0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gönlüm Michelin Primacy 4 den yana ama 4 lastikte 800 lira fazla vermek istemiyorum. Sanırım Falken 205/55 R16 91V Ziex ZE310 Ecorun alacağım. Hepsiburada da indirimde. Falken kullanan varsa yorumlarsa sevinirim
Şimdi değişti mi bilmiyorum ama Continental hem Eco, hem PC serisinde asfalt performansı oldukça iyiydi ama bozuk yolda (stabilize, çakıl vs.) zımparalanmış gibi soyuluyordu. Hep asfaltta kullanılacağından emin olunsa sorun değil.Michelin Energy serisinden çok memnundum, tabi üst düzey bir yol tutuş vs yok ancak çok dayanıklı lastikti. Primacy 3 oldukça konforlu ama ön ikisinde çatlamalar başlamış (5. yıl), pek kilometre yapmadı. 2 adet Primacy 3 yerine 4 adet Primacy 4 de alternatif olabilir diye düşünüyorum. P4'ün dayanımı daha yüksek görünüyor P3'e göre yukarıdaki test sonucunda. Ses seviyesi 68-69 db ile diğerlerinin çoğunun 70-71 db arasında önemli fark var. Goodyear EGP2 çıkmış sanırım, uzun dönemde performansını ne kadar koruyor bakmak lazım, EGP ilk yazılarda burada çok öneriliyordu ama artık yazan yok neredeyse.Hankook gibi markalara da bakmaya çalışıyorum ama hep söylerim, ilk seneki performansı değil, bence belirleyici olan 3., 4. senedeki performansı.
Anketi de düzenliyorum güncel olarak. Eklenmesini istediğiniz lastik ve modellerini belirtirseniz ankete ekleriz. Anketin mevcut halini de aşağıda herkesin görüşlerine aktarıyorum.Alıntı yapılan: Baris Aydin (23950) - Dün, 21:16:16SelamEnergy Saver sadece şehir içi kullanmak için gayet iyi ma primacy serisi farklı tabi ,primacy 4 yanlış hatırlamıyorsam pişirilmiş kauçuk kullanıldığı için aynı performansı daha uzun süre veriyor tabi kauçuğun ömrü 4-5 sene zaten:)Selam Barış. Çok eski sayfalar paylaşmıştım, lastik tabanında katmalar vardı. Üst bölüm aşındıkça alttan yeni katman çıkıyor ve ve lastik ve yeni gibi oluyordu (büyük oranda, en kısa böyle açıklamaya çalıştım). Tabi hamurda kullanılan doğal kauçuk oranı vs. de önemlidir muhtemelen. Benim kullanımıma göre genelde diş derinlikleri iyi oluyor, zaman bağlı eskidiği için ve çoğunlukla uzun yolda kullandığım için değişme gereği duyuyorum. Yoksa daha önce araçtan çıkardığım lastikleri de çevremdeki çoğu kişi 2-3 sene daha rahatlıkla (diş derinlikleri de oldukça iyi durumda) kullanabilir (kendileri de böyle söylüyorlar genelde).Nokian wetproof eklenebilir bence Continental Eco contact, Premium Contact 6 ve Michelin Primacy 4'ü yakından kontrol ettim.Eco Contact; hamuru oldukça yumuşak. Yanakları üçü içinde en yumuşak olanı. Yine üstten basmada en yumuşak olanı. Tartmadım ama muhtemelen en hafifi. Yanlış hatırlamıyorsam emsal (ya energy ya da XM) 9,5 kg ağırlığa sahipti. M'de yanlış hatırlamıyorsam ses seviyesi 67db ve bu çok iyi bir değer.Premium Contact 6: hamuru üçü arasında orta sertlikte. Yanakları da öyle, yine üstten basınca üçü arasında ortada yer alır. Tread Wear değeri 280 olarak gördüm. Bu değer lastiğin dayanımını ortaya koyan bir indeks.Primacy 4: üçü içinde yanakları belirgin şekilde en dolgun olan, dışa zor çekiliyor. Ortadan basmada da en çok mukavemet ortaya koyan. 205/55/16 H serisi yanlış hatırlamıyorsam A-A-68 etiket değerlerine sahip. V serisi ise A-C-69 (benim kullanımıma göre bu daha mantıklı).Anket:
Goodyear EGP 2'yi de inceledim. EGP'ye göre yanakları daha dolgun, Primacy 4'ten sonra en dolgun yanaklı geldi. Omuz bölümü de oldukça mukavim görünüyor elle incelememe göre. Aslında ağırlıklarını da karşılaştırmak lazım. Şurada ilginç bir analiz sayfası var. Bunları görünce insanların kafasının karışması da çok normal. Çok daha nesnel ve analitik değerlendirmeler yapılmalı.2021 Sport Auto Summer Tyre Test - 4th of 11 tyresPositive - The EfficientGrip Performance 2 has good aquaplaning resistance, excellent steering during lane change maneuvers, and good levels of comfort.Negative - Long dry and wet braking distances.Overall - Good.2021 ACE / GTU Summer Tyre Test - 9th of 9 tyresPositive - Good handling on wet surfaces, low noise level, low rolling resistance.Negative - Low resistance to aquaplaning.Kaynak:https://www.tyrereviews.com/Tyre/Goodyear/EfficientGrip-Performance-2.htm?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
Merhabalar bende son dönemde bu konu üzerindeyim. Lastiğim yarıldı zaten zamanı da gelmişti derken karar aşamasındayım şuan. 205 60 R16 Goodyear Assurance Triplemax 2 ile ilgileniyorum daha önce ki tecrübelerinize istinaden tavsiye eder misiniz. Ya da Continentalin alt markası General Tyre var seçeneklerim arasında ne dersiniz. Yazlık bir lastik bunlar ancak bende şuan Continental premium conti contact 5 var. ama değiştirmek istiyorum. 4 yılda çatlaklar oluştu fikirleriniz olursa çok sevinirim.
Ümit Bey, model Egp mi, Egp 2 mi? Egp 2 ise çok uygunmuş. Fiyatlara bakınca nerede ise Michelin fiyatlarını görüyorum. Jant supapı için başka konuda da soru sormuştum, kaliteli ürünler de var (bazı standartları karşılayan). Alligator'u tavsiye ediyorlar genelde.
Kendim sormuştum, kendim cevaplayayım. Başka modeller de bulunursa sayfada paylaşabilir.Lastiklerin karşılaştırması ve ağırlık değerleri. Tabi lastiğin hız/yük sınıfına göre belli farklar da olacaktır, gözden kaçırmamak gerek.Merhaba Sarper Bey. Öncelikle sizdeki bilgileri de paylaşmanız sayfa okuyucuları için faydalı olabilir. Örneğin yarılan lastiğin marka, model, yaşı vs. Cont'un önemli bir hatası olmuştu, bunu da gözden kaçırmayın duyarlılık açısından. Bu sayede bu hatalar da önlenmiş olur.Goodyear EGP ve EGP 2'yi gözlemledim (bayide). Egp'yi daha önce de yorumlamıştım, oldukça hafif ve yumuşak bir lastik ancak yanakları da çok esnek. Sadece düzgün asfalt için mantıklı görünüyor bence, ama yanakları hassas olabilir. Egp 2'de yanakları daha toklaşmış. Muhtemelen dayanımı daha yüksek olacaktır (tartmak da gerek).Ümit Bey, model Egp mi, Egp 2 mi? Egp 2 ise çok uygunmuş. Fiyatlara bakınca nerede ise Michelin fiyatlarını görüyorum. Jant supapı için başka konuda da soru sormuştum, kaliteli ürünler de var (bazı standartları karşılayan). Alligator'u tavsiye ediyorlar genelde.
Corolla 2015 için yaz lastiği önerileriniz nelerdir..??