0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
forumda siz-biz olayı zaten var fakat olumlu yanı dile getirilmiyor olmasıdır. bugüne kadar birçok tartışmaya girdim, kimlerin hangi durumda yeterli çoğunluk sağlanınca atıp tutacağını ya da kimlerin yazmamak için kendini zor tuttuğunu iyi bilirim.aynı türkiye gibi, ülkede yaşanan durumların forumda da hissedilmesi doğaldır. forumun güzel yanı bilgi paylaşımı amaçlı olması ve burada siyaset, din gibi konuların paydasında yer almadığı arkadaşlık ve kardeşlik bağlarının oluşturulmasına vesile olmasıdır.
yeni türkiye kavramı ve başlıgı çok geniş bir tanımı içine alan bir başlık aslında.eger oransal olarak konuşcak olursak türkiyede boşanmaların artması evlilik yaşının gittikçe yukarı çıkması evlenmeden birlikte yaşam şeklinin artması genç nufusun azlıgı aile içi geçimsizlik şiddet gibi konularda artış olması lüks yaşamın artması ama borçların hiç kapanmaması sıradan bir ev fiyatının bile 400bin tl lere ulaştıgı aldatmaların vs arttıgı bir türkiyeden bahsedebiliriz aslında.tabi buarada psikolojik olarak çöküntülerin arttıgını gençlerin bile çok küçük yaşlardan kötülüklerle tanışıp o yolda gitmesindeki artışlar vs de eklenebilir.başlıga uygun olsun diye böle bir yorum yaptım.sonuçta bunlarda yeni yeni olmaya başlamış çok geçmişi olmıyan güncel durumlar türkiye için.başlık belki bir siyasi içerikli olaradk açıldı birşey diyemem ama yeni türkiyenin içerisinde bunlarda var ve dahada sayılabilir diye düşündügüm için.
mehmet ali abinin dedigi gibi onlarda eklenebilirki hala bayan okur yazar oranın çok düşük seviyerlerde olmasıda farklı bir sıkıntı.2014 ün türkiyesi için hiçde iç açıcı degil.eskiden gidilemiyen 5 yıldızlı tatil köylerinden çıkılmaması 10senede bir degiştirdigimiz araçları 2-3 sene gibi içerisinde degiştirmeler eski araçların bile artık fazla görülmedigi özel hayatın herkezin gözü önünde yaşandıgı vs vs olayı birtek siyasi olarak degil yeni türkiye bazında konuşursak daha keyifli daha güzel paylaşımların yapıldıgı bir konu haline getirebiliriz diye düşündüm.
Birey toplum ve yaşam denilince aklıma Doğan Cüceloğlu geldi.Okumanızı tavsiye ederim.Gerçekten güzel tespitlerde bulunuyor.(konu siyaset değil)
ayrışma forum içinde olmamalı ama siyaseti konuşacaksak bugün bariz şekilde atatürk ile yeni türkiye taraftarları olarak ayrıldığımız kesindir.kendi memleketimde köle olmuşum. bundan iyi yenilik olur mu ? ziraat bankası sınavına 170 bin üniverste mezunu başvurmuş büyük şehiri bilmem ama burada insanlar 400 500 tl ye hiçbir hakları olmadan çalışıyor. ben 1 yıl önce 1000 tl ye çalıştım. bugün teklif edilen rakam 1500tl. unutmayın ben veterinerim. hayatım hayvan dışkısı içinde geçiyor. bankalara mahkum olmuş, kandırılmış memleketim. mecbur kim ne isterse yapacak. bir hak savunmak için ne gücü ne zamanı var. yani memleketimde yabancıya köle olmuşuz. banu avar diye bir bayan var gazeteci, okumak isterseniz geniş geniş düzeni anlatıyor bize...şu anayasa çalışmaları bir bitsin bakalım neler değişecek Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı
Yazının her kelimesine imzamı atarım.Keşke vaktin olupta buluşmada aramızda olsaydın
Ben bir eğitimciyim, memurum ya da yatarak para kazanan, ucube, 3 ay evde don paça oturan kendini geliştirmeyen bir öğretmenim(!) Aslında mesleğime ki burdaki herkesin annesini, babasını, kendini, evlatlarını, devlet büyüklerini, hatta cumhurbaşkanını yetiştirmiş biri olarak öğretmenlere uzatılan dile sayfalarca karşılık yazarım ama bilen, değer veren zaten veriyor, yazmıyorum. Dolayısıyla eleştirilerimde çok da sivri olamıyorum. Neden? KORKU... Elbette buraya bir şeyler yazmak benimde hakkım. Ben soyut şeyler yazacağım, 12 yaşından büyük herkes anlar.Bizlere eskiler hep paradan önemli şeyler olduğunu öğreti. Haysiyet, vicdan, vatan, bayrak. Şimdilerde bakıyorum da kimi makarnaya, kömüre, beyaz eşyaya; kimileri makama, mevkiye, iş kapısına bu saydıklarımı satar oldular. Dediler ki vatanını seven milliyetçi kardeşlerime ŞEHİT EDEBİYATI yapıyor; Dediler ki solcu kardeşlerime ATATÜRKTEN ÇOK ATATÜRKÇÜ, DİNSİZ, CEHENNEM ODUNU... Şimdi diyeceksiniz ki nerde para, ötekiler(!) diyecek ki binemediğin arabalara biniyorsun, alamadığın evleri alıyorsun... Allahınızı severseniz şu forumda kaç kişi mal varlığının yarıdan fazlasını, hatta tamamını banka borçlusu değil ki. Demek ki para da yok. eee sorun ne? ( Buraya kadar devede kulak ki artık daha YAZSAM DA OKUMAZSINIZ)Son olarak somut bir gerçeği de ifade edeyim. Malum ÖRTÜLÜ ÖDENEK. Rte 5.8 milyar tl kullanmış, bu devlet belgeli.(Sadece nereye harcandığı belli değil, GSMH nın binde 5 idir. Hepsi her yıl kullanılıyor) Eee ne var değil mi? Ben de soruyorum ne var? Yani bu kadar para harcanacak ne var, terör yok, (anlaşmalı olunduğu için) OHAL yok, o zmana bu kadar para nereye harcanır? 90 lı yıllar olsa paşalar cebe indirdi derdiniz, şimdi anasının ak sütü gibi helal değil mi? Unutmayın doğru sanaa göre bana göre olmaz, herkese göre olur. Örtülü ödeneğin başında kim var? (okuyan abilerim, kardeşlerim bilir) Maksut Serim. 1999 lu yıllarda VAKIF BANKASINDAN Erdoğan’a ve mensubu olduğu siyasi partiye, bu partiyle işbirliği içinde olan medya organlarına kayıt ve yasa dışı yollarla trilyonlarca parayı aktaran adamdır. Yargıtay tarafından 17.05.2002 tarihinde 5 yıl cezası onanan ama müsned suç kapsamına alınıp cezası erteleeln bir adamdır. Ne tesadüf.Son yazdığım sacece biraz araştırma yapalım diye, hayatı onun bunun dediğiyle yaşamayalım diye. Daha Güzel bir hayat bizlerin olsun.
Her kelimesine imzamı atarım meslektaşım... Ufak bir ekleme: PKK tabi artık kelle (bu tabir benim değil) almaz. Çünkü istediğine bir ölçüde ulaştı ve devletini ilân etti, polisi bile var; yol kesiyor, kimlik soruyor, kendi çapında asayiş sağlıyor, uyuşturucu kontrolü yapıyor, vs...
Yeni Türkiye Habur'da 40 kişilk terorist grubunu davullarla karşılanırken kurulmuştu aslında. Sözün bittiği, haysiyetlerin, vatanın, şehitlerin, mehmetlerin, dökülen kanın hiçe sayıldığı gündü. Unutmadık. 3-5 mehmet için devletin imkanları kullanılmazdı. Şehitlik gibi bir mertebe kelle olarak lanse ettirildi boşbakan tarafından. Dine bütün bir kimse şehitlere asla ve asla kelle demez diyemez.
Artık uyanınca görürler .