0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anlaşılan konumuz farklı yönlere gitmeye başlıyor. Herkez kendince haklıdır katılıyorum.Gerekli araştırmayı hep beraber yapalım o zaman;1- Hukukçu bir arkadaş ile görüşüp bilgi alalım2- Marka patent tescil birimlerinden birine ulaşıp marka belirtmeden durumu izah edip bilgi alalım3- Daha önce buna benzer yapılan işleri inceleyip sonuçlarının neler olduğunu paylaşalım4- Tekstilci arkadaşlarda bu tarz konulara az çok vakıftır onlar ilede görüşüp sonuç çıkaralım5- Fiyat çalışması ile ilgili farklı yerler ilede görüşelim6- Kumaş kalitemizi belirleyelim ve numuneler isteyelimBilgileri toplayıp ona göre ortak bir karar alalım ve bence daha fazla tartışıp birbirimizi kırmayalım. Mutlaka hepimizin bir cevabı vardır ama önce bilgi edinelim ondan sonra yorumlayalım lütfen
@Hakan Öztürk (3676) abi etiketini tesadüf okudum nedendir bilmiyorum Arkadaşlar şimdi umut beyle yine görüştüm ve nispeten burada geçen konulardan bahsettim (pazarda satılan formalar vs gibi bir anahtarlık örneği gibi) aldığım cevap şu oldu mesela fener galata beşik formalarının da ucuzları var onlarıda firmalar toplatıp dava açıyorlar dedi. ancan bizim satış kar amacı gütmediğimizi kendimize yaptırdığımızı da ekledim.Net cevap Toyota'nın avukatından cevap bekliyoruz pazartesiden pazartesiye firmaya uğruyormuş bu pazartesiye kadar bekleyin lütfen diye özellikle üstüne basa basa söyledi. pazartesi konu netleşince mail atacağım size dedi zaten oda Trakyalı çıktı Babaeskiliymiş toprak yardım edecek bize inşallah olacak işimiz.. @Kadir Güneş (29236) arkadaşımında dedikleri mantıklı pazartesiye kadar araştırabilen araştırsın bende fiyat aldım zaten sizlerde alın pazartesiden sonra dananın kuyruğunu bir şekilde koparacağız Bilginize;Saygılarımla; Oktay...
bende istiyorum 2 tane bir siyah bir beyaz L(siyah) ve s(beyaz) beden..
Herkes kendi yaptirsin tisortunu en iyisi tescil falan sonuca ulasilmiycak bosuna kurek cekiyoruz
hobaaaa on numara beş yıldız olmuşta cüzdanda 1000 dolarla gezecek kadar ne işle uğraşıyoruz acaba ilke bey ..@Oktay ÖZCAN (32426) Bey istanbula geldiğimde avcılarda kalıyorum avcılara yolunuz düşerse bir akşamda birlikte takılırız..
Allah bereket versin ilkecim şu sıralar dolar artıyor hemen bozdurma istersen..
sayın yöneticim forumda bağırmasak tamam şaka şaka (ama gerçeklik payı da var )
Sanal ortamda devamlı büyük harflerle yazmak bağırmak anlamına gelir ki pek hoş değildir.Ancak cümle içerisinde özellikle bazı kelimeleri vurgulamak için sadece bir yada iki kelime büyük harf yazılabilir. Buradaki maksat bağırmak değil vurgudur.Arkdaşlar gelelim asıl konuya Evet sorulan sorular var ama cevapları öyle tek cümle ile verilecek sorular değil bunlar.Bir çok alanda bizi aşıyor. Servis olan bazı arkadaşların ve üyelerimizin zaten sahip oldukları haklar var. Bu hakları kullanabilirler. Diğer yandan nedense kabul etmek istemediğiniz konu şu. Bir iş yada eylem bireysel yapılırsa demokratik haktır.Ama toplu iş yada eylem olursa izin gerektirir. Şimdi ben gidip o resimdeki tshirti yaptırsam bana kimse hesap sormaz ama bu formadan giymiş 50 kişi olursa durum değişir. Ha size katıldığım bir nokta var ki oda şu.Toyota bırakın bizi dava etmeyi teşekkür etmesi lazım.Bedava reklam yapıyoruz.Tek tip forma ile yapacağımız bir etkinlik ise firma için çok güzel ve bedava reklam olur. Gel gör ki bir sıkıntı durumunda kimse sizi muhatap almayacak direkt forum resmi sahibine ve yöneticilere geleceklerdir.Onun için biraz sakin olmakta fayda var.Yurtdışında adamlar buna benzer çalışma yapmışlar ama onlarda durum farklı.Adamlar tasarım ve ürünü marka olarak tescil etmişler ve satışını gelir sağlamak maksatlı olarak yapmaktalar.Bu durumda logolarını kullandıkları ürünlerin hak sahiplerinden izin almışlar. Ayrıca gelir elde ettikleri için vergi kayıtları da varmış.Bizde böyle bir durum yok orası kesin.Ama siz gelin bunu kraldan çok kralcı maliye memurlarına anlatın.
Yurtdışında bayiler toplantı düzenliyor forum kuruyor Toyota Dolak ve hillcrest Toyota olarak ararsanız sonuçları görürsünüz. Hatta geçenlerde Seat club buluştu bayi sponsor oldu düzenledi toplanmayı. Bizde bu yok ama kurallar dahilinde iş yapılması lazım. Ekleme yapmak istiyorum tek tek basıyoruz düşüncesi YANLIŞ! Üyelerce toplanıp yapmakta YANLIŞ! Üyelerce toplanınca yine topluluk oluyor ki yine sıkıntı. Forum yöneticilerinin haberi olmadan yapılmasında iki kere hata olacaktı. Hep forum zor durumda kalacaktı hemde baskıda sorumlu olan kişi. Garip bir şekilde kanunun üstünlüğü kabul edilmiyor. Ben burda karşı durmaya çalışıyorum görüntüsü olmasın. Kural var nizam var, kurallar çiğnenmek için değil. Not : gerilerde bir soru var yöneticiler ilgilenmiyor diye, hepsinin herşeyden haberi var, kendi aralarında konuştuklarını biz bilmiyoruz
Ven onu unutmusum o yetenegimi kullanip hemen farketmeliydim tum yoneticilerin kendi arasinda konustugunu.nasl yapamadim acaba bunu.hic kimse k.bakmasin bu ole arka planda konusuyoruz kendi aramizda denilcek bi durum degil.biz de gorucez biz de duycaz gormedigimiz duymadigimiz birseyi bilemeyiz hakan abinin cabasi ortada mehmet ali abiye saygim sonsuz kendiside bilir.nedense hep arka planparda birsey oluyor biz bilmiyoruz.gelelim konuya ben acik acik soluyorum o tisortu bastiricam zaten hazir taslagi duruyor bende listeden adimi cikarilmasini istiyorum evimizde kiyafetlerimizde esyalarimizda hersey orjinal markada toplum olarak bi bu orjibal degil zaten.yurtdisinda sole yurtdisinda bole demekle olmuyor is ki bircok kisidende iyi bilirim oranin forum anlayisini ben oralarda foruma uye olmak icin sinav yapan siteler var arkasina kocaman fabrikayi alan bmw markasinin forumlari vs var.isimize gelen ornekleri koymusuz gene herzamanki gibi.Bu sozleri solememim tek sebebi acik sozlu olmamdir asla bir igneleme ofke vs tasimamaktadir bu da bilinsinde sikinti cikmasin.burasi avrupa degil turkiye bu da unutulmasin derim