0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/suriyeli-kiraci-oldurdu-mahalle-ayaga-kalkti
bu suriyeliler istanbul'da bir ayaklansa savaş çıkar, abartmıyorum. içlerinde iyi ve medeni insanlar var, hakkını yiyemem fakat misafir olarak gelip t.c. vatandaşları kadar haklara sahip olmaları (daha fazlası da mevcut) yönetimin bencilliğini yeteri kadar gözler önüne seriyor diye düşünüyorum. olaylar fazla büyümeden tekrardan kamplara dönüş sağlanmazsa kaos ortamı oluşabilir. tabi bu hükümetin umrunda mı ? değil tabi ki çünkü t.c. vatandaşlığına geçip oy kullanıyorlar.sizin o "başka aday göremiyorum", "bizi en güzel şekilde temsil ediyor" dediğiniz insanlar sizi zerre kadar umursamıyor. sadece çıktıkları noktada kalmak için her yolu deniyorlar çünkü hizmet ettikleri oluşumların işine böyle geliyor. daha önce de böyleydi, daha sonra da böyle olacak. sadece hitap ettikleri kitleler değişiyor.
Thailand'ta suriyeli kalmadi hepsi Turkiye'ye gitti.
Türkiye'deki Suriyeliler Suriye'de bulunan akraba eş dostlarını Türkiye'ye davet ediyorlar Türkler'in salak ve aptal olduğunu ve ülkemizde hertürlü haktan yararlanabildiklerini anlatıyorlar bunu çok iyi arapça bilen arkadaşım bir Suriyeli'nin telefon konuşmasına kulak misafiri olup benimle paylaştığında öğrendim. İleride bunlar başımıza büyük dertler açacaklar devlet hangi kafayla ülkenin dört bir yanına bunları yerleştirdi aklım sırrım ermiyor ülkemizde barınan sayıları en son bildiğim 800.000 civari olmalı.
Yavaş yavaş başladılar. İlk geldiklerinde birisi patronunun kafasını sopayla ezmişti. Geçenlerde biri ev sahibini bıçaklamış. Daha neler neler olacak.
Pislik millet oldukları ilk başlarda Hatay'da esnafa yaptıklarından belliydi zaten üstüne bölge bölge dağıttılar besliyorlar kendi halkına bu değeri vermeyen hükümet hala başta cumhurluğa kadarda yükseldiler allah sonumuzu hayır etsin ufuk karanlık.
Dinden bahsedip bunlara sebep olanlar ahirette bu yaşananların hesabını nasıl verecekler
Evimin onundeki cop kutusunun icindeki seyleri bosaltip kumaş tarzi seyleri asfalta yaymislar copten cikarmislar galiba yatiyolar 12 13 yasinda cocuguda kamplarda her ihtiyaclari varmis diye duydum niye coplerde yasiyolarki boyle onumuz kiş ozaman napcaklar , geçen markete gittim elimde poşet kucuk cocuk yapisti posete birakmiyo acirmisin yoksa kufur mu edersin bilmiyorum ama zaten turkiyede dilenen bir mevcut insan vardi bide bunlar cikti
Her konuda külliyen zararlar. Dilenciler bile kavga ediyor artık o derece. İşsizlik dizboyu milletin bir gıdım ekmeğinede zaten göz koyanlar vardı birde bunları getirdiler tam oldu.
Hemde ne pislik.Başka yerlerde nasıl bilmiyorum ama Erzurum'da birkaç kez trafik ışıklarında denk geldim bunlara. Arabaya yanaşıp para istiyorlar. Dilenci gibi istese eyvallah. Ama sanki o para onun hakkıymış da alacaklı gibi arabaya yapışıyorlar. Acayip rahatsız oluyorum bu durumdan.