0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konu ile alakasız olacak ama maslak po, Atatürk oto sanayinin önündeki po mu ? @Alper Binbir (21845)
hava akış metresi değilmi bu abi?
Merhabalar sormak istediğim bir konu var, bir önceki yakıt alımımı her zaman olduğu gibi Bp den aldım, yakitı aldığım an sifirladim depoyu tamamen doldurdum, araç low fuel yazısı çıktı ve toplam 860km gitmisim şehiriçi ve şehirler arası karışık, sanırım böyle hesaplama yapmak olanaksız asıl sormak istedigim su bazi arkadaslar Bp nin yakitlarinin menzili dusuk olduğundan söz etmişler, yarın bir daha yakit alacağım depoyu full yapacağım, hangi yakitı onerirsiniz, birde araç sesli çalışıyor gibi, sesi asgari seviyeye indirebilecek bir yakıt önerirmisiniz, sese etkisi olurmu Teşekkürler
İçinde 2 adet sensör var,1- Hava akış metresi2- Oksijen ölçerTozlanmışsa, doğru ölçüm yapamayan sensörler nedeniyle soğuk motordaki karışım doğru ayarlanmayacak ve gürültülü çalışma oluşturabilecektir.
Abi küçük düzeltme yapayım.Akışmetrede geçen havayı ve geçen havanın ısısını ölçen sensörler var.Oksijen sensörü ekzost'ta oluyor.
Merak ettiğim konu şu, içinde 2 adet akkor telin tam olarak işleyiş şekli?Yan tarafında ısı ölçer (koltuk altı derecesi gibi görünen) var biliyorum.
Abi küçük düzeltme yapayım.Akışmetrede geçen havayı ve geçen havanın ısısını ölçen sensörler var.Oksijen sensörü ekzost'ta oluyor.[attach=1]
Bırakın bu işleri yauv, 5,2 şerokeye biniyoruz sanki yok 5 km uzun gitmiş yok az gürültü yapmış baya canınız sıkılıyor anlaşılan 1.4 arabada hepaz yaksa 00,1 kuruş az yakar hep gürültü yapsa 0,00001 db gürültü yapar neyin mücadelesi bu yani
ethanolün bu kadar revaçta olduğunu bilseydim laboratuardan 20-25 lt çıkarırdım ayrılırken. %99,5 saflık oranı yeterli mi ?
Valla iyi performans sagliyo Hakan hee ama hic ekonomi saglamiyor
ama nasıl ? performans artarsa yakıtın düşmesi lazım.
Bir an isminize dikkat etmedim, tekin abiyi gördüm sandım
Zate bole bir şeyin varolmasi demek bilhassa Atmosferik araclarin hizi artikca yakitinin minimuma yaklasmasi demek
Doğru, günümüz teknolojisine sahip motorlar 70 ile 90 km/h süratler arasında max. ekonomi sağlayabilmekteler ve neredeyse yakıt tüketmemekteler. Senin aracının yeni model olanının fabrika verisine baktın mı? 3.7L/100km oysa seninki için 4.2L/100km sanırım. Bu fark aerodynamiden oluşuyor olamaz, DPF varlığıda ekonomi sağlamaz, ama artırılan tork bu farkı çok rahatlıkla ortaya çıkartır.Bu da artan gücün ekonomi üretebileceğine güzel bir örnek teşkil eder.
tekin bey, verimin artması demek daha az yakıtla daha fazla yol kat edilmesi, aynı enerji miktarının litre bazında daha az yakıtla elde edilmesi gibi anlamlara gelebilir. bunda herkes hem fikirdir.ortada anlaşılamayan durum bence verim ile performans arasındaki kalın çizgidir. performans amacıyla üretilen yakıtlarda daha fazla enerji için daha fazla yakıt yakılmaktadır. yani hem yüksek performans, hem nispeten düşük yakıt tüketimi oktan yükseltilmesi ile gerçekleşmez. normal şartlarda anlık olarak durum böyledir. yıllar içinde standartlar değişebilir; o ayrı bir durumdur.
buradaki örnek konu ile ilgisiz kalıyor kusura bakmayın. aracın yakıtı ile sağlanan güçten konuşuyoruz. sizin bahsettiğiniz güç-ağırlık dengesi durumu ile ilgilidir. aynı motorun 120 hp'lik versiyonunu koyalım o zaman. bakalım ne kadar yakacak ? her güç artışı, yakıttan tasarruf anlamına gelmez.