Gönderen Konu: Yeni Türkiye  (Okunma sayısı 11360 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Türkiye
« Yanıtla #40 : Ağustos 11, 2014, 16:21:22 »
Şu söylediğiniz beni dehşete düşürdü hala kıyafet devrimini savunuyor sunuz asıl sizin bir dış görünüş zorunluluğuna inandırıldığınız ortada yani şunu bir anlayın artık herkes her yerde istediğini giyinebilir. başkasının özgürlüğünü kısıtlaması sürece

Gelelim kardeşlik mezusuna evet müslümanlar kardeştir ama Türk kürt sağcı solcu kardeş değildir. Anlamayan için açıklayayımOsmanlı da Türk kürt sağcı solcu yoktu. Osmanlı da müslüman gayri müslüman vardı kapiş.  Siz Türk olmayı müslüman olmanın önünde tuttuğunuz için böyle bölünmüş gruplar ortaya çıktı yani savunduğun düşünce bu grupları ortaya çıkardı şimdide kalkmış o grup şuna inandırılmış bu grup buna inandırılmış diyorsun aman gerçekleri görmeyin

Ayrıca gelişmiş ülkelerde sokaklar şöyle böyle yav gelişmişlik kıyafet ile olacaksa yardım toplayıp bütün vatandaşlara en kaliteli kıyafetlerden dağıtalım olsun bitsin.  Bu kadar komik duruma düşmeyin körü körüne bir düşünce peşinden gitmeyin sizde düşünün biraz lütfen. Gelişmiş ülke olmak istiyorsan araba yap uçak yap en azından yapmaya çalış zaten refah yukselince gerisi gelecektir. insanları asker gibi aynı tipe sokmayı da bi bırakın artık

söylediklerimden bunları çıkarmanızı doğal karşılıyorum.

dış görünüşte tek tip zorunluluğu olması gerektiğinden bahsetmedim. sadece insanların dış görünüşünden mensup olduğu dinin veya siyasi tercihlerinin ayırt edilememesi gerekir ki kimse sizi dış görünüşünüz ile yargılayamasın. ayrıca herkes istediği yerde istediğini giyemez. kendi bireysel özgürlük alanında (örneğin ev) istediği gibi giyinebilir. isterse kendini mumyalar, isterse çıplak gezer. kimse de karışamaz. toplumun ortak alanlarında ise kılık kıyafet yönetmeliğine dikkat etmek zorundadır ki herkes gelişigüzel kafasına göre hareket etmesin.

"medeniyet dediğin açmaksa bedeni.." kısmına gelmesine de şaşırmadım. neden ? çünkü elinizde başka bir bahane yok.

kılık kıyafet düzeninin kalite ile hiçbir bağlantısı yoktur. bu kadar yüzeysel düşünmeyin. herkesin ekonomik alım gücü bellidir. biri işe tesettür ile giderek "benim inancım var" diyecek (başkalarının yok sanki) herkes tamam eyvallah kabul edecek. ülkede inançlara saygımız var bahanesi ile gönüller fethedilecek.

peki nüdist bir vatandaş bugün herhangi bir kamu kuruluşunda çıplak çalışabiliyor mu ? sokakta çıplak gezince başına neler gelecek tahmin edebilir misiniz ? ben ederim. eğer eşitlik herkes için sağlanacaksa o zaman ben de uygulanacak yaptırımlara saygı duyarım. sadece nüdistlik üzerinden düşünmeyin. dünya üzerinde bir sürü farklı inanış var.

sizler özgürlük adı altında gönüllerinizi hoş tutmaya devam edin. toplumsal yapılar ve ahlâk bilgisi diye evrensel bir ders vardır. insanlar bilinçlensin, sahip olunan değer ve olguları mantıklı olarak yorumlayabilsin diye.

müslümanlık aleminde dinimiz çoğu birey tarafından ahiret korkusu ile ibadetten ibaret olduğu için gelişmeler gayet doğal ilerliyor.

en zor savaş, cehalet ile yapılan savaştır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 11, 2014, 16:21:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 11, 2014, 16:25:35 »
 Saygı ve mümkün mertebe doğru bilgi çerçevesinde içinizin burada dökülmesi güzel.
 Nacizane bir tespit; herkesin kendine göre fikirleri var, ama biraz da diğerini dinlemeye gayret göstermek gerek. Yoksa ortaya faydalı fikir çıkmaz, bilgi kaosu oluşur. Beyin Fırtınası güzeldir, her fikrin doğru, faydalı yanları alınırsa. Aksi halde bu; Beyin Hortumu olur, sadece ortada fikirler savrulur, durur.

Umarım kimseyi kırmadan söylemek istediğimi anlatabilmişimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 11, 2014, 16:34:34 »
Hayirlisi olsun. Herkesin istedigi ayni anda olamiyor malesef. Dort dortluk bir insan da bulamiyoruz. Once kisilerin bireysel menfaatlerini bir kenara koyup yillarca somurulen geri goturulen ileri adim atacagi zaman gerek disardan gerekse icerden yonlendirmelerle onu kesilen bir ulke basindaki alim de olsa zalim de olsa guclu duruyor ne kadar katilmayacak olanlar olsa da. Bu ulkenin menfaatinedir.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 11, 2014, 17:06:16 »
Anlatim seklin cok yanlış geldi bana yusuf sahsi düşüncem. Muslumansin degilsin baskasinin muslumanligini bozma vs vs.kadin degil bayan dersekde daha kibar olur.sonucta o da bir varlık.
Ayrica ben izmitteki modern muslumanligida biliyorum icin rahat olsun.
okadar iyi muslumanlarki  basimizdakiler kul hakki nedir bilmezler catir catir hakkindan fazlasini yerler insanlari birbirine dusururler sen ben ayrimi  yaparlar vs vs.nese uzatmiyim

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 11, 2014, 17:08:38
peki sen ankara toptncı halimdeki olayı biliyor musun
hal müdürü tayyibin kampanyasına bağış mkbuzlarını getirim demiş 15gün önceyaklaşık 300 komisyomcu zorla bağış yaptı
peki yapmassa ne olacaktı

hal evrakları tekrar incelenecek hesaplar tekrar çıkartılacak usulsüzlükler misliyle cezalandırılacaktı

ona rağmen yüzde 51 aldılar

yazık
ankarada yerel seçimde yapılan pislikleri anlatsam diliniz uçuklar

o yüzde 52 nin en az yarısı zorla ya da istemeyerek oy veriyor

ankara normalde o secimleri kazanmisti hersey bianda gece 3te oldu.hic sasirmadim gercekten okadar cok sey gordum duydumki o gece ankarada.arkadaslarimin cogu gorevliydi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 11, 2014, 17:09:30 »
Yusuf Bey, lütfen olayi kisisellestirmeden tartismaya devam edin.

Ayrica isim soyisiminizle üye olamissiniz. Isminizi Yusuf Çiftçi olarak düzelttim. Dogru isimle foruma üye olmak en önemli kurallarimizdan birisidir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 11, 2014, 17:21:52 »
 Bazı paylaşılanlar üzücü arkadaşlar. Burada bilmem kaçıncı sayfaya gelince, kimin fikri değişir ve, hmmm evet, bu konuda sen haklısın(herhangi birine) diyecek acaba? ;)

İlk emir; "Oku", sonrası "Kalem" ve "Aklını işlet" ile defalarca bilgilendirilmiş iken bunları görmemek hoş olmaz ama görmeyen, duymayanlar olacağı konusunda da uyarılmış insanoğlu. Gerçek mucize bu.
 Açıkçası din ile siyasetin neden karıştırıldığını da anlamıyorum. Neden siyaset ile dine zarar vermek ister insanlar, bırakınız din saf, temiz kalsın ve alet edilmesin, değil mi? Mesela % xx i müslüman olan ve aklını işletmesi konusunda uyarılmış bir toplumda neden trafik keşmekeştir, neden araçları bir sürü kişi kaldırıma parkeder, neden vurup kaçarlar, neden açlar vardır, neden kadın cinayetleri, çocuk tacizi, şiddet yaygındır ve işin ilginci daha da artmaktadır..!? Aklını işletmesi gereken bir toplum nasıl olmuşta sarışın mavi gözlü arap! ajanlarca yönlendirilebilmiştir...!?

Bu arada yenisi, eskise yoktur, bir tek Türkiye Cumhuriyeti vardır ve Hunların, Göktürklerin, Selçukluların, Osmanlıların torunlarından oluşmuştur. Yüz yıllarca da medeniyet örneği olmuşlardır, toplum düzeni, kadına verdiği önem, liyakat, adalet ve bilim ile, bunları kaybetmedikleri sürece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ağustos 11, 2014, 17:45:12 »
Umarım Türkiye Cumhuriyeti'nin karakteristik temelleri bozulmaz ve değişmez.İnsan korkuyor.Değişmeyeni değiştirmeye kalkmak geri dönülemez sonuçlar ortaya koyabilir.Seçimden önce yavaş yavaş haberlerde başkanlık sisteminden bahsediyorlardı TRT de haberlerde ,vatandaşlara soruyorlar iyi mi olur kötümü olur diye.Ülkedeki ötekileştirme de cabası .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 11, 2014, 17:47:49 »
+100
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ağustos 11, 2014, 17:54:39 »
Hakan abinin dedigi gibi katiliyorum bende.ama gelismemis veya az gelismis ulkelerde  veya gelismekte olan ulkeleri en kolay yonetim sekli bu siyaset ve din veya baska araclar.
elestirmemdeki sebebe gelince muslumanligi bir oturus kalkisa bir kiyafete baglamak dogru olmadigi icin.ne muslumanlar var suan kapalilardan fazla dinini yerine getiren.eger okadar iyi muslumanlarsa bizi okadar iyi yonetmek yonlendirmek istiyorlarsa ogretmek istiyorlarsa temel affı olmiyan asla dinimizde yeri olmiyan kul hakki yemeyi birakmalari gerekmezmi.oncedende yendi hic yenmedi degil.ama dini kullanarak one cikarak bu isi siyaseti yapıyorsun ve hic olmadigi kadar cok kul hakki yiyorsun.
varsin bayanlar kapanmasin varsin baska gorevlerini yerine getirmesin bircogumuz ama affi var baska yollarla affettirmenin kul hakkinin hic yok. Bu da bir ayettir.
kocaelideki modern kapali kavraminada hic deginmiyorum daha.
solediklerim sahsi düşüncem varsa hatam k.bakilmasin duzeltirim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110
  • Model Yılı: '04
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ağustos 11, 2014, 18:12:20 »
Cumhurbaşkanımız vatana millete hayırlı olsun..ben oyumu kendisine verdim 4/4'lük olduğu içinmi? hayır..kimse mükemmelliğe ulaşamaz ama şöyle bir baktığım zaman adam diyebileceğim başka aday göremiyorum türkiye siyasetinde.ekmelettin dediğiniz adam mısır kökenli istiklal marşını bilmeyen sırf kariyer için ismini değiştirmiş (Muhammet iken Mehmet olmuştur) bir islam işbirliği genel sekreteridir..Selahattin demirtaşı zaten anlatmaya gerek yok..Türk milletinin yarısından fazlası bişey diyosa vardır bir sebebi kimse parada,çıkarda falan yer aramasın..herkesin görüşüne saygım vardır ama hayırlısı olduğuna inanıyorum.sonuçta bu topraklar hepimizin Allah birliğimizi bozmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ağustos 11, 2014, 19:05:44 »
1- benim dinim bana sarık takmamı emrediyorsa veya ben kendim  takmak istiyorsam bu sizi ne ilgilendirir çümkü size bir zararım yok

2-ben zaten herkes her yerde istediğini giyebilir dedikten sonra başkasının özgülüğünü kısıtlamamak şartıyla dedim boş yere kelime fazlalığı yapmanıza gerek yoktu

3- en komiği bu :) ben ne çıplaklıktan bahsettim nede medeniyetten yine okumadan bi kaç cümle okuyup heyecanla cevaba sarılmışız sanırım :)

4- bunda ne diyeceğimi bilemiyorum; sen demişsin ya refah seviyesi yüksek ülkelerde sokaklara bakın kılık kıyafet şöyle böyle diye ben de diyorum ki eğer gelişmiş olmak için iyi giyinmek gerekiyorsa bizde tüm vatandaşlarımıza sizin dediğiniz gibi kıyafetlerden dağıtalım olurmu ? ozaman gelişmiş refah seviyesi yüksek ülke oluruz belki

5-eğer kardeşim sende müslümansan bir müslüman kadının nasıl giyinmesi gerektiğini Allahın kadın için verdiği emri bilirsin ve buna inanırsın eğer inanmıyorsan veya karşı çıkıyorsan müslüman değilsin çünkü bir ayeti inkar eden dinden çıkar. madem sen dinini iyi yaşayamıyorsun ozaman yaşayana karşı çıkmaki en azından müslümanım diyebilesin

6- dünya üzerindeki dinler beni ilgilendirmez bu ülkenin %98 i müslüman ise müslümanlara göre kanunlar hazırlanır çünkü müslümanız ya biz ondan hemde nerdeyse tüm ülke ama buna rağmen yinede müslümanlara zorluktan başka bişey yapılmaz. hemen dipnot yazayım da burdan gelirsin eminim müslümanlara göre hazırlanmış bir anayasada gayri müslümanlara öyle ayrıcalıklar vardırki burda saymakla bitmez yani onları asmayacaz onlar içimizde daha güvende yaşayabilirler

7- müslümanların ahiret korkusu için ibadet ettiğini ve ver korkuyu yaptır ibadeti gibi bi anlam yüklemişsin Allaha inanıyorsan onun gücüne ve hiç bir şeye muhtaç olmadığınada inanıyorsun demektir Allah isterse senden cenneti vaddetmedende ibadet etmeni isteyebilirdi bunu bi düşün. Ayrıca gerçek müslüman cehennem korkusu veya cennet nimeti için değil sırf bizi yaratanın Allah olduğu için ibadet eder. bu senin patronuna maaş verdiği için saygı duyman gibi ama çok çok çok ötesinde teşbihde hata olmaz

olayı kişiselleştirmeye lüzum yok. kimse kimsenin hangi inancın neresinde olacağını olasılıklı cümle içinde bile sorgulayamaz. o yüzden ben sizin inancınızla ilgili herhangi bir yorum yapmıyorum; a durumunda şöylesiniz, b durumunda dinden çıkarsınız demiyorum. kutsal kitap var, hangi durumda ne gibi yaptırımlar olduğunu merak eden açıp okuyabilir (kitapta yazanlara karşı neredeyse tamamen karşı gelen şahıslara ülkeyi emanet etmek için gözü kapalı oy atanlar dahil).

1. maddenize cevap: cvp: konuyu kendi inancınıza göre yorumlamanız insanlığa bir şey kazandırmaz. karşınızdakinin inancı gereği kıyafet giymeden gezdiğini düşünün. gördüğünüz zaman abdestiniz bozulmayacak mı ? kıyafet yönetmeliği zevk için hazırlanmış yasa değildir, tek tip insan yaratma durumu ancak okul vb. kurumlarda vardır; onun da nedenleri bellidir. yıllarca süregelmiş tecrübelerden ortaya çıkmıştır.

4.maddede bir önceki yazınızdakileri tekrarlamışsınız.

5.maddenize cevap: evet insanın mantığını kullanarak kendi tarafına bırakılmış bir ayeti yobaz zihniyetler yorumlarsa bu sonuçlar ortaya çıkar. kimse toplum içinde başını örtmedi diye dinden çıkmaz; bunu çok iyi biliyorsunuzdur.

6.maddenize cevap: aslında buna cevap vermeye bile gerek yok. ülkede özetle yaşayan diğer dinlere mensup vatandaşların inançları umrunuzda değil.

7.maddenizin ilk cümlesi hariç kalan kısmına katılıyorum. benim de belirtmek istediğim kısım müslümanlığı sadece secdeye baş koyup oruç tutup somut ibadetler yerine getirmek olduğu düşündürülmüş aciz kısımdır.

ogün bey de bahsetmiş, öncelikle insana saygı duymak, örnek bir birey olmak gerekir. bunun içinde bir sürü değişik eylem mevcut (küfür etmemek, haramdan uzak durmak, yetim hakkı yememek, insanları din üzerinden sömürmemek vb.). parantez içindekiler belki tanıdık gelmiş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ağustos 11, 2014, 21:48:28 »
Türkiyede siyaset etnik köken ve din üzerinden yürüyo  yapcak bişey yok
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ağustos 11, 2014, 23:30:05 »
Yusuf Çiftçi kardeşim neler yazdığını okumaydım ama asla utanacağın sözü söyleme yada söylediğinden asla dönme.10 düşün bir konuş
imzamda Hacı Bektaşi Veli'nin sözü vardır."Aklını sabır ile birleştir ve zekan ile konuş" Bu sözü kendime ilke edinmişimdir. Simdi boş olan mesajlarını siliyor ve sohbette seni yeniden görmeyi umut ediyorum.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ağustos 12, 2014, 01:31:02 »
Yusuf Çiftçi kardeşim neler yazdığını okumaydım ama asla utanacağın sözü söyleme yada söylediğinden asla dönme.10 düşün bir konuş
imzamda Hacı Bektaşi Veli'nin sözü vardır."Aklını sabır ile birleştir ve zekan ile konuş" Bu sözü kendime ilke edinmişimdir. Simdi boş olan mesajlarını siliyor ve sohbette seni yeniden görmeyi umut ediyorum.
Yusuf beyin neler yazdığını okumadan nasıl bu kararı veriyorsunuz cidden akıl sabırla birleşip adaletli olmuyor bu muhakemeniz. Sonuçta tartışmayı fitilleyenhakan aydın beyin sözleri ve dini ve siyası reaksiyonlar vermiştir yusuf bey...yazdıkları inandıkları değerler kırıcı da olsa beğenilmese de sizin bunu okumadan ve üstüne bunu karşı tarafın alıntılarını bırakıp cevapllarını silmemeniz tarafınızı belli ediyor oysa yönetim demek akıl+sabır+adalet demek değil mi?
Eğer böyle karar veriliyorsa , dini siyası yasak getirsin konuşulmasın bu konular. Karşılıklı silinerek hatadan dönülmesi dileğiyle...
Platon der ki :
En büyük adaletsizlik, adil olmayıp adil görünendir...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ağustos 12, 2014, 02:40:31 »
Yusuf beyin neler yazdığını okumadan nasıl bu kararı veriyorsunuz cidden akıl sabırla birleşip adaletli olmuyor bu muhakemeniz. Sonuçta tartışmayı fitilleyenhakan aydın beyin sözleri ve dini ve siyası reaksiyonlar vermiştir yusuf bey...yazdıkları inandıkları değerler kırıcı da olsa beğenilmese de sizin bunu okumadan ve üstüne bunu karşı tarafın alıntılarını bırakıp cevapllarını silmemeniz tarafınızı belli ediyor oysa yönetim demek akıl+sabır+adalet demek değil mi?
Eğer böyle karar veriliyorsa , (üyelerde tahamülde yok) dini siyası yasak getirsin konuşulmasın bu konular. Karşılıklı silinerek hatadan dönülmesi dileğiyle...
Platon der ki :
En büyük adaletsizlik, adil olmayıp adil görünendir...

üyelerde tahammul yok diye birşey yok.burda oyunu akpye veren arkadaşlar kendileride yazdılar gerekçeleriyle ve kimse birşey demedi yani.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ağustos 12, 2014, 08:54:58 »
üyelerde tahammul yok diye birşey yok.burda oyunu akpye veren arkadaşlar kendileride yazdılar gerekçeleriyle ve kimse birşey demedi yani.
O Lafımı geri aldım
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • kasko yok, muska var .)
  • Kilometre: 60
  • Model Yılı: '05
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ağustos 12, 2014, 09:17:13 »
Barış Ergün beye teşekkür ediyorum.  Mehmet Ali Bey utanacağım bi söz söylemedim lakin olay öyle bir yere gittiki beni bu forumdan Soğuttu ben çocuk değilim yapılanları çok iyi anlıyorum ancak benimde yapabileceğim çok şey varken susmayi tercih ettim bu son mesajım bu konuları konuşmaktan çekinmem lakin tarafsız ortamda . herkese iyi forumlar diliyorum

Sahip olamadıklarının tüm teknik özelliklerini bilen, forumlarda yüzlerce sayfa okuyan sen:sahip olduklarının kıymetini biliyormusun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ağustos 12, 2014, 10:34:02 »
O Lafımı geri aldım

tesekkurederim.
diger konuya gelince tek tek alinti yapmamak icin burdan yazmak istedim.cok anlamsiz gereksiz bir mucadeleye girmissinz sahsi dusuncem ve biranda yanlis anlayip birazda damar yaniniza denk gelmis yazmissiniz.diger partilet adam olaydi daha iyi aday cikaraydi oylarini daha iyi takipedeydi.bunlari yapmayin diye bir zorunluluk yokyapacak gucleri paralari var.belediye secimlerinde insanlarin guvenligini bile sagliyamadilar ki yapmak zorundaydilar.ankarada şike döndü hile yapildi gördüm biliyorum izin vermeseydiler guclerini kullansaydilar.adam siyasette her yolu deniyor yapsalardi.bunlarin hepsi kabul.sacma sapanda olsa hizmetler vs ekonomi hic iyiye gitmesede kitlesi fazla ve hitapediyor
ama ne olursa olsun ataturk resimlerini zamaninda kaldirmis bianda cikar yuzunden yuvasina sirtini dönmüs andimiz bile kaldirmak istemis anitkabire benzesin diye dunyanin paralarina kendilerine yer yaptiran en onemlisi kul hakkini yemesi aslinda lukse gosterise yer olmiyan dinimizde ve enonemli unsurlarda hep sinifta kaldigi gosteriyor bence.
suda bir gercekci bu hukumetten cok ciddi cikar soz konusu oldu ve gunumuzun gucu olan para bu insanlari basta tutmada etken oldu.yani ne digerleri ne bunlar hicbirzaman temiz olmadi olmayacaklar.bunlari burda keyifle konusabilmeyiz herzaman sonucta konustugumuzla kalcaz bizi umursamicaklar bukadar kaptirmanin anlami yok.sahsi dusuncelerim bunlar.keyifle bence devamedin konusmaya
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ağustos 12, 2014, 11:26:37 »
Barış Ergün beye teşekkür ediyorum.  Mehmet Ali Bey utanacağım bi söz söylemedim lakin olay öyle bir yere gittiki beni bu forumdan Soğuttu ben çocuk değilim yapılanları çok iyi anlıyorum ancak benimde yapabileceğim çok şey varken susmayi tercih ettim bu son mesajım bu konuları konuşmaktan çekinmem lakin tarafsız ortamda . herkese iyi forumlar diliyorum

Yusuf kardeşim bir atasözü ile geleceğim yine "Söylediğin,karşıdakinin anladığı kadar mana ifade eder" Mesajımda seni yermek değil yüceltmek vardı.
Tarafsızlık dersek evet tarafım Hak'tan yanayım ....
--------------------------------------------------------------------------------
Sandıktan çıkan bir oy sanal alemi  salladı  Ben seni seçtim Muazzez :)))
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ağustos 12, 2014, 17:04:21 »
"Her millet layık olduğu şekilde yönetilir."

"Adaletin devre dışı bırakıldığı yerde terör olur, anarşi olur. Adaletin siyasallaştığı yerde güçlüler haklı olur. Haklılar suçlu olur."