Gönderen Konu: 2011 avensis çekiş problemi yardımlarınızı bekliyorum  (Okunma sayısı 28424 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 avensis çekiş problemi yardımlarınızı bekliyorum
« Yanıtla #100 : Eylül 26, 2014, 22:24:18 »
Ali hocam ben ehtiyar adamım şakadan anlamam, bi anda hemen donanımhaberdeki konuna koştum :) Orada satışla alakalı birşey olmayınca artık buradan haber bekledim senden :)

Neyse espiri ile yaklaşmışsın olaya. :saygi:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Eylül 26, 2014, 22:24:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Eylül 26, 2014, 22:25:53 »
Ali hocam ben ehtiyar adamım şakadan anlamam, bi anda hemen donanımhaberdeki konuna koştum :) Orada satışla alakalı birşey olmayınca artık buradan haber bekledim senden :)

Neyse espiri ile yaklaşmışsın olaya. :saygi:

napim hocam :)
hayır memnun olmayan satmıyorda
bazıları özellikle dh de daha binmeden araca konuşuyor :)

haliyle celalleniyor insan :lol:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Eylül 26, 2014, 22:26:15 »
Hocam siz herhalde bu dünya işlerini bitirmişsiniz. 5 tl'ye benzin alıp rahat rahat gezebildiğinize göre para çok diye düşünüyorum.  Allah daha çok versin. Biz fakirlere gelecek olursak ☺ sizin 1000 tl'ye yaptığınız yolu biz 650 tl'ye alıyoruz. Kalan fazla paraylada çocuğa bez, mutfak masrafı vs. yapıyoruz. Totale vurduğunuz zaman bizim için iyi para oluyor 12 ayda. Ehh performans küçük bir eksilme oluyor.  Canı sağolsun valvematmic'in ne yapalım! Bu arabaya 59 bin tl harcadım bu arada. Aynı dönemde dizel bir passat alsam 70-80 bin arası ödeyecektim.  Her şey ekonomi için anlayacağınız. Fakirler ölsün,  Avensis'ten selamlar

:d zenginler ölsün tüplü avensis'ten selamlar daha bi uygun olurdu sanki : ) duyumlarım bu araçlar benzinde çok yakmıyormuş GALİBA ama dediğinize tamamen katılıyorum arkadaşımda benzinli 207 vardı kilometre hesabı yapıyorlardı işte evden biri uzak biyere gidecekse otobüs durağına kadar bırakıyoladı ordan otobüsle devam  :D benzin olmuş 5 tl aynen dediğiniz gibi kullanılır ama sadece iş için zevk için insanın içi el vermez bence  ;)
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #103 : Eylül 26, 2014, 22:30:45 »

DH da ağzı olan konuşuyor zaten, çok seviyesiz bir forum ( forum değilde bazıları seviyesiz ) ama geyik iyi oluyor :)

Düzeltme: Tüm foruma çamur atmıyayım :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Eylül 26, 2014, 22:39:56 »
Alı hocanın Dh dekı fare konusundakı  yorumlar ıbretlıktı.ama.Sonunda alı.hocamda dınledı fareye sofra hazırladı.Oda davetı kırmadı geldı
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Eylül 26, 2014, 22:41:13 »
Zevk için arabaya binme dönemini ev kredisi çektikten sonra bitirdik biz hocam. Araba benim gibi fakirler için A noktasindan B noktasına götüren bir makine. Ne kadar ucuza götürürse o kadar mutlu oluruz. Tüplü gitmişim yada uçak yakıtı, hidrojen vs fark yapmaz :) Haklısın, zenginler ölsün tüplü Avensis'ten selamlar :)

:d zenginler öls
:d zenginler ölsün tüplü avensis'ten selamlar daha bi uygun olurdu sanki : ) duyumlarım bu araçlar benzinde çok yakmıyormuş GALİBA ama dediğinize tamamen katılıyorum arkadaşımda benzinli 207 vardı kilometre hesabı yapıyorlardı işte evden biri uzak biyere gidecekse otobüs durağına kadar bırakıyoladı ordan otobüsle devam  :D benzin olmuş 5 tl aynen dediğiniz gibi kullanılır ama sadece iş için zevk için insanın içi el vermez bence  ;)
vensis'ten selamlar daha bi uygun olurdu sanki : ) duyumlarım bu araçlar benzinde çok yakmıyormuş GALİBA ama dediğinize tamamen katılıyorum arkadaşımda benzinli 207 vardı kilometre hesabı yapıyorlardı işte evden biri uzak biyere gidecekse otobüs durağına kadar bırakıyoladı ordan otobüsle devam  :D benzin olmuş 5 tl aynen dediğiniz gibi kullanılır ama sadece iş için zevk için insanın içi el vermez bence  ;)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Eylül 27, 2014, 00:59:41 »

fareyi yakaldım hocam hatta ss ekledim.
tam çöpe atacam
la abi dedi ?
-HöNK??!?1
Kaldım öle.
-Abi çöz beni bişey diyecem dedi
-çözdüm tuzaktan abi dedi 2 gündür yolculuk ediyoz az çok hukuğumuz oldu dedi
- ee lan kaçmak için mi yapıyon dedim.
-yok abi dedi başladık konuşmaya ben mezenin yanına rakıyı doldurdum o anlattı.
-sat abi bu çekmiyo dedi

- sen yanlış araba almışsın dedi.

-sonra ağlaştık fare ayrıldı yanımda bana müsade dedi. :rofl: ::) ;) :)

DH'deki konunun yorumları mükemmeldi de, bu da beni benden aldı ALİ hocam.  :lol:
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Eylül 29, 2014, 23:52:46 »

Nasıl satalım araba 0 79000 den 74000 e düştü 2.el piyasası max 55000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #108 : Eylül 30, 2014, 00:15:53 »
Nasıl satalım araba 0 79000 den 74000 e düştü 2.el piyasası max 55000

Satmayın hocam, alışmaya çalışın. Düşük viteslerde kullanmaya çalışın çok performans istiyorsanız. Malesef bende hiç markayı modeli bilmeden aldım, çok performanslı değil kabul ama yakıt miktarına bakmadan çok performanslı kullanılada biliyor :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Eylül 30, 2014, 09:28:05 »
Satmayın hocam, alışmaya çalışın. Düşük viteslerde kullanmaya çalışın çok performans istiyorsanız. Malesef bende hiç markayı modeli bilmeden aldım, çok performanslı değil kabul ama yakıt miktarına bakmadan çok performanslı kullanılada biliyor :)

Murat bey, evet araba vites küçültüp devri çevirirseniz performans veriyor. Buraya kadar tamam. Ancak günlük kullanımda daha evvelden de yazdığım gibi dağı, bayırı, yokuşu fazla bir yerdeyseniz sizi gerçekten üzüyor. Hele yokuş kalkışları facia. Araba resmen kalkmayacağım diyor. Yine ara hızlanmaları kötü, illaki vites küçültüp hızlanmanız lazım.

Bu yazdıklarım önemli değilse diğer bütün özelliklerine kefilim. Yol tutuş, güvenlik, konfor, gösteriş vs...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #110 : Eylül 30, 2014, 09:32:24 »
Murat bey, evet araba vites küçültüp devri çevirirseniz performans veriyor. Buraya kadar tamam. Ancak günlük kullanımda daha evvelden de yazdığım gibi dağı, bayırı, yokuşu fazla bir yerdeyseniz sizi gerçekten üzüyor. Hele yokuş kalkışları facia. Araba resmen kalkmayacağım diyor. Yine ara hızlanmaları kötü, illaki vites küçültüp hızlanmanız lazım.

Bu yazdıklarım önemli değilse diğer bütün özelliklerine kefilim. Yol tutuş, güvenlik, konfor, gösteriş vs...

Aynen Yasin hocam :)

Hadi şehirler arası yollarda yokuş falan bi şekilde önden hızlanıyoruz ama geçen bi AVM nin kapalı otoparkından çıkayım dedim, 2 vitesle içerde giderken rampa başına geldim çıkayım dedim Allahtan arkamdan gelen yoktu :) Tırtır titreyerek çıktık, 1 vitese geçmeye kalksam o rampada kesin rampa başına kadar geri kayardım yada stop ederdi araba :)

Ama bu kadar da üstüne gitmemek lazım piyasası düşmesin  :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #111 : Eylül 30, 2014, 09:45:00 »

Hadi şehirler arası yollarda yokuş falan bi şekilde önden hızlanıyoruz ama geçen bi AVM nin kapalı otoparkından çıkayım dedim, 2 vitesle içerde giderken rampa başına geldim çıkayım dedim Allahtan arkamdan gelen yoktu :) Tırtır titreyerek çıktık, 1 vitese geçmeye kalksam o rampada kesin rampa başına kadar geri kayardım yada stop ederdi araba :)

hocam devirli girmek lazım sonuçta benzinli araç bir de lpg varsa haliyle normal . çok şükür çok rampaya falan girdim şehir içinde hiç sıkıntı olmadı  ;)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Eylül 30, 2014, 09:53:23 »
hocam devirli girmek lazım sonuçta benzinli araç bir de lpg varsa haliyle normal . çok şükür çok rampaya falan girdim şehir içinde hiç sıkıntı olmadı  ;)

Bazen trafik durumuna göre rampada önüne araç çıkabiliyor devirden düşüyorsun, o zaman da vites küçültüp gazlayacaksın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Eylül 30, 2014, 10:35:30 »

Ali bey size katılmıyorum  :kötü: Normal değil.Önceki aracım civic' ti ve oda lpg'liydi. Hiçbir yokuş kalkışında tereddüt yaşamazdım. Biraz fazla gazladımı motor zaten bağırıyordu. Maalesef avensis öyle değil. Ne kadar gaza basarsanız basın kalkarken devri birden düşüyor ve araç kalkmıyormuş gibi oluyor.  Siz çok dik olmayan rampada bunu deneyin, inan anlayacaksınız ;)

Şehirlerarası yollarda atmosferik bir araçtan rampa performansı beklememek lazım. Aracın devrini aldırıp rampaya başladığında ancak dengeli çkıkılabiliyor.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 30, 2014, 10:38:07

Bizim yazmamızla piyasası düşmez sanırım. Masumane yazıyoruz Murat bey :)   Özetle performans düşkünü değilim bana yeter demek olmuyor. Ben de öyle diyordum ancak günlük kullanımda fark anlaşılıyor.   Ha bu arada aracın yakıtı cüssesine göre çok iyi bunu da ekleyeyim :tamam:
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Eylül 30, 2014, 10:49:27 »
Yokuşlarda yığılma oluyor çok haklısınız.Ama zaten Ankara'da arabalar nerdeyse tampon tampona değerek ilerliyor.Böyle bir trafikte altımızda Ferrari olsa ne olacak.Ben olaya o gözle bakıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 24000
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Eylül 30, 2014, 11:18:01 »
motor 1.6 vergisi az olsun
yakıtı az olsun
motor lpg ye tam uyumlu olsun
D sınıfı  olsun  donanımda dolu olsun
sessiz olsun
bakımı uygun olsun
sağlam olsun
toyota olsun
fiyatı da uygun olsun(sınıfındaki diğer markalara göre)

varsın azıcık hantal olsun rampada birazcık gazlarım,

bence sorun biraz psikolojik, ağırlığından kaynaklı  düşük devirlerde hantallaşabiliyor 132 beygir gaza bonkör dokununca hiçbir rampada banamısın demiyor,  ve tepkiler çok ii

ama rolantide tepeye dikilip sonra gaza yüklenince hicbir  1.6 benzin/lpg li arac sizi tatmin etmez.
ikisini karşılaştırmam  ama
Honda civic de kullanıyorum , fabrika montaj lpg li 2013
yakıtı ii ama çekiş ve yol sesi tamamen hüsran

Mesaj Birleştirildi: Eylül 30, 2014, 11:22:54
uzun yol performansınızada kesinlikle katılmıyorum
yakıt, sürat ,sollama ve ses konusunda çok başarılı; zamanında vites düşürmeleri yapınca problemsiz çünki araç 6 ileri  6 . vitesde herşeyi yapmaya kalkışınca hayal kırıklığı yaşamak da normal.

98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Eylül 30, 2014, 11:29:42 »
motor 1.6 vergisi az olsun
yakıtı az olsun
motor lpg ye tam uyumlu olsun
D sınıfı  olsun  donanımda dolu olsun
sessiz olsun
bakımı uygun olsun
sağlam olsun
toyota olsun
fiyatı da uygun olsun(sınıfındaki diğer markalara göre)

varsın azıcık hantal olsun rampada birazcık gazlarım,

bence sorun biraz psikolojik, ağırlığından kaynaklı  düşük devirlerde hantallaşabiliyor 132 beygir gaza bonkör dokununca hiçbir rampada banamısın demiyor,  ve tepkiler çok ii

ama rolantide tepeye dikilip sonra gaza yüklenince hicbir  1.6 benzin/lpg li arac sizi tatmin etmez.
ikisini karşılaştırmam  ama
Honda civic de kullanıyorum , fabrika montaj lpg li 2013
yakıtı ii ama çekiş ve yol sesi tamamen hüsran

Mesaj Birleştirildi: Eylül 30, 2014, 11:22:54
uzun yol performansınızada kesinlikle katılmıyorum
yakıt, sürat ,sollama ve ses konusunda çok başarılı; zamanında vites düşürmeleri yapınca problemsiz çünki araç 6 ileri  6 . vitesde herşeyi yapmaya kalkışınca hayal kırıklığı yaşamak da normal.

Zeynel bey bahsettiğim eleştirim dışında diğer konularda övgüyle bahsettim zaten. Şuna eminim demek istediklerimi anlayanlar anladı. 2013 civic'i bilemem ancak 2005 vtec civic hiçte dediğiniz gibi değildi. Çekişi, yakıtı muazzamdı. Ha yol sesi demişsiniz yüzde yüz katılırım.

Uzun yola gelince nerelerde uzun yol yapıyorsunuz bilmiyorum; düz yollarda kesinlikle verimli ancak rampaları bol bir uzun yol deneyimi yaşamış olsanız dediğimi daha iyi anlarsınız....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 24000
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Eylül 30, 2014, 13:27:34 »
bu yaz 4 bin km kadar yaptım uzun yol. malataya kayseri arası 360 km o bahsettiğiniz yokuş ve virajlardan istemediğiniz kadar var, dediklerinizi bir nebze yaşadım desem yalan olmaz, ama 2005 corolla sol ile 4. vitesde çıktığım rampaları gene 4 le çıktım 3 e 2 ye düşmedim(yolcu, şöför yük aynı)
çok bi fark göremedim yani, hatta ondan dahada az yaktı diyebilirim avensis

yada bana öyle geliyor bilemiyorum, sürüş tarzı ve ve araçtan beklentiler  farklı olabiliyor haklıda olabilirsiniz
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #118 : Eylül 30, 2014, 15:07:11 »
keşke araç kameram olsa da size her gün virajlı yollarda 100le giden kamyonları nasıl mgeçtiğimi göstersem arkadaşlar hanıma telefon kamerasını tut diyeceğim ama göstergeyi oktmak zor olacak.
ben çok memnunum sizlere de saygı duyarım hepiniz abimsiniz kardeşimsiniz.
rampada kalkış konusunda eğer turbosuz benzinli kullandıysanız dik bir rampada 2000 deviri bile geçmeniz gerekebilir. bu bence normal kasaya göre normal.
evet rampada önünüzde araç varsa hızınız yavaşladıkça 1 vites düşeceksiniz benzinli aracın kuralıdır

ha 6 ile rampaya girdim önüme kamyon çıktı hızım 80 e düştüyse 5 e almayacaksın 4. vitese alacaksın.

2. durum yine rampada hızın düştü 3. vitese çekip 3500 devirlerde seyrederken gaza dokunup hemen sollayacaksın.

bir çok benzinli araç kullandım durum buydu. turbo benzinli kullanmadım onları bilmiyorum.

ha bana garip gelmedi gelmiyor.

hani dedik ya beklentiler farklı diye

işte o noktada sözlerin anlamı kalmıyor.

ne desek boş oluyor  :)

ha araçta bir eksi gördüm 6.vites olduğu için  2. vites oranı bana uzun geldi peki bu ne demek.
şehiriçinde yokuşta kasiste yavaşladın hızın 20 ye falan düşüyor 2. viteste tekrar devam edeyim dersen bayılıyor ama yer rampaysa, geç topluyor mecbur 1 ve hemen ardından 2 yapmak gerekiyor buna da katlandım açıkcası alıştım sorun kalmadı. ama benzinde bunu denediğimde daha hızlı topluyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Eylül 30, 2014, 15:51:23 »
siz 1,6 avensisi beğenmiyorsanız 1.33 corollası aurisi olanlar ne yapsın yokuş yukarı iterek çıkarırlar aracı artık  :lol:
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.