Gönderen Konu: 2011 avensis çekiş problemi yardımlarınızı bekliyorum  (Okunma sayısı 28421 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 avensis çekiş problemi yardımlarınızı bekliyorum
« Yanıtla #160 : Ekim 30, 2014, 14:06:13 »
Avensis in ferrari ile kafa kafaya gittigi söyleniyor doğru mu Ali bey?
Cevabiniza göre kararimi vereceğim.
:D
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Ekim 30, 2014, 14:06:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Ekim 30, 2014, 14:08:40 »
Sorunun bir amaci yok.Gecmiste sizin avensis hakkinda yapmis olduğunuz ironi leri okuduk.Sadece latife idi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #162 : Ekim 30, 2014, 14:11:11 »
Sorunun bir amaci yok.Gecmiste sizin avensis hakkinda yapmis olduğunuz ironi leri okuduk.Sadece latife idi.

:rofl: :rofl: :tamam: :asikadam:  yav arkadaşım gülücük koysana yaa ciddi zannediyorum , siliyoırum mesajı ne bileyim yav :saygi:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Ekim 31, 2014, 13:04:59 »
Diyarbakır urfa ve antepte çok satılık görüyorum buralardanda almak biraz riskli arap ülkelerinden ucuz yedek parça ile pert arabalar toplanıp satılıyormuş diye duydum bilği yanlışta olabilir.
Doğuda aileler kalabalık olduğundan genellikle büyük araçlar tercih ediliyor. En büyük sebep budur. Kaçakçılıkta kullanılan 2 bin motor eski kasa avensislerdir( 1998 ile 2000 modeller vb.) Rampada  iyi koşuyorlar diye... bir de gayri kanuni işlerde kullanılan araçlar yakalandığında suç unsuru olması nedeniyle el konulduğundan eski model ve dayanıklı araçlar tercih ediliyor.  Yoksa yeni modellerin bu işlerde kullanıldığını sanmıyorum. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Kasım 03, 2014, 14:28:08 »
Nizam bey kac yil doguda yaşadınız veya bu anlattıklarını zi birebir yasayip gördünüz mü acaba.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #165 : Kasım 03, 2014, 22:02:02 »
Nizam bey kac yil doguda yaşadınız veya bu anlattıklarını zi birebir yasayip gördünüz mü acaba.
Ben aslen doğuluyum ayrıca Van'da iki yıl çalıştım. Ve çalıştığım kurum bu işlerle birebir ilgili olan bir kurum. ve ayrica bu islerle ilgili birebir ve yoğun çalışmalarım oldum. Büyük laf etmek gibi olmasın ama özelde Doğu Bölgesi ve genelde tüm Türkiyenin sosyo kültürel yapısı, sosyopsikolojik tepkimeleri ve sosyoekonomik davranış kalıpları hakkında doktora tezi yazmaya yetecek eğitim, gözlem ve tecrübeye sahip olduğum kanısındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #166 : Kasım 03, 2014, 22:07:01 »
Ben aslen doğumluyum Van'da iki yıl çalıştım. Ve çalıştığım kurum bu işlerle birebir ilgili olan bir kurum. ve ayrica bu islerle ilgili birebir ve yoğun çalışmalarım oldum. Büyük laf etmek gibi olmasın ama özelde Doğu Bölgesi ve genelde tüm Türkiyenin sosyo kültürel yapısı, sosyopsikolojik tepkimeleri ve sosyoekonomik davranış kalıpları hakkında doktora tezi yazmaya yetecek eğitim, gözlem ve tecrübeye sahip olduğum kanısındayım.
Mesela Van'da iken bu avensislerle ilgili bir sürü gözlemim oldu. Türkiye bulunan 1997 ve 2001 arasındaki avensislerin büyük çoğunluğu Van'dadır. Mesela Lagunaların piyasası da Diyarbakır'dadır. Bunun nedeni de aracın altının yüksek olması ve yine kalabalık aile faktörü ile "ağır abi arabası" havasının olmasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #167 : Kasım 03, 2014, 22:11:26 »
Doğudaki o kaçakçılık hikayeleri bildiğimizin çok dışında şeyler içeriyor. Normal vatandaş bu işleri yapmıyor. Yapamıyor, yapamaz zaten. Çok değişik işlerdir. Tabi bu tarz şeylerin konuşma  yeri burası değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #168 : Kasım 03, 2014, 23:40:39 »
2006 avensisim var daha öncede 2008 avensisim vardı iki araçtada çekiş sıkıntısı yaşamadım zaten böyle bir araçta km ye 20 kuruş yakmak gibi bi güzelliği var yeni kasaya geçmek istiyorum ama hiç test etmedim bu 132bg lik araçlar nasıl çekmez çok ilginç 110 bg lik araç çekerken bununla alakalı kullananların yorumlarını çok merak ediyorum çünki hiçbir plazadaa avensis test aracı yok :)
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #169 : Kasım 04, 2014, 07:13:50 »
2006 avensisim var daha öncede 2008 avensisim vardı iki araçtada çekiş sıkıntısı yaşamadım zaten böyle bir araçta km ye 20 kuruş yakmak gibi bi güzelliği var yeni kasaya geçmek istiyorum ama hiç test etmedim bu 132bg lik araçlar nasıl çekmez çok ilginç 110 bg lik araç çekerken bununla alakalı kullananların yorumlarını çok merak ediyorum çünki hiçbir plazadaa avensis test aracı yok :)
Kâğıt üstünde yeni Avensis'in performansı eskisinden iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #170 : Kasım 04, 2014, 08:44:13 »
2006 kullanıyorum kısa bir süreliğine düz yolda 132 bg.lik kullandım alt devirleri bana zayıf geldi gaza tepkisi çok yavaş ivmelenmesi uzun sürüyor grçi kullandığım araçta lpg vardı.Ses ve tokluk olarak t25. den daha iyi.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #171 : Kasım 04, 2014, 10:57:41 »
Kâğıt üstünde yeni Avensis'in performansı eskisinden iyi.
nasıl oluyor peki enes bey konuyu açarsanız biraz sevinirim

Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2014, 10:59:05
2006 kullanıyorum kısa bir süreliğine düz yolda 132 bg.lik kullandım alt devirleri bana zayıf geldi gaza tepkisi çok yavaş ivmelenmesi uzun sürüyor grçi kullandığım araçta lpg vardı.Ses ve tokluk olarak t25. den daha iyi.
beygirini fazla olması hiçbir anlam ifade etmiyor mu anlamadım ben bu işi
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #172 : Kasım 04, 2014, 11:13:28 »
Alt devirleri ekonomi amaçlı üst devirleri performans amaçlı üretilmiş.Bu cüsseye bu yakıt tatminkar sayılabilir.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #173 : Kasım 04, 2014, 12:25:45 »

nasıl oluyor peki enes bey konuyu açarsanız biraz sevinirim

Eski kasa 1.6'nin 0-100'ü 12 sn, yeni kasa 1.6'nin 0-100'ü 10.4 sn.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #174 : Kasım 30, 2014, 20:14:50 »
Yeni almış olduğum 2011 elegant extra Lpg'li aracımla İstanbul-Amasya arası yapmış olduğum yolculuktan izlenimlerim.

1-Araın ses yalıtımı gerçekten harika. Kabin içerisinde motor sesi duyamazsınız.
2-Aracın hızınız 200'e sabitledim yaklaşık yarım saat gittim. Gerçekten çok güzel. Hız yapmayı sevmem ve trafik kurallarına çok riayet ederim. Sadece  deneme amaçlı bu hızı yaptım ama yol boştu.
3-Yokuşta çekmiyor diyen arkadaşlar için söylüyorum. Aracı devirli kullandıktan sonra hiç bir problem yok yokuşta sellektör yaparsınız.
4- Kliması çok güzel yanımdaki arkadaş bunaldı ona biraz soğuk açtım kendim üşümüştüm kendime biraz sıcak açtım şahane.
5-Aracı görenler hayran oldu. Hele kapıları anahtarsız açması ve tekrar anahtarsız kapaması ayrı bir olay.
6-Yakıtı gelirken ölçtüm. 660 km yol yaptım. Hız sınırlarını hiç geçmedim. Etrafta radar çoktu. ortalama 110-120 km hız ile  toplam 121 tl lpg yaktı. Yani yaklaşık 18 kuruş. Merzifondan istanbul cennet mahallesine 121 tl'ye geldim.
7- Yanımda misafirim vardı. Bagaz ve arka koltukların üzerin tamamen yük dolu idi. Arkadaşım yaklaşık 250 km kullandı. Hayran kaldı. Aracını satıp bu araçtan almak üzere planlar yapmaya başladı bile.
8- Daha önce 1998 corolla xei vardı yeni sattım ve sürekli amasyaya giderim. Aracı merzifonda fulledikten sonra en az 150 tl yakıyordu. Bu cüsseli aracın 121 TL yakması gerçekten aracımı daha fazla sevmeme neden oldu.
9- Fren sistemi çok iyi. Köyüm çok yüksekte aşağı inerken ayağının ucuyla frene dokunduğunuzda çok güzel tepki verip duruyor.
10- Aracıma 10 üzerinden 10 veriyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #175 : Kasım 30, 2014, 20:27:12 »
Yeni almış olduğum 2011 elegant extra Lpg'li aracımla İstanbul-Amasya arası yapmış olduğum yolculuktan izlenimlerim.

1-Araın ses yalıtımı gerçekten harika. Kabin içerisinde motor sesi duyamazsınız.
2-Aracın hızınız 200'e sabitledim yaklaşık yarım saat gittim. Gerçekten çok güzel. Hız yapmayı sevmem ve trafik kurallarına çok riayet ederim. Sadece  deneme amaçlı bu hızı yaptım ama yol boştu.
3-Yokuşta çekmiyor diyen arkadaşlar için söylüyorum. Aracı devirli kullandıktan sonra hiç bir problem yok yokuşta sellektör yaparsınız.
4- Kliması çok güzel yanımdaki arkadaş bunaldı ona biraz soğuk açtım kendim üşümüştüm kendime biraz sıcak açtım şahane.
5-Aracı görenler hayran oldu. Hele kapıları anahtarsız açması ve tekrar anahtarsız kapaması ayrı bir olay.
6-Yakıtı gelirken ölçtüm. 660 km yol yaptım. Hız sınırlarını hiç geçmedim. Etrafta radar çoktu. ortalama 110-120 km hız ile  toplam 121 tl lpg yaktı. Yani yaklaşık 18 kuruş. Merzifondan istanbul cennet mahallesine 121 tl'ye geldim.
7- Yanımda misafirim vardı. Bagaz ve arka koltukların üzerin tamamen yük dolu idi. Arkadaşım yaklaşık 250 km kullandı. Hayran kaldı. Aracını satıp bu araçtan almak üzere planlar yapmaya başladı bile.
8- Daha önce 1998 corolla xei vardı yeni sattım ve sürekli amasyaya giderim. Aracı merzifonda fulledikten sonra en az 150 tl yakıyordu. Bu cüsseli aracın 121 TL yakması gerçekten aracımı daha fazla sevmeme neden oldu.
9- Fren sistemi çok iyi. Köyüm çok yüksekte aşağı inerken ayağının ucuyla frene dokunduğunuzda çok güzel tepki verip duruyor.

Hayırlı olsun.

hızı 200 emi sabitlediniz :blink:
tamam hızı hissettirmiyor ama bu kadar da hızlı gitmeyin :foto: sürat feakettir :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #176 : Kasım 30, 2014, 20:44:10 »

hayırlı olsun ...konunun sahibi olarak aslında haklısınız devirli gidince güzel gidiyor : ) siz söyleyince aklıma geldi yeni konu açmim üstadlar bizim araçta da motor sesi yok ama teker sesi çok geliyor (rahatsız edici derecede ) aracın çamurluk içleri zifte girmiş herhalde komple zift bunla alakası var mıdır yoksa sebebi nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim ..
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #177 : Kasım 30, 2014, 20:48:23 »
hayırlı olsun ...konunun sahibi olarak aslında haklısınız devirli gidince güzel gidiyor : ) siz söyleyince aklıma geldi yeni konu açmim üstadlar bizim araçta da motor sesi yok ama teker sesi çok geliyor (rahatsız edici derecede ) aracın çamurluk içleri zifte girmiş herhalde komple zift bunla alakası var mıdır yoksa sebebi nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim ..

kış lastiği varsa çok taş atıyor değilse lastiklerinizin ömrü bitiyordur ben 40 bin kullanılmış fabrika lastiğinden sonra yazın kumho alınca oha demiştim resmen yol sesi neredeyse kalmamıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #178 : Kasım 30, 2014, 20:51:20 »
kış lastiği varsa çok taş atıyor değilse lastiklerinizin ömrü bitiyordur ben 40 bin kullanılmış fabrika lastiğinden sonra yazın kumho alınca oha demiştim resmen yol sesi neredeyse kalmamıştı.

biz aracı aldığımızda üzerinde kışlık lastik vardı o yüzden yeni aldık lastiği kumho : ) (napalım en ucuzu bu : ) ) kısacası lastik yeni 15.000 km'de sizin tezinize göre sanırım sorunum lastikten değil çok sağ olun ilgilendiğiniz için

not:bende lastiğin markasından olsa gerek diyordum demek ki değilmiş : )
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Kasım 30, 2014, 20:53:53 »
Lastiğin sertliğinden kaynaklanıyor bence. Biten lastikler goodyear excellence idi. Lastik sesi geliyordu ama rahatsız edecek derecede değildi.
Şu an marshal matrac fx(en ucuzu)  takılı. O kadar sert bir lastik ki 30bin km kadar kullandım dişlerinde erime yok. Sanki lastik arabanın içinde dönüyor gibi aşırı ses alıyor.