Gönderen Konu: yakıtın motor sesine etkisi ne kadardır??  (Okunma sayısı 26641 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: yakıtın motor sesine etkisi ne kadardır??
« Yanıtla #40 : Ekim 04, 2014, 09:11:21 »

ne gibi sercan??

Yani yine iddia eden şahıs Tekin abinin aksine bi gozlemleme yaşamışsın abi konudaki herkes gibi o manada dedim sendemi performans yakıtı olduğu kanaatine vardin manasinda :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 04, 2014, 09:11:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 04, 2014, 09:28:44 »
Ben 95 oktan nitro benzin aliyorum. Azmi gidiyor cokmu birsey diyemiyorum cunku araci genelde lpgde kullaniyorum. Motoru azda olsa temizler diye bu yakittan aliyorum :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 04, 2014, 12:02:16 »

tekin ağabey arafın 60 bin bakımını 2000km önce yaptırdım ve filitreler orjinal filitre .ortalama yakıt tüketimi devamlı takip ederim ayı yolda aynı sürüş tekniği ile sürdüğüm aracımda ortalama yaktı tüketimininde arttığını gözlemleyebliyorum.mesela sahil yolunda 5. videste 70km sabit hızda ortalamam 3,1 civarında iken şu an 4,8lt yi gösteriyor ama aracın kaçışı düne göre farklılık gösteriyor.ses konusunda ise e-5 de sürat yaptığımda sesin azaldığını duyabliyorum,daha düşük süratte giderken seste artış duyuyorum.

Doğal olarak burada herkes kendi tecrübelerini dile getiriyor, Alper'in dediği gibi "Shell'in bunu sana ispatlaması lazım" sözünede katılmamak elde değil. Önceki aracım 2006 Corolla D-4D MMT ile tam dolu bagaj ve 2.5 kişi olarak yine tam dolu depo ile İstanbula geldiğimde ortalama tüketimim 4.2 olarak son bulurdu, ortalama süratim ise 100 olarak çıkardı, yani 800km yolu 8 saatte tamamlamam da bu veriyi desteklerdi. Diesel Corolla ile Fethiye şehir içi ortalama tüketimim ise 5 ile 6L arası çıkardı (Yaz-Kış) 

Ses konusunda, senin aracında başka bir eksik bakımlı parça olabilir, hava filtresi üzerindeki sensörün temiz olup olmaması hatta çok az tozlu dahi olması hem tüketimi hemde sesi inanılmaz etkileyebiliyor. Düzenli enjektör temizleyici kullanmaya özen gösteriyormusun? Enjektörlerin atomizer püskürtebilmesi yakıtın daha verimli yanmasını sağlar, EGR'ye daha az partikül girer ve sistem daha rahat çalışır. Önceden hangi yakıtı kullanıyordun bilmiyorum ama kükürt oranı fazla olan bir yakıt ise EGR'nin hiç sevmediği bir durum oluşturmuş olabilir.

Alperin Marka olarak verdiği ve benimde beğendiğim Shell ve PO diesel yakıtları arasındaki en önemli fark şuradaydı, 2 önceki aracımda PO benzini kullanırdım, diesel Corollayı aldığım yılın sonunda Shell Nitro çıkardı. En önemli Fark, egzost çıkışındaki azalan karbon birikimiydi. Gaza aniden yüklendiğimde egzosttan siyah dumanda atmıyordu. Egzost emisyon ölçümündeki arkadaşın 2 defa ölçüm yapmasıda gurur verici bir durumdu.

Sistemin temiz kalırsa uzun yıllar sorunsuz bir araca sahip olacağın aşikardır. Menzil elbette çok önemli bir konudur çünkü direkt olarak cebimizi ilgilendiren konu olduğundan BP yakıtlarını kimseye önermem. Opet yakıtlarının menzili iyidir ama ses konusunda kesinlikle hoş değil.

Sonuç olarak, temiz ve performanslı yakıt kullanımı çok önemli bir konudur. Benim araçlarım otomatik olduğundan tüketimlerim doğal olarak farklı çıkıyor. Sistemi temiz tutmayan yakıt kullanımı ile ilk yıllarda menziliniz daha fazla çıksada belkide normal olmayan bir durumun göstergesidir ve kısır döngüye girilecektir. Servis veya bazı uzun yol otobüslerinin arkasında Euro5 yazmasına rağmen depolarına koydukları yağ ile "aynı performansta ve menzilde" demeleri gibi bir durum yaşamanızı da istemem, onların EGR, KAT ve DPF ile büyük sorunlar yaşayacakları belli.

Kullandığınız yakıtların egzost emisyon değerlerini de karşılaştırarak analiz yapabilirsiniz.

PO V-Max 4.39, Shell Nitro 4.37, sizce hangisi daha kaliteli?

Ben PO dieselin daha fazla menzil çıkartacağını düşünüyorum..

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 04, 2014, 13:19:15 »
en güzeli sürekli araç kullandığınız güzergâhta en az 3'er deponun ortalamasını alacak şekilde farklı yakıtları, katkıları, firmaları ve hatta pompaları deneyip yakıt fişlerinizden takip edin. kendi aracınız için en verimli ya da isteğinize cevap verebilecek yakıtı bulursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 04, 2014, 19:17:21 »
Aracın üreticisinin önerdiği oktandan daha fazla oktan yakıt kullanmak gereksiz yere fazladan para vermek demek. Ama yakıt sistemi temizleyicileri, özellikle PEA -polyetheramine içerenler hissedilir performans artışı sağlar. Dizeli bilmiyorum ama Shell ürünleri zaten fazlaca pea içeriyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #45 : Ekim 04, 2014, 19:27:15 »
Aracın üreticisinin önerdiği oktandan daha fazla oktan yakıt kullanmak gereksiz yere fazladan para vermek demek. Ama yakıt sistemi temizleyicileri, özellikle PEA -polyetheramine içerenler hissedilir performans artışı sağlar. Dizeli bilmiyorum ama Shell ürünleri zaten fazlaca pea içeriyor.

Yakıt markaları bu katkıyı farklı oranlarda kullanıyor olmalılar, farklı bir çeşidi jet yakıtlarında %10'a varan oranlarda kullanılıyormuş.

Shell Nitro diesel ve benzinde de diğer yakıtlara oranla daha fazlaca kullanılmış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 04, 2014, 20:25:09 »
Maalesef, bir çok istasyonun bize sattığı yakıt, min95 ron, koşullarını bile sağlayamadığı için biz Türkiyede kullanmak zorunda kalıyoruz. Zaten otomobil üreticileri direkt bir oktan önermiyor, şunun altına inmeyin diyor sadece, min93- min95 gibi.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ekim 04, 2014, 21:01:31 »
Yakıt markaları bu katkıyı farklı oranlarda kullanıyor olmalılar, farklı bir çeşidi jet yakıtlarında %10'a varan oranlarda kullanılıyormuş.

Shell Nitro diesel ve benzinde de diğer yakıtlara oranla daha fazlaca kullanılmış olabilir.

Haklısınız Tekin Bey, Bu, Mobil Vs hepsinden aldım, ama Shell'in en düşük oktan benzininde karar kıldım, Shell'in yağları da çok deterjan içeriyor.
Maalesef, bir çok istasyonun bize sattığı yakıt, min95 ron, koşullarını bile sağlayamadığı için biz Türkiyede kullanmak zorunda kalıyoruz. Zaten otomobil üreticileri direkt bir oktan önermiyor, şunun altına inmeyin diyor sadece, min93- min95 gibi.
Alper Bey, ABD'deyken oranın ölçümüyle 87 oktan benzin kullanıyorum. 91-92 olsa gerek buranın ölçümüne göre.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ekim 04, 2014, 21:06:57 »
Haklısınız Tekin Bey, Bu, Mobil Vs hepsinden aldım, ama Shell'in en düşük oktan benzininde karar kıldım, Shell'in yağları da çok deterjan içeriyor. Alper Bey, ABD'deyken oranın ölümüyle 87 oktan benzin kullanıyorum. 91-92 olsa gerek buranın ölçümüne göre.
Amerikaya giren, satılan arabalar ciddi farklı bizim araçlardan, hatta avrupadaki arabalardan bile oldukça farklı bildiğim kadarıyla. Avrupada yakıt kalitesi bize göre çok yüksek , bizimde 95 diye muhtemelen kullandığımız yakıt 92-93 oktanlar da. Sizin orda 87 diye kullandığınız yakıt belkide bizim burdaki 95 den daha kalitelidir. Olay bu kadar vahimken, bide üstüne 97-98 oktanlar kaldırıldı.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #49 : Ekim 04, 2014, 21:21:19 »
Amerikaya giren, satılan arabalar ciddi farklı bizim araçlardan, hatta avrupadaki arabalardan bile oldukça farklı bildiğim kadarıyla. Avrupada yakıt kalitesi bize göre çok yüksek , bizimde 95 diye muhtemelen kullandığımız yakıt 92-93 oktanlar da. Sizin orda 87 diye kullandığınız yakıt belkide bizim burdaki 95 den daha kalitelidir. Olay bu kadar vahimken, bide üstüne 97-98 oktanlar kaldırıldı.

abd Los Angeles'ta yaşayan oğlumda 2006 Prius var, farklı marka yakıt kullanıyordu, varsa Shell nitro kullanmasını tavsiye ettim, yokmuş ama 95 oktan V-power olanıyla şimdi daha mutlu. Performansının ve menzilinin arttığını söylüyor. Oraya giden araçların donanımları, görüntüleri, motor hacmi ve beygirlerinde değişiklikler olabiliyor ama motor teknolojileri bizimkilerle aynı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ekim 04, 2014, 23:56:25 »
Motor ve yakıt konusundakı bılgı ve deneyımlerını ıhtıyac anında paylasacagımı bıldırırım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ekim 05, 2014, 01:12:43 »
Doğal olarak burada herkes kendi tecrübelerini dile getiriyor, Alper'in dediği gibi "Shell'in bunu sana ispatlaması lazım" sözünede katılmamak elde değil. Önceki aracım 2006 Corolla D-4D MMT ile tam dolu bagaj ve 2.5 kişi olarak yine tam dolu depo ile İstanbula geldiğimde ortalama tüketimim 4.2 olarak son bulurdu, ortalama süratim ise 100 olarak çıkardı, yani 800km yolu 8 saatte tamamlamam da bu veriyi desteklerdi. Diesel Corolla ile Fethiye şehir içi ortalama tüketimim ise 5 ile 6L arası çıkardı (Yaz-Kış) 

Ses konusunda, senin aracında başka bir eksik bakımlı parça olabilir, hava filtresi üzerindeki sensörün temiz olup olmaması hatta çok az tozlu dahi olması hem tüketimi hemde sesi inanılmaz etkileyebiliyor. Düzenli enjektör temizleyici kullanmaya özen gösteriyormusun? Enjektörlerin atomizer püskürtebilmesi yakıtın daha verimli yanmasını sağlar, EGR'ye daha az partikül girer ve sistem daha rahat çalışır. Önceden hangi yakıtı kullanıyordun bilmiyorum ama kükürt oranı fazla olan bir yakıt ise EGR'nin hiç sevmediği bir durum oluşturmuş olabilir.

Alperin Marka olarak verdiği ve benimde beğendiğim Shell ve PO diesel yakıtları arasındaki en önemli fark şuradaydı, 2 önceki aracımda PO benzini kullanırdım, diesel Corollayı aldığım yılın sonunda Shell Nitro çıkardı. En önemli Fark, egzost çıkışındaki azalan karbon birikimiydi. Gaza aniden yüklendiğimde egzosttan siyah dumanda atmıyordu. Egzost emisyon ölçümündeki arkadaşın 2 defa ölçüm yapmasıda gurur verici bir durumdu.

Sistemin temiz kalırsa uzun yıllar sorunsuz bir araca sahip olacağın aşikardır. Menzil elbette çok önemli bir konudur çünkü direkt olarak cebimizi ilgilendiren konu olduğundan BP yakıtlarını kimseye önermem. Opet yakıtlarının menzili iyidir ama ses konusunda kesinlikle hoş değil.

Sonuç olarak, temiz ve performanslı yakıt kullanımı çok önemli bir konudur. Benim araçlarım otomatik olduğundan tüketimlerim doğal olarak farklı çıkıyor. Sistemi temiz tutmayan yakıt kullanımı ile ilk yıllarda menziliniz daha fazla çıksada belkide normal olmayan bir durumun göstergesidir ve kısır döngüye girilecektir. Servis veya bazı uzun yol otobüslerinin arkasında Euro5 yazmasına rağmen depolarına koydukları yağ ile "aynı performansta ve menzilde" demeleri gibi bir durum yaşamanızı da istemem, onların EGR, KAT ve DPF ile büyük sorunlar yaşayacakları belli.

Kullandığınız yakıtların egzost emisyon değerlerini de karşılaştırarak analiz yapabilirsiniz.

PO V-Max 4.39, Shell Nitro 4.37, sizce hangisi daha kaliteli?

Ben PO dieselin daha fazla menzil çıkartacağını düşünüyorum..

tekin ağabey yazdıklarınız uzun uzun tekrar tekrar dikkatle okuyorum..yorumlarınız için teşşekür ederim.Aracımın bakımı konusunda dediğiniz gibi eksik bakımlı parça olablir,sensörün temiliği gibi bu konuda idda edemem ama parçaların orjinalliğini parçanın kendisi ispatlıyor:)  daha önce kullandığım yakıt kesinlikle shell full save idi ve bunu neredeyse aracımı aldığım günden beri belli istasyonlardan alarak dikkat ediyorum,bir iki defa uzun yolda opet almak zorunda kalmışsamda devamlı olarak shell den yakıt alırım,son olrak yine aynı istasyonda nitro aldım tek fark bu oldu:) araın kaçışı konusunda hala keyif verdiğini benzinli araç gibi kaçtığını söyleyeblirm ama ses konuda da aynı şeyleri söylüyorum:((( aracıma enjektör temileyiciyi ancak servisten servise koydurtuyorum ama çok üstünde durduğum bir konu değildir.bu depo bittiğinde yeniden full save koyacağım,performasın eski haline döneceğini bilyorum ama sesin normale dönecekmi bilmiyorum:) deneyimlerimi sizinle paylaşırım:))

Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2014, 01:15:33
Motor ve yakıt konusundakı bılgı ve deneyımlerını ıhtıyac anında paylasacagımı bıldırırım

un var şeker var yağ var:))) e ne duruyorsun helva yapsana:)))

Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2014, 01:16:03
Yani yine iddia eden şahıs Tekin abinin aksine bi gozlemleme yaşamışsın abi konudaki herkes gibi o manada dedim sendemi performans yakıtı olduğu kanaatine vardin manasinda :)

konuyu açan benim zaten sercan:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #52 : Ekim 05, 2014, 02:24:40 »
....bu depo bittiğinde yeniden full save koyacağım,performasın eski haline döneceğini bilyorum ama sesin normale dönecekmi bilmiyorum:) deneyimlerimi sizinle paylaşırım:))

Fuel Save döndükten sonra seste değişim olmaz ise sensör temizliği yaptırıp tekrar bilgi verirseniz iyi olur. Ona göre beyin fırtınası yapmaya devam ederiz.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ekim 07, 2014, 01:38:31 »
Fuel Save döndükten sonra seste değişim olmaz ise sensör temizliği yaptırıp tekrar bilgi verirseniz iyi olur. Ona göre beyin fırtınası yapmaya devam ederiz.. :)

tekin ağabey iyiki varsınzı:))))  içimde ngeldi:))))) sensör temizliği dediğiniz hava filitresini nolduğu yerdemi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ekim 07, 2014, 10:52:35 »

tekin ağabey iyiki varsınzı:))))  içimde ngeldi:))))) sensör temizliği dediğiniz hava filitresini nolduğu yerdemi?

Abiler yanlış anlamayinda çok ters geldiniz siz.
Bahsettigimiz yakitlar arasinda motorun değişim gostermesini beklemeyin sadece performans olarak değişim olur. Motorun degisimini asla siz fark edemezsiniz ayrıca çalışmadaki ses degisimi kullanilan yağdan değişimi olur. Unutmayalimki burayi cok kişi okuyor ve yanlış anlayadabilir gidip bütün sensorleri temizletir sora ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ekim 07, 2014, 11:06:37 »
Motordakı sensorlerı deneyımlı kısılerın mudahale etmesı lazım.Yoksa allah muhafaza halk degımıyle ..... .... Dagıtır.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #56 : Ekim 07, 2014, 13:43:02 »

Evet, hava filtresinden turboya doğru giden borunun üzerindeki kare şeklinde fişli görünen parça.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ekim 07, 2014, 19:51:22 »
ben firmadan çok benzinci ve pompa seçiyorum. Kocaelide BP, avrupa yakasında maslak ta PO, İstanbul Bostancı da Shell. Zaten arabanın beynine bağlanıyorum sürekli, kaliteli yakıt gelen yerleri sürekli kullanıyorum. Kırsala, anadoluya gitmem gerekince, 95e mecbur kalacağımdan, benzin istasyonu ayırt etmiyorum. PO, Shell veya BP den alıyorum.

Bagajımda da 30lt ethanolüm hazır duruyor, yakıt kalitesine göre, düzgün hale gelene kadar ekleme yapıyorum.

Konu ile alakasız olacak ama maslak po, Atatürk oto sanayinin önündeki po mu ? @Alper  Binbir (21845)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ekim 07, 2014, 20:32:34 »
Hicbir zaman sensor temizleyipte motor sesinin degistigni gormedim. Heleki maf sensoru temizlenince motor sesi degismez degisiyorsada farketmeniz cok cok zor. Ben koca katalizoru iptal ettim 3300 deviri gecmeyince seste degisiklik yok ki o sesin gelmesi icinde ciddi anlamda gaza basmak gerekiyor. Sensor temizligiyle seste degisiklik olmaz. Olacak seyler rolanti titremesi biter tepkiler biraz artar yakit bir nebze duser.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Ekim 08, 2014, 00:19:32 »
Abiler yanlış anlamayinda çok ters geldiniz siz.
Bahsettigimiz yakitlar arasinda motorun değişim gostermesini beklemeyin sadece performans olarak değişim olur. Motorun degisimini asla siz fark edemezsiniz ayrıca çalışmadaki ses degisimi kullanilan yağdan değişimi olur. Unutmayalimki burayi cok kişi okuyor ve yanlış anlayadabilir gidip bütün sensorleri temizletir sora ;)

sercan bilgi edinmek amacı ile bilenlere danışıyorum:)))) motorda herhangi bir değişim beklemiyorum ve dediğin gibi bunu anlamam mümkün değil zaten,perfomastadaki değişimi zaten dile getiriyorum merak ettiğim sesin neden değiştiği sorusu idi...bakımın üzerinden 2000km geçti ve 2000km de yağın deforme olacağını düşünmüyorum ,yani 5000km den sonra olsaydı belki beni buakdar şaşırtmazdı ama 2000km lik bir kullanımın yağa olumsuz etkisi olacağın ıdüşünmüyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2014, 00:20:46
Motordakı sensorlerı deneyımlı kısılerın mudahale etmesı lazım.Yoksa allah muhafaza halk degımıyle ..... .... Dagıtır.

bencede sence:))

Mesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2014, 00:21:12
Evet, hava filtresinden turboya doğru giden borunun üzerindeki kare şeklinde fişli görünen parça.

hava akış metresi değilmi bu abi?