Gönderen Konu: İtiraf.....  (Okunma sayısı 11345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Ynt: İtiraf.....
« Yanıtla #100 : Ocak 14, 2015, 00:45:02 »
Bu sıkıntı ve yakınmaların hepsi yeni çıkanı alma merakından. O kadar para verecem bir de 1.3 küsür benzinli araba alacam sonra tüpü rampası çekmemesi bir sürü derdi olacak. Sırf yeni model görüntüsü olsun diye. O paranın yarısına ben 2.0 motorlu dizel yat gibi avensis alırım yollarda da aslan gibi kükrerim  :rofl:  Ne rampada ne sollamada kimseyi tanımam. Yakıtı da hiç dert etmeyeceğim seviyede olduğundan 1km lik mesafedeki bakkala ekmek almaya da avensisle giderim.

Görüntüsü eskiymiş hiç takmam keyfime bakarım basarım giderim.

O kadar para verip araba alan arkadaşlar var, arabalarına kış lastiği alacak para bulamıyor.  :argh:

O zaman ne diye 50 bin TL ye araba alırsın akıllım. 30 bine al her yönden kafan rahat cebin rahat, rampaymış sollamaymış pöhh   :rofl:
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ocak 14, 2015, 00:45:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Ocak 14, 2015, 00:47:37 »
Bu 1.33 motorun ne auriste ne corollada test araci yok arkadaslar..satmaya calisan ama satamayan arkadaslarimin ahı hep bu bayiler ve satis temsilcilerine..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Ocak 14, 2015, 09:14:06 »
Dikkatimi çekti form da Yarisler hep ikinci planda sanırsam. Varsa yoksa corolla avensis. Üvey evlat gibi hissetti  kendimi. Napayim yani param buna yetti bende istemezmiydim kocaman bir corollam olsun hatta daha daha kocaman bir avensisim olsun.  Şaka şaka ben ufacık kırmızı pressesimle çok mutluyum. :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Ocak 14, 2015, 09:16:40 »
::):) Allah herkesin gonlune gore versinn.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ocak 14, 2015, 09:17:40 »
Dikkatimi çekti form da Yarisler hep ikinci planda sanırsam. Varsa yoksa corolla avensis. Üvey evlat gibi hissetti  kendimi. Napayim yani param buna yetti bende istemezmiydim kocaman bir corollam olsun hatta daha daha kocaman bir avensisim olsun.  Şaka şaka ben ufacık kırmızı pressesimle çok mutluyum. :)

Yok yahu :) Öyle deme en sorunsuzları onlar herhalde  de ondan konusu yok :) Yaris ve Auris bende çok görmüyorum... Biz Avensiscilerin konusuda genelde çin siteleri, araca bişiler ekleme vb şeklinde ha bide çekmeme konuları vardı ama artık onlarda yavaş yavaş sonlandı  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Ocak 14, 2015, 09:19:19 »

Böyle düşünme Mehmet kardeşim. Her model için hatta başka markalar için sorunlar,yorumlar tartışmalar mevcut forumda. Daha ucuz,pahalı düşük versiyon vs herhangi bir ayrım yapmayız.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ocak 14, 2015, 09:30:26 »
focus ne ki hocam arkadaş bir önceki sayfada merso'dan bile atak demiş 1,33 için :)

Evet onu ben dedim. Atak dedim ama nasıl dedim? Kullandığım araba 1.6 motorlu 156 HP'lik A200 idi. Önce ekonomi yani ECO modunda kullandım. İlk kalkış bana hantal geldi. Belki de otomatik olduğu için öyle geldi ve o an "neredeyse benim 1.33 daha iyi" deyip A200 hantal kalıyor dedim. Ama S yani SPOR moda geçince araba durmuyor yerinde.  1.33 motorun ne olduğunu biliyorum. 21 yıldır da askerlik dahil araba kullanıyorum. Kalkıp da 1.33'den 2.0 / 180 HP performans veya 1.4 / 150 HP turbo performansı beklemiyorum.

Ve şunu da rahatlıkla diyebilirim ki, hani bu tip konular da Corolla'nın tıkırtılarından bahsederler. O kullandığım Mercedes'in sunn roof'undan yol boyunca acayip bir tıkırtı geldi. Bir şey de diyemedim daha arabayı yeni almışlar diye. Ve sorun olarak gördüğümüz Corolla'da ki sert süspansiyon onda da vardı.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Ocak 14, 2015, 09:39:44 »
Yok yahu :) Öyle deme en sorunsuzları onlar herhalde  de ondan konusu yok :) Yaris ve Auris bende çok görmüyorum... Biz Avensiscilerin konusuda genelde çin siteleri, araca bişiler ekleme vb şeklinde ha bide çekmeme konuları vardı ama artık onlarda yavaş yavaş sonlandı  :tamam:
Böyle düşünme Mehmet kardeşim. Her model için hatta başka markalar için sorunlar,yorumlar tartışmalar mevcut forumda. Daha ucuz,pahalı düşük versiyon vs herhangi bir ayrım yapmayız.
Abilerim ayrım yapılıyor demiyeyim de corolla ve avensisi olanlar sanki daha fazla ve daha aktif ondan sanırsam vede bu araçlar daha fazla kişiselleştirile bilme imkanına sahip. Hergün muhakkak bir bir coralla avensis haberi çıkıyor. Yarisi çözemeden daha şimdiden coralla ve avensis kullanıcıları gibi hissetmeye başladım kendimi.
Dışarda gayri ihtiyari bir muhabbette corallam veya avensisim var desem sorulan sorulara yüzde elli cevap verir yalanımı belli etmem :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #108 : Ocak 14, 2015, 09:42:49 »
Abilerim ayrım yapılıyor demiyeyim de corolla ve avensisi olanlar sanki daha fazla ve daha aktif ondan sanırsam vede bu araçlar daha fazla kişiselleştirile bilme imkanına sahip. Hergün muhakkak bir bir coralla avensis haberi çıkıyor. Yarisi çözemeden daha şimdiden coralla ve avensis kullanıcıları gibi hissetmeye başladım kendimi.
Dışarda gayri ihtiyari bir muhabbette corallam veya avensisim var desem sorulan sorulara yüzde elli cevap verir yalanımı belli etmem :)

::)  Tamam tamam, çok konuşuyoruz forumda  ::)

Ama bak o konuda haklısın, hatta forumu biz Avensisciler ayakta tutuyoruz, şaka değil  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #109 : Ocak 14, 2015, 09:44:21 »
Nedir bu Avensisçilerden çektiğimiz. :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Ocak 14, 2015, 09:47:09 »
Evet onu ben dedim. Atak dedim ama nasıl dedim? Kullandığım araba 1.6 motorlu 156 HP'lik A200 idi. Önce ekonomi yani ECO modunda kullandım. İlk kalkış bana hantal geldi. Belki de otomatik olduğu için öyle geldi ve o an "neredeyse benim 1.33 daha iyi" deyip A200 hantal kalıyor dedim. Ama S yani SPOR moda geçince araba durmuyor yerinde.  1.33 motorun ne olduğunu biliyorum. 21 yıldır da askerlik dahil araba kullanıyorum. Kalkıp da 1.33'den 2.0 / 180 HP performans veya 1.4 / 150 HP turbo performansı beklemiyorum.
:) :) :) Focus dizeller için birşey fiyemem laki  2012 yeni kasa 1.6 duratec motor ile E-5 harem yolundan acıbademe çıkan dik rampada (Salı pazarına giden yol) araç 1. Viteste olmasına ragmen yavaş girersem durma noktasına geliyordu ve durursa bir daha kalkmıyordu. Hızımı alıp öyle çıkıyordum. 3 -4 kes servise götürdüm yakıttandır dediler lakin yakıtı Po dan taşıtmatikle alıyorduk. Oto sanayiye beygir arttırmak için yazılım attırmaya gittim bu serinin yazılı yok dediler soğudum araçtan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #111 : Ocak 14, 2015, 09:50:08 »
Eee tabi ki Kediye yavrusu Kaplan görünürmüş.

Evet onu diyen bendim. 1.33 motorun ne olduğunu bilerek aldım. Bu arabadan 2.0 / 180 HP performansı veya 1.4 / 150 HP turbo performansı beklemiyorum. Beklentilerimi karşılıyor. Fiyatı ve ödeme seçeneği ile rahatça ulaşabileceğim, tüm güvenlik donanımları olan, C segmenti, geniş ve tasarım olarak da sevdiğim bir arabaydı aldım. Performans olarak da beni tatmin ediyor. Benzin sarfiyatı düşünen biri değilim. 21 yıldır askerlik dahil araba kullanıyorum. 21 yıllık süreçte hiç bir zaman "dur yahu aman 80'i geçmeyeyim az yaksın" demedim hiç. 94'de ehliyet aldım ve o zaman ki 4 yaşında ki arabamız 90 model Şahin ile ilk trafiğe çıktım. 1.6 motor olup benzini içiyordu. Umurumda bile değildi. 120 - 140 - 160 çok yaptım o arabam ile. İlk sahibiydik. LPG yüzü görmedi. 2004'de 2005 model Symbol'e geçtim. 1.4 benzinliydi ve onunla da tüketim vs. düşünmedim. Ve hiç zorluk da çekmedim 75 HP / 114 NM torka sahip 1.4 Symbol arabam ile. Son 7 yıldır her yaz Bodruma gidiyorum. Sabuncubeli rampasını 3. ve 4. vites ile sol şeritten tam gaz çıktım. Hele de geçen yaz Marmarise inmiştim ve Marmaris dönüşü o rampaları yine 3. ve 4. vites ile sol şeritten tam gaz zorlanmadan çıktım. Bir Peugeot 5008, Seat Leon ve Opel Astra bana yol vermişti.

Gitmeyen araba yoktur, gidemeyen sürücü vardır. Bu konu da mütevazi asla olamayacağım. Ama sizin olası bir 1.33 konusunda bu motora soğuk ve ön yargı ile bakıyorsunuz. Ben 1.33 Corollayı övmüyorum. Ama gitmiyor değil, gidiyor araba. EVET 1.33 GİDİYOR. Dedim ya tüketimi hesap etmem fazla, takılmam diye. Ufaktan yüklenmeye başladım. Bu pazar E-5 rampasında 4. vites ile 120 - 130'a çıktım. Arabayı o vites ışıklarını pas geçerek devirleyip kullanırsanız GİDİYOR..! Yine trafik ışıklarında nazikçe değil de biraz daha agresif kalkış yaparsanız yerinden istekli şekilde kalkıyor. Ha, tabi ki 150 HP performansı sergilemiyor ama 99 HP / 128 NM tork için de fena değil. İsteyen Göztepe / Petrol Ofisi benzincisine gelebilir, yanıma oturup birlikte test edebiliriz. Bu derece de eminim kendimden.

Cumartesi 200 liralık benzin aldım, yani 47 litre benzin. Benzin almadan önce RANGE 33 km yazıyordu. Ve ben 200 liralık 47 litre benzin aldım ve Range 745 km yazdı. 33'ü düş, 712 km. 7.7 - 8.5 bandında yaktığım şu sıralarda bence güzel bir menzil. Daha 1255 km deyim.

Evet itiraf ediyorum. 1.33 belki size ve sizin düşüncenizde bir kaç kişiye saçma gelebilir ama yani bu motoru Türkler değil Japon'lar yaptı. Japon'lar bilirsiniz Teknoloji denince akla onlar gelir. Bir bildikleri var ki 2009'da Corolla'ya ve Auris'e koydukları bu motoru yıl 2015 olmuş halen daha koyuyorlar. Bir sorun olsa emimin ki 2009'dan değil 2015 yılına, 2010 yılında banttan çekerlerdi.

Yani şimdi 53 bin liraya 1.6 / 132 HP Corolla verdiler de biz mi almadık? Olsaydı 53 bin liraya 1.6 / 132 HP Corolla onu alırdık. İkinci el mi? Aman uzak dursun benden. Adam nasıl kullanmış, iyi mi kullandı kötü mü kullandı onu bilemem ki zaten 40 yıllık hayatım boyunca arabalarımız sıfır km. oldu.

Sakın ola ki bu mesajımdan dolayı size saygısızlık ettiğimi düşünmeyin. Ama benim fikirlerim de bunlardır. Futbol ile ilgilenmem ama arabalar ilgi alanımdır. Hobim bile zaten arabalar üzerine olup 1/18 ölçek 106 tane arabam var evde ki parkımda.

Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Ocak 14, 2015, 09:52:13 »
::)  Tamam tamam, çok konuşuyoruz forumda  ::)

Ama bak o konuda haklısın, hatta forumu biz Avensisciler ayakta tutuyoruz, şaka değil  :islik:
Abi sanırsam siz avensisciler sadece forumda varsınız trafikte hiç gözüme ilişmiyorsunuz. :) :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #113 : Ocak 14, 2015, 10:06:17 »
Cidden yaa..niye kimse cekmiyo arabam..hata ettim almakla..yetmiyo gitmiyo..cekmiyo arac demez bu sitede 2 kisiden baska..3 4 tane 1.33 alip rampada canindan bezdiriyo bagiriyo diye satti..ama yokk arkadas bu araba mercoyla kapisiyo..fordlari tokatliyo..hihi tmm

Peki o tanıdıklarınız bu 1.33'ü almadan önce akılları neredeydi? Hiç bakmadılar mı teknik özelliklerine 99 HP / 128 NM tork ve 1200 küsür kg olan ağırlığına?

Beşiktaş / Barbaros yokuşu dik rampadır. Trafik ışığı kırmızı yandı ve durdum. Yeşil yandı ve yokuş desteksiz gayet sorunsuz kalktım. Evin otopark girişi dik rampadır. Park kapısı açılırken beklenir yani o rampada. Orada da gayet sorunsuz hatta araba da 3 kişi varken (ben dahil) sorunsuz kalktım. İlk bir haftalıkken Dolapdere'den Tarlabaşına çıkan yokuşu 3. vites ile çıktım.
Ha, o satanlar ya 150 / 180 HP motor performansı bekliyorlar, ya da vites ışıklarını dikkate alıp rampa çıkarken vites büyüt dediği an vites büyütüp hantallıktan dem vuruyorlar. Her vites büyült ışığına da uymayacaksın bazı durumlarda. Yani atıyorum, 5. vites 80 km/h ile E-5 rampası çıkıyorsun ve sana 6'ya at dedi. Hayır seni onu dinlemeyeceksin. 5 ile devam edeceksin. Ben 4. vites ile 120 / 130'a çıktım E-5 rampasında bu pazar. Çünkü ufaktan yüklenmeye başladım arabaya. Ya da ne bileyim, 6 . vites 100 km/h ile şehirler arası yolda gidiyorsun. Önde ki arabayı sollaman icap etti. Atarsın 4'e (yol durumuna göre) devirlersin arabayı ve sollamayı en kısa sürede bitirirsin. İki hafta önce yine  E-5 Harem istikametinde 6. vites 165 km/h yaptım ama daha fazlasına yol müsaade etmedi. Uzunçayır'da ki düzlükten 6.vites 150 ile girdim ve Acıbademe çıkan rampayı 5'e düşmeden 140 ile bitirdim mesela.
Kimseye yalan borcum yok. İsteyen gelir, Göztepe / Petrol Ofisi benzincisi önünde buluşuruz, oturur yanıma çıkarız yola.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #114 : Ocak 14, 2015, 10:51:48 »
Abi sanırsam siz avensisciler sadece forumda varsınız trafikte hiç gözüme ilişmiyorsunuz. :) :islik:

Araba çekmediğinden anca geceleri yollarda olabiliyoruz  :rofl: :rofl: :rofl: Siz yatarken biz çalışıyoruz  :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #115 : Ocak 14, 2015, 11:18:05 »
Sakin olalım arkadaşlar, fikirler düzeyli bir şekilde söylenmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Ocak 14, 2015, 11:49:04 »
Gereksiz mesajların temizlenmesi için geçici süre kilitli,

“Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır.”
Mevlana Celaleddin-i Rûmî.

Arkadaşlar,
İletişimde kelimeler %10 etkili iken, mimikler %80 etkili iken, %10 da el hareketleri etkendir.
Ben arkadaşıma yüzüne baka baka aleni vaziyette "seni ..... " diyorum gülüyor.
Neden? Yüz ifademden biliyor, anlıyor.

Ama sanal ortamda %10 ile anlaşmaya çalışıyoruz, anlatmak istediklerimiz tam anlaşılmaya biliyor.
Geçmişte birkaç defa benimde başıma geldi.
Lütfen empati yapalım.

Anlayışınız için teşekkürler.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Ocak 14, 2015, 13:16:51 »
Konunun amacına hizmet etmesi dileklerim ile,
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Ocak 14, 2015, 13:44:18 »
Arabanın limitlerini iyi bilmek lazım.Mesela benim babam kullanırken farklı ben kullanırken farklı moda geçiyor araba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Ocak 14, 2015, 18:46:42 »
Arabanın limitlerini iyi bilmek lazım.Mesela benim babam kullanırken farklı ben kullanırken farklı moda geçiyor araba.
Eeee At sahibine göre kişner atasözünü boşuna dememişler.