Gönderen Konu: Güneş Yanıklı SOL alınır mı?  (Okunma sayısı 14779 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Güneş Yanıklı SOL alınır mı?
« Yanıtla #80 : Ağustos 31, 2014, 17:34:13 »
Okan pas kabarmasimi bi baktirin derim ben hemen.ilerlerse eger sıkıntı yaratır
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ağustos 31, 2014, 17:34:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ağustos 31, 2014, 17:51:41 »
Valla kaç senedir var ilk alindigi gun babama soyledim umursamadi  oylecede duruyor resimleri ceker atarim buraya
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Ağustos 31, 2014, 18:49:49 »
Valla kaç senedir var ilk alindigi gun babama soyledim umursamadi  oylecede duruyor resimleri ceker atarim buraya

aynen bi fotolari cekde bakalim neymiş
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Eylül 01, 2014, 11:27:21 »
Siz haykirarak gulmeye devam edin. Corolladan inince sizde kendinize gulersiniz zaten ;)
Fren dozaji yok.
Yol tutusu sinifindaki araclardan cok geride.ruzgardan etkilenir donanimi kit ama ariza yapmiyor. Yapacak birsey yokta yapmiyor. Arabada yol bilgisayari 3 sey gosteriyor. Mp3 calan teyp bile yok ony gectim isikli dugmeler yok. Sorsan sorunsuz ama olur sorunsuz airbag arizami yapacak ?
E12 corolla kasa olarak iyidir performans olarak sehir icinde iyidir ama uzun yolda focus astra golf bora ......

Sanayidede sanirsiniz bir toyota yok. Bakimli her araba uzmez. Fordu opeli vw renaultu peugeotu bakarsan sana ayni sorunsuzlugu verir ;)

Hocam ben bunları corollaya bindiğim için söylemiyorum... Ki zaten fotoda ki araç kardeşimin aracıdır benim bisikletim var çok şükür...

Yalnız 2006dan bu yana çalıştığım iş yerleri gereği ve çok yakın akrabalarım ile denemediğim UZUN süre kullanmadıgım araç kalmadı desem yalan olmaz!  Yani öyle hayatımızda ilk defa bindiğim araç E12 değil.

O tuşları ışıksız olanlar e12den sonraki kasa malesef o dediğiniz tutmadı ;)

Aferdersinizde 12 sene önce çıkmış bir kasada yol bilgisayarınızdan neyi göstermesini bekliyosunuz? Koltuğa oturduğumda kıçımın sıcaklığı kaç derece onu gösterecek?

Ve asıl cevabı siz vermişsiniz! Baktığınız sürece her araba sorunsuz ama TOYOTA BAKIMSIZ bile sorunsuz!

Önceki gün toyotamla yolda kaldım ve bu benim sorunumdu itiraf ediyorum araba o kadar bakımsız ki normalde toz bile kaçmaması gereken turbo intercoolerı kış ayında 2.5 ay açıkta su ve camurun içinde kaldı ve bu sadece bir olay benim bu kullandığım şartlarda o saydıgınız araclardan biri olsa komple motoru kucakladıydık hemde ilk ayda ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Eylül 01, 2014, 13:13:10 »
Hocam ben bunları corollaya bindiğim için söylemiyorum... Ki zaten fotoda ki araç kardeşimin aracıdır benim bisikletim var çok şükür...

Yalnız 2006dan bu yana çalıştığım iş yerleri gereği ve çok yakın akrabalarım ile denemediğim UZUN süre kullanmadıgım araç kalmadı desem yalan olmaz!  Yani öyle hayatımızda ilk defa bindiğim araç E12 değil.

O tuşları ışıksız olanlar e12den sonraki kasa malesef o dediğiniz tutmadı ;)

Aferdersinizde 12 sene önce çıkmış bir kasada yol bilgisayarınızdan neyi göstermesini bekliyosunuz? Koltuğa oturduğumda kıçımın sıcaklığı kaç derece onu gösterecek?

Ve asıl cevabı siz vermişsiniz! Baktığınız sürece her araba sorunsuz ama TOYOTA BAKIMSIZ bile sorunsuz!

Önceki gün toyotamla yolda kaldım ve bu benim sorunumdu itiraf ediyorum araba o kadar bakımsız ki normalde toz bile kaçmaması gereken turbo intercoolerı kış ayında 2.5 ay açıkta su ve camurun içinde kaldı ve bu sadece bir olay benim bu kullandığım şartlarda o saydıgınız araclardan biri olsa komple motoru kucakladıydık hemde ilk ayda ;)
1990 yıllarda Toyota Cresida modellini üretti ve yoğun olarak arap ülkelerine sattı.Ben o tarihte arabistanda bindim ve evet oturan kişinin kıçının sıcaklığını ölçerek bacak arasına soğuk hava üflüyordu.  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:Bu özellik sayesinde arapistanda cresida , merdecesi neredeyse satışta ikiye katladı. Adamlar arabaya deve muamelesi yapsa da bana mısın demedi... :islik: :islik: :islik: :islik:
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Eylül 01, 2014, 15:58:34 »
Nekadar dogrulari soleyince fanatik yasin kucuk vs gibi olaylara maruz kalsakda eski bi bmwci ve bi cok araba kullanmış biri olarak 2002 ne deller arasinda kendi sinifinda o paraya o performansı veren ilk siradaki arabadir yani otesi yoktur benim gözümde. Yakitiyla performansiyla konforuyla bir bütün olarak bakildiginda anlasilcaktir diye düşünüyorum.

O bi dsport ahmet can abi ;)
benim koltuklarada klima yapalim mehmet ali abi :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Eylül 01, 2014, 18:25:11 »
+1

O övdüğü OPEL bilmem ne araba artıkları, yarım LT yağ ile gezsin bakalım sonuçları ne olacak ? Neresini patlatacak ?
4.2 LT yağ alan motor, yarım LT yağla geziyor, hararet yaptırılıyor, triger zinciri dönerken şak şak şak ses çıkarıyor ve motor hâlâ pes etmiyor !

Bu tarz araç kullanan bir cahil, 70.000 KM'den 293.000 KM'ye kadar otomatik şanzımanı bozamıyor ve şu an araç bende 302.600 KM'de, şanzımanda bir kararsızlık, bir şoklama bile yok.
 Kır bakayım kırabiliyor musun şanzımanı ?
"Herkesin arabası kendine güzeldir, tabii bir sorun olduğunda söylemeyeceksin" deme, forumdan da bir çok arkadaş aracıma bindi, kullandı.

Aç bakalım otomatik şanzıman sorunlarının yer aldığı siteleri, hangi markalar çıkacak karşına ? Dur üşenme, link de vereyim. Piyasada o kadar çok AT şanzımanlı TOYOTA olmasına rağmen istisnai TOYOTA markasına rastlayacaksın.
Ağlanıp, "Ama seninki tork konventörlü şanzıman" diyeceksin, onların da çoğu da tork konventörlü şanzıman !

http://otosanzimanservis.com/ustayasorun.php

Cayır cayır yağ yakan OPEL'leri, 20.000 KM'de devirdaim patlatan CHEVROLET'leri gelip de övmesin kimse, milletin hakkına girmeyin.
Deli gibi mazot içen TDCI'ler bana sağlamlık verse ne, vermese ne ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Eylül 01, 2014, 18:45:55 »
+1

O övdüğü OPEL bilmem ne araba artıkları, yarım LT yağ ile gezsin bakalım sonuçları ne olacak ? Neresini patlatacak ?
4.2 LT yağ alan motor, yarım LT yağla geziyor, hararet yaptırılıyor, triger zinciri dönerken şak şak şak ses çıkarıyor ve motor hâlâ pes etmiyor !

Bu tarz araç kullanan bir cahil, 70.000 KM'den 293.000 KM'ye kadar otomatik şanzımanı bozamıyor ve şu an araç bende 302.600 KM'de, şanzımanda bir kararsızlık, bir şoklama bile yok.
 Kır bakayım kırabiliyor musun şanzımanı ?
"Herkesin arabası kendine güzeldir, tabii bir sorun olduğunda söylemeyeceksin" deme, forumdan da bir çok arkadaş aracıma bindi, kullandı.

Aç bakalım otomatik şanzıman sorunlarının yer aldığı siteleri, hangi markalar çıkacak karşına ? Dur üşenme, link de vereyim. Piyasada o kadar çok AT şanzımanlı TOYOTA olmasına rağmen istisnai TOYOTA markasına rastlayacaksın.
Ağlanıp, "Ama seninki tork konventörlü şanzıman" diyeceksin, onların da çoğu da tork konventörlü şanzıman !

http://otosanzimanservis.com/ustayasorun.php

Cayır cayır yağ yakan OPEL'leri, 20.000 KM'de devirdaim patlatan CHEVROLET'leri gelip de övmesin kimse, milletin hakkına girmeyin.
Deli gibi mazot içen TDCI'ler bana sağlamlık verse ne, vermese ne ?

Ah be ateş böceği Haşmet'im, tırı vırısın...  Söylediğin cümlelerin nereye gideceğini ve kaç yaşındaki arabayı eleştirdiğini iyi anla.
Yüksel bey, dediklerinizin birçoğuna katılıyorum. Hatta ben sanayide içinde küçük çay bardağı kadar yağla çalışan VVT-I motor bile gördüm.

Toyota'yı pek sevmem ama kimse kusura bakmasın bu markanın sorunsuzluguna laf etmek abestle iştigal. Mesela ilk çıkan VVT-I'larda yağ yakıyor, 1.4 D4D'ler de cayır cayır yağ yakıyor. Ama bunlar istisnadır. İstisnalar da kaideyi bozmuyor.

Ben kendi adima konuşayım, Opel güzel araçlar üretiyor. Gerek sürüş dinamiği olsun, gerek tasarım olsun birçok kişinin beğendiği bir marka. Ama Opel denilince benim aklıma sorun geliyor. Bir tanıdığımın hayatının çeyreği Vectra B'sinin sorunlari ile boğuşmakla geçti. Tamam Vectra B güzel araba. Tasarımına özellikle aynalarını çok severim. Ama aracın elektronik sistemi aşırı sıkıntılı. O tanıdığımin belki de aynı parçayı 5 kez değişmişligi var. [emoji4]

Mesela Toyota'da hiç boyle bir sıkıntı yok. Ama sürüş dinamikleri, tasarım departmanı pek başarılı değil.

Yani Corolla'ya yol tutuşu rezalet demek doğru değil. Çünkü Corolla sorunsuz olsun mantığıyla üretilmiş bir araba. Kötü yol tutar, direksiyonu hissizdir. Ama sorunsuzdur.

İşte burada tercihler devreye giriyor.

Tasarıma, surus dinamiğine önem veren Opel alir, bunları önemsemeyen sorunsuz bir ataba isteyen Toyota alır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Eylül 01, 2014, 19:02:16 »
Kaza yapmistim radyotor suyu bosalmisti radyotor suyu olmadan garaja geldim hararet yapmadi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Eylül 01, 2014, 19:04:17 »
Kaza yapmistim radyotor suyu bosalmisti radyotor suyu olmadan garaja geldim hararet yapmadi :)
Triger koptuktan sonra da gidiyormuş diyorlar? [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Eylül 01, 2014, 19:05:16 »
Triger koptuktan sonra da gidiyormuş diyorlar? [emoji4]
:rofl: :rofl: ya çok güldüm enes buna :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Eylül 01, 2014, 19:08:01 »
:rofl: :rofl: ya çok güldüm enes buna :rofl:
Gerçi triger kopartmaz. [emoji14]

Ben 3. vites yerine 1'e atmıştım. İçimden aha kol çıkarttım dedim ama birşey olmadı. [emoji2]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kilometre: 218000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Eylül 01, 2014, 19:12:41 »
Arkadaşlar 2010 yılında sıfır km opel Astra Classic III aldım. çoluk çocuk heyecanla teslim aldık gideceğimiz yol 200km idi. yol boyunca benzin kokusu... sebebini bulamadık. 1000 km bakımına götürdük sebebini sorduk depo kapağının tutmadığını söylediler. kapağı değiştirdiler ama yine tutmadı, biz de araya peçete sıkıştırarak bindik. Bir gün yine uzun yolda iken araç 1800 kmdeydi, önce hız sabitleyicinin ara sıra çalışmadığını farkettim. Bir dinlenme tesisinde durduk,biraz dinlenince araca bindik ancak ne var? Araç çalışmıyor. bir daha dene yok... o gün depodaki benzini aracın üstüne döküp yakasım geldi. Telefon irtibatları çekiciler hak hukuk gibi kavramların arasında aracı servise gönderdik. Gerisi uzun hikaye...

Gelelim diğer problemlere: her taraftan ses geliyordu, camları açınca tıkırtı,kapatınca tıkırtı. debriyajında boşluk oluşma vb. gibi sorunlarla sürekli sanayi kafayı yedim. Bu şekilde 2 yıl bindim. Sonrasında sattım ve rahatladım. hele hele o durmadan inen yakıt ibresi yok mu? Kardeşim tamam sıfır araç olduğu için yakar ama benzini resmen yudumluyordu.

Sonrasında şu anki E12yi aldım. Bindim bir tur attım. servise bile göstermeden parasını verip arabaya binip evin yolunu tuttum. 3 yıldır altımda sanayi manayi unuttum gitti. sağolasın E12 seni seviyorum :tamam:

Ayrıca güzide insanlar tarafından oluşturulan bu forumu da seviyorum :alkis:
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Eylül 01, 2014, 19:29:50 »
Yanlız, İnsignia, Astra J, Corsa D gibi modellerle Opel sorunsuzluk olarak önemli yol aldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kilometre: 218000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Eylül 01, 2014, 19:36:29 »
Yanlız, İnsignia, Astra J, Corsa D gibi modellerle Opel sorunsuzluk olarak önemli yol aldı

Valla İnsignia, Astra J kulağa hoş geliyordu ancak onlar da çok pahalıydı. Yalnız benim şansım Opel'de hiç yoktu...
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Eylül 01, 2014, 19:42:20 »
Opel astra alip bayiden cikip evine gidip ertesi gun arabasi calismayan arkadasim var :D tamamen hayal kirikligi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Eylül 01, 2014, 19:49:33 »
Yüksel cok net ve basit bi şekilde açıklamış. Gercektende cok net bir sekilde tecrubeler aktarılmış yuksele ve sedat abiye ozelliklede ahmet can abiye kendi adima tesekkurederim
ahmet can abi cok net birgercegi solemis.temiz araba hangi marka olursa olsun min. Duzeyde sanayi yapar ama toyota kotu durumdaykende min sanayi yapar.diger markalarin tersine kalitesi şuan azalsada genede sanayiye enaz ekmek yediren araba ozelligi ortada.
bilgi olarak sunu soliyim ilk cikan seri e12ler yag yakiyor denmis.ben ilk seriyi kullaniyorum aslinda yag yakmiyor motorda korelme vs yok. Uretimden kaynakli bir dizayn hatasindan yuksek sicaklikda arada yagida karistiriyor biraz.nereye gitsem bu cvbi aldim 8senede.motorumda en ufak sorun cikmiyor.sadece bilgi olsun diye dedim yag yakmiyor ama dizayn hatasi var yani.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Eylül 01, 2014, 19:56:09 »
Valla İnsignia, Astra J kulağa hoş geliyordu ancak onlar da çok pahalıydı. Yalnız benim şansım Opel'de hiç yoktu...
Biraz pahalı ama güzel araçlar.

Astra Classic'ye yaşadığınız sorunları yasatmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Eylül 01, 2014, 19:58:35 »

bilgi olarak sunu soliyim ilk cikan seri e12ler yag yakiyor denmis.ben ilk seriyi kullaniyorum aslinda yag yakmiyor motorda korelme vs yok. Uretimden kaynakli bir dizayn hatasindan yuksek sicaklikda arada yagida karistiriyor biraz.nereye gitsem bu cvbi aldim 8senede.motorumda en ufak sorun cikmiyor.sadece bilgi olsun diye dedim yag yakmiyor ama dizayn hatasi var yani.

Abi ben makyajlı E11'leri kast ettim. Şu ilk çıkan VVT-I'lar

Yoksa temiz bir E12 yağ yakmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Eylül 01, 2014, 20:31:32 »

Abi ben makyajlı E11'leri kast ettim. Şu ilk çıkan VVT-I'lar

Yoksa temiz bir E12 yağ yakmaz.

vvt-i motorun yağ eksiltmesi pat diye bir anda çözülmedi yavaş yavaş çözüldü 2002 e12lerin bir çoğunda yağ yakma mevcut ama bunu azaltarak bitirdiler bunuda piston yapısında çok ufak bir değişiklikle yaptılar diye biliyorum. tamamen kesilmesi 2. jenerasyon e12lerde. 1. jenerasyonda yağ yakması mevcut.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)