0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ya ben 1.3 lük Yaris ile napıyım? Yokuşlara gelmeden hızımı yükseltebildiğim kadar yükseltirim, vitesi önceden düşürürüm, yokuşa göre 3500-4000 devirde tutmaya çalışırım. Böyle yaparak golf 5, qashqai, linea solladığımı bilirim. O nedenle yerine göre kullanmak önemli. Gönül isterdi 2.0 dizel araçlarımız olsun, ama vergiler akaryakıt fiyatları sağolsun eldekiyle idare ediyoruz.
Arkadaşlar konu açıldığından beri takip ediyorum bende 2006 avensis var ve maddi durumumu ayarlayabilirsem 2011 veya 2012 1.6 avensise gecmeyi düşünüyorum.Kısa mesafede yeni kasa avensis kullandim benim aracıma göre gaz tepkileri bana zayıf geldi belkide 6 ileri olmasindan şanzıman vites oranları farkliligindan olabilir diye düşündüm.Ses ve tokluk olarak teknoloji farkını ortaya koymuş.Arada kararsız kalıp baska markalarida araştırdım fakat tekrar avensise dönüş yaptım.insan zorda kaldığında sıkıştığında bastımı gitsin istiyor,bu motordanda bu kadar performans çıkıyor kabullenmek ve aracı tanıyarak kullanmak lazım.Acaba aynı motoru kullanan versodada durum aynimi,hiç bir yorum görmüyorum.
1.2 tsi demiyor dikkat edin 1.4 tsi diyor ve cansız diyor kullanmadan yorum yaptığı nasılda belli
arkadaş forumda aktif biri 17 yaşındaki liseli değil konuları mesajları var ve aracı kullanıyor. evet alt devir derken neyi kastettiği performanstan beklentisi kişisel görüşüdür. Bilmeden konuşmak pek hoş olmuyor bazen
bende 1.4 tsi golf kullanmış biri olarak söylüyorum eğer 1.4 tsi araca cansız diyorsa ya kullanmamıştır yada karalamak için söylüyordur
Mesajdan alinti:turbo motorda alt devirler cansız, turboya geçer geçmez aniden hızlanıyor, turbo devrini tamamladıktan sonra da boşa devir çeviriyormuş gibi geliyorBu sözlerden motorun cansiz oldugu anlami cikiyor bence. Kaldiki 1.4 tsi alt devirleri cansiz degil.
Aynen Yasin hocam Hadi şehirler arası yollarda yokuş falan bi şekilde önden hızlanıyoruz ama geçen bi AVM nin kapalı otoparkından çıkayım dedim, 2 vitesle içerde giderken rampa başına geldim çıkayım dedim Allahtan arkamdan gelen yoktu Tırtır titreyerek çıktık, 1 vitese geçmeye kalksam o rampada kesin rampa başına kadar geri kayardım yada stop ederdi araba Ama bu kadar da üstüne gitmemek lazım piyasası düşmesin
Hocam piyasası düşmesin demişsin ama arabanın piyasası zaten hiç yok ki Çanakkale ve Kırklareli dışında İstanbul'da mumla arasan zor bulursun