0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şu söylediğiniz beni dehşete düşürdü hala kıyafet devrimini savunuyor sunuz asıl sizin bir dış görünüş zorunluluğuna inandırıldığınız ortada yani şunu bir anlayın artık herkes her yerde istediğini giyinebilir. başkasının özgürlüğünü kısıtlaması süreceGelelim kardeşlik mezusuna evet müslümanlar kardeştir ama Türk kürt sağcı solcu kardeş değildir. Anlamayan için açıklayayımOsmanlı da Türk kürt sağcı solcu yoktu. Osmanlı da müslüman gayri müslüman vardı kapiş. Siz Türk olmayı müslüman olmanın önünde tuttuğunuz için böyle bölünmüş gruplar ortaya çıktı yani savunduğun düşünce bu grupları ortaya çıkardı şimdide kalkmış o grup şuna inandırılmış bu grup buna inandırılmış diyorsun aman gerçekleri görmeyin Ayrıca gelişmiş ülkelerde sokaklar şöyle böyle yav gelişmişlik kıyafet ile olacaksa yardım toplayıp bütün vatandaşlara en kaliteli kıyafetlerden dağıtalım olsun bitsin. Bu kadar komik duruma düşmeyin körü körüne bir düşünce peşinden gitmeyin sizde düşünün biraz lütfen. Gelişmiş ülke olmak istiyorsan araba yap uçak yap en azından yapmaya çalış zaten refah yukselince gerisi gelecektir. insanları asker gibi aynı tipe sokmayı da bi bırakın artık
peki sen ankara toptncı halimdeki olayı biliyor musunhal müdürü tayyibin kampanyasına bağış mkbuzlarını getirim demiş 15gün önceyaklaşık 300 komisyomcu zorla bağış yaptıpeki yapmassa ne olacaktıhal evrakları tekrar incelenecek hesaplar tekrar çıkartılacak usulsüzlükler misliyle cezalandırılacaktıona rağmen yüzde 51 aldılar yazıkankarada yerel seçimde yapılan pislikleri anlatsam diliniz uçuklar o yüzde 52 nin en az yarısı zorla ya da istemeyerek oy veriyor
1- benim dinim bana sarık takmamı emrediyorsa veya ben kendim takmak istiyorsam bu sizi ne ilgilendirir çümkü size bir zararım yok2-ben zaten herkes her yerde istediğini giyebilir dedikten sonra başkasının özgülüğünü kısıtlamamak şartıyla dedim boş yere kelime fazlalığı yapmanıza gerek yoktu3- en komiği bu ben ne çıplaklıktan bahsettim nede medeniyetten yine okumadan bi kaç cümle okuyup heyecanla cevaba sarılmışız sanırım 4- bunda ne diyeceğimi bilemiyorum; sen demişsin ya refah seviyesi yüksek ülkelerde sokaklara bakın kılık kıyafet şöyle böyle diye ben de diyorum ki eğer gelişmiş olmak için iyi giyinmek gerekiyorsa bizde tüm vatandaşlarımıza sizin dediğiniz gibi kıyafetlerden dağıtalım olurmu ? ozaman gelişmiş refah seviyesi yüksek ülke oluruz belki5-eğer kardeşim sende müslümansan bir müslüman kadının nasıl giyinmesi gerektiğini Allahın kadın için verdiği emri bilirsin ve buna inanırsın eğer inanmıyorsan veya karşı çıkıyorsan müslüman değilsin çünkü bir ayeti inkar eden dinden çıkar. madem sen dinini iyi yaşayamıyorsun ozaman yaşayana karşı çıkmaki en azından müslümanım diyebilesin6- dünya üzerindeki dinler beni ilgilendirmez bu ülkenin %98 i müslüman ise müslümanlara göre kanunlar hazırlanır çünkü müslümanız ya biz ondan hemde nerdeyse tüm ülke ama buna rağmen yinede müslümanlara zorluktan başka bişey yapılmaz. hemen dipnot yazayım da burdan gelirsin eminim müslümanlara göre hazırlanmış bir anayasada gayri müslümanlara öyle ayrıcalıklar vardırki burda saymakla bitmez yani onları asmayacaz onlar içimizde daha güvende yaşayabilirler7- müslümanların ahiret korkusu için ibadet ettiğini ve ver korkuyu yaptır ibadeti gibi bi anlam yüklemişsin Allaha inanıyorsan onun gücüne ve hiç bir şeye muhtaç olmadığınada inanıyorsun demektir Allah isterse senden cenneti vaddetmedende ibadet etmeni isteyebilirdi bunu bi düşün. Ayrıca gerçek müslüman cehennem korkusu veya cennet nimeti için değil sırf bizi yaratanın Allah olduğu için ibadet eder. bu senin patronuna maaş verdiği için saygı duyman gibi ama çok çok çok ötesinde teşbihde hata olmaz
Yusuf Çiftçi kardeşim neler yazdığını okumaydım ama asla utanacağın sözü söyleme yada söylediğinden asla dönme.10 düşün bir konuş imzamda Hacı Bektaşi Veli'nin sözü vardır."Aklını sabır ile birleştir ve zekan ile konuş" Bu sözü kendime ilke edinmişimdir. Simdi boş olan mesajlarını siliyor ve sohbette seni yeniden görmeyi umut ediyorum.
Yusuf beyin neler yazdığını okumadan nasıl bu kararı veriyorsunuz cidden akıl sabırla birleşip adaletli olmuyor bu muhakemeniz. Sonuçta tartışmayı fitilleyenhakan aydın beyin sözleri ve dini ve siyası reaksiyonlar vermiştir yusuf bey...yazdıkları inandıkları değerler kırıcı da olsa beğenilmese de sizin bunu okumadan ve üstüne bunu karşı tarafın alıntılarını bırakıp cevapllarını silmemeniz tarafınızı belli ediyor oysa yönetim demek akıl+sabır+adalet demek değil mi?Eğer böyle karar veriliyorsa , (üyelerde tahamülde yok) dini siyası yasak getirsin konuşulmasın bu konular. Karşılıklı silinerek hatadan dönülmesi dileğiyle...Platon der ki :En büyük adaletsizlik, adil olmayıp adil görünendir...
üyelerde tahammul yok diye birşey yok.burda oyunu akpye veren arkadaşlar kendileride yazdılar gerekçeleriyle ve kimse birşey demedi yani.
O Lafımı geri aldım
Barış Ergün beye teşekkür ediyorum. Mehmet Ali Bey utanacağım bi söz söylemedim lakin olay öyle bir yere gittiki beni bu forumdan Soğuttu ben çocuk değilim yapılanları çok iyi anlıyorum ancak benimde yapabileceğim çok şey varken susmayi tercih ettim bu son mesajım bu konuları konuşmaktan çekinmem lakin tarafsız ortamda . herkese iyi forumlar diliyorum