Gönderen Konu: yakıtın motor sesine etkisi ne kadardır??  (Okunma sayısı 26640 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
yakıtın motor sesine etkisi ne kadardır??
« : Ekim 03, 2014, 00:14:09 »
değerli dostlar bugün aracıma bir değişiklik yapıp shell power nitro + dizel aldım.yaklaşık 5 km sonra aracımda performansa yönelik inanılmaz bir değişiklik olsu 3.viteste bayıldığı yerde adeta şaha kalkmaya başladı ama öbür yandan motorun sesi adeta traktör sesi gibi gelmeye başladı. Yakıtın motor sesine etkisi nekadrdır konu hakkında bilgisi olan varmı? yada bukadar abartı ses değişimi normalmidir??

Toyota Club Türkiye

yakıtın motor sesine etkisi ne kadardır??
« : Ekim 03, 2014, 00:14:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: yakıtın motor sesine etkisi ne kadardır??
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2014, 00:21:17 »
Abi motoru temizlemiş :) :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2014, 00:26:53 »
Abi motoru temizlemiş :) :)

umarım:))) kötü bişey olduğunu düşünmüyorum ama sesin bukadar ani değişmesinin nedenini merak ettim:))) resmen traktör gibi çalışmaya başladı ama kaçışıda tazı gibi oldu maşallah:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2014, 00:34:59 »
Firmadan firmaya, hatta benzinciden benzinciye ve hatta pompadan pompaya bile ciddi kalite değişimi olabiliyor. Benzinli motorlarda da, yağ ve yakıt motor çalışma sesini ciddi değiştiriyor, ama dizel kadar yüksek ses olmadığı için ayırt etmek zor oluyor. Birde yakıt kalitesinden dolayı araç sizi daha mutlu ettiği için, peşpeşe bir çok kere yüklendiyseniz, turbo sesi de ısınmadan sonra biraz daha artma yapıp böyle bir his vermiş olabilir. Ama bence yaşadığınız gayet doğal. Tüketiminizin biraz daha artacağını düşünüyorum, ne kadar kaliteli yakıt o kadar fazla yanma.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2014, 01:30:11 »
Firmadan firmaya, hatta benzinciden benzinciye ve hatta pompadan pompaya bile ciddi kalite değişimi olabiliyor. Benzinli motorlarda da, yağ ve yakıt motor çalışma sesini ciddi değiştiriyor, ama dizel kadar yüksek ses olmadığı için ayırt etmek zor oluyor. Birde yakıt kalitesinden dolayı araç sizi daha mutlu ettiği için, peşpeşe bir çok kere yüklendiyseniz, turbo sesi de ısınmadan sonra biraz daha artma yapıp böyle bir his vermiş olabilir. Ama bence yaşadığınız gayet doğal. Tüketiminizin biraz daha artacağını düşünüyorum, ne kadar kaliteli yakıt o kadar fazla yanma.

yakıt perfomans yakıtı olduğu için tüketimin artacağını bende bekliyorum,kullanım da bir değişiklik olmadı,herzaman nasıl kullanıyorsam aynı rutin şekilde kullandım ,yani yakıt değişti diye araca yüklenme falan olmadı,dediğim gibi 5 km sonra sesi değişti çekişide:))) bakalım görelim bu depo bitene kadar neler olacak:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2014, 08:10:54 »
yakıt perfomans yakıtı olduğu için tüketimin artacağını bende bekliyorum,kullanım da bir değişiklik olmadı,herzaman nasıl kullanıyorsam aynı rutin şekilde kullandım ,yani yakıt değişti diye araca yüklenme falan olmadı,dediğim gibi 5 km sonra sesi değişti çekişide:))) bakalım görelim bu depo bitene kadar neler olacak:)

Bu yakıtla performans arttığına göre tam tersine tüketiminiz azalacak ve menziliniz artacaktır.
Aynı işi daha az yakıtla yapabileceğine göre neden daha fazla yaksın? gaz pedalına öncekine oranla daha az basacaksınız.

Motor sesindeki değişikliğin en önemli sebebi Hava Filtreniz olabilir, orjinal mi? eğer orjinal değilse Toyotadan bir tane alın.
Önceki aracımda 120.000km boyunca Shell Nitro Diesel kullandım tam tersine benzinliden dahi daha sessizdi.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 03, 2014, 17:25:20 »
Bu yakıtla performans arttığına göre tam tersine tüketiminiz azalacak ve menziliniz artacaktır.
Aynı işi daha az yakıtla yapabileceğine göre neden daha fazla yaksın? gaz pedalına öncekine oranla daha az basacaksınız.

Motor sesindeki değişikliğin en önemli sebebi Hava Filtreniz olabilir, orjinal mi? eğer orjinal değilse Toyotadan bir tane alın.
Önceki aracımda 120.000km boyunca Shell Nitro Diesel kullandım tam tersine benzinliden dahi daha sessizdi.
Böyle bir şeyin , hiçbir araç için mümkünatı yok maalesef abi, şunu benzinli herhangi bir araçta istediğin gibi deneyebilirsin.

95 oktan

97 oktan (performans artar, tüketim artar)

97 oktan + %10-15ethanol ( oktanı daha yukarı çeker , performans artar, tüketim artar)

97 oktan + %30-40 toluene (oktanı iyice yukarı çeker 100+ , performans artar, tüketim artar)

Dizelin katkı , yakıt ve oktan durumu hakkında bilgim yok, ama bu bahsettiğim değişmez bir gerçektir. Dünya üzerinde 97oktanla , 95 oktandan daha az yakan biri varsa, çıksın kanıtlasın. Fuel save vb. adı altında satılan yakıtların hiçbirinin oktanı yüksek değil.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ekim 03, 2014, 19:15:58 »
Böyle bir şeyin , hiçbir araç için mümkünatı yok maalesef abi, şunu benzinli herhangi bir araçta istediğin gibi deneyebilirsin.

95 oktan

97 oktan (performans artar, tüketim artar)

97 oktan + %10-15ethanol ( oktanı daha yukarı çeker , performans artar, tüketim artar)

97 oktan + %30-40 toluene (oktanı iyice yukarı çeker 100+ , performans artar, tüketim artar)

Dizelin katkı , yakıt ve oktan durumu hakkında bilgim yok, ama bu bahsettiğim değişmez bir gerçektir. Dünya üzerinde 97oktanla , 95 oktandan daha az yakan biri varsa, çıksın kanıtlasın. Fuel save vb. adı altında satılan yakıtların hiçbirinin oktanı yüksek değil.

Shell nitro diesel yakıtla inanılmaz ölçüde tasarruf sağlanırken,

Shell nitro 95 oktan benzin ile azda olsa shell normal 95 oktan benzine göre yakıt tasarrufu sağlandığı için benzincimizde sık sık nitro 95 oktan yakıt bitiyor.

Normal 97 oktan konusunda haklısın. Eski shell Nitro 97 oktan şehir dışında aynı menzili sağlasada şehir içinde kısmen daha çabuk bitiyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 03, 2014, 19:23:50 »
shell nitro 95 oktan , yani çakma 97 oktan olarak geçen yakıtta, her koşulda çok daha hızlı tükeniyor abi, ben sürekli alıyorum.  Basmayacağım  , ve uzun yola gideceğim zaman, özellikle 95 alıyorum, ilk 100 kilometrede dahi belirgin farkını ortaya koyuyor. Nitro diğer yakıta göre 2 kuruş pahalı, ve kesinlikle hızlı tükeniyor. Zaten shell de bunun bilincinde, nitronun üzerine tasarruf değil, performans reklamı koyuyor. Diğer yakıt eğer daha fazla yanıyor olsa, Fuelsave yazacaklarını sanmıyorum üstüne.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 03, 2014, 19:30:59 »
Tekin abi efsanesin vallahi :rofl:
Alper biraz büyük sözü dinle.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ekim 03, 2014, 19:36:13 »
Belki farklı teknolojik motorlarda farklı sonuçlar çıkıyor belkide otomatik şanzımandan dolayı daha farklı olabilir,

Benim önceki Corolla D-4D MMT şimdiki Yaris e-CVT, vitesi farklı durumlarda optimum torkta değişmek ancak elektronik sistemlerin yapabileceği şeyler olduğundan direkt tüketime yansıyor.

Nitronun özelliği kayganlaştırıcı özelliğinin olması, oktanı aynı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 03, 2014, 19:37:54 »
Haklısın abi, ben karıştırdım heralde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 03, 2014, 19:42:20 »
Haklısın abi, ben karıştırdım heralde.

ahahahah çok fenasin Alper  :lol:

Belki farklı teknolojik motorlarda farklı sonuçlar çıkıyor belkide otomatik şanzımandan dolayı daha farklı olabilir,

Benim önceki Corolla D-4D MMT şimdiki Yaris e-CVT, vitesi farklı durumlarda optimum torkta değişmek ancak elektronik sistemlerin yapabileceği şeyler olduğundan direkt tüketime yansıyor.

Nitronun özelliği kayganlaştırıcı özelliğinin olması, oktanı aynı.

Abi gercek ne biliyomusun :D bahsedilen yakit performans yakiti, ekonomi değil hiçte öle az yakma gibi bir durum söz konusu dahi olamaz, farkli motorlarda ya da değil her zaman daha az km gider ve yakar ama daha iyi yürütür aracı. 
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 03, 2014, 19:46:36 »
yani biri NITRO firmanın performans için ürettiği yakıt lakabına uygun görülmüş, diğeri ise FUELSAVE yani tamamen ekonomi maksatlı üretilen yakıt. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ekim 03, 2014, 19:50:24 »
yani biri NITRO firmanın performans için ürettiği yakıt lakabına uygun görülmüş, diğeri ise FUELSAVE yani tamamen ekonomi maksatlı üretilen yakıt.

Fuel Save adı gibi aslında yakıtı korumuyor, özellikle sıkışık trafikte motoru çalışıpta yol alamayanlar için uygun, yani güce ihtiyaç yok, ekonomi sadece litre bazında daha az ödenen miktarda oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 03, 2014, 19:54:02 »
Fuel Save adı gibi aslında yakıtı korumuyor, özellikle sıkışık trafikte motoru çalışıpta yol alamayanlar için uygun, yani güce ihtiyaç yok, ekonomi sadece litre bazında daha az ödenen miktarda oluyor.

Bu bahsettiğin durumun kullanılan yağ ile daha çok alakasi var.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 03, 2014, 19:55:29 »
Trafik sıkışıkken yol alamayan kişiler, bu yakıtla ne alıyor onu çözemedim. Fiyatı uygun dediğiniz 2 kuruş fark var. Yani Shell firmasının bu yakıtında hata olduğunu savunuyorsunuz ? Gerçekte Fuelsave değil, gereksiz fazla yanan ve performans kazandırmayan, DUR-KALK yakıtı konumuna geliyor o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ekim 03, 2014, 20:01:55 »
Trafik sıkışıkken yol alamayan kişiler, bu yakıtla ne alıyor onu çözemedim. Fiyatı uygun dediğiniz 2 kuruş fark var. Yani Shell firmasının bu yakıtında hata olduğunu savunuyorsunuz ? Gerçekte Fuelsave değil, gereksiz fazla yanan ve performans kazandırmayan, DUR-KALK yakıtı konumuna geliyor o zaman.

2 kuruş kayganlaştırıcı katkı farkı olmalı? yoksa nitrojen falan kattıklarını düşünmüyorum. Performansı o motorun teknolojisi üretir. Aynı firmanın daha kaliteli yakıtı diğerine oranla daha fazla performans üretilmesinde yardımcı olur. Performans artarsa güç artar ve aynı kullanım şartlarında bu tüketiciye ekonomi olarak döner, diye düşünüyorum ve bu farkı yaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 03, 2014, 20:06:34 »
:rofl:   :tamam:
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 03, 2014, 20:18:01 »
2 kuruş kayganlaştırıcı katkı farkı olmalı? yoksa nitrojen falan kattıklarını düşünmüyorum. Performansı o motorun teknolojisi üretir. Aynı firmanın daha kaliteli yakıtı diğerine oranla daha fazla performans üretilmesinde yardımcı olur. Performans artarsa güç artar ve aynı kullanım şartlarında bu tüketiciye ekonomi olarak döner, diye düşünüyorum ve bu farkı yaşıyorum.
Siz bence öyle hissediyorsunuz, yaşamak farklı bir şey. Size shell in bunu kanıtlaması lazım, benim diyebilecek hiçbir şeyim kalmadı.