Gönderen Konu: Güneş Yanıklı SOL alınır mı?  (Okunma sayısı 14777 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Güneş Yanıklı SOL alınır mı?
« Yanıtla #100 : Eylül 01, 2014, 20:34:52 »
Ben yagi oyle surekli kontorl etmem babamda ama babama soyledim eksiltme falan varmi diye bi gram olsun satarim diyo :D :rofl:
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Eylül 01, 2014, 20:34:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Eylül 01, 2014, 21:20:28 »
Enes ve ercument kastim suydu yag yakma ve yag eksilme diye tabir etmemek.eger edindigim bilgi dogru ise(hep bunu soluyolar) 2002 ilk e12lerde motorda dizayn hatasi var.yag yakmiyor ama yag kanallari sanirim biraz dengesiz.bi ara ilk jenerasyonlari buyuzden geri cagirmislar ve halletmisler sanırım. Yani tabir olarak yag yakiyor denemez buna diye dedim yoksa yag ekliyoruz sonuçta ;)

ama sunu hep soluyorum ve iddaaliyim bu konuda asla astra ve vectra donanim ile toyota karsilastirmam ondeler ve dizaynlari cok iyi.ama yillanmis arabalarini konfor ve motor olarak kiyaslayalim hangisi ne durumda.buna varim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Eylül 01, 2014, 21:30:05 »
Enes ve ercument kastim suydu yag yakma ve yag eksilme diye tabir etmemek.eger edindigim bilgi dogru ise(hep bunu soluyolar) 2002 ilk e12lerde motorda dizayn hatasi var.yag yakmiyor ama yag kanallari sanirim biraz dengesiz.bi ara ilk jenerasyonlari buyuzden geri cagirmislar ve halletmisler sanırım. Yani tabir olarak yag yakiyor denemez buna diye dedim yoksa yag ekliyoruz sonuçta ;)

ama sunu hep soluyorum ve iddaaliyim bu konuda asla astra ve vectra donanim ile toyota karsilastirmam ondeler ve dizaynlari cok iyi.ama yillanmis arabalarini konfor ve motor olarak kiyaslayalim hangisi ne durumda.buna varim.

Yağ yakmadan ziyade biraz eksiltmesi var galiba. Gerçi yaslı araçlar olduğundan sıkıntı olmaz sanırım.

Aynen öyle. Tasarım, donanım, konfor gibi konularda Opel hep Toyota'nin önünde.

Ama 2000 model bir Astra 2000 model bulir Corolla'dan daha masraflı.

Ben olsam benim zevkime hitap ettiğinden Astra alirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #103 : Eylül 01, 2014, 21:47:38 »
Bu saatten sonra zor yag eksiltmeyen yakmayan araba bulmak sahsi düşüncem bu yönde. Ama iste tamda dedigin gibi en onemli etken olan zevkler tercihler giriyor devreye.sadece inkar edilmesin yeter dedigin gibi daha masrafli sorunlu olsads yillandikca bir astra vs genede tuketicisine hitapediyor  ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #104 : Eylül 01, 2014, 21:54:30 »
Bu saatten sonra zor yag eksiltmeyen yakmayan araba bulmak sahsi düşüncem bu yönde. Ama iste tamda dedigin gibi en onemli etken olan zevkler tercihler giriyor devreye.sadece inkar edilmesin yeter dedigin gibi daha masrafli sorunlu olsads yillandikca bir astra vs genede tuketicisine hitapediyor  ;)
Aynen öyle. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Eylül 02, 2014, 00:18:21 »
Artik tum arabalar yag eksiltiyo bu normal bisey gibi olcak yakinda , onemli olan siyah duman atmasin :rofl:
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Eylül 02, 2014, 00:30:57 »
Artik tum arabalar yag eksiltiyo bu normal bisey gibi olcak yakinda , onemli olan siyah duman atmasin :rofl:
Dizelse o araba duman atacak ağa :D
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Eylül 02, 2014, 01:14:21 »
1990 yıllarda Toyota Cresida modellini üretti ve yoğun olarak arap ülkelerine sattı.Ben o tarihte arabistanda bindim ve evet oturan kişinin kıçının sıcaklığını ölçerek bacak arasına soğuk hava üflüyordu.  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:Bu özellik sayesinde arapistanda cresida , merdecesi neredeyse satışta ikiye katladı. Adamlar arabaya deve muamelesi yapsa da bana mısın demedi... :islik: :islik: :islik: :islik:

Abiiii desene o zaman bizde o gözzzz yok :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Eylül 02, 2014, 01:45:34 »
Ne E12 ne D4-D ne Multimod şanzıman hakkında  hiçbir sorunu kendi aracımda görmüyorum. Yağ yakma veya yağ eksiltme olayını aracımda hiç  görmedim. Donanımsal olarak kendi dönemine göre değerlendirsek bile  birkaç eksiklik olduğunu kabul etmek gerekiyor. Arabanın ani hızlanması, frenleri, yol tutuşu mükemmel, yetkili servise 6 ayda bir defa ortalama 5-6 bin km'de uğruyor, ne değişmesi gerekiyorsa değiştirin diyorum. Aracım 149 bin km'de. Herkese kazasız belasız ve de arızasız keyifli sürüşler, yolculuklar dilerim. Ben yine de aracın bakımları zamanında yapılmışsa,  şaseyi, direkleri yamultan bir darbe de yoksa her aracın alınabileceğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Eylül 02, 2014, 02:59:08 »
Bu arada Ülgen beyden aklıma geldi aracım 340,000 cik ve üzerinde orjinal turbosu var ve hala çalışıyor! :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Eylül 02, 2014, 09:06:15 »
Bu arada Ülgen beyden aklıma geldi aracım 340,000 cik ve üzerinde orjinal turbosu var ve hala çalışıyor! :lol: :lol:

bi ankaraya yolun dussede sansli insanlar arasina girsek abi ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Eylül 02, 2014, 09:45:11 »

Bu da ford mondeo mk2 kasa, dizel. Orjinal motor, orjinal turbo ve orjinal vites kutusu.

Ford Mondeo 1.8TD 600.000km start and drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Eylül 02, 2014, 10:03:57 »

Bu da ford mondeo mk2 kasa, dizel. Orjinal motor, orjinal turbo ve orjinal vites kutusu.

Ford Mondeo 1.8TD 600.000km start and drive
Bakımlı kullanılan arabanın hali bir başka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Eylül 02, 2014, 11:07:38 »
 Yakıtın, vergilerin yüksek oranda oluşu ve yetkili serviste  bakım masraflarının özel servislere göre pahalı değerlendirilmesi nedeniyle  insanımız kendine göre elinden geldiğince ucuz çözümler üretiyor işte... Mersin' de geçen yıl 2.50 TL'ye ismi fazla duyulmayan firmaların pompalarında  sözde "euro diesel" satılıyordu. BP de kendince bunlarla  rekabet etme yolu olarak %10 indirim uyguluyordu. Elbette 2.50'ye alamazdım. Belki birşeycik olmazdı ama olacak  korkusu bile binlerce  liraya değerdi. Orjinal olmayan filtrelerin en azından ebat olarak uymadığını, geçici çözümlerle uydurulduğuna şahit oldum. Maalesef Ülkemizde araç kullanmak halen çok lüks...
   Ben daha önce de burada paylaşmıştım yeri geldiği için tekrar yazayım. ABD'de yıllarca petrol istasyonu işletmiş bir dostuma ABD'de " boyalı, değişenli-değişensiz, pert" terimlerinin ne anlama geldiğini sordum. " Hocam , bir araç kazaya uğrarsa, herhangi bir serviste kazadan dolayı onarım görürse araç kesinlikle kontrol merkezlerinde çok detaylı incelenir, saatlerce süren teknik incelemeden geçirilir trafikten men edilip edilmeyeceğine, pert edilip edilmeyeceğine öyle karar verilir. Alıcı da satıcı da rahattır. Satıcıya bizdekine benzer sorular sorarsan adama gülerler." dedi. Ben de araç sattım. Aracın üzerinde iğne ucu kadar hata yok. Bunu söyledikten sonra bile alıcı , bana " arabada boya var mı" diye soruyor ben de "hiçbir araç boyasız satılmaz" diye cevap veriyordum. Adam da haklı . Bu piyasada kazık yiyen yiyene.  İki pert araçtan sapasağlam hiç değişeni olmayan Corolla'nın imalini Ankara'da  mühendisler (!!!!!??????)  yapıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Eylül 02, 2014, 11:49:48 »
1 sene golf 4
2 sene astra g biladere sattım hala biniyor adam yağ çubuğu nerde onu bilmez geçen motordan ses geliyor abi dedi ben arabayı satalı 30 bin olmuş adam yağı değiştirmemiş. yağ balçık kıvamında ve 1 lt civarı yağ çıktı arabadan.  ( bu olay opelde olunca sağlamlıkla alakası yok tamamen şans. toyotadakide şans vw'dekide.)
4 ay passat b 5.5 (pert)
toyota corolla e 12
bmw e36

bir ton araba geldi geçti elimizden. ben gözlemlerimi söylerim.
şahine yavrusu kartal gelirmiş hesabı bu forumda kimse kendisine arabasına laf ettirmiyor . benim umrumda olmaz toyota benim değil sonuçta. zaten biz millet olarak öz eleştiri yapmıyoruz eleştiriye kapalı bir toplumuz. bir mal alıyorsak en iyisini aldık sanıyoruz ama yanılıyoruz. bizler senelerce araba alıpta üstüne teyp paspas ve aynasına para verdik.
toyota için değil sadece eksikleri olanları söylemedik tepkimizi koymadık bakın adamlar arabadan davlumbaz çalıyorlar. çakmağı küllüğü tiryaki paket diye satıyorlar.  toyotacılar olarak arabayı aldıktan sonra bir dünya konu var hız sabitleyici takılırmı gündüz farı takılırmı. mp3 çalar teyp yok. o yok bu yok.  biraz eleştriye açık olun. araç dediğin 4 teker bir motordan ibaret değil. teknoloji çağındayız. mercedes bmw audi vw gibi araçlar nerelere geldiler. adamlar iyi yada kötü vw için özellikle orta sınıfta 7 ileri 8 ileri şanzımanlar yaptılar. araçlarına koydukları donanımlara bakın. neden aynı paraları verirken neden daha eksik şeyler alayım ki. herşey f/p olayına döndü. ne kadar paraya ne alabiliyorum. kusura bakmayın d4d motorlardan millet neler çekti. e11 kasadaydı sanırım bu kurbağa gözlü corollarla vvt-i ilk motorlarda benzin gibi yağ eksiltiyordu. sabancı toyota'yı bırakma sebeplerinden biri belkide. daha çok şey yazılır çizilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Eylül 02, 2014, 12:02:19 »
O değilde @Alper  Binbir (21845)  abi hatırlıyormusun benim 2 hafta önce aldığım 2013 model OPEL CORSA DA ARKA CAMLAR MANUELDİ. VE ÇAKMAKLIK YOKTU ARABADA. TAVAN LAMBASIDA TOFAŞ LAMBASI GİBİYDİ. ARABA DAHA 21 BİNDE ARKA TARAFTAN GARİP SESLER GELİYORDU...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Eylül 02, 2014, 12:28:13 »
ilke bey ;
bütün markalar için geçerli siz durup durup opele vw sallıyorsunuz.
o demiş olduğunuz corsa 2006 sonu teknolojisi ile üretilmiştir. yeni kasası geliyor ondada aynı eksiklikler olursa onada laf söylerim ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Eylül 02, 2014, 12:35:06 »
Haşmet abi. Ben vw ye sallamadım.  Bütün markaları kıyaslayalım. Yıl olmuş 2013 hala arka camlarında manuel kol kullanılırmı ya hangi devirdeyiz biz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Eylül 02, 2014, 12:44:48 »
Haşmet abi. Ben vw ye sallamadım.  Bütün markaları kıyaslayalım. Yıl olmuş 2013 hala arka camlarında manuel kol kullanılırmı ya hangi devirdeyiz biz.
Abi bu tarz detaylara bakarsak her markanın eksiği var.

Sene olmuş 2014 Toyota halen daha cam düğmelerini ışıksız yapıyor mesela.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Eylül 02, 2014, 12:47:33 »
Abi bu tarz detaylara bakarsak her markanın eksiği var.

Sene olmuş 2014 Toyota halen daha cam düğmelerini ışıksız yapıyor mesela.
Affedersin ama o toyotanın şeyliği diyeyim.