Gönderen Konu: 2011 avensis çekiş problemi yardımlarınızı bekliyorum  (Okunma sayısı 28423 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 avensis çekiş problemi yardımlarınızı bekliyorum
« Yanıtla #120 : Eylül 30, 2014, 15:55:17 »
Ya ben 1.3 lük Yaris ile napıyım?  :D
Yokuşlara gelmeden hızımı yükseltebildiğim kadar yükseltirim, vitesi önceden düşürürüm, yokuşa göre 3500-4000 devirde tutmaya çalışırım. Böyle yaparak golf 5, qashqai, linea solladığımı bilirim.
O nedenle yerine göre kullanmak önemli. Gönül isterdi 2.0 dizel araçlarımız olsun, ama vergiler akaryakıt fiyatları sağolsun eldekiyle idare ediyoruz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Eylül 30, 2014, 15:55:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Eylül 30, 2014, 15:56:31 »
Ya ben 1.3 lük Yaris ile napıyım?  :D
Yokuşlara gelmeden hızımı yükseltebildiğim kadar yükseltirim, vitesi önceden düşürürüm, yokuşa göre 3500-4000 devirde tutmaya çalışırım. Böyle yaparak golf 5, qashqai, linea solladığımı bilirim.
O nedenle yerine göre kullanmak önemli. Gönül isterdi 2.0 dizel araçlarımız olsun, ama vergiler akaryakıt fiyatları sağolsun eldekiyle idare ediyoruz.

Aracınız 1,3 ama ona göre de kilosu hafif. Sizi üzeceğini sanmıyorum.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Ekim 01, 2014, 00:45:46 »
Arkadaşlar konu açıldığından beri takip ediyorum bende 2006 avensis var ve maddi durumumu ayarlayabilirsem 2011 veya 2012 1.6 avensise gecmeyi düşünüyorum.Kısa mesafede yeni kasa avensis kullandim benim aracıma göre gaz tepkileri bana zayıf geldi belkide 6 ileri olmasindan şanzıman vites oranları farkliligindan olabilir diye düşündüm.Ses ve tokluk olarak teknoloji farkını ortaya koymuş.Arada kararsız kalıp baska markalarida araştırdım fakat tekrar avensise dönüş yaptım.insan zorda kaldığında sıkıştığında bastımı gitsin istiyor,bu motordanda bu kadar performans çıkıyor kabullenmek ve aracı tanıyarak kullanmak lazım.Acaba aynı motoru kullanan versodada durum aynimi,hiç bir yorum görmüyorum.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Ekim 01, 2014, 09:14:25 »
Arkadaşlar konu açıldığından beri takip ediyorum bende 2006 avensis var ve maddi durumumu ayarlayabilirsem 2011 veya 2012 1.6 avensise gecmeyi düşünüyorum.Kısa mesafede yeni kasa avensis kullandim benim aracıma göre gaz tepkileri bana zayıf geldi belkide 6 ileri olmasindan şanzıman vites oranları farkliligindan olabilir diye düşündüm.Ses ve tokluk olarak teknoloji farkını ortaya koymuş.Arada kararsız kalıp baska markalarida araştırdım fakat tekrar avensise dönüş yaptım.insan zorda kaldığında sıkıştığında bastımı gitsin istiyor,bu motordanda bu kadar performans çıkıyor kabullenmek ve aracı tanıyarak kullanmak lazım.Acaba aynı motoru kullanan versodada durum aynimi,hiç bir yorum görmüyorum.

hocam gaz tepkisi şöyle yeni araçlarda daha belirgin gaza basınca bir süre gaz yemiyor yani bekliyor sonra gaz yemeye başlıyor yakıt tasarrufu için yapıyorlar diye düşünüyorum.
2. dediğiniz doğru 6. vites olduğu için vites oranları 5 vitesten biraz farklı geldi  bana onun için alışmak gerekiyor.

son olarakta kimse uçuyor kaçıyor demiyor bu bi gerçek ama öyle ölü bir araç ta değil lpg de clio ile aynı yakacak neredeyse d sınıfı konforu cimri yakıt tüketimi lpg uyumu sorunsuzluk isterseniz sizi tatmin edecek.

donanımhaber forumda açtığım konuya istinaden bir çok geri dönüş oluyor öel mesajla meğer ne çok avensis düşünüpte almayan varmış sayemde en az 4 -5 kişi aldı
onlara dedim ki şu konuya inceleme yazın eksilerini artılarını yazın dedim bir çoğu yazdı sağolsunlar.

hatta 1.4 tsı jettayı satıp 1.6 avensis alan oldu rampa ve sollama performasnında çok değişiklik görmedim hatta aynı diyebilirim dedi arkadaş özel mesajı da hala duruyor kutumda

alıntı aynen şöyle ......Umarım arkadaş yanlış anlamaz izinsiz kopyaladığım için o arkadaşın affına sığınıyorum

bundan önce yine manuel jetta 1.4 tsi kullandım yaklaşık 1 sene memnun kalıp 0 dsg siparişini verdim

yalnız turbo motor ve otm şanzıman hakkında şöyle bir durumla karşılaştım ve bu beni güçlü atmosferik lpg ye uyumlu motora yönlendirdi

turbo motorda alt devirler cansız, turboya geçer geçmez aniden hızlanıyor, turbo devrini tamamladıktan sonra da boşa devir çeviriyormuş gibi geliyor

manuelken bunu bi nebze kontrol edebiliyorsunuz ama otomatik olduğunda ki buna dsg nin bazı kararsızlıkları da eklenince tam hakim olamadğınız biraz tedirgin bir sürüş ortaya çıkıyor...

tsi gayet atik ve hızlı olması aslında benim için önemli değilmiş, asıl önemli olan sorunsuz,seri,yeterli ve kontrollü bir şekilde ivmelenebilmesi ki bu da sanırım güçlü atmosferiklerde mevcut

devir çevirmeyi ve manueli özledim desem yeridir

5 senede 5 araba değiştirdim ve tam aradığımı bulamadım, bulsam 5-10 sene değiştirmeden binecem

ama bu sefer sanırım hedefi tutturdum galiba :)

daha sonraki mesajında da 1.4 tsı ile 1.6 da çok aşırı bir ivmelenme farkı görmediğini 1.4 tsı nin bir tık iyi olduğunu söylemişti
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Ekim 01, 2014, 09:47:10 »
Bence kullanici fazla abartmis TSİ motor cansiz falan degil.
Otomatikte insan araci fazla hissedemiyor olabilir o zamanda manuel modda kullanilabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Ekim 01, 2014, 12:26:24 »
1.2 tsi demiyor dikkat edin 1.4 tsi diyor ve cansız diyor kullanmadan yorum yaptığı nasılda belli  :lol:
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #126 : Ekim 01, 2014, 12:50:26 »
1.2 tsi demiyor dikkat edin 1.4 tsi diyor ve cansız diyor kullanmadan yorum yaptığı nasılda belli  :lol:

arkadaş forumda aktif biri 17 yaşındaki liseli değil konuları mesajları var ve aracı kullanıyor. evet alt devir derken neyi kastettiği performanstan beklentisi kişisel görüşüdür.

Bilmeden konuşmak pek hoş olmuyor bazen  :tamam:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Ekim 01, 2014, 13:14:25 »
arkadaş forumda aktif biri 17 yaşındaki liseli değil konuları mesajları var ve aracı kullanıyor. evet alt devir derken neyi kastettiği performanstan beklentisi kişisel görüşüdür.

Bilmeden konuşmak pek hoş olmuyor bazen  :tamam:

bende 1.4 tsi golf kullanmış biri olarak söylüyorum eğer 1.4 tsi araca  cansız diyorsa ya kullanmamıştır yada karalamak için söylüyordur
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Ekim 01, 2014, 13:30:32 »
Öncelikle konuyu açan arkadaş 1.6 132 hp D sınıfı bir araç almadan önce çok iyi araştırmalı ve beklentilerine göre satın almalıydı diye düşünüyorum. Bu araştırma herhangi bir marka gözetmeden yapılmalıydı ben bir çok kez D sınıfı bir aracın motor hacminin en az 2.0 olması gerektiğini belirtmiştim nedeni ise aldığınız D sınıf bir araçtan beklentiler öncelikle motor gücü ve sonrasında konfor benim çevremde de bir sürü arkadaşım 1.6 Avensis kullanıyor konforu haricinde ne yazık ki onlarda memnun değil performans olarak olması da mümkün değil ama ülkemizde ki vergi dezavantajları yüzünden bir çok otomobil üreticisi firma düşük hacimli D sınıf araç getirdiler Honda Mazda ve bir kaç şirket hariç şimdi Avensis'in çekiş problemlerini tartışmak falan çok gereksiz çünkü görünen köy kılavuz istemez. Daha fazlasının olmasını bekleyemezsiniz 1.6 132 hp bir motor hangi D sınıfa koysanız bu kadar performans verir uçmasını rampalarda ivmelenmesini bekleyemezsiniz. Dolayısıyla Avensis fiyatlarına baktığınızda 1.6 1.8 ve 2.0 hacimli motorlar arasındaki farka baktığınızda aradaki uçuk fiyatları görebilirsiniz. Türkiye'de tutulan ve ikinci el değeri yüksek araçlara marka farkı gözetmeksizin bakıldığında C sınıf sedan araçlardır. D sınıfı hele ki düşük hacimli bir araç ikinci elde C sınıfı bir araca oranla çok daha fazla değer kaybeder bunu ikinci elde fiyatları inceleyip araştırırsanız çok net görebilirsiniz. 2010 yılında sıfır 2011 model 38 bin tl aldığım E15 1.6 makyajlı Corolla 2014 yılına gelindiğinde 44.500 tl 1500 km başka şehirden gelinip kapanın elinde kalmıştır. Ben her zaman araç alırken ilk önceliğim ikinci eldeki değer kayıplarını ön plana almışımdır. Şu an 7' ci aracıma sahibim bu sefer bir istisna yapmış olabilirim ama bunu da zaman gösterecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Ekim 01, 2014, 13:53:30 »
Ben 2 yıldır 2012 Avensis E.Extra sahibiyim.Bundan önceki arabam Honda cıvıc'ti. Aracın ağırlığı 1030 kg idi.Avensis 1400 Kg,arkadaşlar aracın yokuşlarda biraz zayıf kaldığında bende hemfikirim.Fakat bunu vites küçülterek yokuş esnasında devir yükselterek aşabiliyoruz,ben Ankara'da yaşayan birisiyim kullandığım güzergah yokuşu olmayan bir güzergah bu sıkıntıları pek yaşamadığımı söyleyebilirim.Ama geçen yıl başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak isterim.Ankara'daki cinnah yokuşunu bilenler bilir, dik  ve uzun bir yokuştur.Aşağıda arabaya devrini veremezsen çok sıkıntılı bir yer.Cinnah yokuşunu çıkarken arabada daha yeniydi aşağıda arabaya devrini veremedim.Cinnahın ortasında arabayla nerdeyse kaldım.2.vitesle çıkmak zorunda kaldım yanımda kardeşim vardı.Bu nasıl araba gibilerden kıs kıs güldü.Ben 85 kg birisiyim kardeşim 90 kg.arka üçlüde doluydu.Bu nasıl böyle oldu dedim.Araba da bulunanların kiloları toplamı ben dahil 380 kg idi.herkese sormuştum.sonra kendi kendime araba ne yapsın demiştim.Avensisin yokuşta çekme problemi için arkadaşlar böyle durumlardan bahsediyorlarsa bu kadar olsun arkadaşlar ben bunları normal karşılıyorum.Ben şuna inanıyorum ki aynı şahıslar eski hondamda olsaydı o daha beter olurdu diye düşünüyorum.Bir de şu bilinmelidir ki Avensis yüksek devirlerde performans,alt devirlerde cansız fakat ekonomi sunan atmosferik sorunsuz bir motor.Ben sıfır almıştım ve alırken de şehir içinde 100 Km/9 lt yi geçmezsem kesinlikle LPG düşünmeyeceğim demiştim.Şu ana kadar Ankara'nın trafiğinde yaz kış 8,8'in üstüne çıkmadı.(Yazın genellikle 8,2-8,3) ben şahsen performansa takılan birisi değilim yaşımız itibarıyla olsa gerek, isteyenlere de saygı göstermek gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla, 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #130 : Ekim 01, 2014, 14:30:17 »
bende 1.4 tsi golf kullanmış biri olarak söylüyorum eğer 1.4 tsi araca  cansız diyorsa ya kullanmamıştır yada karalamak için söylüyordur

golfle jetta aynı ağırlıkta mı?
ikncisi de kişiye göre değişir performans beklentisi zaten kimse 1.4 tsıyi tokatlıyor demedi demezde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Ekim 01, 2014, 15:01:01 »
1.4 TSI motora cansız dememiş zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Ekim 01, 2014, 15:18:22 »
Mesajdan alinti:
turbo motorda alt devirler cansız, turboya geçer geçmez aniden hızlanıyor, turbo devrini tamamladıktan sonra da boşa devir çeviriyormuş gibi geliyor

Bu sözlerden motorun cansiz oldugu anlami cikiyor bence.
Kaldiki 1.4 tsi alt devirleri cansiz degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Ekim 01, 2014, 15:32:37 »
Mesajdan alinti:

Bu sözlerden motorun cansiz oldugu anlami cikiyor bence.
Kaldiki 1.4 tsi alt devirleri cansiz degil.
Alt devirler cansız derken klasik turbo gecikmesinden bahsedilmiş.

Yoksa elbette ki TSI'ın alt devrileri cansız değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Ekim 03, 2014, 01:05:40 »
zafer beye araştırma konusunda takılıyorum biz dizel corolla alcaktık o olmayınca hiç araştırmadan atmosferik motor nedir bilmeden d sınıfı olduğunu bile bilmiyordum direk avensis aldık ben avensisi araştırmış biri olsaydım bu konuyu açmazdım düşündüm bizim araçta mı sıkıntı var diye o yüzden bu konuyu açtım araştırsaydım biraz bu aracı almazdım diye düşünüyorum yada 2.0 alırdım saygılar..
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #135 : Ekim 05, 2014, 17:00:26 »
bu gün ilk kez tsı motor kullandım
golf 2009 tsı 1.4 dsg
yol düzdü hemen bastım gaza.
Hakikaten turbo devreye girince araç şahlanıyor beğenmedim desem yalan olur. Çok hızlı devirleniyor ve hızlanıyor hoşuma gitti tabi yol dümdüzdü açıkçası imrendim motora
sonra avensise binip ankaraya geldim gazım bitmiş benzimdegeldim bi süre golfteki gibi gaza abandım aynı yolda karşılaştırmak için
haliyle golf  hızlanma konusunda ömdeydi. Ama avensisim de hantal değildi sadece golfte hız daha fazla hissediliyor ama yalıtım hoşuma gitti.
Sonra konuştum 45 kr yakıyorum uzun yol+ istanbul trafiği dedi.
2009 kazasını bilmiyorum bluetoothgörişme falam vardı hangi paketse 60 binde 45 bine almış.
Sonra dedim ben 2011 avensisi 40 bnde aynı paraya aldım dedim
piyasası böyle dedi.
Şimdi el kadar araca hem daha eski daha az donanımlı ama motoru atak kmde ortalama 45 kr yakan bir araç mı alayım
yoksa birsınıf üstüdaha üst model motoru mütevazi lpg de 20 kr leri gören bir araç mı alırsın
tabi düşünce farklı herkes istedğni alacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Ekim 05, 2014, 17:24:01 »
TSI motor kullanıcısı olarak bende fikirlerimi beyan edeyim, gerçi topic çok eski belki daha önceden de yorum yazmış olabilirim, net emin değilim.

Bence bahsi geçen kasa avensis, üzerindeki 1.6vvti 132ps motorla , oldukça performanslı ve eğlenceli bir otomobil, öyle rampada bayılma mevzuları ayrı bir yana, performanslı kullanımda gayet keyif verecek bir otomobil. ( LPG yi durumdan ayrı tutuyorum, lpg kullanımına tamamen karşıtım, arabanın performansını tamamen öldürdüğünü düşünüyorum, ve lpg kullanıldıktan sonra, o arabayı başka arabayla kıyaslamak bana göre çok büyük haksızlık yapmaktır arabaya)

TSI motorlarla kıyaslanmasına gelince, bence 122hp olan, passat, golf ve jetta da kullanılan motora kıyasla, avensis daha performanslı ve keyifli. Çünkü bu 122lik motorlar singlecharger , yani sadece turbo mevcut, dolayısıyla, alt devirleri tabiki, bir vvti motora veya vtec e göre oldukça canlı, bu vw  veya toyota ya özgü değil, aşırı beslemeli bütün motorların alt devirleri, atmosferiklerden canlıdır. Ama performanslı kullanımda, avensisin rakibi , sınıf arkadaşı passat tır. Avensisin passattan daha performanslı olduğunu düşünüyorum. 2 aracı aynı anda deneme fırsatım olmadı, ama ayrı ayrı bu araçları sürdüm. Benim algı ve tecrübelerime göre , avensis daha hızlı.

Diğer TSI serileriyle karşılaştırmak gerekir ise, 140 , 140(act) , 150, 160 , 170ps lik modeller düşünüldüğünde, avensis bir yana, aynı motora sahip, auris bile maalesef bunlardan çok geride kalır. Bu motorların bazıları single, bazıları twincharger, alt devirleri ve üst devirleri ciddi kuvvetli. Ve ortada tamamen şartların eşitliğini bozan DSG adı altında bir şanzıman var. Siz aracınızı volkan ışık a bile sürdürseniz, 0.3-0.5 saniye her viteste kaybınız var, hele birde CVT ile kıyaslanırsa, aktarma kayıplarıda göz önüne alındığında, muazzam fark mevcut.

Benim kişisel görüşüm, şu dönem , toyota markası tercih ediliyorsa, tercih sebebi performans değil, ekonomi, sorunsuzluk tarzı şeyler olmalı, yoksa mutlu olamazsınız aracınızla.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Ekim 12, 2014, 18:56:50 »
Aynen Yasin hocam :)

Hadi şehirler arası yollarda yokuş falan bi şekilde önden hızlanıyoruz ama geçen bi AVM nin kapalı otoparkından çıkayım dedim, 2 vitesle içerde giderken rampa başına geldim çıkayım dedim Allahtan arkamdan gelen yoktu :) Tırtır titreyerek çıktık, 1 vitese geçmeye kalksam o rampada kesin rampa başına kadar geri kayardım yada stop ederdi araba :)

Ama bu kadar da üstüne gitmemek lazım piyasası düşmesin  :)

Hocam piyasası düşmesin demişsin ama arabanın piyasası zaten hiç yok ki Çanakkale ve Kırklareli dışında İstanbul'da mumla arasan zor bulursun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Ekim 12, 2014, 19:00:19 »
Hocam piyasası düşmesin demişsin ama arabanın piyasası zaten hiç yok ki Çanakkale ve Kırklareli dışında İstanbul'da mumla arasan zor bulursun :D
Doğuda hatırı sayılır derecede Avensis var. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Ekim 12, 2014, 19:09:02 »

İstanbulu bilmiyorum hocam ama bizim bu taraflarda da çokmuş meğersem :) Algıda seçicilik gibi birşey herhalde. Ben araçlardan pek anlamam eşimin ve kızımın iteklemesi ile aldım. Aldıktan sonrada heryerde Avensis eski ve yeni kasalarından gördüm :) Meğersem en yakın arkadaşımın aracı bile Avensismiş :)
THE END