0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gönderdik fabrikaya incelediler ama kullanıcı hatasıymış. Lastikten çok memnunum ama bu olay yüzünden bir daha good year almam
Arkadaşlar Goodyear lastiklerimin 2 yılı açıkçası şu anki durumundan çok memnun değilim . Niye derseniz henüz bu lastiklerle toplamda 7-8 bin km yol yaptım .herhangi bir balon veya farklı bir sıkıntı yaşamadım fakat . Kavramalarda çok çabuk patinaja düşüyor aracım hele ki rampalarda daha büyük sıkıntı . Frenlemelerde şu an için tedbirli davranıyorum ama ani frenlemelerde abs direk devreye giriyor .Açıkçası daha 2 nci yılı olan bir lastik için tutunmada bu kadar azalma çok hoşnut bir durum değil benim için . Lastiklerin diş derinliklerinde bir sorunum yok ama ilk kalkış rampalı yerlerde sıkıntı . Kardeşimin de aynı lastikten var onunda 3 yılı oda seninki gene iyi bende 3 viteste bile pati çekiyor diyor . Continental contak 5 almadığıma pişman olacak gibiyim
Açıklaması neymiş ne yapmışsınız lastiğe. Çok ilginç gerçekten. Böyle büyük bir firma bunu dememeli.E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Seckin, bunda sebep hamur yumusakligindan cok kullanilan teller ve yanak yapisi ile ilgilidir. Gerci kimi zor, kimi nispeten kolay her lastik benzeri hasarlar alabilir. Yalniz cpc5, egp ve p3 u bayide test ederken, iclerinde en hafifi egp gibi gelmisti. Bunun avantaji da var ama iste dezavantaji da oluyor. Aslinda tartmak lazim.Ugp 8 ler formunu koruyor mesela 3 sezon olmasina ragmen. Ama iyi bir tezgah yapip, iyi posetleyip saklamak lazim.
Son zamanlarda EGP ile CPC5 i çok araştırma yapmıştım, tam hatırlamıyorum ama bi yerlerde aralarında 1 kilo kadar ağırlık farkı olduğunu okumuştum.EGP 7 kg CPC5 8 kg civarı bişeydi diye hatırlıyorum. (195/60/15 Ölçü için)
şu da var ki bmw 520'lerin çoğunda egp 225 55 17 101w xl kullanılıyor
Lassa Impetus Revo 2+ (780 TL ) ve Bridgestone T001 ( 820 TL) ile Bridgestone EP 150 ( 820 TL ) hakkında fikri olan var mı? Ölçü olarak 205/55/16 .
Şimdi arkadaşın t25 avensise 205-55 R16 falken lastik aldık tanesi 170 tl çelik sibop ve 1 yıllık yol yardımı 8 taksit 680 tl ye geldi. Lastik değerleri iyi Türkiye üretimi değil 2015 49. Hafta üretimi
Bu ölçüdeki etiket değerleri çok iyiymiş.Falken ZE914Ec lastiklerde ölçü, hız ve yük endeks farkına göre ses, yol tutuş ve güvenlik limitleri çok değişiyor.Mesela; 195/60/15 88H model de Tüketim C, Islak Zemin B iken195/6015 88V model de, Tüketim E, Islak zemin B çıkıyor.Sadece hız endeks farkından bu kadar farklı etiket değeri verilmesi garip geldi bana.
Evet değerleri bence de çok iyi, sessizlik te iyi baya. O iki lastiğin desenleri aynımı acaba? Kullanılan hamur falan değişiyordur belki hız endeksinde. Hız endeksi arttıkça sağlamlık sertlik değişiyor.
http://www.bridgestone.com.tr/lastik/614730-ep150-yaz-20555r16-91vhttp://www.lassa.com.tr/lastik/218518-impetus-revo-2-yaz-20555r16-91vhttp://www.bridgestone.com.tr/lastik/618111-t001-yaz-20555r16-91vhepsinde 91V baz alırsak üçüde birbirine çok yakın lastiklerT001 yakıt C yağmurda fren B SES 71DBEP150 B B 70dbimpetus C B 66dbimpetus testlerde daha sessiz ve gördüğüm kadarı ile 4 adet kanal var, diğerlerinde 3 kanal var, yağmur tahliyesi daha iyi olur diye düşünüyorum. Dayanıklılık olarak Lassa nasıldır? Kısa sürede sertleşerek sahip olduğu etiket değerlerinden uzaklaşır mı?