Gönderen Konu: Yeni Türkiye  (Okunma sayısı 11365 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Türkiye
« Yanıtla #100 : Ağustos 13, 2014, 15:36:14 »
forumda siz-biz olayı zaten var fakat olumlu yanı dile getirilmiyor olmasıdır. bugüne kadar birçok tartışmaya girdim, kimlerin hangi durumda yeterli çoğunluk sağlanınca atıp tutacağını ya da kimlerin yazmamak için kendini zor tuttuğunu iyi bilirim.

aynı türkiye gibi, ülkede yaşanan durumların forumda da hissedilmesi doğaldır. forumun güzel yanı bilgi paylaşımı amaçlı olması ve burada siyaset, din gibi konuların paydasında yer almadığı arkadaşlık ve kardeşlik bağlarının oluşturulmasına vesile olmasıdır.
Elbette olacak bu ."Siyah kendini en güzel beyazda belli eder." Sermiyan Midyat hükümet kadın filminden bir replik.
Forumda kendimi örnek verecek olursam en iyi anlaştığım arkadaşımla ne mezhebimiz bir,ne anadilimiz ne de etnik kökenimiz.Ama ortak paydamız Hak yoludur.Yalnışa doğru demeyiz....
yeni türkiye kavramı ve başlıgı çok  geniş bir tanımı içine alan bir başlık aslında.eger oransal olarak konuşcak olursak türkiyede boşanmaların artması evlilik yaşının gittikçe yukarı çıkması evlenmeden birlikte yaşam şeklinin artması genç nufusun azlıgı aile içi geçimsizlik şiddet gibi konularda artış olması lüks yaşamın artması ama borçların hiç kapanmaması  sıradan bir ev fiyatının bile 400bin tl lere ulaştıgı aldatmaların vs arttıgı bir türkiyeden bahsedebiliriz aslında.tabi buarada psikolojik olarak çöküntülerin arttıgını gençlerin bile çok küçük yaşlardan kötülüklerle tanışıp o yolda gitmesindeki artışlar vs de eklenebilir.başlıga uygun olsun diye böle bir yorum yaptım.sonuçta bunlarda yeni yeni olmaya başlamış çok geçmişi olmıyan güncel durumlar türkiye için.

başlık belki bir siyasi içerikli olaradk açıldı birşey diyemem ama yeni türkiyenin içerisinde bunlarda var ve dahada sayılabilir diye düşündügüm için.
Bu tespitler çok doğru ve toplumsal yıpranmanın belirti ve sonuçlarıdır.İlave olarak kadın cinayetlerine dikkat çekmek lazım.Eskiden At avrat silah denirdi..... Eskiden delikanlı,külhabeyi demek aynı zamanda mahallenin abisi vce düzen sağlayıcısı idi.Şimdi it kopuklar kendini külhanbeyi sanıyor...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ağustos 13, 2014, 15:36:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Ağustos 13, 2014, 15:48:42 »
mehmet ali abinin dedigi gibi onlarda eklenebilirki hala bayan okur yazar oranın çok düşük seviyerlerde olmasıda farklı bir sıkıntı.2014 ün türkiyesi için hiçde iç açıcı degil.eskiden gidilemiyen 5 yıldızlı tatil köylerinden çıkılmaması 10senede bir degiştirdigimiz araçları 2-3 sene gibi içerisinde degiştirmeler eski araçların bile artık fazla görülmedigi özel hayatın herkezin gözü önünde yaşandıgı vs vs

olayı birtek siyasi olarak degil yeni türkiye bazında konuşursak daha keyifli daha güzel paylaşımların yapıldıgı bir konu haline getirebiliriz diye düşündüm.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #102 : Ağustos 13, 2014, 16:05:10 »
mehmet ali abinin dedigi gibi onlarda eklenebilirki hala bayan okur yazar oranın çok düşük seviyerlerde olmasıda farklı bir sıkıntı.2014 ün türkiyesi için hiçde iç açıcı degil.eskiden gidilemiyen 5 yıldızlı tatil köylerinden çıkılmaması 10senede bir degiştirdigimiz araçları 2-3 sene gibi içerisinde degiştirmeler eski araçların bile artık fazla görülmedigi özel hayatın herkezin gözü önünde yaşandıgı vs vs

olayı birtek siyasi olarak degil yeni türkiye bazında konuşursak daha keyifli daha güzel paylaşımların yapıldıgı bir konu haline getirebiliriz diye düşündüm.
Şimdi konu arabalara gelirde Devrim i hatırlamamak olur mu? Buradan Türkiye de 1923 lerde başlayan sanayi hamlesi ve sonrasını hatırlamak gerekir.1929 da dünya ekonomik krize girdiğinde Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi inanılmaz büyümüştür.10 yıl marşında yer alan her kelime harfine kadar yaşanmıştır. Daha sonraları genç Türkiye cumhuriyeti tayyare (Uçak) fabrikasında uçak üretmiş ve hatta ihracat yapacak konuma gelmişti ama muhteşem dönen çarka çomak sokulmuştu. Çomak sahipleri o zamanda belli idi şimdi de. Onun için ecdadını... şeklinde başlayan anma cümlesi oradan gelir. Boşluğu istediğiniz gibi doldurun. Ben Ecdadıma karşı mahcubum...Ama yine de kendimce bir şekilde bir şeyler yapmaya çalışıyorum....
1923 İzmir iktisat kongresinde alına kararlardan biri şöyle idi
Türkiye cumhuriyeti kendi burjuvazi sınıfını yaratacaktır....Sonrasında Koç,eczacıbaşı,sabancı vs ler doğmuştur.
İstanbul'da ilk Türk ve Müslüman eczacı Eczacıbaşı ailesinin dedesidir ve aile holdinge onun izi ile ulaşmıştır. Adanalı Hacı Ömer Sabancı çiftçi idi ama sonra ülke ekonomisine torunları ile birlikte yön verdi.
Koç ;hiç bir zaman devlet ile kavga etme ve işine hiçbir zaman sadece devlete bağlama derdi. Politikacılar değişir ama devlet baki kalır derdi. Siyasetten hep uzak kaldı. Perde arkasını karıştırmıyorum tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Ağustos 14, 2014, 21:40:27 »
ayrışma forum içinde olmamalı ama siyaseti konuşacaksak bugün bariz şekilde atatürk ile yeni türkiye taraftarları olarak ayrıldığımız kesindir.

kendi memleketimde köle olmuşum. bundan iyi yenilik olur mu ? ziraat bankası sınavına 170 bin üniverste mezunu başvurmuş :) büyük şehiri bilmem ama burada insanlar 400 500 tl ye hiçbir hakları olmadan çalışıyor. ben 1 yıl önce 1000 tl ye çalıştım. bugün teklif edilen rakam 1500tl. unutmayın ben veterinerim. hayatım hayvan dışkısı içinde geçiyor. bankalara mahkum olmuş, kandırılmış memleketim. mecbur kim ne isterse yapacak. bir hak savunmak için ne gücü ne zamanı var. yani memleketimde yabancıya köle olmuşuz. banu avar diye bir bayan var gazeteci, okumak isterseniz geniş geniş düzeni anlatıyor bize...

şu anayasa çalışmaları bir bitsin bakalım neler değişecek :)

Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ağustos 14, 2014, 21:56:04 »
devlet ile çalışma hayatı düşünen varsa tekrar gözden geçirsin derim. oy vermeyeni artık kapı önüne koyacaklar. maden işçilerine zaten yaptıklarını bir seviye daha yukarı götürüp kamu çalışanlarına yapacaklar. bu durumların olacağını bildiğimden doktora yapmaktan vazgeçmiştim. iyi de yapmışım. sindirilimiş bir bilim insanı olacağıma sokakta mendil açıp gitar çalarım.

en kötüsü de utanmadan sıkılmadan bencilce bazı şahısları savunmaya devam edenler yine varlıklarını sürdürecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Ağustos 14, 2014, 22:20:54 »
Toplum bireylerden oluşur ve bireylerin oluşturduğu beyin fırtınasının sistematize edilmesine yönetim yada yöntem denir.O halde birey olamayan yerde devlet olmaz.Devlet yok ise demokrasi de olmaz.Forumda da reel hayatta da ayrı düşüncelerimiz olacak ve hatta olmalıdır.Lakin dikkat etmek lazım olan nokta firkirlerin ülkemiz için ilerici ve faydalı olmasıdır.Her zaman devrim ve karşı devrimler vardır.Sosyoloji okuyanlar iyi bilir ki bireyler ruhen yetersiz olduklarında (Yani birey olamadıklarında) yönetilmek isterler.İşte demokrasinin yanlış anlaşıldığı en önemli nokta burası.
Demokrasi:Bireylerden oluşan toplumun kendi kendini yönetmesidir.Kurul (komün )toplanır herkes fikrini söyler ve ortak payda da buluşulur buna direkt temsil diyoruz.
Temsili demokraside ise bir önder gurubu yada kişi seçilir.
Bizim ülkemizde demokrasi varmış gibi hareket ediliyor oysa hiç bir zaman olamadı. En azında tam demokrasi uygulanamadı.Milletvekili seçimlerine dikkat ediniz.Parti birini belirliyor ve buyurun bu sizi temsil edecek hadi seçin deniyor.Bunun adı demokrasi değil dayatmadır.literatürde de elbette ismi vardır.
Teknik konulardan çıkıp güncel konuya dönersem.
Ülkemiz bir cumhurbaşkanı seçimi geçirdi.Seçimin sonucu belli idi aslında ama gerek muhalefet öyle bir aday seçti ki kayıp etmeye mahkumdu. Kendi taraftarların bile oy vermedi. Sandık başına gitmemek rakibe oy vermek demektir. Sonuç açıklandı.2015 te genel seçim var ve halk yine aynı kadroları seçerse geri devrim istediklerini anlayacağız  VE TÜRKÇE burada biter....
Bugün ABD de yaşayan bir kişi evine Türk bayrağı ve ışid bayrağını birlikte astı...İsid kabeyi yakacağım diyor.Mescidi aksayı yıkacağım diyor...bir kısım bunu istiyorsa Türkçe biter....konuşamayız.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ağustos 14, 2014, 22:32:32 »
Birey toplum ve yaşam denilince aklıma Doğan Cüceloğlu geldi.Okumanızı tavsiye ederim.Gerçekten güzel tespitlerde bulunuyor.(konu siyaset değil)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Ağustos 14, 2014, 23:14:19 »
özet geçersek en iyi hakem, sahada gözükmeyen hakemdir. hem oyuncular, hem de izleyiciler açısından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Ağustos 14, 2014, 23:33:15 »
Birey toplum ve yaşam denilince aklıma Doğan Cüceloğlu geldi.Okumanızı tavsiye ederim.Gerçekten güzel tespitlerde bulunuyor.(konu siyaset değil)
bir kaç kitabını okudum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ağustos 15, 2014, 09:00:20 »
ayrışma forum içinde olmamalı ama siyaseti konuşacaksak bugün bariz şekilde atatürk ile yeni türkiye taraftarları olarak ayrıldığımız kesindir.

kendi memleketimde köle olmuşum. bundan iyi yenilik olur mu ? ziraat bankası sınavına 170 bin üniverste mezunu başvurmuş :) büyük şehiri bilmem ama burada insanlar 400 500 tl ye hiçbir hakları olmadan çalışıyor. ben 1 yıl önce 1000 tl ye çalıştım. bugün teklif edilen rakam 1500tl. unutmayın ben veterinerim. hayatım hayvan dışkısı içinde geçiyor. bankalara mahkum olmuş, kandırılmış memleketim. mecbur kim ne isterse yapacak. bir hak savunmak için ne gücü ne zamanı var. yani memleketimde yabancıya köle olmuşuz. banu avar diye bir bayan var gazeteci, okumak isterseniz geniş geniş düzeni anlatıyor bize...

şu anayasa çalışmaları bir bitsin bakalım neler değişecek :)

Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı

Çok doğru tespitler. Ben de yüksek lisans yapıyorum doktora yaparmıyım bilmiyorum. Çok niteliksiz insanlar bile bankacılık sınavlarına başvuruyor. Zaten bankacılık sektörü de yerlerde aslında, küçümsemek için söylemiyorum ama lise mezunu ne anlar bankacı olmaktan. İlan detayları böyle. Yeni Türkiye'de herkes her işi en ucuza yapabilmeli ki ekonomi canlansın, ucuz iş gücü ile diye bir mantık güdülmüş. Çok yazık.

BANU AVAR mı evet takip ediyorum 11-12 yaşlarımdan beri. Herkese öneririm tespitlerini makalelerini yazılarını.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Ağustos 15, 2014, 11:34:13 »
Hatay Reyhanlı'da bulunan bir terörist Irak-Şam İslam Devleti komutanı, Türkiye'den Suriye'ye geçişlerinin artık eskisi kadar kolay olmadığını, ancak şu anki başarılarında, yaralı militanlarının Türkiye'de tedavi görmesinin ve Türkiye üzerinden silah gelmesinin büyük payı olduğunu söyledi.

Türkiye'de bulunan bir Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) militanı, Türk sınırının eskisi gibi rahat olmadığını, ancak Türkiye'nin kendilerine çok yardımcı olduğunu kaydetti.

Washington Post'tan Anthony Faiola ve Souad Mekhennet, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan bir IŞİD güvenlik komutanıyla röportaj yaptı. Muhabirler, IŞİD ve Nusra Cephesi militanlarının Reyhanlı ilçesini "kendi özel alışveriş merkezleri gibi kullandıklarını" ileri sürdüler. Çatışmalarda yaralanan IŞİD ve Nusra üyelerinin Türk hastanelerinde tedavi gördüğünü söyleyen Washington Post muhabirleri, Reyhanlı ve diğer sınır kentlerinin yabancı cihadcılar için geçiş noktası olduğuna dikkat çektiler.

Daha önce cihadcıların sınırdan rahatça geçtiğini, ancak özellikle Musul'un düşmesinin ardından Avrupa ve ABD ile birlikte çalışarak sınır güvenliğinin artırıldığını söyleyen muhabirler, buna rağmen Türkiye'nin "ektiğini biçmeye başladığını" belirttiler. Türkiye'nin aldığı önlemlere rağmen, IŞİD militanlarının hala sınırdan geçiyor oluşunun da, uluslararası camiada kuşkulara nedenl olduğunun altı çiziliyor.

Türkiye'ye hala girilebiliyor

Reyhanlı'da bulunan 27 yaşındaki Avrupa doğumlu Yusuf kod adlı bir IŞİD komutanı, artık Türkiye'ye girmenin eskisi kadar kolay olmadığını kaydediyor. Yusuf, kendisinin kaçakçılarla birlikte geçiş yaptığını belirtiyor ve ekliyor: "Gördüğünüz gibi hala çeşitli yollar ve yöntemler var." Yusuf, ülkelere inanmadıklarını, sınırları parçalamak ve yok etmenin hedefleri olduğunu söylüyor. Yusuf, kendileri için önemli olanın Sünni İslam egemenliği olduğunu vurguluyor.

ABD'nin bölgedeki rolü hakkında da konuşan Yusuf, "ABD'den korkmuyoruz, biz sadece Allah'tan korkarız. ABD bize çiçek atarsa, biz de ona çiçek atarız. Ama bize ateş ederlerse, biz de onlara ateş ederiz, hem de kendi ülkelerinde" diyor.

Türkiye'ye teşekkür

IŞİD'li Yusuf, Türklere teşekkür etmeleri gerektiğini söylüyor. Yusuf'un belirttiğine göre, aralarında yüksek rütbeli komutanların da bulunduğu birçok IŞİD militanı, Türkiye'deki hastanelerde tedavi gördüler. Yusuf, Suriye'deki savaşın başlangıcında da, savaşçılarının çoğunun Türkiye aracılığıyla geldiğini, dolayısıyla ekipman ve tedariklerini de Türkiye'den karşıladıklarını da ekliyor.

Yusuf, Türkiye'den geçmenin artık daha zor olmasına rağmen artık buna ihtiyaç duymadıklarını, Musul'u almalarının ardından özellikle Irak'tan kendi kendilerine yetecek malzeme sağladıklarını belirtiyor.

Röportajda, IŞİD'ın kontrolündeki bölgelerden çıkartılan petrolün de Türkiye üzerinden satıldığına dikkat çekiliyor.

SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Ağustos 15, 2014, 12:01:43 »
O kadar yoğun çalışıyorum ki konuyu şimdi okumaya çalıştım....

Herkese tespitleri için teşekkürler.... Ufku geniş algısı açık ve yüksek üyelerle birlikte olmaktan memnunum....

Birisi önceki sayfalarda beni müslümanlıktan çıkarmış ama canı sağolsun... saçımı kapatmayı şimdilik düşünmüyorum ve mini etek giymekten de iyice yaşlanana kadar vazgeçmeyeceğim....

İslamiyeti bunlardan ibaret sananlar varsa
En önemlisi de Sayın Recep Tayyip Erdoğanı ve yandaşlarını İslami çerçevede görenler ideolojilerini İslamiyetle bağdaştıranlar varsa...
İşte en acısı budur....

Eğer bir gram bile İslami prensipler ve İslami anlayış çerçevesinde bir yönetim kurulmuş olduğuna inansaydım oyumu bir dakika bile düşünmeden verirdim...

İslamiyette devletin milletin varlığını çalmak ya da başkalarına satmak var mı?
İslamiyette insan ayırmak var mı?
İslamiyette en basitinden komşusu açken tok yatmak var mı?

Bana kimse İslamiyete inandığım için Sayın Recep Tayyip Erdoğana oy verdim demesin ben buna çok gülerim.....

gelelim Yönetici anlayışıma....

Bir halkın seçtiği başkan hakaretamiz konuşmamalı, despot olmamalı, insanları halkını birbirinden ayırmamalı, ince ruhlu olmalı, naif olmalı, bilge olmalı, bilgili, ufku geniş, açıklamaları tatminkar, dili anlaşılır ve dinlenir olmalı....

Ben bunu göremiyorum.... Benim gördüğüm; vatandaşa hakaret eden tokat atan danışmanı tekme atan milletvekilleri saygısızca ve yanlış üslupla konuşanlar....

Yeni Türkiye;

Duble yollarıyla övünülen ülkenin başkentinin en güzel en turistik ilçesini Başkente bağlayan yolunun benim yaşadığım 5 yıl ve duyduğum 20 yıldır yapım çalışmalarının tamamlanmaması daha doğrusu tamamlanıp tekrar yapılması.... 20 yıldır birilerine kazanç kapısı birilerine mezar olan yol.... benim gördüğüm;her adli nöbetimde kafası bedeni parçalanmış cesetlere muayene yapmam....

Benim gördüğüm;
Başkentin en güzel ilçesinde okuma yazma oranının oldukça düşük olması,
Bu güzel ilçede 21-22 yaşındaki genç kadınların ellerinde 2-3 çocukla topluma hiçbir katkıda bulunmadan yaşamaları....
Annesi ev hanımı olanlar alınmasınlar lütfen... Umarım onların anneleri mutludurlar... Fakat genç yaşta evlendirilmiş neyin ne olduğunu bile anlamamış, evliliği, çocuğu, ev sorumluluğunu,üretici olmayı, en önemlisi KADIN olmayı, Kadın olarak hissetmeyi görmemiş, Sexin ne olduğunu bilmeyen kadınlar benim hastalarım....

Benim gördüğüm;
kaynakların özel hastanelere aktarılması yüzünden Devletin sunması gereken sağlık hizmetinin gittikçe kötüleşmesi buna mukabil hükümet tarafından tüm aksaklıkların sağlık çalışanlarına mal edilmesiyle ortaya çıkan sağlıkçıya şiddet gerçekliği !!

Benim gördüğüm;
köylere bile Tıp fakültesi açılması fakat eğitim düzeyinin gittikçe düşmesi Tebabet ilmine hakim hocaların artık kalmaması....

Modernizm;
başını poponu açmakla elbette olmaz... Ama kimse bana gelipte modern bir ülkede yaşıyoruz demesin...

Neden elit olmaya,çağdaş olmaya,geniş perspektiften bakmaya bu kadar kapalıyız anlayamıyorum....
Neden okuyup öğrenmeye karşıyız....

Kaç kitap okuduk?
Kaç oyun izledik?
Sanattan ne anlıyoruz?
Bilimden ne anlıyoruz?
Dünyadan ne kadar haberimiz var?
Teknolojiyi neden sadece mikrodalga fırından ibaret sanıyoruz?
Yollar yapılıyor ağaçlar kesiliyor tek sorun bu mu?
Şehir planlamacılar,
Mühendisler,
Öğretmenler iş bulamazken...

İslamiyet karşımı bunlara?

Suriyelilere gelmiş konu; bunun üzerine herkes gördüğünü yazmış ben de yazayım....

Ölüm korkusuyla kendi evini bırakıp kaçan insanlar zordur ve ne yapılması gerektiğini bilemem, işin siyasi boyutunu yazamam, ben matematik kafalı biriyim...

Sadece şunu yazarım.... senelerce çok afedersiniz it gibi çalışıp girdiğim ve zorluklarla okuduğum fakülteme sınava bile girmeden yerleştirilecek kişilere karşıyım... Eğitimlerinin devam etmesi gerekiyorsa tüm imkanlar kullanılır eyvallah ama bu şekilde olmaz....

Diye düşünüyorum....

Hastalar bitmiyor yazamıyorum... Bu mevsimde her yıl ishal salgını başlar burda hala herkes kuyu suyu içmeye devam eder ve hala hiç kimse ishal olunca yapması gereken diyeti bilmez... Ben hastalarıma dönüyorum...

Yazımda siz-biz kullanmamaya gayret ettim ama yinede "keşke okusalar" dediklerim okumayacaklar bundan eminim.... :)

Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Ağustos 15, 2014, 12:20:54 »
Yazının her kelimesine imzamı atarım.
Keşke vaktin olupta buluşmada aramızda olsaydın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Ağustos 15, 2014, 13:42:28 »
Yazının her kelimesine imzamı atarım.
Keşke vaktin olupta buluşmada aramızda olsaydın

Ankara'da kafama göre boşalan yer olursa artık Ankara'ya geçmeyi düşünüyorum o zaman evi de taşırım her buluşmaya yazarsınız beni de... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Ağustos 20, 2014, 00:43:00 »
Ben bir eğitimciyim, memurum ya da yatarak para kazanan, ucube, 3 ay evde don paça oturan kendini geliştirmeyen bir öğretmenim(!) Aslında mesleğime ki burdaki herkesin annesini, babasını, kendini, evlatlarını, devlet büyüklerini, hatta cumhurbaşkanını yetiştirmiş biri olarak öğretmenlere uzatılan dile sayfalarca karşılık yazarım ama bilen, değer veren zaten veriyor, yazmıyorum. Dolayısıyla eleştirilerimde çok da sivri olamıyorum. Neden? KORKU... Elbette buraya bir şeyler yazmak benimde hakkım. Ben soyut şeyler yazacağım, 12 yaşından büyük herkes anlar.

Bizlere eskiler hep paradan önemli şeyler olduğunu öğreti. Haysiyet, vicdan, vatan, bayrak. Şimdilerde bakıyorum da kimi makarnaya, kömüre, beyaz eşyaya; kimileri makama, mevkiye, iş kapısına bu saydıklarımı satar oldular. Dediler ki vatanını seven milliyetçi kardeşlerime ŞEHİT EDEBİYATI yapıyor; Dediler ki solcu kardeşlerime ATATÜRKTEN ÇOK ATATÜRKÇÜ, DİNSİZ, CEHENNEM ODUNU... Şimdi diyeceksiniz ki nerde para, ötekiler(!) diyecek ki binemediğin arabalara biniyorsun, alamadığın evleri alıyorsun... Allahınızı severseniz şu forumda kaç kişi mal varlığının yarıdan fazlasını, hatta tamamını banka borçlusu değil ki. Demek ki para da yok. eee sorun ne? ( Buraya kadar devede kulak ki artık daha YAZSAM DA OKUMAZSINIZ)

Son olarak somut bir gerçeği de ifade edeyim. Malum ÖRTÜLÜ ÖDENEK. Rte 5.8 milyar tl kullanmış, bu devlet belgeli.(Sadece nereye harcandığı belli değil, GSMH nın binde 5 idir. Hepsi her yıl kullanılıyor) Eee ne var değil mi? Ben de soruyorum ne var? Yani bu kadar para harcanacak ne var, terör yok, (anlaşmalı olunduğu için) OHAL yok, o zmana bu kadar para nereye harcanır? 90 lı yıllar olsa paşalar cebe indirdi derdiniz, şimdi anasının ak sütü gibi helal değil mi? Unutmayın doğru sanaa göre bana göre olmaz, herkese göre olur. Örtülü ödeneğin başında kim var? (okuyan abilerim, kardeşlerim bilir) Maksut Serim. 1999 lu yıllarda VAKIF BANKASINDAN Erdoğan’a ve mensubu olduğu siyasi partiye, bu partiyle işbirliği içinde olan medya organlarına  kayıt ve yasa dışı yollarla trilyonlarca parayı aktaran adamdır. Yargıtay tarafından 17.05.2002 tarihinde 5 yıl cezası onanan ama müsned suç kapsamına alınıp cezası erteleeln bir adamdır. Ne tesadüf.

Son yazdığım sacece biraz araştırma yapalım diye, hayatı onun bunun dediğiyle yaşamayalım diye. Daha Güzel bir hayat bizlerin olsun.
Üç olay insanı sevindirir: iyi kadın, akıllı evlat ve saygın kardeş. Ha bir de kardeş gibi bir dost...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Ağustos 20, 2014, 09:46:45 »
Ben bir eğitimciyim, memurum ya da yatarak para kazanan, ucube, 3 ay evde don paça oturan kendini geliştirmeyen bir öğretmenim(!) Aslında mesleğime ki burdaki herkesin annesini, babasını, kendini, evlatlarını, devlet büyüklerini, hatta cumhurbaşkanını yetiştirmiş biri olarak öğretmenlere uzatılan dile sayfalarca karşılık yazarım ama bilen, değer veren zaten veriyor, yazmıyorum. Dolayısıyla eleştirilerimde çok da sivri olamıyorum. Neden? KORKU... Elbette buraya bir şeyler yazmak benimde hakkım. Ben soyut şeyler yazacağım, 12 yaşından büyük herkes anlar.

Bizlere eskiler hep paradan önemli şeyler olduğunu öğreti. Haysiyet, vicdan, vatan, bayrak. Şimdilerde bakıyorum da kimi makarnaya, kömüre, beyaz eşyaya; kimileri makama, mevkiye, iş kapısına bu saydıklarımı satar oldular. Dediler ki vatanını seven milliyetçi kardeşlerime ŞEHİT EDEBİYATI yapıyor; Dediler ki solcu kardeşlerime ATATÜRKTEN ÇOK ATATÜRKÇÜ, DİNSİZ, CEHENNEM ODUNU... Şimdi diyeceksiniz ki nerde para, ötekiler(!) diyecek ki binemediğin arabalara biniyorsun, alamadığın evleri alıyorsun... Allahınızı severseniz şu forumda kaç kişi mal varlığının yarıdan fazlasını, hatta tamamını banka borçlusu değil ki. Demek ki para da yok. eee sorun ne? ( Buraya kadar devede kulak ki artık daha YAZSAM DA OKUMAZSINIZ)

Son olarak somut bir gerçeği de ifade edeyim. Malum ÖRTÜLÜ ÖDENEK. Rte 5.8 milyar tl kullanmış, bu devlet belgeli.(Sadece nereye harcandığı belli değil, GSMH nın binde 5 idir. Hepsi her yıl kullanılıyor) Eee ne var değil mi? Ben de soruyorum ne var? Yani bu kadar para harcanacak ne var, terör yok, (anlaşmalı olunduğu için) OHAL yok, o zmana bu kadar para nereye harcanır? 90 lı yıllar olsa paşalar cebe indirdi derdiniz, şimdi anasının ak sütü gibi helal değil mi? Unutmayın doğru sanaa göre bana göre olmaz, herkese göre olur. Örtülü ödeneğin başında kim var? (okuyan abilerim, kardeşlerim bilir) Maksut Serim. 1999 lu yıllarda VAKIF BANKASINDAN Erdoğan’a ve mensubu olduğu siyasi partiye, bu partiyle işbirliği içinde olan medya organlarına  kayıt ve yasa dışı yollarla trilyonlarca parayı aktaran adamdır. Yargıtay tarafından 17.05.2002 tarihinde 5 yıl cezası onanan ama müsned suç kapsamına alınıp cezası erteleeln bir adamdır. Ne tesadüf.

Son yazdığım sacece biraz araştırma yapalım diye, hayatı onun bunun dediğiyle yaşamayalım diye. Daha Güzel bir hayat bizlerin olsun.

Her kelimesine imzamı atarım meslektaşım...  :tamam:

Ufak bir ekleme: PKK tabi artık kelle (bu tabir benim değil) almaz. Çünkü istediğine bir ölçüde ulaştı ve devletini ilân etti, polisi bile var; yol kesiyor, kimlik soruyor, kendi çapında asayiş sağlıyor, uyuşturucu kontrolü yapıyor, vs...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Ağustos 20, 2014, 11:29:42 »
   Yeni Türkiye Habur'da 40 kişilk terorist grubunu davullarla karşılanırken kurulmuştu aslında. Sözün bittiği, haysiyetlerin, vatanın, şehitlerin, mehmetlerin, dökülen kanın hiçe sayıldığı gündü. Unutmadık. 3-5 mehmet için devletin imkanları kullanılmazdı. Şehitlik gibi bir mertebe kelle olarak lanse ettirildi boşbakan tarafından. Dine bütün bir kimse şehitlere asla ve asla kelle demez diyemez.

Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Ağustos 20, 2014, 18:34:30 »
Her kelimesine imzamı atarım meslektaşım...  :tamam:

Ufak bir ekleme: PKK tabi artık kelle (bu tabir benim değil) almaz. Çünkü istediğine bir ölçüde ulaştı ve devletini ilân etti, polisi bile var; yol kesiyor, kimlik soruyor, kendi çapında asayiş sağlıyor, uyuşturucu kontrolü yapıyor, vs...
Teşekkürler Hocam, Allah kolaylıklar versin.
   Yeni Türkiye Habur'da 40 kişilk terorist grubunu davullarla karşılanırken kurulmuştu aslında. Sözün bittiği, haysiyetlerin, vatanın, şehitlerin, mehmetlerin, dökülen kanın hiçe sayıldığı gündü. Unutmadık. 3-5 mehmet için devletin imkanları kullanılmazdı. Şehitlik gibi bir mertebe kelle olarak lanse ettirildi boşbakan tarafından. Dine bütün bir kimse şehitlere asla ve asla kelle demez diyemez.

Bunu görmek istemezler, az da olsa vicdanları gıdıkların. (Sızlamaz bu saatten sonra gıdıklanır)
Üç olay insanı sevindirir: iyi kadın, akıllı evlat ve saygın kardeş. Ha bir de kardeş gibi bir dost...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Ağustos 20, 2014, 19:04:57 »
Demek ki %52 nin görüp bizim göremediğimiz herhangi bir şey yok .Bizim görüp onların görmediği çok şey var . Artık uyanınca görürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Ağustos 20, 2014, 19:14:17 »

Artık uyanınca görürler .

O zor işte.