1 sene golf 4
2 sene astra g biladere sattım hala biniyor adam yağ çubuğu nerde onu bilmez geçen motordan ses geliyor abi dedi ben arabayı satalı 30 bin olmuş adam yağı değiştirmemiş. yağ balçık kıvamında ve 1 lt civarı yağ çıktı arabadan. ( bu olay opelde olunca sağlamlıkla alakası yok tamamen şans. toyotadakide şans vw'dekide.)
4 ay passat b 5.5 (pert)
toyota corolla e 12
bmw e36
bir ton araba geldi geçti elimizden. ben gözlemlerimi söylerim.
şahine yavrusu kartal gelirmiş hesabı bu forumda kimse kendisine arabasına laf ettirmiyor . benim umrumda olmaz toyota benim değil sonuçta. zaten biz millet olarak öz eleştiri yapmıyoruz eleştiriye kapalı bir toplumuz. bir mal alıyorsak en iyisini aldık sanıyoruz ama yanılıyoruz. bizler senelerce araba alıpta üstüne teyp paspas ve aynasına para verdik.
toyota için değil sadece eksikleri olanları söylemedik tepkimizi koymadık bakın adamlar arabadan davlumbaz çalıyorlar. çakmağı küllüğü tiryaki paket diye satıyorlar. toyotacılar olarak arabayı aldıktan sonra bir dünya konu var hız sabitleyici takılırmı gündüz farı takılırmı. mp3 çalar teyp yok. o yok bu yok. biraz eleştriye açık olun. araç dediğin 4 teker bir motordan ibaret değil. teknoloji çağındayız. mercedes bmw audi vw gibi araçlar nerelere geldiler. adamlar iyi yada kötü vw için özellikle orta sınıfta 7 ileri 8 ileri şanzımanlar yaptılar. araçlarına koydukları donanımlara bakın. neden aynı paraları verirken neden daha eksik şeyler alayım ki. herşey f/p olayına döndü. ne kadar paraya ne alabiliyorum. kusura bakmayın d4d motorlardan millet neler çekti. e11 kasadaydı sanırım bu kurbağa gözlü corollarla vvt-i ilk motorlarda benzin gibi yağ eksiltiyordu. sabancı toyota'yı bırakma sebeplerinden biri belkide. daha çok şey yazılır çizilir...
O kadar şeyden sonra sıkışınca toplumun demografik yapısına inme. Eleştiriye kapalılık değil bu olay. Yazdıklarımız, senin üslubuna karşılık.
Sen MERCEDES'in, AUDI'nin, VW'nin geldiği konumdan bahsediyorsun. Konu 2002 yılında üretilmeye başlanan E12 Haşmet baba, oraya gel sen hele...
Altımda 2014 COROLLA, AVENSIS olursa, o zaman anlatırsın bana VOLKSWAGEN'in geldiği konumu.
Bak sıkışınca ne de güzel "CORSA 2006'nın arabası" diyorsun.
E12 de 2002 yılının arabası. Ne bekliyorsun ? Onu söylesene allasen ? Ya da o yıllarda aynı segment arabalarda ne özellik vardı da E12'de yok ?
O yıllardaki hangi arabada doğru dürüst bilgi ekranı vardı ? Vardı da neyi gösteriyordu ?
Kimse araştırmadan, karşılaştırmadan milyarlar bağlamıyor arabalarına. Ben 2,5-3 yıl bıkmadan, zevkle araştırdım, yollarım bu araca çıktı. İsteklerime cevap vermiş ki, bu arabayı almışım.
"COROLLA'dan inince kendinize gülersiniz" bik bik bik... Cebimde beş kuruş param olmadığı zamanlarda, sanayi ustasını kendime mi güldüreyim ?