0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
trakya bölgesinde oldukça fazla türkiye petrolleri var. diğer firmalarla katkısız hâlde standartlara uygun ve eş değer bir firmadır ve devlete ait olduğundan tabelada görmeseniz de üye kartıyla ciddi iskonto yapıyorlar. benzin için deneyebilirsiniz, dizelini bilemem. ziraat bankası ne ise türkiye petrolleri de o'dur.
Akaryakıt firmaları tarafından eklenen katkılar farklılaştığı için, doğal olarak firmalar arası menzil farkı da ortaya çıkıyor. Her zaman için büyük ve güvenilir firmalardan şaşmamak lazım.Akaryakıt firmalarının yakıt tasarrufu adına yaptıkları çalışmalara ben pek inanmıyorum açıkçası. Kim malını daha az satsın diye Arge'ye para yatırır?
Bir düzeltmede bulunmak istiyorum;Dolum Merkezinde 2 adet rafineri varBirinde ethanol v.b katkı maddeleri (son kullanıcı için)Diğerinde benzin veya motorinSon harmanlama burada yapılıyor ve dinlendirme aşamasından sonra bayi dağıtımı gerçekleşiyor.
Yakıt tasarrufu diye bir dertleri yok hiçbirinin. Temiz/temizleyici/temiz tutucu yakıt için reklam yapıyorlar. Türkiye'de ethanol kullanılıyor mu? Ethanol katkılı benzinin mesafesi yüzde yüz benzinden daha az, kalorisi düşük vs. Ve motorda, yakıt sisteminde problemlere yol açıyor ethanol katkısı. Burada yüzde 10 ile sınırlamışlar katkıyı, tam benzinden biraz daha ucuz, ama ne kadar para o kadar köfte...
Bildiğim kadarıyla dizel de de adblue katkısı her zaman olamamakla birlikte yakıt kalitesini arttırmak için kullanılılabiliyor.( Örnek biz kendi tankerimize sürekli adblue kullanmaktayız)
Kullandığınız adblue'yu yakıt deposuna mı katıyorsunuz yoksa ayrı bir kabamı koyuyorsunuz?Eğer ayrı bir kaba koyuyorsanız bu yakıt kalitesini artırmak için değil, NOx emisyonunu düşürmeye yaradığındandır.
o nedir abi?
Büyük motorlu taşıtlarda (dizel) emisyon değerini düşürmek için kullanılan yanıcı olmayan bir madde. Tekin abi;Adbule yu euro 5 motorlu büyük kara taşıtlarında ayrı depoları olmak zorundaymış. Bizdede ayrıymış fakat şoförümüz tecrübelerinden ötürü bazı araçlarda bu depoyu iptal ediyorlarmış. (ekstardan para vermemek için) Sadece muayane dönemleri yaklaşınca yakıt deposuna kattıklarını söylediler.( ne kadar katkısı olur bilemiyorum? )
Şöförler adblue'yu Yakıt içine katıyorlarsa, herhangi bir faydası olmayacağı gibi aracın teklemesine ve çok daha fazla emisyon çıkartmasına sebep olacaktır.
Büyük motorlu taşıtlarda (dizel) emisyon değerini düşürmek için kullanılan yanıcı olmayan bir madde. Tekin abi;Adbuleyu euro 5 motorlu büyük kara taşıtlarında ayrı depoları olmak zorundaymış.. Bizdede ayrıymış fakat şoförümüz tecrübelerinden ötürü bazı araçlarda bu depoyu iptal ediyorlarmış. (ekstardan para vermemek için) Sadece muayane dönemleri yaklaşınca yakıt deposuna kattıklarını söylediler.( ne kadar katkısı olur bilemiyorum? )