0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ne gibi sercan??
tekin ağabey arafın 60 bin bakımını 2000km önce yaptırdım ve filitreler orjinal filitre .ortalama yakıt tüketimi devamlı takip ederim ayı yolda aynı sürüş tekniği ile sürdüğüm aracımda ortalama yaktı tüketimininde arttığını gözlemleyebliyorum.mesela sahil yolunda 5. videste 70km sabit hızda ortalamam 3,1 civarında iken şu an 4,8lt yi gösteriyor ama aracın kaçışı düne göre farklılık gösteriyor.ses konusunda ise e-5 de sürat yaptığımda sesin azaldığını duyabliyorum,daha düşük süratte giderken seste artış duyuyorum.
Aracın üreticisinin önerdiği oktandan daha fazla oktan yakıt kullanmak gereksiz yere fazladan para vermek demek. Ama yakıt sistemi temizleyicileri, özellikle PEA -polyetheramine içerenler hissedilir performans artışı sağlar. Dizeli bilmiyorum ama Shell ürünleri zaten fazlaca pea içeriyor.
Yakıt markaları bu katkıyı farklı oranlarda kullanıyor olmalılar, farklı bir çeşidi jet yakıtlarında %10'a varan oranlarda kullanılıyormuş.Shell Nitro diesel ve benzinde de diğer yakıtlara oranla daha fazlaca kullanılmış olabilir.
Maalesef, bir çok istasyonun bize sattığı yakıt, min95 ron, koşullarını bile sağlayamadığı için biz Türkiyede kullanmak zorunda kalıyoruz. Zaten otomobil üreticileri direkt bir oktan önermiyor, şunun altına inmeyin diyor sadece, min93- min95 gibi.
Haklısınız Tekin Bey, Bu, Mobil Vs hepsinden aldım, ama Shell'in en düşük oktan benzininde karar kıldım, Shell'in yağları da çok deterjan içeriyor. Alper Bey, ABD'deyken oranın ölümüyle 87 oktan benzin kullanıyorum. 91-92 olsa gerek buranın ölçümüne göre.
Amerikaya giren, satılan arabalar ciddi farklı bizim araçlardan, hatta avrupadaki arabalardan bile oldukça farklı bildiğim kadarıyla. Avrupada yakıt kalitesi bize göre çok yüksek , bizimde 95 diye muhtemelen kullandığımız yakıt 92-93 oktanlar da. Sizin orda 87 diye kullandığınız yakıt belkide bizim burdaki 95 den daha kalitelidir. Olay bu kadar vahimken, bide üstüne 97-98 oktanlar kaldırıldı.
Doğal olarak burada herkes kendi tecrübelerini dile getiriyor, Alper'in dediği gibi "Shell'in bunu sana ispatlaması lazım" sözünede katılmamak elde değil. Önceki aracım 2006 Corolla D-4D MMT ile tam dolu bagaj ve 2.5 kişi olarak yine tam dolu depo ile İstanbula geldiğimde ortalama tüketimim 4.2 olarak son bulurdu, ortalama süratim ise 100 olarak çıkardı, yani 800km yolu 8 saatte tamamlamam da bu veriyi desteklerdi. Diesel Corolla ile Fethiye şehir içi ortalama tüketimim ise 5 ile 6L arası çıkardı (Yaz-Kış) Ses konusunda, senin aracında başka bir eksik bakımlı parça olabilir, hava filtresi üzerindeki sensörün temiz olup olmaması hatta çok az tozlu dahi olması hem tüketimi hemde sesi inanılmaz etkileyebiliyor. Düzenli enjektör temizleyici kullanmaya özen gösteriyormusun? Enjektörlerin atomizer püskürtebilmesi yakıtın daha verimli yanmasını sağlar, EGR'ye daha az partikül girer ve sistem daha rahat çalışır. Önceden hangi yakıtı kullanıyordun bilmiyorum ama kükürt oranı fazla olan bir yakıt ise EGR'nin hiç sevmediği bir durum oluşturmuş olabilir.Alperin Marka olarak verdiği ve benimde beğendiğim Shell ve PO diesel yakıtları arasındaki en önemli fark şuradaydı, 2 önceki aracımda PO benzini kullanırdım, diesel Corollayı aldığım yılın sonunda Shell Nitro çıkardı. En önemli Fark, egzost çıkışındaki azalan karbon birikimiydi. Gaza aniden yüklendiğimde egzosttan siyah dumanda atmıyordu. Egzost emisyon ölçümündeki arkadaşın 2 defa ölçüm yapmasıda gurur verici bir durumdu.Sistemin temiz kalırsa uzun yıllar sorunsuz bir araca sahip olacağın aşikardır. Menzil elbette çok önemli bir konudur çünkü direkt olarak cebimizi ilgilendiren konu olduğundan BP yakıtlarını kimseye önermem. Opet yakıtlarının menzili iyidir ama ses konusunda kesinlikle hoş değil. Sonuç olarak, temiz ve performanslı yakıt kullanımı çok önemli bir konudur. Benim araçlarım otomatik olduğundan tüketimlerim doğal olarak farklı çıkıyor. Sistemi temiz tutmayan yakıt kullanımı ile ilk yıllarda menziliniz daha fazla çıksada belkide normal olmayan bir durumun göstergesidir ve kısır döngüye girilecektir. Servis veya bazı uzun yol otobüslerinin arkasında Euro5 yazmasına rağmen depolarına koydukları yağ ile "aynı performansta ve menzilde" demeleri gibi bir durum yaşamanızı da istemem, onların EGR, KAT ve DPF ile büyük sorunlar yaşayacakları belli.Kullandığınız yakıtların egzost emisyon değerlerini de karşılaştırarak analiz yapabilirsiniz.PO V-Max 4.39, Shell Nitro 4.37, sizce hangisi daha kaliteli?Ben PO dieselin daha fazla menzil çıkartacağını düşünüyorum..
Motor ve yakıt konusundakı bılgı ve deneyımlerını ıhtıyac anında paylasacagımı bıldırırım
Yani yine iddia eden şahıs Tekin abinin aksine bi gozlemleme yaşamışsın abi konudaki herkes gibi o manada dedim sendemi performans yakıtı olduğu kanaatine vardin manasinda
....bu depo bittiğinde yeniden full save koyacağım,performasın eski haline döneceğini bilyorum ama sesin normale dönecekmi bilmiyorum:) deneyimlerimi sizinle paylaşırım:))
Fuel Save döndükten sonra seste değişim olmaz ise sensör temizliği yaptırıp tekrar bilgi verirseniz iyi olur. Ona göre beyin fırtınası yapmaya devam ederiz..
tekin ağabey iyiki varsınzı:)))) içimde ngeldi:))))) sensör temizliği dediğiniz hava filitresini nolduğu yerdemi?
ben firmadan çok benzinci ve pompa seçiyorum. Kocaelide BP, avrupa yakasında maslak ta PO, İstanbul Bostancı da Shell. Zaten arabanın beynine bağlanıyorum sürekli, kaliteli yakıt gelen yerleri sürekli kullanıyorum. Kırsala, anadoluya gitmem gerekince, 95e mecbur kalacağımdan, benzin istasyonu ayırt etmiyorum. PO, Shell veya BP den alıyorum.Bagajımda da 30lt ethanolüm hazır duruyor, yakıt kalitesine göre, düzgün hale gelene kadar ekleme yapıyorum.
Abiler yanlış anlamayinda çok ters geldiniz siz.Bahsettigimiz yakitlar arasinda motorun değişim gostermesini beklemeyin sadece performans olarak değişim olur. Motorun degisimini asla siz fark edemezsiniz ayrıca çalışmadaki ses degisimi kullanilan yağdan değişimi olur. Unutmayalimki burayi cok kişi okuyor ve yanlış anlayadabilir gidip bütün sensorleri temizletir sora
Motordakı sensorlerı deneyımlı kısılerın mudahale etmesı lazım.Yoksa allah muhafaza halk degımıyle ..... .... Dagıtır.
Evet, hava filtresinden turboya doğru giden borunun üzerindeki kare şeklinde fişli görünen parça.