Anket

Hangi Yaz Lastiği?

Bridgestone Turanza T005
Continental Eco Contact
Continental Premium Contact 6
Falken Ziex ze310
Goodyear Efficientgrip Performance 2
Hankook ventus prime 3
Michelin Primacy 4
Pirelli Cinturato P7
Nokian Wetproof

Gönderen Konu: Yaz Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 330221 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaz Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #1460 : Eylül 07, 2020, 22:51:50 »
nokian powerproof a da bakabilirsiniz bi ara gönlüm onada kaymıştı. hankook vp3 den biraz daha pahalıdır ama test sonuçları tatmin edici. birde şunu söyleyeyim db değerlerine çok güvenmeyin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1460 : Eylül 07, 2020, 22:51:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '12
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1461 : Eylül 07, 2020, 23:11:53 »
nokian powerproof a da bakabilirsiniz bi ara gönlüm onada kaymıştı. hankook vp3 den biraz daha pahalıdır ama test sonuçları tatmin edici. birde şunu söyleyeyim db değerlerine çok güvenmeyin.
Nokianların çabuk deforme olduğunu ve yanaklarının zayıf olduğunu okudum, bilyorum ne kadar doğru hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1462 : Eylül 08, 2020, 08:43:35 »
waterproof larda dediğinizi bende çok okudum ama wetproof veya powerproof larda varsada ben duymadım. nokian genel anlamda yumuşak bir lastik zaten. işte lastikte herşey tam istediğiniz gibi olmuyor ne yazıkki. tutunma istiyorsanız ömürden feda, yakıt tasarrufu istiyorsanız tutunmadan feda. hepsinin birarada olduğu bir lastik yok maalesef. bu nedenle aklıma en çok yatanı alıp geçtim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1463 : Eylül 08, 2020, 13:20:56 »
waterproof larda dediğinizi bende çok okudum ama wetproof veya powerproof larda varsada ben duymadım. nokian genel anlamda yumuşak bir lastik zaten. işte lastikte herşey tam istediğiniz gibi olmuyor ne yazıkki. tutunma istiyorsanız ömürden feda, yakıt tasarrufu istiyorsanız tutunmadan feda. hepsinin birarada olduğu bir lastik yok maalesef. bu nedenle aklıma en çok yatanı alıp geçtim.
Hocam İzmir gibi ılıman kesimlerde yazlık lastik ile tüm yılı geçirmek ne kadar tehlikelidir. Yapılabilir mi böyle bir deneme  :D Ya da 4 mesvsim mi tercih etmeliyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1464 : Eylül 08, 2020, 14:10:11 »
Hocam İzmir gibi ılıman kesimlerde yazlık lastik ile tüm yılı geçirmek ne kadar tehlikelidir. Yapılabilir mi böyle bir deneme  :D Ya da 4 mesvsim mi tercih etmeliyim.

7 derecenin altında yazlık lastik her zaman risklidir sertleşir kauçuk özelliğini yitirir. can her şeyden önemlidir. eğer bulunduğunuz yerde kışın hava sıcaklığı 7 derecenin altına düşüyorsa kış lastiği güvenlik açısından şart. 4 mevsim benim kanaatimce bir pazarlama taktiği. bizim gibi kararsız kitleyi çekebilmek için yapılan bir taktik. lastik ya yazlıktır yada kışlık. arası risk almak demek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1465 : Eylül 08, 2020, 14:23:02 »
Yazın yaz lastiği kışın kış lastiği kullanılır,4 mevsim lastik ile olmaz ,bulunduğunuz kente ve kullanım yerine göre zamanı ayarlanır,izmir'de eğer kışın bozdağ,gölcük gibi yerlere çıkmıyorsanız,çamurlu köy yollarında işiniz yoksa veya afyon ,konya gibi yörelere şehirler arası yolculuk yapmıyorsanız kışlık lastiğe gerek yok,ancak bahsedilen yerler gibi mevkilere seyahat zorunluluğu varsa 1 kasımda kışlık,1 nisanda yazlık lastikleri çevreye bakarak taktırırsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1466 : Eylül 08, 2020, 19:13:42 »
Yazın yaz lastiği kışın kış lastiği kullanılır,4 mevsim lastik ile olmaz ,bulunduğunuz kente ve kullanım yerine göre zamanı ayarlanır,izmir'de eğer kışın bozdağ,gölcük gibi yerlere çıkmıyorsanız,çamurlu köy yollarında işiniz yoksa veya afyon ,konya gibi yörelere şehirler arası yolculuk yapmıyorsanız kışlık lastiğe gerek yok,ancak bahsedilen yerler gibi mevkilere seyahat zorunluluğu varsa 1 kasımda kışlık,1 nisanda yazlık lastikleri çevreye bakarak taktırırsınız.
Yanıtın için teşekkür ederim tokay abi. İzmir Tire'liyim. Gölcük, Bozdağ bize yakın, uğrarsanız çayımızı içebilirsiniz.  :) Ben yaz lastiği ile bu kışı geçirip, seneye de bir kış lastiği alsam iyi olacak o halde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1467 : Eylül 09, 2020, 09:40:05 »
Aslinda Tire icinde kislik lastige ihtiyac yok.. Eger Kaplan köyünün uzerine pervanelerin oraya ara ara kar yaginca cikacaksaniz tamam.gerci cikmakta guzel olur. (Güme dagimiydi)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1468 : Eylül 09, 2020, 13:31:59 »
Aslinda Tire icinde kislik lastige ihtiyac yok.. Eger Kaplan köyünün uzerine pervanelerin oraya ara ara kar yaginca cikacaksaniz tamam.gerci cikmakta guzel olur. (Güme dagimiydi)
Evet Güme Dağı  :D Bir kış lastiği alana dek çıkmam artık  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1469 : Eylül 28, 2020, 16:35:41 »
Merhaba 2013 toyota auris için 205 55 r16 yaz lastiği almayı düşünüyorum üzerinde pirelli cinturato p7 blue var aslında memnunum ama fiyatı yüksek geldi, aklımda nokian wetproof yada lassa driveways almak var
Çok hız yapan biri değilim bu 2 lastikle deneyimi bilgisi olan var mı yada bu fiyatlarda lastik önerecek olan 😊

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '18
  • 38 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1470 : Eylül 28, 2020, 17:50:46 »
Merhaba 2013 toyota auris için 205 55 r16 yaz lastiği almayı düşünüyorum üzerinde pirelli cinturato p7 blue var aslında memnunum ama fiyatı yüksek geldi, aklımda nokian wetproof yada lassa driveways almak var
Çok hız yapan biri değilim bu 2 lastikle deneyimi bilgisi olan var mı yada bu fiyatlarda lastik önerecek olan 😊

Merhaba Falken 205/55R16 91V ZIEX ZE310 Ecorun a da bakabilirsiniz arkadaşım taktırdı gayet memnun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1500
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1471 : Eylül 28, 2020, 18:03:45 »
Nokian lastikleri güzel ve kalitelidir. Toplamda 150 bin km boyunca hep nokian kullandım.

İlk modellerin yanakları zayıftı. O yüzden uzun ömürlü olmadı. Ama sessizlik, yol tutuş, ıslak zemin performansından memnun Kaldığım için yeniden almıştım.

ANCAK; Nokian E-line-2 modeli çok başarılı. Yanaklar güçlendirilmiş. Dayanaklılığı çok iyiydi. Arabamla beraber sattım gitti. Tavsiye ederim.

Ancak bir sonraki lastiğimi Michelin alacağım. Aradaki farka (eksi veya artı yönde) bakmak istiyorum. Memnun kalmazsam tekrar Nokian Eline-2 ile devam...

Her ne kadar yaz lastiği konusu olsa da Nokian WRD-D4 kış lastiklerini tavsiye etmem. performans çok iyi olsa da lastiğin dişleri çabuk eridi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1472 : Eylül 28, 2020, 19:19:39 »
Nokian lastikleri güzel ve kalitelidir. Toplamda 150 bin km boyunca hep nokian kullandım.

İlk modellerin yanakları zayıftı. O yüzden uzun ömürlü olmadı. Ama sessizlik, yol tutuş, ıslak zemin performansından memnun Kaldığım için yeniden almıştım.

ANCAK; Nokian E-line-2 modeli çok başarılı. Yanaklar güçlendirilmiş. Dayanaklılığı çok iyiydi. Arabamla beraber sattım gitti. Tavsiye ederim.

Ancak bir sonraki lastiğimi Michelin alacağım. Aradaki farka (eksi veya artı yönde) bakmak istiyorum. Memnun kalmazsam tekrar Nokian Eline-2 ile devam...

Her ne kadar yaz lastiği konusu olsa da Nokian WRD-D4 kış lastiklerini tavsiye etmem. performans çok iyi olsa da lastiğin dişleri çabuk eridi.

Arkadaş kış lastiği sormamış ama Nokian'ın d3, d4 lastiklerini kullandım, havanın ortalama 7 derece altına düşmesini bekledim taktırmak için ve 7 derece üstüne çıktığı gibi çıkarttım. Hiç bir sıkıntım olmadı. Şimdi de Snowproof kullanıyorum. Performans çok iyi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1473 : Ekim 08, 2020, 22:19:18 »
Selamlar,

2019 model Corolla Flame X-Pack sahibiyim. Aracı aldığım günden beri fabrika çıkış lastikleri kullanıyorum ancak hiç memnun değilim. Dunlop SP Sport Maxx 050, 225 45 17 91W değerlerinde bu lastiklerin böbrek taşı düşürme amaçlı üretildiğini düşünüyorum. Fena olmayan tek yanı yol tutuş o da ahım şahım değil. Rezulteoda puanı 42/100. Yaz lastiği almak istememin nedeni 1-Konfor ve yoldaki detayları, taşı hissetmeme 2-Kuru zeminde daha iyi frenleme. Aklımda Michelin Primacy4 ve Continental Premium Contact 6 var. Sizce hangi lastik ve neden? Yardımcı olursanız sevinirim :) Başka lastik de önerebilirsiniz.

Not: Anayollar hariç ülkemizde yol kalitesi malum. Primacy4 bu yönden korkutuyor ama konforu yumuşaklığı iyi gibi. Conti biraz ağır basıyor sanki daha dayanıklı ancak konfor biraz zayıf kalabilir tahminen. +Ts860 kış lastiklerini kullandım, kullanacağım da çok iyiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1474 : Ekim 08, 2020, 22:25:11 »
Selamlar,

2019 model Corolla Flame X-Pack sahibiyim. Aracı aldığım günden beri fabrika çıkış lastikleri kullanıyorum ancak hiç memnun değilim. Dunlop SP Sport Maxx 050, 225 45 17 91W değerlerinde bu lastiklerin böbrek taşı düşürme amaçlı üretildiğini düşünüyorum. Fena olmayan tek yanı yol tutuş o da ahım şahım değil. Rezulteoda puanı 42/100. Yaz lastiği almak istememin nedeni 1-Konfor ve yoldaki detayları, taşı hissetmeme 2-Kuru zeminde daha iyi frenleme. Aklımda Michelin Primacy4 ve Continental Premium Contact 6 var. Sizce hangi lastik ve neden? Yardımcı olursanız sevinirim :) Başka lastik de önerebilirsiniz.

Not: Anayollar hariç ülkemizde yol kalitesi malum. Primacy4 bu yönden korkutuyor ama konforu yumuşaklığı iyi gibi. Conti biraz ağır basıyor sanki daha dayanıklı ancak konfor biraz zayıf kalabilir tahminen. +Ts860 kış lastiklerini kullandım, kullanacağım da çok iyiler.

Goodyear Efficientgrip Performance 2 225/45R17 91W tercih edebilirsiniz güzel lastik.
Continental Premium Contact 6 arkadaşıma aldık güzel lastik fakat kumlu yollarda giderken çamurluğa fazla minik taşları fırlatıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1475 : Aralık 12, 2020, 19:09:02 »
Ben araştırıyorum ama,225 45 R17 ölçülerinde yaz ve kış lastiği tavsiye eder misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1476 : Aralık 13, 2020, 11:59:57 »
Selamlar,

Kendi aracımda primacy 4 babamın aracında ise continental pc6 var ,bana göre çok daha sakin kullanır ancak lastikleri çok daha çabuk sertleşti ,bendeki çok daha konforlu,her iki lastiğin arasındakini ancak test cihazları ile anlarsınız ikiside çok iyi lastik ancak dediğim gibi pc6 daha çabuk sertleşti Buda doğal olarak vadedilenler de düşüş demek,varsa sorunuz cevaplamaya çalışırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '18
  • 19 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1477 : Şubat 02, 2021, 02:33:10 »
4 senenin ardından bugün lastikleri nokian powerproof ile değiştirdim. Goodyear'a yakındım ancak indirim bedava yakıt vs. Tanesini 600e düşürünce ikinci tercihim olan nokian aldım.
225 55r17 devam :tamam:
Yüksek hızlarda lastikleriniz sekme yapıyor mu ? Ben de 16 inch wetproof'a geçtiğimiz sene geçiş yapmıştım. Otoyolda biraz limit dışında hız yaptığımda Bridgeston'da hiç yaşamadığım sekmeleri yaşadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1478 : Şubat 20, 2021, 11:32:15 »
225/45/17 94Y ölçülerinde Falken azenis FK 510 yaz lastiğini kullanan var mı nasıl acaba ? Etiket değeri C A 69.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '17
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1479 : Şubat 20, 2021, 11:57:07 »
2017 corolla aracıma 205/55/16 Falken marka lastik aldım . Memnunum. Fiyat performans ürünü diyebilirim. Yumuşak lastik
2012 Honda Civic FB7 Elegance Manuel LPG
2017 Toyota Corolla Advance Multidrive S LPG