0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Limon kanunlari var ABD'de.Arac ilk sene boyle bir sorun cikardiginda bakarlar tamir edip sorunu cozerler ya da arac sahibi yeni bir arac talep edebilir ya da odedigi parayi, vergisi, ruhsat ucreti vs herseyi ureticiden alir.Sifir arabada ilk sene sanzuman problemi olur mu hic?Olursa o araba limondur.
2-)Bana akıl veren satış temsilcisi arkadaşım!artık dünyada pazarlama ve sonrasında ilişkiler müşteriye kabadayılık yaparak hak,hukuk dersi vererek,garanti sözleşmelerinin karınca duası gibi yazılmış ,hukukçuların bile anlamakta zorluk çektiği yuvarlak ve anlaşılmaz maddelerinin arkasına saklanılarak yapılmıyor...Nihai olarak müşteri memnuniyeti denilen bir kavram var...bu da kolay ortaya çıkmıyor.Benim bu markayı seçmemin en temel sebebi de bu...tektip bir vites kutusuyla,hem otomatik hemde manuel vites tercihi yapan müşterisini (sözde )tatmin edip arttırıp bu sayede;zamandan,personelden,tasarımdan,banttan,yedek parça temininden,arge den milyonlarca dolar kar eden dünya devi firmanın ,sistemin olumsuz yönlerini gizleyerek bu arızaların verdiği sıkıntı ve üzüntüden sorumluluğunu( müşterisine hak verip ondan özür dilemesini önermek yerine parça ve tamirle sınırlandır)...ohhh ne güzel adalet...bunun eleştirisini yapabilmek ve anlayabilmek için hukukçu ve avukat olmaya gerek yok ki...canı yanan herkes bunun böyle olduğunu görebilir...ama bu sitenin amacı ortak bir akıl geliştirmek ve sorun çözmek değilde markaya sadece tapınmaksa ben yokum..
tamam bütün kabahat benim...
Hakki olmayan neymis? Sifir arabada sanzuman iflas ettiginde arac talep etmek mi? Ilk gun, tamir suresince arac vermeliler.Neden bu kadar para sayip veren musteri magdur edilecek ki?15 gun de surse 1 ay da surse ayni model ve marka bir araci Toyota'nin bu arkadasa tesis etmesi lazim.Garanti sartlari vs minimum haklar, musteri memnuniyeti diye bir kavram var. Turkiye'de tam yerlesmemis belli, ama Toyota'nin ana ilkesi bu.Duymasinlar...Tamir bir yana eger musteri bu araci istemiyorum artik da diyebilir ve yeni sifir bir araba ya da parasini geri isteyebilir.Garantide yazmasa da.Toyota merkezin bunu duymasi lazim.
Fakat bu sitenin Tüketici Haklarını Koruma Derneği değil bir arkadaşlık ve paylaşım sitesi olduğunu unutmamanız gerekiyor. Bir avukat olarak öncelikle sizin, sözleşmede bulunmayan bir hakkı talep etmenizin etik olmadığını bilmeniz gerekiyor. Muhatabınızın olanaklarının güçlü olması veya konumunuz size böyle bir talepte bulunma cesareti verebilir fakat bunun ayrıcalıklı muamale olduğunu siz de takdir edersiniz.
yapmayın hakkı bey burada tüketicilerin haklarını ve sorunlarının çözümlerini konuşmayacaksak nerede konuşacağız. burası toyota kullanan yada toyota markası ile bir şekilde bağı olan tüketicilerin üye olduğu bir site değil midir. sizin dediğiniz gibi burası bir arkadaşlık ve paylaşım sitesi ise bir tüketicinin sorununu burada paylaşması hata mıdır? yapmayın lütfen. ikinci olarak mağduriyeti bu kadar açık olan bir üyenin hakkını savunmak niyetini "konumunuzdan dolayı bu talepte bulunma cesareti buluyorsunuz" şeklinde yorumlamanızı kınıyorum. sözleşmede bir hakkın yazmaması, onun sizin hakkınız olmadığı anlamına gelmeyeceğini biz tüketicilerin artık öğrenmesi lazım. önceden matbuu olarak ve karşı tarafın hiç bir şekilde fikri sorulmadan hazırlanan sözleşmelere konmadı diye hakkımız olduğu çok açık olan durumlarda hakkımızı aramayalım mı. Burnumuza dayanarak önceden hazırlanmış sözleşmeleri imzalıyoruz. hangi birimizin satıcı firma ile oturup karşılıklı bizimde taleplerimizi içeren bir sözleşme hazırlayıp imzalama şansımız var. imzaladığımız sözleşmelerde doğru bulmadığınız bir maddeyi ben bunu kabul etmiyorum diyerek çıkartma şansınız var mı. alacağınız cevap biz bu şartlar dışında araba satamayız olur. Nerede kaldı sözleşme serbestisi kuralı. sözleşme iki tarafın serbest irade beyanıdır. bu yapılan sözleşmelerde bizim serbest beyanımız var mı. Yapmamız gereken şey çok açık değil mi .O matbu sözleşmelerin tüketici aleyhine olan kısımlarını değiştirmek için mücadele etmek. Buda bunlarla mücadele ederek olur. Aynen konuyu açan arkadaşımızın yaptığı gibi. bu şartlar altında yapılan bir alışverişte satıcının yaptığı etik oluyorda, mağdur olan tüketicinin hakkını araması etik olmuyor öyle mi. Bizim daha kırk fırın ekmek yememiz lazım arkadaşlar. bu mantıkla bize daha çok şeyleri dayatırlar. sevgi ve sağlık dolu bir gün diliyorum.