Gönderen Konu: Toyotaclubtr tshirt organizasyonu.  (Okunma sayısı 48519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyotaclubtr tshirt organizasyonu.
« Yanıtla #400 : Aralık 11, 2014, 23:35:03 »
Şöyle bir durum var. Bu şekilde o kadar çok ürün var ki piyasada hepsinin takibi zor olur. NŞA da bu ürünlere para vermek dahi sorun olabilir ama Toyota bu kadar ürünü takip edemeyeceği için biz sadece bu ürünleri almayarak doğru hareket yapılabilir :)
Almamak dogru kagit uzerinde sende anlatmistin ama alirsak yaptirisakta bi sikinti cikmaz herhalde
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #400 : Aralık 11, 2014, 23:35:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #401 : Aralık 11, 2014, 23:45:56 »

Almamak dogru kagit uzerinde sende anlatmistin ama alirsak yaptirisakta bi sikinti cikmaz herhalde

Tek tek bastırsak yada böyle düşünsek dahi yine sıkıntı. Resmi iş olmayacak. Ki bizimki toplu baskı olacağı için daha büyük sıkıntı
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #402 : Aralık 12, 2014, 00:22:22 »
Bu iş uzar da uzar ve telif hakkı falan girdiğine göre, daha doğrusu TOYOTA ile görüşülmeye çalışıldığına göre bir sonuca bağlanamaz.
Millet piyasa her şekilde at koştururken, biz kendi aramızda yapacağımız bir etkinlik için bu kadar muallakta kalıyoruz.

O zaman site de yasal değil ? TOYOTA'dan telif hakkı alınmadı ? İş, benim nazarımda ona gidiyor yani.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #403 : Aralık 12, 2014, 00:24:34 »
Peki xenon yasakken nie xenon kullaniyoruz emniyet kemeri takmak zorunlu ama niye takmiyoruz guvenligimiz icin lastik kaliteliolsun diyoruz ama hiz kurallarina uymuyoruz.yani resmi is kavramini sadece su tisortler icin mi kullanma istegimiz geldi.
ben denemeye varim yani yrtkili servise bile ole girsem bi Allahin kulu uyarmicak cezasi neyse odicem yazili belge olarakda bu mesajim gosterilebilir verilsin bana bi tisort giriyim yetkile servise 100kere girsem yuzumu tanimazlar
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #404 : Aralık 12, 2014, 00:27:49 »
Peki xenon yasakken nie xenon kullaniyoruz emniyet kemeri takmak zorunlu ama niye takmiyoruz guvenligimiz icin lastik kaliteliolsun diyoruz ama hiz kurallarina uymuyoruz.yani resmi is kavramini sadece su tisortler icin mi kullanma istegimiz geldi.
ben denemeye varim yani yrtkili servise bile ole girsem bi Allahin kulu uyarmicak cezasi neyse odicem yazili belge olarakda bu mesajim gosterilebilir verilsin bana bi tisort giriyim yetkile servise 100kere girsem yuzumu tanimazlar
Aynen katiliyorum ve forumdada toyota ismi ve  amblemi var ? Bu kadar takili kalmamak lazim tisortleri giyip gidelim plazaya mudurun yanina gidelim adam dicek mi telif hakki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #405 : Aralık 12, 2014, 00:30:46 »
Adam reklamini yapiyoruz diye sevinmez ise bende ne olayım. Su tarfik kurallarina arac bakimlarina vs ne ladar uyuyoruzda bir telif hakkini konusuyoruz diye kendim dahil herkeze soruyorum. Umarim gene kanun maddeleri ile cvp verilmez.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Kan Grubu: A+
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #406 : Aralık 12, 2014, 00:42:58 »
Ebaydan link paylaşılmış. Bakıyorum orda bizim yapmak istediğimiz tişörtler var. Ve hiçbiri de telif hakkı alınmış ürünler değildir bence. Çünkü o tişörtlerin maliyeti belli sonuçta. Ogün abiye büyük oranda katılıyorum. Evet bu telif hakkı vs birçok yerin başına sıkıntı açabiliyor ama biz herhangi bir ticari amaç gütmüyoruz ki. Toyota ve trd amlemli tişört yapılsın ben servise de giderim fabrikaya da giderim. Kimse de bişey demez. Toyotanın amblem isim gibi konularda yaptırım uyguladığı yerler toyota parçası satan ve ya farklı boyutlara geçmiş yerlerdir.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #407 : Aralık 12, 2014, 01:01:38 »
Ama bakın düşüncelerimiz bile kuralsız davranalım yönünde ki bence yanlış. Hayatımıza kurallara uymayı yerleştirmeliyiz. Hata yaparız elbette , uymadığımızda olur ama bunları oturtursak hayatımıza problem olmaz.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #408 : Aralık 12, 2014, 01:07:03 »
Kuralsız davranmak gibi bir düşüncem yok Kaan. Böyle bir kanun var. Tamam kabul markanın telif hakkı da var. Ama toyota biz hiçbir kar amacı gütmeden sırf kendimiz giymek için toyota yazan tişört yaptırdık diye bize yaptırım uygulamaz. Anlatmaya çalıştığım bu benim. Telif hakkının konma sebebi de zaten bizim gibi kullanım değil de markayı ismi kullanarak maddi kazanç sağlamaya çalışanları engellemek için değil mi?
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #409 : Aralık 12, 2014, 01:13:02 »
 :)  :)
Çok şükür şu hayatta hatalar yaptım.Hiç bir zaman hatasız yaşamadım öle de bir gayem yok.kanunlara asla tam anlamıyla uymadım bazende uyamadım sonuçta ben 4-4lük biri degilim. :) nediyim demekki 4-4lüksünüz :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #410 : Aralık 12, 2014, 01:15:10 »
Yasin boşuna ugrasma kaan hukuk okuyo sanirim bir hukukcuya kabul etiremezsin bunu :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #411 : Aralık 12, 2014, 01:15:19 »
Kuralsız davranmak gibi bir düşüncem yok Kaan. Böyle bir kanun var. Tamam kabul markanın telif hakkı da var. Ama toyota biz hiçbir kar amacı gütmeden sırf kendimiz giymek için toyota yazan tişört yaptırdık diye bize yaptırım uygulamaz. Anlatmaya çalıştığım bu benim. Telif hakkının konma sebebi de zaten bizim gibi kullanım değil de markayı ismi kullanarak maddi kazanç sağlamaya çalışanları engellemek için değil mi?

Sıkıntı yok yasin toyota amblemini buluruz bizim tişörtlerde orası boş bırakılır ve 5tl ye hallederiz onuda. yeterki tişörtler gelsin yani Allahtan plaka sahibiyiz yoksa onuda paylaşamıcaz tişörtte :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 12, 2014, 01:15:54
Yasin boşuna ugrasma kaan hukuk okuyo sanirim bir hukukcuya kabul etiremezsin bunu :rofl:

Hayat kitaplardan çok farklı okan  ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #412 : Aralık 12, 2014, 01:33:50 »
Benim için bu konuda hiç sıkıntı yok abi kendim kendime bir tişört yapıcam zaten bu gidişle. Bakarsın benim yaptığım tişört şablon olur :D Kuzenlerim istanbulda nakış işiyle uğraşıyolar sömestrede gidicem zaten yanlarına. Doktorluğu bırakıp teksti işine giriyorum :rofl: :rofl: Daha önce neden söylemedin muhabbetine girersek de sonuca varabileceğimiz konusunda umudum pek yoktu bu konuda şimdilerde ise hepten sıfıra düştü diyebilirim
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #413 : Aralık 12, 2014, 01:49:02 »
Ama bakın düşüncelerimiz bile kuralsız davranalım yönünde ki bence yanlış. Hayatımıza kurallara uymayı yerleştirmeliyiz. Hata yaparız elbette , uymadığımızda olur ama bunları oturtursak hayatımıza problem olmaz.

Uuuu beybi onca sayfadır konu ve once yıldır forum takip ediyorum hiç böyle saygı duymamıştım ::)   Az daha zorlasan sakal bırakıp sofi olacan hacı abi :D Hani o delilikle süperzeka arasında çok ince bi çizgi var diyorlar ya o hesap  :lol: Hayatın anlamını bulmaya az kalmış :D

Şaka bi yana konu resmen arifin mencıstıra attığı golü ararken songül karlıyı süüüüüttttten çıkmış ak kaşık olarak bulan kardeşimizin dramına döndü ::)

Çayda harareti alır takılmayalım böyle şeylere horoz kardeşimizinde dediği gibi ''polemiğe girmem basar geçerim'' logoyu ::) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #414 : Aralık 12, 2014, 02:37:37 »
Kaan Kara(29002)
evinde hiç çakma addidas esfoman takimin falan yok mu tisortun ? Bu kadar eziyet niye basalim gitsin yani istemeyende yaptirmaz olur biter bi sozlesmede yapalim yazi tisortu yaptiranlar hukuki olarak onlar sorumludur forum sorumlu degildir diye konun basina yazalim gitsin eger bizi burda yakaliycaklarsa cok tantana oldu ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #415 : Aralık 12, 2014, 02:41:17 »
gerçekten boş yere tartışıyoruz hangimiz üstümüzdeki kıyafetin orjinalliğinden sonuna kadar emin acaba.markasından sonuna kadar emin?
madem bir telif hakkı düşüncez o zaman detaylı düşünelim.

Mehmet biliyorsun ellerin dert görmesin benim tişörtte hazır bastırıcağın zaman haber verirsen sevinirim ben de yaptırıcam çünkü.
Konuya kaç yönetici yorum yaptı acaba hakan abinin emeği gerçekten çok fazla hiç sözüm yok.
Başka peki?
Konu  sayfada asılı kaldı kaç aydır böle duruyor?
Lütfen herşey enine boyuna düşünülsün.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #416 : Aralık 12, 2014, 08:06:25 »
 Konu nerelere gelmiş. :)

Arkadaşlar, tüm yasal düzenlemleri hadi geçtim, bence hak konusunda düşüncelerinizi gözden geçirin. Başkasının hak yemesini eleştirmenin ve ona karşı olmanın birinci kuralı başkasının hakkını yememektir. Eğer resmi izin almadan bunun yapılabileceğini kendinizde hak olarak görüyorsanız ben bir şey söylemiyorum.
 Bu işe bir güzergah belirlenmiş ve biz o logoları tshirtlerimizde kullanmak istiyorsak o yoldaki kurallara da uymak ve gerekli izinleri almak zorundayız. Yine benzer konulardaki tecrübelerimiz hakkında fazla bilgi sahibi olmayan arkadaşlar olabilir ve yorumlar da bunun paralelinde geliyor olabilir.

Bulabilirseniz tescilli ürün bulun, onu alalım hep beraber, böylece tüm sorunlar da hallolur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #417 : Aralık 12, 2014, 10:07:50 »
Değerli büyüklerim sevgili kardeşlerim;
Başkaları köprüden atlıyor diye bizde mi atlayalım?
Bırakalım onlar yaptıklarıyla kalsın. Bizim burada olma amacımızı hatırlayalım lütfen.
Hiç birimiz 4x4 lük insanlar olmaya biliriz belki ama inanıyorum hepimiz bu gayret içerisindeyiz.
Yasama ve Yürütme kurumlarının koymuş olduğu kurallar ve cezalar insanların birbirlerine karşı olan haklarını korumak ve hayatı kolaylaştırmak için vardır(hoş her nekadar canım ülkemde böyle olmasada)
Hepimizin bir heyecanı olduğunun farkındayım ama biraz sabırlı olursak eğer yöneticilerimizin ve bu iş ile ilgilenen arkadaşlarımızın bir neticeye ulaşacağına inanıyorum.
Olur da aksi yönde cevap gelir ise oturup o zaman konuyu hem hukuki hemde reel olarak ele alalım derim.
Aksine hareket etmemiz durumunda hak ve emek yediğimizi unutmayalım lütfen.

Bizler kar amacı güdülmeden birşeyler yapıyoruz bu durum dan ötürü belki bir yaptırım söz konusu olmayabilir ama ailemizin büyüdüğünü ve bu tshirtlerin çoğaldığını veya çoğalacağını da unutmayalım ve bu işi birisi veya birileri ticarete dökebilir. Sonuçta bizim tasarımımızda bir tshirt piyasada ben henüz görmedim bilen varsa lütfen bilgilendirsin !!!

Her şeyin bir kopyasının (çakmasının) imal edildiği bir ülkede yaşadığımızı unutmayalım. Ünlü markalar bile artık maliyetleri düşürmek için fason işçilik kullanıp markasını basıyor ve normalde 100 olan ürün 30-40 tl arasında satılabiliyor ve biz bunların orjinalliğinden de markasından da şüphe duyuyoruz. Keşke piyasanın içinden bir arkadaş olsa da izah etse :)

Şimdi hepimize sorarım arkadaşlar bu işin 2 yolu var ;
1- Ya gerçekten emek harcanan bir markanın izni olmadan isim ve logosunu kullanıp hak yiyeceğiz !!!
2- Ya da Prosedür aşamalarını takip edip gerekli izinleri alacağız ve gönül rahatlığıyla giyebileceğimiz ürün ve ürünler sahibi olacağız.

Takdir sizlerin...

Yukarıda yazmış olduklarımın tamamı şahsi düşüncemdir lütfen kimse bir alınganlık ve kırılganlık yapmasın kimseye manen bir şey yazmadım.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #418 : Aralık 12, 2014, 10:11:53 »
gerçekten boş yere tartışıyoruz hangimiz üstümüzdeki kıyafetin orjinalliğinden sonuna kadar emin acaba.markasından sonuna kadar emin?
madem bir telif hakkı düşüncez o zaman detaylı düşünelim.

Mehmet biliyorsun ellerin dert görmesin benim tişörtte hazır bastırıcağın zaman haber verirsen sevinirim ben de yaptırıcam çünkü.
Konuya kaç yönetici yorum yaptı acaba hakan abinin emeği gerçekten çok fazla hiç sözüm yok.
Başka peki?
Konu  sayfada asılı kaldı kaç aydır böle duruyor?
Lütfen herşey enine boyuna düşünülsün.
Ogün tasarımı biraz düzenledim özelden mesaj attım ;)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 12, 2014, 10:13:55

Şimdi hepimize sorarım arkadaşlar bu işin 2 yolu var ;
1- Ya gerçekten emek harcanan bir markanın izni olmadan isim ve logosunu kullanıp hak yiyeceğiz !!!
2- Ya da Prosedür aşamalarını takip edip gerekli izinleri alacağız ve gönül rahatlığıyla giyebileceğimiz ürün ve ürünler sahibi olacağız.

Kadir abi
1. Hak konusunda bilmiyorum ki hak yemeyenimiz var mı :).
2. Zaten biz bunu istiyoruz, ama izin alma çabasındansa logoları kaldırma düşüncesine karşıyız.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #419 : Aralık 12, 2014, 10:18:19 »
Ogün tasarımı biraz düzenledim özelden mesaj attım ;)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 12, 2014, 10:13:55
Kadir abi
1. Hak konusunda bilmiyorum ki hak yemeyenimiz var mı :).
2. Zaten biz bunu istiyoruz, ama izin alma çabasındansa logoları kaldırma düşüncesine karşıyız.

Bilmeyerek hepimizin bir hatası olabilir ama bilerek yaptığımızı düşünmüyorum. :)
Logoları kaldıralım diye bir şey bence söz konusu değil. Bir yanlış anlaşılma var !!!
Sadece gerekli görüş ve izinleri alıp ona göre hareket edelim anlayışı var desek daha doğru olur. :)
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...