Gönderen Konu: meguiars türkiye yarışmaları  (Okunma sayısı 23910 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: meguiars türkiye yarışmaları
« Yanıtla #140 : Eylül 29, 2014, 21:48:06 »
:lol: :lol: bu güzeldi.. :D fikire ihtiyacın olursa ulaşırsın bana yardımcı olurum ürünlerde ;)
:D :D Sağolasın abi. :) :)
Benim urunu al ilke :lol aresonx ismi :D

O ne biçim isim :D :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Eylül 29, 2014, 21:48:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Eylül 29, 2014, 21:49:53 »
:D :D Sağolasın abi. :) :)
O ne biçim isim :D :D

ismi degil marifetine bakcan :rofl: :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Eylül 29, 2014, 21:59:24 »
Benim meguiars'lar da bi gelsin de, inci'ye de bi güzellik yaparız artık :)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Eylül 29, 2014, 22:39:30 »
Aynen öyle güzel parlatiyo ismine bakma :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #144 : Eylül 29, 2014, 22:42:22 »
Benim meguiars'lar da bi gelsin de, inci'ye de bi güzellik yaparız artık :)

herzaman kapım açık biliyorsun geçende güzel bir kıyak yaptık ona elimizdeki imkanlar ve koşullarda ;) herzaman yaparız gene ayıpsın elimde fazla malzeme var şimdiden bile beklerim seve seve biliyorsun ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Eylül 29, 2014, 22:48:23 »
herzaman kapım açık biliyorsun geçende güzel bir kıyak yaptık ona elimizdeki imkanlar ve koşullarda ;) herzaman yaparız gene ayıpsın elimde fazla malzeme var şimdiden bile beklerim seve seve biliyorsun ;)
Eyvallah Ogün sağolasın ...
Geçen seferki bile baya farketti ya, yağmur taneleri toplanmaya başladı, uzun zamandır göremiyordum o görüntüyü...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #146 : Eylül 29, 2014, 22:52:24 »
Eyvallah Ogün sağolasın ...
Geçen seferki bile baya farketti ya, yağmur taneleri toplanmaya başladı, uzun zamandır göremiyordum o görüntüyü...

harbi mi yaaa :) çok sevindim valla sevdim o aracı getir uygun oldugunda nezaman dersen hallederiz çayımızı içer muhabbetimizi ederiz ;) bizde maksat muhabbet biliyorsun malzeme bahane ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Eylül 29, 2014, 23:09:30 »
harbi mi yaaa :) çok sevindim valla sevdim o aracı getir uygun oldugunda nezaman dersen hallederiz çayımızı içer muhabbetimizi ederiz ;) bizde maksat muhabbet biliyorsun malzeme bahane ;)
Yağmurdan sonra suyun akıp gitmesi gerekmiyor muydu? [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #148 : Eylül 29, 2014, 23:17:22 »
Yağmurdan sonra suyun akıp gitmesi gerekmiyor muydu? [emoji4]

başta şöle olması lazım.sonrada zaman geçtikçe kendi kendine akıp gitmesi lazım.bu araçtaki egimli bölgeye göre akış şiddeti vs degişcektir ;)

2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Eylül 29, 2014, 23:31:04 »
başta şöle olması lazım.sonrada zaman geçtikçe kendi kendine akıp gitmesi lazım.bu araçtaki egimli bölgeye göre akış şiddeti vs degişcektir ;)

Bizim cila biraz adi bir ürün galiba.

Kafam kadar damlalar oluyor. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 837 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Eylül 29, 2014, 23:32:01 »

Aslında ne zamandır bunun tartışmasını, beyin fırtınasını yapalım diye iç geçiriyorum da fırsat olmadı abi.

Cilalı arabanın üzerindeki sular yağmur esnasında cilasız arabalara göre daha fazla akıp gidiyor.
Fakat yağmur durduktan sonra, tanecikler araç üzerinde kalıyor.

Cilasız arabalara bakıyorsun, yağmur durduktan sonra 15 dk geçsin arabaların üzerinde tek bir damla bile yok, cilalı arabanın üzeri 5 saat geçse de çil çil su damlası.
Hatta bu yöntemle bakınca hangi arabanın cilalı olup olmadığını anlayabiliyoruz. Biz yağmur sonrası üzerinde su taneciklerine bakarak cila hakkında yorum yapıyoruz.

"Suyu üzerinde tane tane bırakması iyi bir şey mi ?" diye kendi kendime soruyorum. Kendi kendime sormakla birlikte, şu an sizlere de soruyorum.  :)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Eylül 29, 2014, 23:39:43 »
Aslında ne zamandır bunun tartışmasını, beyin fırtınasını yapalım diye iç geçiriyorum da fırsat olmadı abi.

Cilalı arabanın üzerindeki sular yağmur esnasında cilasız arabalara göre daha fazla akıp gidiyor.
Fakat yağmur durduktan sonra, tanecikler araç üzerinde kalıyor.

Cilasız arabalara bakıyorsun, yağmur durduktan sonra 15 dk geçsin arabaların üzerinde tek bir damla bile yok, cilalı arabanın üzeri 5 saat geçse de çil çil su damlası.
Hatta bu yöntemle bakınca hangi arabanın cilalı olup olmadığını anlayabiliyoruz. Biz yağmur sonrası üzerinde su taneciklerine bakarak cila hakkında yorum yapıyoruz.

"Suyu üzerinde tane tane bırakması iyi bir şey mi ?" diye kendi kendime soruyorum. Kendi kendime sormakla birlikte, şu an sizlere de soruyorum.  :)

bence güzel bir konu oldu :) diyorsunki yagmur yagan cilasız arabada su 15dk içinde hiç kalmıyor.peki bu suyun cilasız olmasından dolayı kaymadıgını düşünürsek sence nereye gidiyor?boyaya.boyanın üstünde kuruyor gidiyor.yani boya suyla haşir neşir oluyor.cilalıda diyorsunki yagmur hiç gitmiyor yada daha uzun sürede gidiyor.bunu anlamanın en güzel yolu kendimce şudur.yagmur bittikten sonra aracınla bir tür at hemen.sonra eve gel gene bak.hiçbirşey görmiceksin.(düzgün yapılmış bir cila işlemi için konuşuyorum).peki bu nerde cilalı arabada dicek olursan.öncelikle boyaya hiç bulaşmadı su.ya akacak yada cilanın üstünde kurucak gidicek.yani boyaya karışmıcak su.
diger soruya gelince.bazı ürünlerin su akıcılıgı iticiligi gerçekten çok fazla ve suyu min tutuyor.kimisinin su iticiligi biraz daha az boncuk boncuk tutuyor.ama bu boncuklarda boyayla içli dışlı olmuyor cilanın üstünde boncuk oluyor.ömür boyu degil tabi.belli bir süre.
ama şunu ekliyorum.aracın bölgelerindeki egime göre degişir bu boncukların sayısı şekli vs.sonuçta egim arttıkça iyice tutunamaz hale gelir ve akar gider.kaputta bukadar seri boncuklar elde etmek daha zordur o yüzden.aradan kayanlar olur o diger boncukları etkiler vs vs.bu paylaştıgım foto sadece tavan için geçerli.kendi konumda örnegi var bak yüksel bakabilirsin.yagmur öncesi ve sonrası diye.bulamassan ekliyim hemen buraya

ürün ne enes bu arada
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #152 : Eylül 29, 2014, 23:46:01 »
bence güzel bir konu oldu :) diyorsunki yagmur yagan cilasız arabada su 15dk içinde hiç kalmıyor.peki bu suyun cilasız olmasından dolayı kaymadıgını düşünürsek sence nereye gidiyor?boyaya.boyanın üstünde kuruyor gidiyor.yani boya suyla haşir neşir oluyor.cilalıda diyorsunki yagmur hiç gitmiyor yada daha uzun sürede gidiyor.bunu anlamanın en güzel yolu kendimce şudur.yagmur bittikten sonra aracınla bir tür at hemen.sonra eve gel gene bak.hiçbirşey görmiceksin.(düzgün yapılmış bir cila işlemi için konuşuyorum).peki bu nerde cilalı arabada dicek olursan.öncelikle boyaya hiç bulaşmadı su.ya akacak yada cilanın üstünde kurucak gidicek.yani boyaya karışmıcak su.
diger soruya gelince.bazı ürünlerin su akıcılıgı iticiligi gerçekten çok fazla ve suyu min tutuyor.kimisinin su iticiligi biraz daha az boncuk boncuk tutuyor.ama bu boncuklarda boyayla içli dışlı olmuyor cilanın üstünde boncuk oluyor.ömür boyu degil tabi.belli bir süre.
Kesinlikle, çoğu konu gibi bu da faydalı bir konu abi.

Mantıklı aslında, olaya ben bu yönden hiç bakmamıştım.
Yağmur sonrası yolculuk yapacaksam üzerinde kalan suları çek çek ile temizlemeden çıkmıyorum. Ayriyetten bu pencereden bakmadığım için hiç deneme fırsatım olmadı. Bir dahakine hiç temizleden gözlemleyeceğim.

Kendi kendime yüzeysel olarak, hiç irdelemeden baktığımda "Hani su iticiydi arkadaş ? 5 saat oldu arabanın üzerine yeni yağmur yağmış gibi duruyor" diyordum.  :D
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Eylül 29, 2014, 23:51:49 »
Cilasiz arabayi yikiyin  ve bezle suyu cekin kurulayin birde cilali arabayi kurulayin farki anliycaksiniz cilasiz arabayi kurulamak eziyet resmen
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #154 : Eylül 29, 2014, 23:54:01 »
Kesinlikle, çoğu konu gibi bu da faydalı bir konu abi.

Mantıklı aslında, olaya ben bu yönden hiç bakmamıştım.
Yağmur sonrası yolculuk yapacaksam üzerinde kalan suları çek çek ile temizlemeden çıkmıyorum. Ayriyetten bu pencereden bakmadığım için hiç deneme fırsatım olmadı. Bir dahakine hiç temizleden gözlemleyeceğim.

Kendi kendime yüzeysel olarak, hiç irdelemeden baktığımda "Hani su iticiydi arkadaş ? 5 saat oldu arabanın üzerine yeni yağmur yağmış gibi duruyor" diyordum.  :D

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58305.120
şuraya bi bak nedemek isticegimi anlıcaksın.yagmurdan bir süre sonrasının fotoları var.bi yere gittim geldim ordada oturdum biraz sonuç bu.ama kesinlikle faydalı bi konu.amaç zaten nitekim kayganlık saglıyarak kaymasını saglamak oldugu için haliyle kuruması daha zor oluyor.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 29, 2014, 23:57:16
Cilasiz arabayi yikiyin  ve bezle suyu cekin kurulayin birde cilali arabayi kurulayin farki anliycaksiniz cilasiz arabayi kurulamak eziyet resmen

o da başka bir anlama yolu bencede.bide matlaşmış olcagı için bezide kaydırmıcak bezinde çok iyi degilse çizme ihtimalin yüksek.çiziklerin çoguda böle oluşuyor zaten
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #155 : Eylül 30, 2014, 00:02:18 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58305.120
şuraya bi bak nedemek isticegimi anlıcaksın.yagmurdan bir süre sonrasının fotoları var.bi yere gittim geldim ordada oturdum biraz sonuç bu.ama kesinlikle faydalı bi konu.amaç zaten nitekim kayganlık saglıyarak kaymasını saglamak oldugu için haliyle kuruması daha zor oluyor.
Evet, fark belli abi.

Yağmur sonrası arabaya güneş vurunca ve üzerindeki çil çil su damlacıkları kuruyunca leke bırakıyor, ona kılım ben aslında.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #156 : Eylül 30, 2014, 00:07:15 »
Evet, fark belli abi.

Yağmur sonrası arabaya güneş vurunca ve üzerindeki çil çil su damlacıkları kuruyunca leke bırakıyor, ona kılım ben aslında.

ona bende kılım harbiden kılım tosunumu kirletiyor nefretediyorum.ama yapacak birşey yok napacan işte.hangi marka cilayı kullanırsan kullan o damla kuruyacak birşekilde.yüzeyde hiçbirşey olmazsa su hemen kaportada kurur gider.ama yüzeyde koruyucu birşey sürersen su hemen gitmez sürekli bir hareket içindedir ve ya akar ya o sürdügün katmanda kurur gider bir süre sonra.naylon misali öle düşün
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Eylül 30, 2014, 00:23:35 »
Yağmur vs, su damlacıkları kaldıysa aracı bir müddet kullanın kalan damlacıklar da kaysın :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #158 : Eylül 30, 2014, 00:29:05 »
Yağmur vs, su damlacıkları kaldıysa aracı bir müddet kullanın kalan damlacıklar da kaysın :)

bu olayı arabayı yıkadıktan sonra kurulamadan yapanlar bile var aytaç abi.iyice süzülsün diye ne pislik çekicekse çeksin öle temizliyelim diye :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #159 : Eylül 30, 2014, 00:29:07 »
ona bende kılım harbiden kılım tosunumu kirletiyor nefretediyorum.ama yapacak birşey yok napacan işte.hangi marka cilayı kullanırsan kullan o damla kuruyacak birşekilde.yüzeyde hiçbirşey olmazsa su hemen kaportada kurur gider.ama yüzeyde koruyucu birşey sürersen su hemen gitmez sürekli bir hareket içindedir ve ya akar ya o sürdügün katmanda kurur gider bir süre sonra.naylon misali öle düşün
Abi ne kadar üzerine düşsek de, sakınan göze çöp batıyor.

Durup dururken evin önünde vurmalar, "birşey olmaz" deyip yol kenarındaki plastik dubaların üzerine arabayı park etmem ve sonucunda kapı bandının ufak tefek çizilmesi derken artık bu denli kafa yormamaya karar verdim.

Karaktersizin yaptığı 50,00 TL'ye mâl olacak, boyacı "tamponu yarısına kadar boyarız" dedi de, ton farkı olur mu bilmiyorum. NİSAN'da aynı boyacıya ön tamponu boyatmıştım.

1.6 VVT-i