0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Siz bence öyle hissediyorsunuz, yaşamak farklı bir şey. Size shell in bunu kanıtlaması lazım, benim diyebilecek hiçbir şeyim kalmadı.
Alper, sürekli kullandığın yakıt firması hangisi?
ben firmadan çok benzinci ve pompa seçiyorum. Kocaelide BP, avrupa yakasında maslak ta PO, İstanbul Bostancı da Shell. Zaten arabanın beynine bağlanıyorum sürekli, kaliteli yakıt gelen yerleri sürekli kullanıyorum. Kırsala, anadoluya gitmem gerekince, 95e mecbur kalacağımdan, benzin istasyonu ayırt etmiyorum. PO, Shell veya BP den alıyorum.Bagajımda da 30lt ethanolüm hazır duruyor, yakıt kalitesine göre, düzgün hale gelene kadar ekleme yapıyorum.
Daha 1 ay once denedim. Depoyu kokune kadar bitirip arabayi sirkelemeye basladiginda shell nitro aldim 50 liralik sehir ici normal kullanimla 158 kusur km yine ayni sekilde bitirip yanasip ayni pompada 50 liralik 95 aldim 172 kusur km gittim. Her ikisinde de gazladigim yerler oldu ama hep ayni yol ve 3. Vitesin sonuna kadar oldu ve her ikisinde de 2 defa gazladim bu depolar boyunca. Fark derseniz 97 sayesinde aracin gidisi ciddi degisik oluyor his olarak 1 reelde yarim boy belki oynuyor ama 95 oktanda gidis cidden az 6000-6500 rpm arasi bitmek bilmiyor menzil guzel. Fakat dikkatimi cekti nitro varken yol bilgisayari degeri anlikta dusuk gosteriyor ortalamada yuksek. Takip ettigim kadariylada 97 varken yol bilgisayari ortalama olarak 7.4 - 7.5 arasi 95 varken 6.7 - 6.9 arasi oynadi tamamen sehirici.
katılıyorum tamamen, o aralıkta avans vurduğu için, tam istediğin gibi hızlanmıyor.
TECRUBEN için teşekkür ederiz Ercu. Yaşının verdiği tecrubeden fazlasını biliyorsun. Malum etrafta çok var bilmeden konuşan ama sen onlardan değilsin bilgine güveniyorum her zaman Ercu.
o değil de ben kayganlaştırıcıya takıldım.
teşbihte hata olmasın, forumu bile kapatırlar vallaha
insanın fikri neyse zikri de o'dur misali, mübarek kul yakmak istediğini yaktım sanarmış. 97 oktan diye bir şeyin t.c. sınırlarında palavra olduğunu ve gerçek olsa bile küçük hacimli atmosferik bir araçta ne kadar fark yaratabileceğini bilmek isteyenler için geliyor: çıkmaz demeyin, şansınızı deneyin.bujilerin meme yapması sanırım hep bu kayganlaştırıcılardan oluyor
Shellde 97 oktan yok, 95 oktan Nitro var. Anlık az, ortalama yüksek diye bir şey olamaz. Demekki anlık toplamınızın ortalaması yüksekmiş.Bana daha çok, Nitro varken gaz pedalına basmanın daha hoş olduğu ortalamaların daha çok olması sonucu yüksek yakıt tüketimi ve daha az menzil gibi görünüyor.Sizin hesabınıza göre iki yakıt arasındaki menzil farkı bir depoda 72km.Farklı firmaların yakıtlarıyla dahi bukadar menzil farkı yok.
Bu yakıtla performans arttığına göre tam tersine tüketiminiz azalacak ve menziliniz artacaktır.Aynı işi daha az yakıtla yapabileceğine göre neden daha fazla yaksın? gaz pedalına öncekine oranla daha az basacaksınız.Motor sesindeki değişikliğin en önemli sebebi Hava Filtreniz olabilir, orjinal mi? eğer orjinal değilse Toyotadan bir tane alın.Önceki aracımda 120.000km boyunca Shell Nitro Diesel kullandım tam tersine benzinliden dahi daha sessizdi.
tekin ağabey arafın 60 bin bakımını 2000km önce yaptırdım ve filitreler orjinal filitre .ortalama yakıt tüketimi devamlı takip ederim ayı yolda aynı sürüş tekniği ile sürdüğüm aracımda ortalama yaktı tüketimininde arttığını gözlemleyebliyorum.mesela sahil yolunda 5. videste 70km sabit hızda ortalamam 3,1 civarında iken şu an 4,8lt yi gösteriyor ama aracın kaçışı düne göre farklılık gösteriyor.ses konusunda ise e-5 de sürat yaptığımda sesin azaldığını duyabliyorum,daha düşük süratte giderken seste artış duyuyorum.
Yooook artik abi sendemi