Gönderen Konu: şoook....şanzıman arızası  (Okunma sayısı 22855 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: şoook....şanzıman arızası
« Yanıtla #60 : Ekim 30, 2008, 00:43:16 »
Iste o yuzden Utku kardes, millet o kadar para sayiyor, ortalama gelir farki da var...ucuz olsa belki o kadar uzmez.
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ekim 30, 2008, 00:43:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ekim 30, 2008, 07:50:31 »
  ''ucuz olsa belki o kadar uzmez.'' Aynen katılıyorum. İnsanın bütçesi içindeki payı daha düşük olsa şu araçlara verilen büyük ihtimalle bu durumlar daha farklı sonuçlanır. Araç satın alınırken bile acaba 2.el de ne olacak diyede bir çok kişi düşünüyor ve gerçekten kendisinde olmasını istediği aracı değilde birazda sonrasını düşünerek alıyor. Eh bu da insanı çok da mutlu eden bir olgu değil bence. Türkiye'de ki sorun ise daha çok gelir dağılımındaki dengesizlik sorunu. Unutmayın Türkiye Otomotiv piyasası hala yolun başında gelişmiş ülkelere göre. Kişi başına düşen otomobil sayısı bunu açıklar. Bu  yüzden firmalar henüz işin kaymağını yeme aşamasında. Tabi vergilerden kalan kısmı kadar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ekim 30, 2008, 09:43:34 »
Iste o yuzden Utku kardes, millet o kadar para sayiyor, ortalama gelir farki da var...ucuz olsa belki o kadar uzmez.

tamamda bu pahalılık, otomotiv firmasından değil, devletten kaynaklanıyor, otomotiv firmaları ne yapsın?
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Kasım 03, 2008, 13:01:20 »
yane araç yurt dışındayken 15.000 $ buraya geliyor al sana 40.000ytl firmanın ne suçu var vergi gümrük........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Kasım 03, 2008, 16:05:04 »
Firma pahaliya satiyor demedim.Fiyati pahali dedim.Tonla para sayan adamin beklentisi cok olur herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • otomüziksistemlerisorunuolanhaberversin 5352900287
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #65 : Kasım 03, 2008, 21:51:34 »
gültekin bey ben yeni üyeyim konunuzda haklısınız eski bir mitsubişhi(üç elmas) sürücüsüyüm güçlü firmalaın araçlarında bu gibi durumlar gerçekten çok üzücü kaldiki toyota(verimli pirinç tarlaları)gibi bi firma aracında çıkması kötü bi durum *** destekcinizim***60 bin euro ver evo 9 al fren disklerin bozulsun (servis beyfendi biz onu tornada düzeltiriz merak etmeyin)yok arkadaş öyle bişe saçmalamayın ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Kasım 03, 2008, 23:34:46 »
Firma pahaliya satiyor demedim.Fiyati pahali dedim.Tonla para sayan adamin beklentisi cok olur herhalde.

bizde tonla parayı, nerelere saydığını söyledik :) eh beklentiside ona göre olacak
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Kasım 04, 2008, 00:37:04 »
:) Anlastik.

Yine de Allah kimsenin basina vermesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Kasım 04, 2008, 22:30:29 »
gültekin bey ben yeni üyeyim konunuzda haklısınız eski bir mitsubişhi(üç elmas) sürücüsüyüm güçlü firmalaın araçlarında bu gibi durumlar gerçekten çok üzücü kaldiki toyota(verimli pirinç tarlaları)gibi bi firma aracında çıkması kötü bi durum *** destekcinizim***60 bin euro ver evo 9 al fren disklerin bozulsun (servis beyfendi biz onu tornada düzeltiriz merak etmeyin)yok arkadaş öyle bişe saçmalamayın ya

anlaşılan aracınızın fren diskleri ile ilgili sorun yaşamışsınız ve epeycede bu duruma kızmışsınız belli. peki  aracınızın fren disklerinin bozulmasında sizin hiç bir kabahatiniz yok mu?
 Yani 60.000 euro verdiniz diye o arabanın ömrünüz boyunca siz ne yaparsanız yapın herhangi bi masraf arıza yada sorun çıkarmamasını mı bekliyosunuz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #69 : Kasım 06, 2008, 16:36:14 »
Ben size birşey anlatim 16 yaşında jazz'ımı aldım daha dürüst olursam ailem aldı tabiki.. 400km'rede pert ettim ceza olarak toplatıldı kaskodan para veya yenisi bile alınmadı katakulle yapılmadı yani..jazz'ımı sanayide 0 parçalarla toplattılar hondada bile değil.. inanın o arabayı mumla arıyorum şuan 2005 es elite'di elektrikli sunroof digital klima direksiyondan tam 7 ileri vitesti :) ve çok az yaktı tek bir nokta sorunla karşılaşmadım sadece hep direksiyondan kullandığım için motor takozlarından birini parçalamıştım birde direksiyonu elektrik destekli olduğundan bi garipti ama alışınca çok iyiydi herneyse sora onu satınca annemin kullanmadığı 1 depo benzinin 1 bucuk ay gittiği (paso yatmaktan) 2001 opel zafira 1.8 At (tam otomatik) 7 kişilik aile aracına terfi oldum terfil oldum çünkü o arabada değil takoz 2008 de yaşanan o kar kıyamette ben bursadan 4 kabak lastiğimle zincirsiz kar modunu açarak 1 kaza atlatmadan istanbula ulaştım (bmwleride gördüm sağa sola uçmuş palet kullandıkları halde) herneyse opeli iş için kullanmaya başlamıştım jazzı satıp opeli bi kaç ay kullandıktan sonra 2006 a3 1.6 attraction 102 hp 8V triptronic aracım geldi 2 kasım 2006 da ..45 bin kmre yaptım halada duruyor evimin garajında ben o araç gibi bi araç görmedim yol tutuş yarise yay taktım audim kadar yol tutabiliyor :) neticede 2006 yarisimle birlikte çift arabam var hevesimi alana kadar yarisi kullandım hakkaten hakkını veririm az yakıyor fakat heryerinden sesler geliyor düzü öğrenmek için aldım bu aracı iyiki mmt almamışım kuzenimin ailesinde bir auris 08 model bir corolla 08 model var böyle 2 sorunlu araç görmedik :) neticede hırsımı hondadan çıkardım yarisimle çukurlara girmemek için dualar ediyorum arkadaşlarım biliyor bir kasise bile 2 3 le tın tın arkadakiler korna çalıcak şekilde yavaş giriyorum fakat bu hafta benim yüzümü kara çıkardı o koydukları gözler varya ön gözler hepsi tıkırdıyor kendimi şahin kullanıyor sanıyorum..yol bilgisayarına bakıyorum 8.5 9.1l/100km halbuki öle yemediği halde böle veriler veriyor..neticede tipi hoşuma gidiyor sadece dışardan.! içi berbat kalite berbat dış görüntü ve motoruna tek laf demiyorum ama mmt gerçek bir arıza depodan gelen ses gibii.
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #70 : Kasım 06, 2008, 16:39:23 »
bu arada sahip olduğum araçları yazmamdaki kasıt çeşitli markalara bindiysemde böle sorunlar yaşamadım toyotadaki gibi he toyotaya özgü değil bunlar x5 ler ülkemize girdikten 3 ay sonra toplanıp fren sistemleri değişmiş ücret alınmamıştı hatırlatırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #71 : Kasım 09, 2008, 22:57:45 »
Adapazarı şu anda sadece Auris modellerinin üretimini yapıyor.
 Corolla'lar ise Japonya ve Güney Afrika olmak üzere iki ayrı ülkede üretilmeye devam ediliyor.

adapazarı auris ve corolla verso üretiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #72 : Kasım 11, 2008, 10:01:12 »
Güntekin Bey, sizle aynı fikirdeyim.MMT araçlarda ciddi bir sorun var ve bu örtbas edilmeye çalışılıyor.Bakın hiç araştırma yapmadan şanzıman sorununu dile getirdiğimde çok yakınımda üç kişi aynı sorunun kendi araçlarında olduğunu söyledi.Abim,iş arkadaşım ve iş arkadaşımın kardeşi.Bu kadar da tesadüf olmaz.Lütfen biraz mantıklı olalım.Ben Belçika Toyota ile görüşmelerimi sürdürüyorum.Çünkü Türkiye Toyota 'dan mantıklı sonuç alamadım.Bu konudaki yazışmalarımı paylaşabilirim.Şunu da bilmelisiniz ki yeni bir teknoloji olan ve Toyota ile Audi'nin öncülüğünü yaptığı MMT ile ilgili sürekli sorun yaşayacaksınız.Ben bir an önce elden çıkarmaya bakacağım.Sitede Toyota tutkunu arkadaşlar var.İsterlerse onlara satalım, onlar uğraşsınlar..Uzaktan konuşmak kolay..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #73 : Kasım 11, 2008, 10:31:56 »
  Zaten burada herkes bu yüzden ve birinci elden fikir, bilgi ve tecrübelerini bağımsızca dile getirebiliyor. MMT hakkında Testler bölümünde de değişik paylaşımlar mevcut ve bunun sorunlu olduğunu, en azından henüz oturtamadıkları bir sistem olduğunu bende düşünüyorum yanlız bence tüketici oalrak araç almadan önce biraz daha araştırma yapmakta fayda var diyede düşünüyorum ancak bu MMT şanzımanlı araç alan arkadaşların başına geleni mazur gösteremez ve bencede Toyota bir an önce bu sistemde iyileştirmeye gitmeli. Ancak sanırım MMT sorunu yüzünden servise gidenlerede bir sorun çıkarmıyorlar duyduğum kadarı ile. Umarım tüm MMT şanzımanlı araca sahip arkadaşların sorununu en kısa zamanda ve iyi bir şekilde çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Kasım 11, 2008, 12:11:56 »
.... Ben bir an önce elden çıkarmaya bakacağım.Sitede Toyota tutkunu arkadaşlar var.İsterlerse onlara satalım, onlar uğraşsınlar..Uzaktan konuşmak kolay..

Zeynep Hn., şahsen Toyota tutkunu değilim ama bedava da verseniz markası ne olursa olsun MMT ya da otomatik vitesli hiç bir arabayı almam :) Fakat diğer arkadaşlar ne düşünür onu bilemem  ::) Bunu çevresinden gördüğü ve duyduğu ile internetten okuduklarını değerlendiren biri olarak söylüyorum... Ayrıca dizel için de düşüncelerim buna yakındır. Sizinki düz vites benzinli olunca hiç mi sorun çıkarmaz diyebilirsiniz. Çıkarabilir ama otomatik vitesin onarım/değişim maliyeti veya dizelin bir yakıt enjektörünün değişim maliyeti yanında devede kulak kalma ihtimali yüksektir. Bunlar gerçekten insanın belini bükebilecek masraflardır. Satın alma kararları verilirken bunların yüksek ve hassas teknolojilerinden dolayı riskli tercihler olduğu baştan mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #75 : Kasım 12, 2008, 16:46:21 »
Hakkı abi sonuna kadar haklısın ben önce auris sonra corolla derken mmt nin ve depo ses hataları yüzünden yarisi tercihe ettim ki sadece d4d merakımdan bu arabayı aldım.. ve düz sevmediğim halde düz aldım.. Zeynep ablamada hak veriyorum neticede farklı bir konuda dediğim gibi elin japonu para kazanıcak diye ülkemin vatandaşı kazıklansın anlayışı besliyen anca maddi şeylerden menfaati olan insandır.. mmt konusunda depo sesi konusunda büyük ve ciddi bir sorun var neredeyse ali cengizle satışa devamda ediyorlar.. Şahsım adına konuşuyorum benim başıma gelseydi mmt madurlarını bir site altında toplar bir toplantı ayarlar gündelik gazetelerin birine dev gibi ilan verdirirdim toplu araçlarının satış ilanını ve toyotanın tutumunu.. neticede ister güle güle ister ağlaya ağlaya bu derde deva bulmak zorundalar..neticede japonun d4d si varsa fiatında multijeti var.. Sabancı yapamıyorsa.. Koça geçeriz zor değil bizim kaybediceğimiz 3 5 olsun .. kısasa kısas fayda eder sözle laf anlatılmıyorsa.. yanlışsam şimdiden özür diliyorum ama yanlışda olsam sözümün arkasında dururum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Kasım 12, 2008, 17:54:11 »
... Şahsım adına konuşuyorum benim başıma gelseydi mmt madurlarını bir site altında toplar bir toplantı ayarlar gündelik gazetelerin birine dev gibi ilan verdirirdim toplu araçlarının satış ilanını ve toyotanın tutumunu..

Kunter, yazılı ve görsel medya kanalıyla büyük firmalara karşı mücadele etmek çok zor. Reklam kaygılarından dolayı sesini duymazlar, duyurmazlar. Hatta, o ilanı bile yayınlayıp yayınlamayacakları şüphelidir. Mesela, sen hiç Uğur Dündar ve benzeri gazetecilerin büyük bir firmanın peşine düştüğünü gördün mü? Maalesef hukuk sistemi de çok ağır işlediği için o kanaldan da bir sonuca ulaşmak çok zor Türkiye'de.

Ayrıca konumuzla belki direkt olmasa bile dolaylı yönden alakalı bir durum daha var. Maalesef dünyanın içinde bulunduğu mevcut ekonomik şartlar biz tüketicilerin otomobil üreticilerinden kalite konusunda fazla bir beklenti içerisinde olmamızı engelleyebilir diye düşünüyorum. Bilmiyorum takip ediyormusunuz, ABD'li üreticiler büyük sıkıntı içerisindeler. Şu an General Motors'un nasıl kurtarılabileceği tartışılıyor. İflas açıklarsa hiç sürpriz olmaz. Ford'un durumu da ondan iyi değil. Avrupa'lı üreticiler de büyük sıkıntı içerisindeler. Japon üreticileri derseniz, onlar para birimlerinin dolar ve euro karşısında aşırı değer kazanması yüzünden ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Kısacası tüm üreticiler canlarının derdine düşmüş durumdalar. Tamamı "masrafları nasıl azaltabiliriz"in hesabını yapıyorlar. Bu şartlar altında ben şahsen tüketicilerin seslerine pek fazla kulak verebileceklerini sanmıyorum. Maliyetleri azaltması için kendisine baskı yapılan bir tedarikçinin kaliteden ödün vermeden bunu yapabilmesi çok zordur. Bunun ceremesini de maalesef biz tüketiciler çekiyoruz. Siz ne dersiniz bilmiyorum ama ben şahsen son yıllarda artan girdi maliyetlerinin rekabet nedeniyle fiyatlara yansıtılamamasıyla baş gösterdiğine inandığım ve tüm markalarda gözlemleyebildiğim kalite düşüşleri olduğunu düşünüyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #77 : Kasım 12, 2008, 18:46:03 »
  ''Kunter, yazılı ve görsel medya kanalıyla büyük firmalara karşı mücadele etmek çok zor. Reklam kaygılarından dolayı sesini duymazlar, duyurmazlar. Hatta, o ilanı bile yayınlayıp yayınlamayacakları şüphelidir. Mesela, sen hiç Uğur Dündar ve benzeri gazetecilerin büyük bir firmanın peşine düştüğünü gördün mü? Maalesef hukuk sistemi de çok ağır işlediği için o kanaldan da bir sonuca ulaşmak çok zor Türkiye'de.''
 Aynen katılıyorum malesef Hakkı. Bu birazda şundan kaynaklanıyor; bence basın sektöründe faaliyet gösterenler (firma ve ortakları) başka sektröde bulunamamaları lazım. Bunun nedenleri ise çok açık.

Kalite düşüşleri konusunda da sana katılıyorum. Ama ticaretin doğal sonucu oalarak zarar dönemleride olması çok doğal. Firmalar buna hazırlıkla olması lazımdı. Tüketicinin sırtına bu kadar yansıtmalarına gerek yoktu eğer yeterince profesyonel iseler. Tüketimde bir doygunluk olması kimi dönemler için, mali dar boğazlar yaşanması vs. aslında çok normal ve beklenen bir durumda. Sonunda bunun çıkışıda olacak doğal olarak.
 Sonuç olarak Tüketicilerin (ki o şirketler ve çalışnalarıda birer tükeitci aslında) yaşadığı sorunları daha yaptırımsal güce dönüştürebilecek seçeneklerde mevcut ve bu yollarda izlenebilir ama bunun için bir araya gelebilmek öncelikdir. Ayrıca bunun için önemli olan toplumun geri kalanının duyarlılığıdır. Yoksa iş bana dokunmayan yılan mantığı ile görülürse kamuoyu baskısı oluşturmak kolayda değildir. Ama tüm bunlardan önce yapılması gereken firmaların gerekli organlarına bireysel ve ciddi olarak başvurmaktır sorunların çözülmesi için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #78 : Kasım 13, 2008, 02:38:10 »
Bunu nerden fikir edinmiştim abilerim kaç sene oldu bilmiyorum küçüktüm ve aklımda kalmıştı hep aklımada gelir :) mondeoların otomatikleri fena sorunluydu herkes ilan verdi işte 6 tane şanzman yedi şimdiye kadar inanılmaz sorunsuz forda bu yüzden minnetarız aracımız satılık falan diye :) hep gülüyordum.. neticede aile dostumuzun mondeosu bu tepkiler yüzünden.. şanzman değil aracı 3 5 gidince servise fakslar mektuplar bi yğın iş oldu ama aracı sıfırıyla değiştirilmişti.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #79 : Kasım 13, 2008, 09:26:00 »
  Ford zamanında bir modeli yüzünden (yanılmıyorsam Pinto idi) yüklü bir tazminatta ödemişti ama tabi orada durum çok farklıydı. Ama önemli olan sorunun kabul edilip iyi niyetle çözülme yoluna gidilmeye çalışılması.