Anket

Hangi Yaz Lastiği?

Bridgestone Turanza T005
Continental Eco Contact
Continental Premium Contact 6
Falken Ziex ze310
Goodyear Efficientgrip Performance 2
Hankook ventus prime 3
Michelin Primacy 4
Pirelli Cinturato P7
Nokian Wetproof

Gönderen Konu: Yaz Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 330244 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • İçimizdeki beyinsizler yüzünden... Araf155
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '15
  • 10 kere teşekkür etti
Ynt: Yaz Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #1440 : Temmuz 29, 2020, 20:36:59 »
Bridgeston ecopia ep 150 aldim. Gecen pazartesi. Dün gaziantepten ankaraya geldik. Lastikler milim oynamiyo zimba gibi yapisiyo yola.. yalniz yakit artti. Yeni lastik biraz da bastik tabi. Pozantidan sonra YÜKSEK HIZ dort kisi. Ful bagaj..  atiker grand obdli takili 42 lt gaz 610km veya 550km gidiyordu sakin sakin... Şimdi 457km degaz bitti! 20 agustosta donecem yazarim verileri yazarim.
1.33 life corolla 2018 atiker grand obdli 54lt simit tank
43lt lpg +520---620km yolyapiyoz
Yokuşlarda inip itekliyoz 2015ten beri!? 😃😆

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1440 : Temmuz 29, 2020, 20:36:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1441 : Temmuz 29, 2020, 21:50:52 »
Yeni lastikleriniz hayırlı olsun,ancak 4 parmak kalınlığı var,bahsettiğiniz yüksek hızlarda her şey olabilir,dönüşte daha sakin hız limitlerinde evinize kavuşun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1442 : Temmuz 29, 2020, 22:00:06 »
Form kuralları gereği yasal hız limitlerinün üzerini belirtmiyoruz lütfen,
Lastikleriniz hayırlı olsun emniyet açısından kendi can güvenliğiniz ve karşıdakilerin can ve mal güvenliği için trafik kurallarına uyalım!
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1443 : Ağustos 04, 2020, 15:36:01 »
Arkadaşar benim bu koca oğlanın lastikleride koca olunca çok masraflı fiyatlarla karşılaştım. İyi markalardan Goodyear yada Continentalda karar kıldım, Orta sınıf markalarda da Nexen yada Falkende karar kıldım. Ancak bu belirttiğim markalar arasında lastik başı en az 250-300 liralık fark var. Hal böyle olunca 1000-1200 liralık fark için iyi marka almak yerine orta sınıf markaya yöneldim. Sizce lastik başına 300 lira fark vermeye değer mi bu belirttiğim markalar.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '16
  • 6 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1444 : Ağustos 04, 2020, 15:44:12 »
Arkadaşlar 2016 agustos ayinda aldigim corollamin lastik dişlerinin bittiğini gordum.Üzerinde fabrikasyon turanza er300 ler var ki sürekli havasi iniyor filan birde taloz gibi lastik.Bu lastik işlerinden pek anlamamakla birlikte, şuanda iyi bir lastik 1500 civarlarinda.Güneydoğuda oturuyorum ve hava genellikle sicak.O yüzden yaz lastiği düşünüyorum.Ayrıca kazali araç çıkmasi lastik alinirmi 500-600 bandina?
Daddy Cool-Corolla 1.6 Touch Manual İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1445 : Ağustos 04, 2020, 15:45:37 »
Amaç güvenlik ise Continental Premium Contact 6,
2. seçenek ise Michelin,
3. seçenek Nokian.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1446 : Ağustos 15, 2020, 19:04:31 »
falken lerde balans tutmaması ve yarılma şikayetleri var müşteri hizmetleri de hiç ilgilenmiyor muş. bunun yanında düşündüğüm diğer ürün dunlopta aynı fabrikada üretiliyor. aslında çok ciddi falken düşünüyordum ama lassa veya hankook daha ağır basıyor artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1447 : Ağustos 15, 2020, 19:19:52 »
falken lerde balans tutmaması ve yarılma şikayetleri var müşteri hizmetleri de hiç ilgilenmiyor muş. bunun yanında düşündüğüm diğer ürün dunlopta aynı fabrikada üretiliyor. aslında çok ciddi falken düşünüyordum ama lassa veya hankook daha ağır basıyor artık.

balans tutmama nasil oluyor anlamadim? Lastik kendi icindr sıvı gibi degil ki? Fazlalik bi yer varsa balansci karsi tarafina kursun koyar ,duzelir. diye dusunuyorum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1448 : Ağustos 15, 2020, 20:32:38 »
balans tutmama nasil oluyor anlamadim? Lastik kendi icindr sıvı gibi degil ki? Fazlalik bi yer varsa balansci karsi tarafina kursun koyar ,duzelir. diye dusunuyorum..
Bende öyle düşünmüştüm ancak kurşunla belli bir yere kadar yapılabiliyor lastik deseninde sorun olduğu konuşuluyor. Bu lastik alma işi çok zorluyor beni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1449 : Ağustos 15, 2020, 21:43:07 »
Balans tutmama olayı sadece lastikle alâkalı değildir eğer jantta sorun varsa yine balans tutmaz lastik janta tam oturmazsa veya araç çok çukurlu yollarda dikkatsizce kullanılıyorsa çukura çok sert düşülürse lastik jant içinde dönme yapar bu düşmeler çok sık olursa balans bozulur,yani olayı sadece lastiğe bağlamak yanlıştır.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1450 : Ağustos 16, 2020, 23:47:35 »
215 55 17 94w hankook ventus prime 3 te karar kıldım arkadaşlar kullanan yada çevresinde kullanıp fikir beyan etmek isteyen olursa çok memnun olurum. iyi geceler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1451 : Ağustos 17, 2020, 14:57:20 »
Bugün sonunda Lastikleri yeniledim.Michelin Primacy 4 s2 versiyonunu aldım, A-A 68 db etiketli olanı aldım H serisi.
daha 20 km civarı yaptım ancak tabi kullanılmış lastikten Primacy 3 den geçince daha konfor fark etti yine,sessizleşti araç sadece daha uzun ömürlü olması için az daha sert olmuş.Yakında uzun yol yapacağım izlenimlerimi anlatırım.
Bu arada merak edenler için 1800 lira 7 taksit ile aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1452 : Ağustos 17, 2020, 16:45:38 »
Bende 10 gün önce Goodyear eagle sport modelini aldım araç çok fazla ses yapıyordu bozuk yolda amartisör yerinden çıkacak zannediyorumdum ve virajlarda kayma eğilimi yapıyordu, baktım hava ayarlarını çok yüksek ayarlamışlar gittim düzelttiler şuan çok konforlu oldu.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1453 : Ağustos 24, 2020, 12:08:01 »
Bu arada 1000 km yaptım şu 3-4 günde yeni primacy 4 ile.yorumlarımı yazim,yüksek hızda primacy 3 den daha kötü 120 ve sonrasında.tabi normal çünkü şehir içi ağırlıklı konfor lastiği.Bunun şundan da etkisini düşünüyorum A-A etiketli lastik dolayısı ile direnç farklılığı var primacy 3 ise yanlış hatırlamıyorsam B-A yada C-A idi.o yüzden daha başarılı idi bence.Ama genel anlamda konforlu ve sessiz,amacına göre kullanmak isteyen arkadaşlar için tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1454 : Ağustos 25, 2020, 01:31:40 »
Bu arada 1000 km yaptım şu 3-4 günde yeni primacy 4 ile.yorumlarımı yazim,yüksek hızda primacy 3 den daha kötü 120 ve sonrasında.tabi normal çünkü şehir içi ağırlıklı konfor lastiği.Bunun şundan da etkisini düşünüyorum A-A etiketli lastik dolayısı ile direnç farklılığı var primacy 3 ise yanlış hatırlamıyorsam B-A yada C-A idi.o yüzden daha başarılı idi bence.Ama genel anlamda konforlu ve sessiz,amacına göre kullanmak isteyen arkadaşlar için tavsiye ederim.

lasitkleriniz hayırlı olsun. yüksek hızda kötü olan tarafı nedir?   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1455 : Ağustos 25, 2020, 07:26:25 »
lasitkleriniz hayırlı olsun. yüksek hızda kötü olan tarafı nedir?
Bunlar bahsettiğim gibi şehir içi konfor tarzına daha yatkın olduğu için performans lastiği gibi tutuşu 120 üzeri daha zayıf :) gerçi alırken de bekliyordum böyle bir durum çünkü yakıt tüketim değeri A idi.ama sürekli uzun yol yüksek hızda yapmıyorsanız tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1456 : Ağustos 26, 2020, 00:07:59 »
215 55 17 94w hankook ventus prime 3 te karar kıldım arkadaşlar kullanan yada çevresinde kullanıp fikir beyan etmek isteyen olursa çok memnun olurum. iyi geceler.

Ventus Prime 3 modelini 205/55/16 ebatta kullandım. Kuru zemin tutuşu ve frenlemesi güzeldi.Islakta çok test edemedim. Hatta benim kullandığım ebatta kuru zemin frenlemede lider çıkıyor testlerde.

Genel olarak hankook için Ventus S1 Evo3 modeli yeni çıktı.O modelde güzel. İkiside hankook adına üst model lastikler bence kötü asla denemez  , fiyat avantajı olduğu sürecede iyi lastik olarak çevremdekilere öneriyorum  :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 131000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1457 : Eylül 07, 2020, 14:55:17 »
215 55 r17 için lastik önerileriniz nelerdir. YOrumları okuduğumda ve bütçe f/p olarak hankook ventus prime 3 mantıklı gibi. Sizce ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1458 : Eylül 07, 2020, 16:35:35 »
15 gün önce aldım hankook ventus prime 3 ü. orta sertlikte bir lastik ıslak performansı idare eder ama kuru gayet memnun edici. tabı bu görüşlerimde 6 yıllık lastikten geçmemde çok önemli.orta sekment f/p ürünü. kendini kanıtlamış bir marka ama evo serisi daha iyi diye duymuştum. ben ne ucuz nede pahalı olmasın orta bir fiyatı olsun azda kaliteli olsun diye aldım.
dunlop falken petlastan müsteri memnuniyeti açısından olumsuz çok yorum olması ve balans sıkıntıları yaşadığını söyleye çok insan olması açısından uzaklaşmıştım.
abim accord aracında milestone kullanıyor çok ısrar etti ama içime sinmemişti almadım bende. ama o çok memnun.

lastik alma sürecinde çok sıkıldım testlerden başım şişmişti. o iyi bu kötü değerler desibeller havada uçuyordu. kısacası limitleri çok zorlamıyorsanız bu lastikler üzmüyor. birine karar verin alın gitsin. ama çin malı lastiklerden kesinlikle uzak durun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 131000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1459 : Eylül 07, 2020, 21:48:00 »
15 gün önce aldım hankook ventus prime 3 ü. orta sertlikte bir lastik ıslak performansı idare eder ama kuru gayet memnun edici. tabı bu görüşlerimde 6 yıllık lastikten geçmemde çok önemli.orta sekment f/p ürünü. kendini kanıtlamış bir marka ama evo serisi daha iyi diye duymuştum. ben ne ucuz nede pahalı olmasın orta bir fiyatı olsun azda kaliteli olsun diye aldım.
dunlop falken petlastan müsteri memnuniyeti açısından olumsuz çok yorum olması ve balans sıkıntıları yaşadığını söyleye çok insan olması açısından uzaklaşmıştım.
abim accord aracında milestone kullanıyor çok ısrar etti ama içime sinmemişti almadım bende. ama o çok memnun.

lastik alma sürecinde çok sıkıldım testlerden başım şişmişti. o iyi bu kötü değerler desibeller havada uçuyordu. kısacası limitleri çok zorlamıyorsanız bu lastikler üzmüyor. birine karar verin alın gitsin. ama çin malı lastiklerden kesinlikle uzak durun.

Ben de şuan aynı şekildeyim, yorumlar testlet db.ler  :) Nokian WetProof ile Hankook ventus 3 bakıyordum. Ben de sizin gibi ne çok pahalı ne çok kalitesiz orta yollu bir şeyler bakıyorum önüme bunlar çıktı hocam