Gönderen Konu: İtiraf.....  (Okunma sayısı 11341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
İtiraf.....
« : Kasım 19, 2014, 18:27:19 »
Merhaba arkadaşlar  ,belki biraz ayıp olacak ama bir şey itiraf etmek istiyorum :-[ ben bu tipsizi nasıl almışım :D Araç günden güne gözüme tipsiz gelmeye başladı,zaten hantal oradanda gıcığım ;) Lütfen şımarıklık olarak algılamayın,millet ekmek bulamıyor yemeye sen neden bahsediyorsun demeyin,Allahın ağırına gitmez inşallah,şimdi hanımın arabasını kullanıyorum ,satmak istedim malum siteden,3 hafta kaldı ilan,ne arayan var ne soran çektim kapalı garaja yatıyor 4000 kmde  Bu yıl geçsin diyorum yaza doğru satmanın planlarını yapıyorum,hatunda kızıyor haliyle :-[ benim arabamı ver diyor,haklı olarak .Şimdi diyeceksinizki arabayı sana zorlamı sattılar,hiç görmedinmi bakmadınmı alırken aynen baktım gördüm :) ama sonradan uyuz oldum :) şimdi buradan aracı kötülemek istemiyorum yanlış anlaşılmasın,ha memnunmusun diyeceksiniz?hantallığı dışında evet,zaten topu topu 4000 km kullandım şimdi yatıyor tipsiz  :)Bu iş zevk meselesi bana kötü gelen bir başkasına güzel gelebilir,lütfen bu aracı kullanan arkadaşlar alınmasın.Bu araç ilk çıktığında bayiye bakmaya gitmiştim arkadaşımla,ikimizde beğenmemiştik :D hele o ön konsol rezalet demiştik :P sonradanda gözümüz alışmadı, yeni ya ,bize öyle geliyor demiştik  :) sonradan da sen git o aracı al :P Yazdıklarıma karşı cevaplarınızı merak ediyorum,tekrar bu aracı kullanan arkadaşlardan özür diliyorum :D Sizlerinde görüşlerinizi almak istiyorum.Saygılar.

Toyota Club Türkiye

İtiraf.....
« : Kasım 19, 2014, 18:27:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: İtiraf.....
« Yanıtla #1 : Kasım 19, 2014, 18:33:51 »
olur böyle vakalar arkadaşım, zaten bi kere uyuz oldun mu gider böyle. umarım en yakın zamanda satarsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2014, 18:35:18 »
Allah'tan kötülemek istemiyorsunuz . Birde isteseniz neler yazacaktınız çok merak ediyorum .  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 19, 2014, 18:37:08 »
Yücel Bey hayırlısı olsun. Tip kavramı göreceli bir kavram. İkinci el piyasası nisan mayıs aylarında daha da hareketlenir, o zamanlar değerlendirebilirsiniz. Bu arada motor 1,33cc mi?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 18:39:16
Aytaç Hocam bu durumdan bize hiç bahsetmemişti. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2014, 18:52:44 »
Allah'tan kötülemek istemiyorsunuz . Birde isteseniz neler yazacaktınız çok merak ediyorum .  :)
Klitesi ve sağlamlığı hakkında bir kötüleme yapmadım dikkat ederseniz :) sadece hantal ve tipsiz diyorum ;) saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 18:53:32
Yücel Bey hayırlısı olsun. Tip kavramı göreceli bir kavram. İkinci el piyasası nisan mayıs aylarında daha da hareketlenir, o zamanlar değerlendirebilirsiniz. Bu arada motor 1,33cc mi?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 18:39:16
Aytaç Hocam bu durumdan bize hiç bahsetmemişti. :)
Aynen 1.33 mustafa bey teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2014, 18:57:36 »
Hantal dediğinize göre otomatik. Etrafta görünce benim dikkatimi çekiyor. Sahip olunca kötü görünür mü acaba bilemedim.

Size teklif. Benim aracı vereyim kullanın. Araba yatmasın ben onun hakkını veririm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 19, 2014, 18:57:56 »
Klitesi ve sağlamlığı hakkında bir kötüleme yapmadım dikkat ederseniz :) sadece hantal ve tipsiz diyorum ;) saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 18:53:32
Aynen 1.33 mustafa bey teşekkürler.

Merak etmeyin sağlamlığı konusunda bir ara ben baya kötülemiştim . Daha doğrusu sorunsuzluk konusunda . :)

Şaka bir yana toyotanın kendine çeki düzen vermesi lazım . Almış olduğunuz araçtan memnun olmamanıza üzüldüm hevesle alınmış bir araçtan sonradan soğuma nasıl bir duygu bilirim .  Umarım kısa zamanda zevkle kullanacağınız bir araca sahip olursunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 19, 2014, 19:12:05 »
Hantal dediğinize göre otomatik. Etrafta görünce benim dikkatimi çekiyor. Sahip olunca kötü görünür mü acaba bilemedim.

Size teklif. Benim aracı vereyim kullanın. Araba yatmasın ben onun hakkını veririm :)
Anıl bey, araç manuel sende haklısın ne diyeyim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 19, 2014, 19:13:35 »
Araba 1.33 zaten hantal demek zaten mantığa aykırı:')))) konsol konusuna gelince plazaya arkadaşla aurise bakmaya gittiğimzde konsol o kadar rezil duruyor ki. Arabanın içi konsoldan ibaret. O kadar estetik dışı ki sanki sipariş üzerine emanet bırakmışlar... auris arka taraf çirkin. Ama tabi sizinde gözünüz kapanmış demek ki bi anlık gaflete düşmüşsünüz...saglık olsun.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 19, 2014, 19:26:16 »
bana kızmayın ama toyotanın hangi arabası tipli'ki hepsi birbirinden tipsiz auris ve verso'da tipsizliğin geldiği son nokta  :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 19:28:02
yeni auris'e i30'un kopyası diyorlar ama ikisini yanyana koyup baktığınızda i30'un  tasarım harikası, auris'in tasarımının ise tam bir fiyasko olduğunu çok rahat görebilirsiniz.
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 19, 2014, 19:29:32 »
Aslında arabanın kendisi, iskeleti, altyapısı iyi fakat dis tasarimini, ic mekanini ben de beğenmiyorum. Hakkinizda hayırlısı neyse olsun. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 19, 2014, 19:40:54 »
@ Yucel Gezgin bey, aracınızın kalitesi, donanımı, rengi, sınıfı ve şekli için sizin adınıza yorum yapamam ama hantallık konusuna katılmıyorum.

Motorunuz 1.33 olabilir ama motor küçük olunca araç hantal olur diye bir şey olamaz.

Küçük motorlarda ara vites oranları, bir üst hacim motor vites oranlarına göre daha farklı olur.

0 - 100km/h  hızlanma verisi 1.33 = 12.6sn,   1.6 = 10sn

Diğer bir değişle, yolda normal süratlenme şartlarında diğer araçtan saniyenin ondalık birimlerinde geç hızlanacaksınızdır ki bunuda bir küçük vites seçimi ile telafi edebilirsiniz.

Avantajınız ise, şehir içi kullanımlarında daha az yakıt tüketiminizdir.

Gerektiğinde, bir alt vitesle, yüksek devir çevirerek hızlanmayı denerseniz, VVT-i motorunuzun ne kadar çevik olabildiğine şaşırabilirsiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 19, 2014, 19:49:53 »
@ Yucel Gezgin bey, aracınızın kalitesi, donanımı, rengi, sınıfı ve şekli için sizin adınıza yorum yapamam ama hantallık konusuna katılmıyorum.

Motorunuz 1.33 olabilir ama motor küçük olunca araç hantal olur diye bir şey olamaz.

Küçük motorlarda ara vites oranları, bir üst hacim motor vites oranlarına göre daha farklı olur.

0 - 100km/h  hızlanma verisi 1.33 = 12.6sn,   1.6 = 10sn

Diğer bir değişle, yolda normal süratlenme şartlarında diğer araçtan saniyenin ondalık birimlerinde geç hızlanacaksınızdır ki bunuda bir küçük vites seçimi ile telafi edebilirsiniz.

Avantajınız ise, şehir içi kullanımlarında daha az yakıt tüketiminizdir.

Gerektiğinde, bir alt vitesle, yüksek devir çevirerek hızlanmayı denerseniz, VVT-i motorunuzun ne kadar çevik olabildiğine şaşırabilirsiniz.
Tekin bey 1ve 2.vites çok hantal özellikle 1.vites kalkışlarda araç kalkmıyor özellikle ışıklarda millet arkadan isyan ediyor :D Gözüm sürekli ışıkta şizofren oldum ;) ilginize teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 19, 2014, 19:50:27 »
Ben de itiraf edeyim ki yeni kasanın içi de dışı da tipsiz. Hele o ön göğüs bana IVECO minibüslerinin düz göğsü gibi ;) Corolla'nın arka stopları Renault Latitude'ün arka stoplarına benziyor. Led'li lamba sistemi süper ama Toyota Türkiye'de TIIIIIRRRRTTTT :D  Millet mercekli fara geçti. Toyota merceksizde diretiyor. Yeni corolla'larda davlumbaz yok! Sabancı olsa böyle mi olurdu? ALJ Türkiye'de bence Doğuş Otomotiv gibi yapamıyor ya da yapmıyor...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 19, 2014, 19:51:37 »
Tekin bey küçük motorlu aracın daha ekonomik olduğu fikrine katılmıyorum çünkü küçük motorlu araç kasayı hareket ettirebilmek için daha fazla güç ve yakıt sarfediyor

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2014, 19:52:53
Ben de itiraf edeyim ki yeni kasanın içi de dışı da tipsiz. Hele o ön göğüs bana IVECO minibüslerinin düz göğsü gibi ;) Corolla'nın arka stopları Renault Latitude'ün arka stoplarına benziyor. Led'li lamba sistemi süper ama Toyota Türkiye'de TIIIIIRRRRTTTT :D  Millet mercekli fara geçti. Toyota merceksizde diretiyor. Yeni corolla'larda davlumbaz yok! Sabancı olsa böyle mi olurdu? ALJ Türkiye'de bence Doğuş Otomotiv gibi yapamıyor ya da yapmıyor...

ne diyordu bi yorumcu ön konsoldaki saat 1990 model isuzu gemini ile aynı :rofl:
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 19, 2014, 20:00:40 »
Yeni aurisi bende beğenmiyorum hanıma kalsaydık şimdi bizimde altımızda olacaktı.Allahtan hanımı dinlemeyip avensis almışım.Ön konsul eski tip ford taunuslara benziyor.Motora gelince 1.33 maalesef zayıf kalıyor heleki dik bir rampa ortasında yüklü olarak kaldınızmı aracı kaldırmak her babayiğidin harcı değil.Toyota birazcık ortama ayak uydurup motor seçeneklerine turbo motorlarını ve dizellerdede 16. versiyonuna en kısa zamanda eklemeli yoksa kan kaybetmeye başlayacak. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 19, 2014, 20:14:23 »
ama Yaris istisna, Toyota yaris'i hangi mühendis tasarladıysa diğerlerinide ona tasarlatsınlar  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 19, 2014, 20:31:37 »
Tip olarak vw nin mühendislerini tebrik etmek lazım.son derece şık alımlı araçlar yapıyorlar passat ve jetta kullanmış biri olarak şunları söylemek istiyorum,son derece janjanlı,yakışıklı,2.eli muhteşem(gece ilanı verdim sabah sattım) ama gelgelelim sağlamlık ve sorunsuzluk bunlar koca bir sıfır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 19, 2014, 20:36:51 »

Tekin bey küçük motorlu aracın daha ekonomik olduğu fikrine katılmıyorum çünkü küçük motorlu araç kasayı hareket ettirebilmek için daha fazla güç ve yakıt sarfediyor

Şimdi size Tekin bey teknik içerikli 3x = 5 ise a kaçtır türünden bir cevap versinde görün gününüzü :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 19, 2014, 21:10:21 »
Şimdi size Tekin bey teknik içerikli 3x = 5 ise a kaçtır türünden bir cevap versinde görün gününüzü :rofl: :rofl: :rofl:

hodri meydan  :lol: