. Keşke sizde 1.6 alsaydınız. Size tavsiyem aracınıza daha fazla devir çevirtin. O zaman daha seri kalkışlar yaparsınız. Tekin beyde bunu anlatmaya çalışmış zannedersem.
Bahadır bey, markaya güven diye birşey var ya ,işte o yok oldu bende.test sürüşü yaptım,ama 1.4 dizelle 1.33 test aracı hiç bir bayide yok (bu da ayrı bir şüpheye yol açıyor) .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 20, 2014, 19:17:03 »
Tipini beğenmiyorsanız beğenebileceğiniz hale getirin
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 20, 2014, 20:34:42 »
Tip olarak vw nin mühendislerini tebrik etmek lazım.son derece şık alımlı araçlar yapıyorlar passat ve jetta kullanmış biri olarak şunları söylemek istiyorum,son derece janjanlı,yakışıklı,2.eli muhteşem(gece ilanı verdim sabah sattım) ama gelgelelim sağlamlık ve sorunsuzluk bunlar koca bir sıfır.

Yeni Golflere bayılıyorum VW CC ve scirocco da çok güzel.Ama hepsi aynı model aynı fabrikadan çıkışlı.Öyle araba kullandın mı (abartmadan)kişiselleştirmek lazım.Sizde kişiselleştirerek (aksesuar jant vs) yaparsanız daha güzel olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 21, 2014, 07:10:42 »
Tipini beğenmiyorsanız beğenebileceğiniz hale getirin

Buda iyiydiii :alkis:

@Tekin Bozbey (20245)  Büyüksün abiiiiii :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 21, 2014, 09:55:42 »
Araç ne kadar gösterişli olursa olsun küçük motorlu bir araç insanı kendinden soğutuyor. Zamanın da 1.4 fiestam varda kasa küçük motor aslında yeterli bile sayılır ama orta dereceli bir rampada durup kalkmaya çalıştığınızda o zorlanma kalkmama hissi var ya .Valla o an araba yansa bi damla üzülmem. Ara hızlanmalar ve  uzun soluk rampaları saymıyorum bile .Hele birde arabada 4 -5 kişi birde bagaj oldu mu tadından yenmez derler ya aynen öyle işte. Bence sizin araçla ilgili sorununuz motor gücü  ben aracı 1.6 olarak değerlendiriyorum ondan dolayı görsellikten bahsetmiştim .1.33 gerçekten kötü tercih olmuş. Şu noktada Toyota ya kızıyorum 97 Model efsane kasamız vardı inanın hala birçok araca bakımlısı nal toplatır aldığımız yıllarda E200 Mercedesleri kovalıyordu çok geçmişliğimiz var .Ama şimdi bakıyorum E12 kullanıyorum hani sözüm ona beğenmediğimiz birçok araç bizim araçlarda seri ve atik hele yol tutuş olayına hiç girmeyelim efsane kasa kedi gibiydi yüksek hızlarda bile yola yapışırdı yan rüzgar alma diye bir şey yoktu veya çok azdı arkadaş kimden duysam yan rüzgardan yol tutuştan şikayetçi .Toyota hastası biri olarak E12 muhtemelen son Toyota m tabi belli de olmaz ama 1.6 -1.5 dizellerin performans ve yakıt yönünde rekabet ettiği yol tutuş konusunda birbiriyle yarışan markaların kapıştığı bir dünyada hala  adam gibi dizel yapamayan yol tutuş sorunları olan diğer markaların 5 yıl önce araçlarını koyduğunu 5 yıl sonraki modellerine ancak uygulayan bir aracı insanlar neden tercih etsin Ama Allah için pek sanayi görmüyor .Gene içimdekiler kabardı hayırlısı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 21, 2014, 12:36:47 »
Yücel abi sana temiz ve uygun fiyatlı bir efsane bulalım olmayacak böyle :D Yol tutuşu ve atiklik konusunda katılıyorum.Hafif olması ve aerodinamik olarak verimli olmasından kaynaklı bunların çoğu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Kasım 21, 2014, 13:54:24 »
Şuan bir çok otomobile binebilirim. Ancak efsane gerçekten çok farklı. O efendi ve vakur duruşu, atikliği ve kullanım rahatlığı açısından günümüz araçlarından daha güzel.

Efsane kasayı günümüz koşullarına ve normlarına göre yorumlayarak "özel üretim" bile olsa boyutlarını biraz daha büyültüp satışa çıkartsalar. Özellikle çocukluğu bu araçlarda geçmiş ya da belli bir kesim için rekor düzeyde satış yapılacağına inanıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 21, 2014, 13:56:59
Ancak bunlar ekstra maliyet demek. Toyota gibi kılı kırk yaran bir firma bunu yapar mı?  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 21, 2014, 13:57:06 »
Şuan bir çok otomobile binebilirim. Ancak efsane gerçekten çok farklı. O efendi ve vakur duruşu, atikliği ve kullanım rahatlığı açısından günümüz araçlarından daha güzel.

Efsane kasayı günümüz koşullarına ve normlarına göre yorumlayarak "özel üretim" bile olsa boyutlarını biraz daha büyültüp satışa çıkartsalar. Özellikle çocukluğu bu araçlarda geçmiş ya da belli bir kesim için rekor düzeyde satış yapılacağına inanıyorum.

Birde, " Efsane geri döndü" sloganı ile lansman yaparlarsa satış rekoru kırabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Kasım 21, 2014, 14:01:22 »
Birde, " Efsane geri döndü" sloganı ile lansman yaparlarsa satış rekoru kırabilir.

Kesinlikle, kesinlikle. Ama belirttiğim gibi maliyet her marka için önemli ancak Toyota için özellikle ülkemizde aşırı derecede önemli. Efsaneyi şuan üretseler hangi şasi üzerine imar edecekler? Tabi bunlar hayal :) ama hayali bile hoş. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #53 : Kasım 21, 2014, 14:10:54 »
Kesinlikle, kesinlikle. Ama belirttiğim gibi maliyet her marka için önemli ancak Toyota için özellikle ülkemizde aşırı derecede önemli. Efsaneyi şuan üretseler hangi şasi üzerine imar edecekler? Tabi bunlar hayal :) ama hayali bile hoş. :)

Olur olur.. ama sonu kaplumbağa-beetle gibi olmasın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Kasım 21, 2014, 14:11:46 »
:) eski kasa auris daha güzeldi, yeni kasayı bende sevmiyorum. Ama satmaktansa beğeneceğiniz şekilde ufak dokunuşlar yapabilirsiniz :).

http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #55 : Kasım 21, 2014, 14:12:56 »
Güzel olmuş, ama sis farlarını unutmuşlar. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Kasım 21, 2014, 14:24:07 »
Güzellik tamamen göreceli bir kavram. Ancak güncel Auris'i akranları ile ve günümüz modern araçların çizgisinde üretilen diğer araçlarla kıyasladığımda şahsen bir çoğundan daha ileride bir araç, en azından ben böyle düşünüyorum.

Tabi aracı beğenmemenin genel performans ile de alakası vardır. Şimdi Yücel Beyin aracı Auris'in o keskin bakışlarının motoruna da yansıması olsa harika olur. Örneğin, 1,6cc Turbo 182 bg. İşte o zaman aracın karakteri de oturacağı için Yücel Beyin tam tersi bu kasayı daha fazla seveceğine inanıyorum. İşte o zaman 90 model ısuzu gemini gibi görünen saat Auris'in  bir tarzı olarak gözükecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Kasım 21, 2014, 14:43:05 »
Güzel olmuş, ama sis farlarını unutmuşlar. :(
bunca modifiyeyi LİFE donanıma yapmışlar da ondan :rofl:
ben iç tasarımını beğenenlerdenim. hiç bir arabaya benzemiyor:) GT 86 ya benziyor ama:)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 21, 2014, 14:47:13
Güzellik tamamen göreceli bir kavram. Ancak güncel Auris'i akranları ile ve günümüz modern araçların çizgisinde üretilen diğer araçlarla kıyasladığımda şahsen bir çoğundan daha ileride bir araç, en azından ben böyle düşünüyorum.

Tabi aracı beğenmemenin genel performans ile de alakası vardır. Şimdi Yücel Beyin aracı Auris'in o keskin bakışlarının motoruna da yansıması olsa harika olur. Örneğin, 1,6cc Turbo 182 bg. İşte o zaman aracın karakteri de oturacağı için Yücel Beyin tam tersi bu kasayı daha fazla seveceğine inanıyorum. İşte o zaman 90 model ısuzu gemini gibi görünen saat Auris'in  bir tarzı olarak gözükecektir.
"Auris'in o keskin bakışlarının motoruna da yansıması olsa harika olur. Örneğin, 1,6cc Turbo 182 bg"
aynen öyle...
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #58 : Kasım 21, 2014, 15:01:03 »
plazaya servis için gittiğimde satıs elemanlarına yenı aurısı sordum tanıttılar bıraz. toyota merkeze çok teşekkür edin benim yerime çünkü o kadar şekilsiz ve saçma sapan bir dizaynı olan araba çıkardılarki sahip olduğum aracın değeri düşmedi dedim. adamlar bozuldu  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Kasım 21, 2014, 15:06:40 »
Ben şu kadarını söyleyeceğim, Aracımı değiştireceğim zaman, 2009 Auris'imi satıp yeni kasa auris almam.. Bütçeme göre söylüyorum büyük ihtimal 2011-2012
Corolla D4D ,Renault Megane 3 HB veya Fluence dizel bakarım :(
Yazık ettiler can'ım Auris'e
I'll make you an offer you can't refuse.