Gönderen Konu: 2011 avensis çekiş problemi yardımlarınızı bekliyorum  (Okunma sayısı 28419 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 avensis çekiş problemi yardımlarınızı bekliyorum
« Yanıtla #80 : Eylül 21, 2014, 20:38:29 »
Ben bir şey anlamadım bu işten. Son 1 haftada 2500 km uzun yol yaptım 2013 lpg lpg'li Avensisimle. Bir örnek vereyim. Bilenler bilir Adana Pozantı yokuşunda 3-4 vites aralığında 120-140 km arası hızla çıktım.  Bir ara benzine aldım özellikle.  Araç bildiğin şahlandı yürüdü. Tam 12 km dik rampa bahaettiğim. Düzde bir ara 220 yaptım. Bana mısın demedi.  :alkis: Daha ne yapsın. Tabi böyle bir yoluda 2000 devirde çıkmaz atmosferik bir araç. 4-5 bin deviri gostereceksin. Deyim yerindeyse 'hakkını vereceksin' . Yok hem az yaksin hem uçsun dersen, 2000 devirde bunu yapmaz hiçbir atmosferik araç. Alırsın 2.0 dizel turbo yada benzinli o zaman anlarım. Ama sonuçta 1.6 atmisferik bu. Passat'in yari fiyatina bir çok c hatta b segmenti araçtan ucuza alinabiliyor bu araç.  2100 km yolu 421 tl gaz ile geldim. Bunun 100 kmsi İzmir trafiğinde geçildi.
Aynen öyle.

1.6 atmosferik motorlu, D segment, bir aracın 3 bin devirde rampaları rahatlıkla çıkması beklenemez.

Bahsettiğiniz rampadan hiç geçmedim, ama adını sıklıkla duyduğum bir yer. Hatta ağır vasıtaların frenleri dayanmıyormuş oraya. [emoji4]

O tarz bir rampayi bu araçla rahatça çıkmak için 6 bine kadar çıkmak lazım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Eylül 21, 2014, 20:38:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Eylül 21, 2014, 20:53:48 »
Evet kacış rampaları var eğimin bitiminde ağır vasıtalar için. 80 km hızla salınıma bıraktığınızda 150-160 km hıza çıkarsınız inişte. Böyle bir inişin tırmanma zorluğunu düşünün . Bence araç görüntüsündeki keskinliğiyle yüksek beklentilere sokuyor insanı. Ama Tr'de vergi Saçmalığı yüzünden alamiyoruz bir 2.2 dcat  >:( Bu yüzden rampa çıkarken ekonomi yapmayı düşünmezsek arabadan keyif almaya başlıyoruz. Yoksa bayıyor gerçekten.  Bu arada Emre bey haklı. Araç ne yaparsanız yapın fabrika verilerinde vaat ettiği gibi şehir dışı : 5.3, şehir içi 8.5 yakmiyor. Zatwn Fransızlar dışında bunu başarabilen yok. Benim en iyi tüketim değerim 6.5/9.1 şeklinde oldu. Varsın yaksin almadan önce passat 1.6 tdi comfortline için 90 bin tl vermeye hazırdım.Cebimde kalan yaklaşık  30 bin tl'nin 2000 tl'si ile lpg taktırdım, şehir içi 11 lt , şehir dışı 8 lt yaktırıyorum. Keyfim yerinde. Konfor, yol tutuş vs. derseniz çok memnunum. Aravaya her baktığımda iyiki almışım diyorum  :tamam: :alkis:
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Eylül 21, 2014, 21:37:23 »
Yani mesela 0-100 degil. ara hizlanmalari vs yavas kaliyor tork-kasa agirligina gore.Bunu kabul etmek gerekir.Aksi zaten bence yanlis bir dusunce
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Eylül 22, 2014, 23:43:33 »
Evet kacış rampaları var eğimin bitiminde ağır vasıtalar için. 80 km hızla salınıma bıraktığınızda 150-160 km hıza çıkarsınız inişte. Böyle bir inişin tırmanma zorluğunu düşünün . Bence araç görüntüsündeki keskinliğiyle yüksek beklentilere sokuyor insanı. Ama Tr'de vergi Saçmalığı yüzünden alamiyoruz bir 2.2 dcat  >:( Bu yüzden rampa çıkarken ekonomi yapmayı düşünmezsek arabadan keyif almaya başlıyoruz. Yoksa bayıyor gerçekten.  Bu arada Emre bey haklı. Araç ne yaparsanız yapın fabrika verilerinde vaat ettiği gibi şehir dışı : 5.3, şehir içi 8.5 yakmiyor. Zatwn Fransızlar dışında bunu başarabilen yok. Benim en iyi tüketim değerim 6.5/9.1 şeklinde oldu. Varsın yaksin almadan önce passat 1.6 tdi comfortline için 90 bin tl vermeye hazırdım.Cebimde kalan yaklaşık  30 bin tl'nin 2000 tl'si ile lpg taktırdım, şehir içi 11 lt , şehir dışı 8 lt yaktırıyorum. Keyfim yerinde. Konfor, yol tutuş vs. derseniz çok memnunum. Aravaya her baktığımda iyiki almışım diyorum  :tamam: :alkis:

aracın gaz ayarını biraz açtırınca çekişte biraz düzelme oldu lakin bu seferde şehir içi 270 yakıyoken 300-310 krş arasına çıktı neyse katlanacağız artık 2 gün sonra uzun yola çıkacağım bende artık sizin gibi 4-5 bin devir hakkını vererek kullanıp sürüş keyine bakarım sayenizde araçla aramda oluşan buzlar eridi : )
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Eylül 23, 2014, 09:24:15 »
Hocam araba kötü bir araba değil gerçekten.  Arada bir oda özelikle yokuş çıkarken bir turbo ihtiyacı duyuyor. Ama turbo olsaydi şu anda lpg ile gezip ekonomi yapiyor olamayacaktık. Beni dizel c-d sınıfı araba akmaktan bu lpg olayi kurtardi. Fena mı oldu param cebimde kaldı :) Hiç soğuma arabandan, çevir 4-5 bin devir uzun yolda, keyfibe bak. Japon bu sever hırlamayı :) Varsın 1000km yolda 50 tl fazla yaksın. Mezara götüremeyeceğiz ya parayı :)
aracın gaz ayarını biraz açtırınca çekişte biraz düzelme oldu lakin bu seferde şehir içi 270 yakıyoken 300-310 krş arasına çıktı neyse katlanacağız artık 2 gün sonra uzun yola çıkacağım bende artık sizin gibi 4-5 bin devir hakkını vererek kullanıp sürüş keyine bakarım sayenizde araçla aramda oluşan buzlar eridi : )
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 8000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Eylül 25, 2014, 00:47:37 »
LPG taktıran arkadaşlara saygı duyuyorum fakat gerçekten anlamıyorum araba D segmenti , iyi bir para verilmiş alınırken performans zaten yerlerde( anca 4000 5000 devirden sonra canlanıyor) buna rağmen ekonomi yapacağız diye 1500 kg arabaya(1400+100) Lpg taktırılması anlamsız geliyor lpg takılcaksa şahin doğan vs alalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Eylül 26, 2014, 20:50:42 »
LPG taktıran arkadaşlara saygı duyuyorum fakat gerçekten anlamıyorum araba D segmenti , iyi bir para verilmiş alınırken performans zaten yerlerde( anca 4000 5000 devirden sonra canlanıyor) buna rağmen ekonomi yapacağız diye 1500 kg arabaya(1400+100) Lpg taktırılması anlamsız geliyor lpg takılcaksa şahin doğan vs alalım :)

insignia ya fabrika çıkışı lpg geldi ve tr de satışta.... 1.4 t motora, insignia d sınıfı

2. d sınıfı aracı aynı model corolla civic parasına aldım. yani c sınıfı parasına aldım. lpg de çok şükür takılıydı. daha 2 gün önce hesap ettim lpg 2.70 tlye almıştım 60 tl ye 300 yol gittim. işi gidip geliyorum her gün 60 km.

Ama gerçekler çok acı emin olun ....

performans yerlerde evet çok şahin doğan torostan selektör yedim.

hatta rampanın birini çıkmadı arkadan iki kişiyi indirdim. yine çıkmadı sona onlara ittirip çıkabildim.
sonra çıkmaya çalışırken balata yedim
8.000 masraf çıktı. parçasıda pahalı meretin araba zaten çöp parçası acayip pahalı ferrari bir avensis 2 diyorlar parça konusunda.

ilk aldığımda 70 le giden kamyonu zor geçtim düz yolda araç 5.000 kg. ya galiba ondandı dedim.

en son satmayı düşündüm sahibindene ilan verdim

1 ayda 2 kişi aradı

biri modlu şahinle kafa kafaya girdi

öteki de efsane kasaya

sonra ilandan kaldırdım.çok sinirlendirdiler.

şimdi hurdalıktan yazıyorum parçalarını söktürdüm parçacılara satıyorum bu sayede aldığım fiyata zar sor sattım.
aman bulaşmayın
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Eylül 26, 2014, 20:55:14 »
Ciddimisin Ali Hocam bu yazdıkların da?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Eylül 26, 2014, 21:03:41 »
Arabadakilere ittirdim i okuyunca yıkıldım :D
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Eylül 26, 2014, 21:13:01 »
Bende tam T25 kasadan T27 kasaya geçme planları yapıyordum bu yazılanları okuyunca vazgeçme aşamasına geldim.Benim T25 de bu dedikleriniz mevcut T27.de beygir gücü daha yüksek olduğundan daha iyidir diye umuyordum.Başka araçlaramı yönelsem acaba. :P :argh:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Eylül 26, 2014, 21:50:40 »
Ilgınc bır sekılde ıronı yapmıs alı hocam.Alı bey fareyıde ekleseydınız.Cıkarmak ıcın hazurladıgınız mezeyı sofrayı.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #91 : Eylül 26, 2014, 22:04:18 »
Bende tam T25 kasadan T27 kasaya geçme planları yapıyordum bu yazılanları okuyunca vazgeçme aşamasına geldim.Benim T25 de bu dedikleriniz mevcut T27.de beygir gücü daha yüksek olduğundan daha iyidir diye umuyordum.Başka araçlaramı yönelsem acaba. :P :argh:

yok hocam bence siz efsane kasa corollaya yönelin  :) hatta 40 bine vitek 2004 hondalar var. acayip bişeymiş vitek açınca 2. gizli motor devreye giriyomuş. galerici arkadaştan duydum. 38 e ver dedim vermedi ;)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 26, 2014, 22:05:00
Ciddimisin Ali Hocam bu yazdıkların da?

abi şaka demi 8-)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Eylül 26, 2014, 22:10:58 »
 Hocam siz herhalde bu dünya işlerini bitirmişsiniz. 5 tl'ye benzin alıp rahat rahat gezebildiğinize göre para çok diye düşünüyorum.  Allah daha çok versin. Biz fakirlere gelecek olursak ☺ sizin 1000 tl'ye yaptığınız yolu biz 650 tl'ye alıyoruz. Kalan fazla paraylada çocuğa bez, mutfak masrafı vs. yapıyoruz. Totale vurduğunuz zaman bizim için iyi para oluyor 12 ayda. Ehh performans küçük bir eksilme oluyor.  Canı sağolsun valvematmic'in ne yapalım! Bu arabaya 59 bin tl harcadım bu arada. Aynı dönemde dizel bir passat alsam 70-80 bin arası ödeyecektim.  Her şey ekonomi için anlayacağınız. Fakirler ölsün,  Avensis'ten selamlar
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #93 : Eylül 26, 2014, 22:12:31 »
Ilgınc bır sekılde ıronı yapmıs alı hocam.Alı bey fareyıde ekleseydınız.Cıkarmak ıcın hazurladıgınız mezeyı sofrayı.

fareyi yakaldım hocam hatta ss ekledim.
tam çöpe atacam
la abi dedi ?
-HöNK??!?1
Kaldım öle.
-Abi çöz beni bişey diyecem dedi
-çözdüm tuzaktan abi dedi 2 gündür yolculuk ediyoz az çok hukuğumuz oldu dedi
- ee lan kaçmak için mi yapıyon dedim.
-yok abi dedi başladık konuşmaya ben mezenin yanına rakıyı doldurdum o anlattı.
-sat abi bu çekmiyo dedi

- sen yanlış araba almışsın dedi.

-sonra ağlaştık fare ayrıldı yanımda bana müsade dedi. :rofl: ::) ;) :)[/b]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Eylül 26, 2014, 22:15:43 »
Bahadır cuma ları beraber  takılabılırız .Avensıse lpg takılmaz.O bır lamborghını ıle aynı.O bır bently.O bır o bır 132 beygırlık lux bır araba...Neyse cuma teklıfımı herkese yapmam.Yazdıklarına cok uzuldum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Eylül 26, 2014, 22:17:43 »

fareyi yakaldım hocam hatta ss ekledim.
tam çöpe atacam
la abi dedi ?
-HöNK??!?1
Kaldım öle.
-Abi çöz beni bişey diyecem dedi
-çözdüm tuzaktan abi dedi 2 gündür yolculuk ediyoz az çok hukuğumuz oldu dedi
- ee lan kaçmak için mi yapıyon dedim.
-yok abi dedi başladık konuşmaya ben mezenin yanına rakıyı doldurdum o anlattı.
-sat abi bu çekmiyo dedi

- sen yanlış araba almışsın dedi.

-sonra ağlaştık fare ayrıldı yanımda bana müsade dedi. :rofl: ::) ;) :)

Fare bilem anlamış.

Arabayı Fred Çakmaktaş gibi surseniz daha hızlı gider.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Eylül 26, 2014, 22:18:20 »
Ben bılıyorum fareyı.Ne cektı o arkadas.Fakırdı.Arabasına ustelık D.sınıfı lux arabasına lpg taktırmıs fırma ıle mahkemelık olmus.Ondan sonra serserıce sagda solda takılmıs.En son senın arabada gorulmus.Hala haber yok.Japonların kacırdıgı soylenıyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #97 : Eylül 26, 2014, 22:22:48 »
Fare bilem anlamış.

Arabayı Fred Çakmaktaş gibi surseniz daha hızlı gider.

işin garip tarafı daha sonra fare çıkınca ortaya çıktı.

fare 2 gün aracımda gizli beygir olarak çalışmış ya sprint boosterlik yapmış ula diyorum
gaza basınca 2 gündür şahlanıyodu gaz pedalıyla motor ecusu arasında git gel yapıyomuş
sonradan anladık.

şimdi fareyi facede ekledim.
profilinde toyota hızelde çalıştı yazmış.
sonra anladım o normal bir fare değildi.
benim çekmeyen arabam için gönderildi.
sonuçta toyota müşteri memnuniyeti olan bir marka.
dedim helal olsun :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Eylül 26, 2014, 22:23:33 »
Bahadır cuma ları beraber  takılabılırız .Avensıse lpg takılmaz.O bır lamborghını ıle aynı.O bır bently.O bır o bır 132 beygırlık lux bır araba...Neyse cuma teklıfımı herkese yapmam.Yazdıklarına cok uzuldum.
Tuncay sende fakirsen takılalım. Yada şahin al gel sen :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #99 : Eylül 26, 2014, 22:24:04 »
Ben bılıyorum fareyı.Ne cektı o arkadas.Fakırdı.Arabasına ustelık D.sınıfı lux arabasına lpg taktırmıs fırma ıle mahkemelık olmus.Ondan sonra serserıce sagda solda takılmıs.En son senın arabada gorulmus.Hala haber yok.Japonların kacırdıgı soylenıyor

:rofl: japonlar kaçırmamış onlar adına çalışıyormuş meret  :rofl: