Anket

Hangi Yaz Lastiği?

Bridgestone Turanza T005
Continental Eco Contact
Continental Premium Contact 6
Falken Ziex ze310
Goodyear Efficientgrip Performance 2
Hankook ventus prime 3
Michelin Primacy 4
Pirelli Cinturato P7
Nokian Wetproof

Gönderen Konu: Yaz Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 330243 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaz Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #1480 : Şubat 22, 2021, 23:51:18 »
Selamlar, 2018 yılında satın aldığım Good Year Eagle Sport lastiklerimden ilk zamanlar çok menmundum fakat son zamanlarda hava sıcaklığı 4 derece yerler hafif kırağı düşmüş gibi ıslak zemin fakat yüksek bir şekilde değil yüksek süratlere çıktığımda veya viraja 60 70 km/h ile girdiğimde arkadan kayma yapıyor ve esp devreye giriyor daha önceki kış bu mevcut değildi fakat bu sene yaşıyorum. Lastikleri 28.500 KM'dir kullanıyorum açıkçası artık güven vermemeye başladı. Konfor olarak gayet güzel fakat fiyatı uygun diye tercih etmiştim açıkçası yakın zaman içerisinde değiştirmeyi düşünüyorum.
Good Year Effricient Grip Performance 2 veya Continental Premium Contact 6 düşünüyorum acaba EGP2'de de aynı sorunu yaşar mıyım ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1480 : Şubat 22, 2021, 23:51:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1481 : Şubat 23, 2021, 00:14:33 »
Selamlar, 2018 yılında satın aldığım Good Year Eagle Sport lastiklerimden ilk zamanlar çok menmundum fakat son zamanlarda hava sıcaklığı 4 derece yerler hafif kırağı düşmüş gibi ıslak zemin fakat yüksek bir şekilde değil yüksek süratlere çıktığımda veya viraja 60 70 km/h ile girdiğimde arkadan kayma yapıyor ve esp devreye giriyor daha önceki kış bu mevcut değildi fakat bu sene yaşıyorum. Lastikleri 28.500 KM'dir kullanıyorum açıkçası artık güven vermemeye başladı. Konfor olarak gayet güzel fakat fiyatı uygun diye tercih etmiştim açıkçası yakın zaman içerisinde değiştirmeyi düşünüyorum.
Good Year Effricient Grip Performance 2 veya Continental Premium Contact 6 düşünüyorum acaba EGP2'de de aynı sorunu yaşar mıyım ?
Biraz sabret hava sıcaklıkları yükseliyor o zaman yine eski konforuna döner,bide zaten lastiğin ömrü 3 yıldır eee bu zaman zarfında sana iyi hizmet ettiyse sıkıntı yok demektir,sen lastikleri değil arabayı değiştir artık arka bağımsız süspansiyon olan araç al rahat et :)
Lastikten değil o arkalar torsiyon ya ondan :)
Bak benim emektar karda bile bir milim kaymaz MAŞALLAH.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1482 : Şubat 23, 2021, 00:35:11 »
Biraz sabret hava sıcaklıkları yükseliyor o zaman yine eski konforuna döner,bide zaten lastiğin ömrü 3 yıldır eee bu zaman zarfında sana iyi hizmet ettiyse sıkıntı yok demektir,sen lastikleri değil arabayı değiştir artık arka bağımsız süspansiyon olan araç al rahat et :)
Lastikten değil o arkalar torsiyon ya ondan :)
Bak benim emektar karda bile bir milim kaymaz MAŞALLAH.
Umarım döner, iyi hizmet etti ama bu sene kışın bu olayı yaşamam can sıkıcı.
Kısmet araç değişimi, uzun zamandır düşündüğüm şey fakat fiyatlar fiyatlar fiyatlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1483 : Şubat 23, 2021, 11:38:27 »
Michelin Primacy 4

15 bin km'dir kullanıyorum, yumuşak, bozuk satıhta da sessiz, darbeleri çok güzel özümsüyor, düz gidişte kararlı, virajlarda iyi tutunuyor, frende olması gerektiği gibi ve düşük yakıt tüketim çıkmasına çok yardımcı.

Simetrik desenli modeller arasında, su tahliye kanalları çift yönlü açık olan ender bir model, bu sebeple sağ ve sol tarafta aynı şekilde başarılı görev çıkarıyor.

Yaz lastikleri için 7.C'ye kadar emniyetli ve konforlu sürüş çıkarabilir diye açıklama yapılırken, bu Bridgestone gibi sert hamurlu veya Sport modellerin daha üst sıcaklıklarda bu özellikleri yitirecekleri anlamına gelir.

Lastik denen maddenin her yıl hızla sertleştiğini biliyoruz, bu sebeple yumuşak hamurlu marka ve modeller seçilmelidir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1484 : Şubat 24, 2021, 18:50:39 »
Yeni arka lastiklerim geldi :)
Sira ön lastiklerde
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1485 : Şubat 24, 2021, 19:34:26 »
Yeni arka lastiklerim geldi :)
Sira ön lastiklerde
yarış lastiği midir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1486 : Şubat 24, 2021, 19:38:30 »
yarış lastiği midir ?

Semi-Slick diye gecen yol lastigi.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1487 : Şubat 26, 2021, 19:46:02 »
Semi-Slick diye gecen yol lastigi.
Selam Murat m3 yada 911 mi kullanıyorsun? nasıl lastikden memnun kaldın mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1488 : Şubat 27, 2021, 01:53:39 »
Arkadaşlar e120 için 195 60 15 ebatında lastik arıyorum Nokian wetproof ile Goodyear efficientgrip performance arasında gidip geliyorum Denizli de yaşıyorum o yüzden kışın da araçta takılı kalıcaklar hangisini seçmeliyim sizce yada başka öneriniz var mı ?
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1489 : Şubat 27, 2021, 16:54:25 »
Selam Murat m3 yada 911 mi kullanıyorsun? nasıl lastikden memnun kaldın mı

:)

Bunun ilk versiyonunu kullanmistim. Arabanin üstünde gelmişti. Isınana kadar ortalama ama ısındıktan sonra çok iyi. Şu an Michelin Cup2 kullanıyorum. Gene aynı şekilde ısınması gerekiyor ama Dunlop’dan daha çabuk ısınıyor. Daha yumuşak bir lastik ve lastik basınç değişikliklerine daha az tepki veriyor. Pistte bir süre sonra grip azalıyor. 20-30 dakika sonrası benim kullanımımla. Dunlop 2 daha uzun süre sabit kalıyor diyorlar.

İndirimde buldum, aldım. 159 eur’ya geldi tanesi. Cup 2’nin yarı fiyatı. 2019 46 hafta üretimi; fena değil. Cup2 ler bitince takarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1490 : Mart 27, 2021, 23:25:36 »

Önceki araçta  continental vardı çok memnundum.Şimdikinde yazlık michlen var.Mischlen prımty ilk defa kullanıyorum.Güzel lastik gerçekten.
Hundai getz-Opel astra Hb- Toyota C-HR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 100
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1491 : Nisan 01, 2021, 19:53:30 »
2018 Corolla sıfır aldığım da üstünde Bridgestone Turanza 16 lastik vardı.
15 gün önce ise yine 2021 Corolla Vision araç satın aldım. Üzerinde Bridgestone 15 lastik vardı. Lastikleri görür görmez direk lastikçiye çektim ve lastikleri değiştirdim. Turanza lastiği kullanırken aşırı derecede rahatsız olmuştum. Yoldaki tüm hatalar arabanın içerisne geliyordu. Mesela ufacık yoldaki yamalar direk hissediliyordu. Yada şehir içi kasislerde 40km gibi bir hızla girdiğimde tekerleklerin kasiste kaldığını bile düşünüyorum. Ama 1 gün bile kullanmadan lastikçiye giderek Efficient grip performance lastik aldım. Çok memnun kaldım tavsiye ederim
2021 Corolla 1.5 Vision
2018 1.6 Life
2008   1.4d 4d Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1492 : Nisan 01, 2021, 20:55:23 »
Arkadaşlar e120 için 195 60 15 ebatında lastik arıyorum Nokian wetproof ile Goodyear efficientgrip performance arasında gidip geliyorum Denizli de yaşıyorum o yüzden kışın da araçta takılı kalıcaklar hangisini seçmeliyim sizce yada başka öneriniz var mı ?

tavsiyem kesinlikle nokian.
Hundai getz-Opel astra Hb- Toyota C-HR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1493 : Nisan 02, 2021, 08:32:03 »
yeni kasa toyota corolla için

215 60 r16 lastik ebadı uyar mı  ?  orijinal ebat 205 55 r16 dır. şuan 205 60 r16 kullanıyorum , sorun yaşamadım.

215 60 r16 için yanak 12.9 cm dir
205 55 r16 için yanak 11.275 dir

eğrisini doğrusunu konuşalım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1494 : Nisan 02, 2021, 12:33:07 »
% 3 'ü geçiyor,yol tutuş daha iyi,yakıt daha yüksek olacaktır,kasislerde ,ağır yükte kaportaya sürtme olabilir,en doğru cevabı bizzat kullananlar verebilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1495 : Nisan 02, 2021, 21:07:09 »
Yanakda önemli bir artış, aracın daha konforlu olması muhtemel, ancak rüzgar ya da dönüşlerde daha esnek bir hal alacaktır.
Sanırım Citroen aircross C5 de ebat değişimine gitmişti, sürtme yapıyor yorumları vardı, araştırmak gerek. Benzee şekilde sürtme yaparsa, lastikler ıskartaya çıkar. Bir yakınımın araçta sürtme yapmazken, 5 kişi binince uzun yolda sürtme yapmıştı (başka marka araç ve farklı ebat lastik) ve lastikler heba olmuştu. Net kontrol ya da Tokay Bey'in belirttiği gibi direk tecrübe eden daha net bilgi verebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1496 : Mayıs 22, 2021, 11:10:42 »
Özellikle Primacy 4 ile Primacy 3'ü kıyalıyorum. Başka alternatifler (önem sırasına göre; kuru zeminde yol tutuş, güvenlik (yanak, taban), kuru zeminde fren, konfor, düşük aşınma) de önem sırasına göre değerlendirilebilir. Örneğin ilk alındığında çok iyi yol tutuna ancak 1 sene ya da 10 bin km sonra bu özelliğini büyük oranda kaybeden ürünler alternatif olarak değerlendirmemek gerek.

Kıyaslamaya göre; komforda hafif düşüş (P3'den P4'e) ve aşınma dayanımında belirgin artış olmuş görünüyor.

Görsel kaynak: https://www.tyrereviews.com/Tyre/Michelin/Primacy-4.htm
                       https://www.tyrereviews.com/Tyre/Michelin/Primacy-3.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1497 : Mayıs 22, 2021, 15:37:48 »
Primacy 4ün S1 ve S2 serisi var ,daha önce de P3 kullanıyordum sanki P3 daha iyi yol tutuyordu ancak yumuşak lastiklerin hepsi ömrü atıyorum 30bin km ise 10binden sonra ufakdan performans düşüklüğünü hissettirmeye başlıyor k Continental takılı diğer araçta bariz sertleşme olmaya başladı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1498 : Mayıs 22, 2021, 18:08:05 »
Şimdi değişti mi bilmiyorum ama Continental hem Eco, hem PC serisinde asfalt performansı oldukça iyiydi ama bozuk yolda (stabilize, çakıl vs.) zımparalanmış gibi soyuluyordu. Hep asfaltta kullanılacağından emin olunsa sorun değil.
Michelin Energy serisinden çok memnundum, tabi üst düzey bir yol tutuş vs yok ancak çok dayanıklı lastikti. Primacy 3 oldukça konforlu ama ön ikisinde çatlamalar başlamış (5. yıl), pek kilometre yapmadı. 2 adet Primacy 3 yerine 4 adet Primacy 4 de alternatif olabilir diye düşünüyorum. P4'ün dayanımı daha yüksek görünüyor P3'e göre yukarıdaki test sonucunda. Ses seviyesi 68-69 db ile diğerlerinin çoğunun 70-71 db arasında önemli fark var. Goodyear EGP2 çıkmış sanırım, uzun dönemde performansını ne kadar koruyor bakmak lazım, EGP ilk yazılarda burada çok öneriliyordu ama artık yazan yok neredeyse.
Hankook gibi markalara da bakmaya çalışıyorum ama hep söylerim, ilk seneki performansı değil, bence belirleyici olan 3., 4. senedeki performansı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '14
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1499 : Mayıs 22, 2021, 22:30:59 »
Gönlüm Michelin Primacy 4 den yana ama 4 lastikte 800 lira fazla vermek istemiyorum. Sanırım Falken 205/55 R16 91V Ziex ZE310 Ecorun alacağım. Hepsiburada da indirimde.

Falken kullanan varsa yorumlarsa sevinirim