0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şöyle bir durum var. Bu şekilde o kadar çok ürün var ki piyasada hepsinin takibi zor olur. NŞA da bu ürünlere para vermek dahi sorun olabilir ama Toyota bu kadar ürünü takip edemeyeceği için biz sadece bu ürünleri almayarak doğru hareket yapılabilir
Almamak dogru kagit uzerinde sende anlatmistin ama alirsak yaptirisakta bi sikinti cikmaz herhalde
Peki xenon yasakken nie xenon kullaniyoruz emniyet kemeri takmak zorunlu ama niye takmiyoruz guvenligimiz icin lastik kaliteliolsun diyoruz ama hiz kurallarina uymuyoruz.yani resmi is kavramini sadece su tisortler icin mi kullanma istegimiz geldi.ben denemeye varim yani yrtkili servise bile ole girsem bi Allahin kulu uyarmicak cezasi neyse odicem yazili belge olarakda bu mesajim gosterilebilir verilsin bana bi tisort giriyim yetkile servise 100kere girsem yuzumu tanimazlar
Kuralsız davranmak gibi bir düşüncem yok Kaan. Böyle bir kanun var. Tamam kabul markanın telif hakkı da var. Ama toyota biz hiçbir kar amacı gütmeden sırf kendimiz giymek için toyota yazan tişört yaptırdık diye bize yaptırım uygulamaz. Anlatmaya çalıştığım bu benim. Telif hakkının konma sebebi de zaten bizim gibi kullanım değil de markayı ismi kullanarak maddi kazanç sağlamaya çalışanları engellemek için değil mi?
Yasin boşuna ugrasma kaan hukuk okuyo sanirim bir hukukcuya kabul etiremezsin bunu
Ama bakın düşüncelerimiz bile kuralsız davranalım yönünde ki bence yanlış. Hayatımıza kurallara uymayı yerleştirmeliyiz. Hata yaparız elbette , uymadığımızda olur ama bunları oturtursak hayatımıza problem olmaz.
gerçekten boş yere tartışıyoruz hangimiz üstümüzdeki kıyafetin orjinalliğinden sonuna kadar emin acaba.markasından sonuna kadar emin?madem bir telif hakkı düşüncez o zaman detaylı düşünelim.Mehmet biliyorsun ellerin dert görmesin benim tişörtte hazır bastırıcağın zaman haber verirsen sevinirim ben de yaptırıcam çünkü.Konuya kaç yönetici yorum yaptı acaba hakan abinin emeği gerçekten çok fazla hiç sözüm yok.Başka peki?Konu sayfada asılı kaldı kaç aydır böle duruyor?Lütfen herşey enine boyuna düşünülsün.
Şimdi hepimize sorarım arkadaşlar bu işin 2 yolu var ;1- Ya gerçekten emek harcanan bir markanın izni olmadan isim ve logosunu kullanıp hak yiyeceğiz 2- Ya da Prosedür aşamalarını takip edip gerekli izinleri alacağız ve gönül rahatlığıyla giyebileceğimiz ürün ve ürünler sahibi olacağız.
Ogün tasarımı biraz düzenledim özelden mesaj attım Mesaj Birleştirildi: Aralık 12, 2014, 10:13:55Kadir abi 1. Hak konusunda bilmiyorum ki hak yemeyenimiz var mı .2. Zaten biz bunu istiyoruz, ama izin alma çabasındansa logoları kaldırma düşüncesine karşıyız.