Gönderen Konu: şoook....şanzıman arızası  (Okunma sayısı 23009 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: şoook....şanzıman arızası
« Yanıtla #40 : Ekim 29, 2008, 12:18:47 »
tamir süresi ne olursa olsun her arıza için araç tahsis etmesinin maliyetinin ne kadar yüksek olabileceğini düşünemiyor musunuz?

Hakkı bey, şunu da ekleyeyim, kanunu değiştirelim ve her arızalanan ve serviste kalması ön görülen araç temini zorunludur diye yapalım. Dolasıyla bayi elinde 5-10 tane araç bulundurmak zorunda kalacak. Bunun maliyetini de farkında olmadan tüm müşteriler çekecektir. Çünkü bu maliyet mutlaka fiyata yansır. Nasıl reklam giderleri de fiyata yansıyorsa !
Bu yüzden bazı şeyleri istiyorken biraz düşünmeli !
Bodrum

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 29, 2008, 12:18:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 29, 2008, 12:40:15 »
Haklısınız Utku Bey, sonuçta garantiyi bir nevi kasko poliçesi gibi düşünmek lazım. İlave şartlar ve riskler nasıl kasko primini yükseltiyorsa, araç temini ile ilgili esneklikler de bunun maliyetini aynı oranda arttıracaktır. Bu da mecburen ya direkt olarak satış fiyatına yansıyacak, ya periyodik bakım maliyetlerine yedirilecek :) ya da servislerin garanti ile ilgili arızalarda kılı kırk yarmalarına neden olacaktır. Sonuçta bu ilave maliyeti yine biz tüketiciler ödemek durumunda kalacağız. Nasıl ki kasko poliçelerinde maliyeti azaltmak için bir çok muafiyet uygulanıyorsa garantide de aynı uygulamanın olması doğaldır. Arkadaşların konuya bu açıdan yaklaşmalarında fayda var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 29, 2008, 15:41:07 »
arkadaşlar burada konu daha yeni alınmış bir araç ve daha 7.000 km yapmış bir araç. 50,000 kmnin üzerinde yada 3-5 yıldır kullanılan bir araçtan bahsetmiyoruzki. araç tahsis edilmesi konusunu her tamire gelen araç olarak düşünmeyin. buradaki tartışma bu açılan konu üzerinden yapılıyor. genel olarak her bakıma yada tamire gelen müşteriye, araç tahsis edilmesi tabii ki olanaksız. ama buradaki konu tamamen farklı. daha yeni aldığınız bir araç ve üretim hatasından kaynaklanan birr arıza var. bunu normal bir arıza olarak değerlendirebilirmisiniz. burada mmt şanzımanların sıkıntılı olduğunu herkes biliyor. buna rağmen bir tüketicinin toyotanın kötü üretim yaptığı hepinizce kabul edilen mmt şanzımandan ötürü madur durumda kalmasında, tüketici lehine tavır almak gerekirken, siz toyotadan yana tavır alıyorsunuz. açık olarak şunu söyleyin konuyu açan arkadaşın durumunda toyota araç tahsis etmelimi etmemelimi. Konuyu genelleştirip her servise gelen müşteriye araç tahsis edilmesine getirmeyelim. sadece buradaki durumda bu gerekirmi gerekmez mi. kendinizi arkadaşın yerine koyun lütfen. bunun yasal olarak mümkün olup olmaması sözleşmenin içeriğinde yer alıp almaması işin hukuki boyutudur. benim dediğimse hakkaniyettir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 29, 2008, 15:51:20 »
niye kızıyorsunuz, aracınızı garantili olarak niye alıyorsunuz peki? çıkabilecek arızalar için değil mi?
niye dava açacaksınız? yeni araç niye verilsin? size araç satarken aracınız bozulduğu zaman, serviste kaldığı sürece yerine araç verilir diye bir sözleri mi oldu?
15 yılda bir kez sorun yaşamışsınız bunu çok mu sayıyorsunuz, ne için dava açacaksınız Toyota size aracınızı tamir edemeyiz mi dedi? Yada sizden kaynaklı bi arıza olmadığı halde sizden ücret mi talep etti? Adamlar aracımız sıfır sorunlu bi araç diye garanti vermiyor! Eğer sorun çıkarırsa mesuliyetini kabullenmek için garanti veriyor. Ayrıca zaten bu araçları üretenler Japonlar! Onlara da şikeyet etmeniz çok bi işe yaramaz.
 Hem madem avukatsınız haklarınızı ve hakkınız olmayan şeyleri iyi biliyo olmalısınız. Toyota'da da güçlü bi adalet sistemi mevcut. Emin olun Toyota'da her zaman mağdurun yanında!!!

site yöneticisi arkadaşlar. bu yorumları okuyunca konuyu açan arkadaşın ne düşünmesini beklersiniz. sorarım size.evet bunlar hakaret içeren sözler değil tabii ki ama. arkadaşı konuyu açtığına açacağına pişman eder :) ortak paydası sorunlarını paylaşmak (ve tabii ki memnuniyetlerini de) ve bunlara ortak çözüm aramak olan bir foruma sorununu yazan bir insanın bu yorumlarla karşılaşması durumunda vereceği tepkileri vermiş arkadaş. sinirli olduğu için bu yorumları hakaret gibi algılamış olabilir. site kurallarında da yazdığı gibi burası herkesin her türlü fikrini hakaret boyutlarına vardırmadan özgürce yazacağı bir platform değil mi. Arkadaşımızda kendi düşüncesini belirtmiş. Ama kabul edelim ki aramızda marka fanatikliği yapanlarımız var. Toyotaya kötü bir yorumda bulundu diye böylede saldırılmaz ki insana :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 29, 2008, 15:53:45 »
  Güntekin bey, Güntekin bey. Bizim amacımız burada kimseyi haklı çıkarmak ya da yargılamak değil. Burada tüm arkadaşlar saygı kuralları çerçevesinde görüşlerini dile getiriyorlar.

Hakan Beyin konuya girişine baksanıza. iki kere vurgu yaparak "Güntekin bey Güntekin bey" ! :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ekim 29, 2008, 16:06:53 »
Murat Bey, ben şahsi görüşümü açıkça ifade ettim, böyle bir durumda kesinlikle araç talep etmezdim. Satıcı açısından bakacak olursak da, sırf henüz 7000 km'de yeni bir araç olduğu için araç tahsis etme kararı almak da oldukça güçtür. Diyelim ki kendi inisiyatifiyle tahsis etti. Yarın 8.000 km'de, ertesi gün 9.000 km'de, başka bir gün 10.000 km'de, diğer bir gün 11.000 km'de araçların geldiğini varsayalım. Hepsinin de bu tahsisten haberleri olduğunu farzedelim. Peki bu satıcı bu araçların sahiplerinin taleplerini nasıl geri çevirebilecek. İş bu şekilde 50.000 km'ye kadar gitmeyecek mi? Hangi kıstasla, nerde, nasıl sınır koyacaksınız? O nedenle varolan bir kurala uymak ve saygı göstermek bence en mantıklısı. Bence kalitenin anlamı standartlara uygunluktur. Benim bir tüketici olarak ilk beklentim standart muameledir. Eğer ben hizmet yada herhangi bir ürün aldığım bir yerde hiç kimseye ayrıcalıklı muamalede bulunulmadığımı hissedersem kendimi iyi hissederim. Sizin 40 YTL'ye aldığınız bir gömleği, yarım saat sonra başka bir tüketicinin aynı yerden 20 YTL'ye aldığını duyarsanız ne hissedersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 29, 2008, 16:13:22 »
utku bey burada
Ayrıca "sizin toyotada çalışanı olmanız her halükarda onlar adına savunma yapmanız anlamına gelmez." demişsiniz, ben burada savunma yapmadım, yazdığımı iyi okursanız anlarsınız, ben bilgilendirme yaptım.

utku bey siz bu somut olayda araç verilmemesi gerektiğini savunuyorsunuz. buda toyotanın dediği şey zaten. bunun nesi bilgilendirme. siz toyotanın görüşünü savunmuyormusunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ekim 29, 2008, 16:24:34 »
Murat Bey, ben şahsi görüşümü açıkça ifade ettim, böyle bir durumda kesinlikle araç talep etmezdim. Satıcı açısından bakacak olursak da, sırf henüz 7000 km'de yeni bir araç olduğu için araç tahsis etme kararı almak da oldukça güçtür. Diyelim ki kendi inisiyatifiyle tahsis etti. Yarın 8.000 km'de, ertesi gün 9.000 km'de, başka bir gün 10.000 km'de, diğer bir gün 11.000 km'de araçların geldiğini varsayalım. Hepsinin de bu tahsisten haberleri olduğunu farzedelim. Peki bu satıcı bu araçların sahiplerinin taleplerini nasıl geri çevirebilecek. İş bu şekilde 50.000 km'ye kadar gitmeyecek mi? Hangi kıstasla, nerde, nasıl sınır koyacaksınız? O nedenle varolan bir kurala uymak ve saygı göstermek bence en mantıklısı. Bence kalitenin anlamı standartlara uygunluktur. Benim bir tüketici olarak ilk beklentim standart muameledir. Eğer ben hizmet yada herhangi bir ürün aldığım bir yerde hiç kimseye ayrıcalıklı muamalede bulunulmadığımı hissedersem kendimi iyi hissederim. Sizin 40 YTL'ye aldığınız bir gömleği, yarım saat sonra başka bir tüketicinin aynı yerden 20 YTL'ye aldığını duyarsanız ne hissedersiniz?

hakkı bey sap ile samanı birbirine karıştırmayalım. bir ürünün farklı fiyatlara satılması tamamen farklı bir konu. standartlar sadece fiyat konusunda sağlanmaz. Burada tartıştığımız konu da standartların tüketicinin lehine olacak şekilde sağlanması olmalı, toyotanın lehine olacak şekilde değil. kriter ne olacak demişsiniz. bu konuda kriter çok açık değil mi. "üretim hatası". bu kadar basit. toyota kendi hatası olup olmadığını anlayamıyor mu. ve eğer kendi hatası ise bunu kabul etmesi bir erdem değil midir. çok mu zordur evet bu bizim hatamız imiş, özür diliyoruz sizi mağdur ettik telafi edelim demeleri. ayıplı bir ürün satmamış olsalar idi tüketici mağdur olurmuydu. trafik kazası geçirerek 15 günden fazla serviste kalan bir müşteriye araç vermiyorsunuz dikkat edin lütfen, firmanın hatasından dolayı orada bulunmak zorunda kalan bir müşteriden bahsediyoruz.  km'ye vurgu yapmamın sebebide bu idi. yoksa kriter olarak  km'yi kullanalım demek istemedim. standart demişsiniz her maılnda bir standardı vardır. 7.000 kmde şanzımanı dağılan bir aracın şanzıman sistemi standarda uygunmudur. buna cevap verin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ekim 29, 2008, 16:26:48 »
 :) bunun bir terbiyezislik ya da saygısızlık olduğunu kimse düşünmüyor heralde. Aslında konu kişilerin arasında değil, yaşanan bir sorun üzerinedir. Bunu çok göz ardı edip kişiselleştirmemeye özen gösterelim hep beraber.
 Güntekin bey siteye girip ilk mesajında direk şikayetde bulunmuştur ve bu o haleti ruhuye ile gayet normaldir ve sonunda kadar da hak verebilirim kendisine. Ancak bundan sonra kendisini bizlere tanıtmasını istememize rağmen bunu gerçekleştirmemiştir. Bu da çözülmesi zor bir problem değil ancak kendisini bize tanıtsa bence daha hoş olurdu. Neden derseniz burası sonuç itibari ile şikayet mercii değil. Elbetkide herkes fikirlerini ve tecrübelerini (olumlu ya da olumsuz) birbiri ile paylaşacak. Ayrıca gerekir ve koşullar oluşur ise birlik olunup (sadece tek bir arkadaşın sorunu için değil, burada herkes eşittir) cevaplar üretilmeye çalışılabiir ya da ortak hareket tavrı benimsenebilir. Ancak bunun için en öncelikli olması gereken değişik görüşlerin alınıp değerlendirilmesi ve öyle sonuca varılmasıdır. Birisi için öncelikli sorun olan bir konu diğer birisi için hiçde anlamlı olmayabilir. Buna saygı göstermek lazım. Söylediğim gibi aslında burda araç kullanan herkes için ortak ve büyük bir soun olan Akaryakıt Fiyatları konusuda bence yeterli ilgiyi görmüyor. Demekki benzin o kadarda pahalı değil henüz Türkiyede. :)
 Ana konuya dönersek, sorun Güntekin beyin henüz yeni almış olduğu ve garantisi içinde olan aracının şanzımanında yaşadığıdır. İşe bilimsel ve tarafsız olarak bakarsak aklıma şu sorular gelir, (MMT'den sıkıntı yaşanıldığını inkar etmiyor ve tekrar söylüyorum bencede çok sorunlu olmamasına rağmen sorun yaşayan arkadaşlar var) aracın şanzımanı bir kasise vb. çarptımı? Bu olay ne zaman başladı? Bunlardan sonra servis sorunun ne kadarlık bir süre içinde çözüleceğini taahhüt etti? Güntekin beyin kaskosu varmı? Elbetkide sözleşme %100 kati olan bir antlaşma değildir her zaman bunu iyi niyet vb. uygulamalar değiştirebilir. Otomotiv firmalarının kendilerini korumak için böyle önlemler alması doğal, bunu sadece tüketici tepkileri değil aynı zamanda rekabette belirler. Bu yüzden  'Blok Muafiyeti'' kanununun yeni halinide öğrenmekte yarar var bence. (aslında bunu bulup tam okumak lazım)
 Sorun aracın MMT sisteminde yaşanan mı, yoksa serviste geçecek süre için araç tahsis edilmemesi mi?
 Burada amaç tekrar söylüyorum kimseyi haklı çıkarmak ya da yargılamak değil, mümkünse olayı aydınlatıp birbirimize yardımcı olmak. Yoksa istediği cevapları alıp (ya da alamayıp) gitmek değil.
 Biz burada soruna çözüm bulamasak bile (umarım bulabiliriz ve bir faydamız dokunur) tartışma şeklimiz ve değişik fikirlere gösterdiğimiz saygı ile örnek olacağız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ekim 29, 2008, 16:31:24 »
arkadaşlar evimi taşıyacağımdan dolayı, bir süre aranızda olamayacağım. aslinda güzel bir tartışma ortamı olmuştu burası. ama mecburen ayrı kalıcam umarım çok şey kaçırmam. artık dönüşte beni ilgilendiren şeylere cevap veririm, yada yorumda bulunurum. hoşçakalınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ekim 29, 2008, 17:24:37 »
hakkı bey sap ile samanı birbirine karıştırmayalım. bir ürünün farklı fiyatlara satılması tamamen farklı bir konu. standartlar sadece fiyat konusunda sağlanmaz. Burada tartıştığımız konu da standartların tüketicinin lehine olacak şekilde sağlanması olmalı, toyotanın lehine olacak şekilde değil. kriter ne olacak demişsiniz. bu konuda kriter çok açık değil mi. "üretim hatası". bu kadar basit. toyota kendi hatası olup olmadığını anlayamıyor mu. ve eğer kendi hatası ise bunu kabul etmesi bir erdem değil midir. çok mu zordur evet bu bizim hatamız imiş, özür diliyoruz sizi mağdur ettik telafi edelim demeleri. ayıplı bir ürün satmamış olsalar idi tüketici mağdur olurmuydu. trafik kazası geçirerek 15 günden fazla serviste kalan bir müşteriye araç vermiyorsunuz dikkat edin lütfen, firmanın hatasından dolayı orada bulunmak zorunda kalan bir müşteriden bahsediyoruz.  km'ye vurgu yapmamın sebebide bu idi. yoksa kriter olarak  km'yi kullanalım demek istemedim. standart demişsiniz her maılnda bir standardı vardır. 7.000 kmde şanzımanı dağılan bir aracın şanzıman sistemi standarda uygunmudur. buna cevap verin.

Murat Bey, garantinin amacı zaten satıcının sorumluluklarının, tüketicinin ise haklarının sınırını belirlemektir. Garanti sözleşmelerinin kuralları bellidir.  Bunu kimse satıcı veya tüketici lehine esnetmeye çalışmamalıdır. Toyota zaten ürünün kusurlu olduğunu kabul etmiş ve garanti kapsamında ücretsiz olarak tamirini üstlenmiştir. Mağduriyet gibi tanımının yapılması ve sınırının belirlenmesi oldukça zor ve sübjektif yorumlara son derece açık olan bir mazeretle satıcıdan garanti sözleşmesinde yer almayan bir talebin karşılanmasını beklemek, ayrıcalıklı bir muamele talep etmek anlamına gelir ki, böyle bir talebin karşılanması, farklı mağduriyetlerle benzer taleplerde bulunan tüketicilerin taleplerinin değerlendirilmesini satıcı açısından çok zor bir süreç haline getirir. Talebi kabul edilmeyen tüketici kendini aldatılmış hisseder ve kaçınılmaz olarak oluşacak güvensizlik duygusu, araç, aksesuar ve periyodik bakım fiyatlarından tutun da, kullanılan sarf malzemelerinin ve yedek parçaların orijinalliğine kadar pek çok konuda tüketicinin kafasında soru işaretleri oluşmasına neden olabilir. Dolayısıyla oluşabilecek müşteri memnuniyetsizliği, “mağduriyeti” giderilen tüketicinin duyacağı memnuniyetten kat be kat fazla olabilecektir. Bu tür taleplerin sürekli olarak kabul edilmesi ise diğer tüketicilere yansıtılması kaçınılmaz olan maliyet artışlarına neden olur ki bu da yine müşteri memnuniyetinin kaybolmasına neden olacaktır. Ben olaya tamamen bu açıdan bakıyorum. Yukarıdaki örneği fiyat açısından vermemin nedeni kolay anlaşılması içindir. Eğer anlaşılmadıysa size yıllar önce başımdan geçen başka bir olayı anlatayım. Bir mağazada kendime gömlek bakıyordum. Kasaya gelen bir müşteri yeni satın aldığı pantolonunun renginin attığını söyleyerek değiştirilmesini talep etti. Kasadakiler bin dereden su getirerek malın ayıplı olmadığını, yıkama hatası olabileceğini söyleyerek değişim ya da iade yapmak istemediler. Pantolonu getiren son derece kibar biriydi ve kesinlikle sesini hiç yükseltmiyordu. Uzunca bir tartışmadan sonra, pantolonu fabrikaya göndermeyi ve onlardan gelecek cevaba göre değişim yapmayı kabul ettiler. 10 dakika sonra benzer şikâyetle bir müşteri daha geldi. Çok kaba biriydi ve sürekli bağırıyordu. Kasadakiler hiç polemiğe girmeden hemen değişim yaptılar. Peki siz olsanız böyle bir olaya şahit olduktan sonra kabaca söylemek gerekirse adamına göre muamele yapan o mağaza hakkında ne düşünürdünüz. Ben şahsen hiç iyi şeyler düşünmedim ve bir daha da o mağazaya uğramadım.

Allah kolaylık versin. Taşınmak zordur, ben de Mayıs ayında taşımıştım evimi :) Sizi en kısa sürede aramıza bekliyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ekim 29, 2008, 17:48:14 »

Merhaba Hakki Bey,

ABD'de kucuk bir tamirde bile olsa tamir suresince ya kendi araclarindan ya da parasini odeyerek kralik arac tahsis ediyorlar.Yetkili servis disinda ozel servislerin cogunun da boyle bir uygulamasi var.

Ozellikle yeni bir aracin kullanimi engelleyecek temel bir kusur dolayisiyla servise getirilmesi durumunda servisin yapabilecegi en kucuk sey tamir suresince derhal yeni bir arac tesis etmek olmalidir.Tuketicinin tamire razi olmasi bile baslibasina fabrikayi sevindirmesi gereken bir konu.

Tamir suresince tuketicinin arabasiz kalmasi, kendi hatasinin mi bir sonucu acaba?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ekim 29, 2008, 18:16:11 »
Merhaba Hakki Bey,

ABD'de kucuk bir tamirde bile olsa tamir suresince ya kendi araclarindan ya da parasini odeyerek kralik arac tahsis ediyorlar.Yetkili servis disinda ozel servislerin cogunun da boyle bir uygulamasi var.

Ozellikle yeni bir aracin kullanimi engelleyecek temel bir kusur dolayisiyla servise getirilmesi durumunda servisin yapabilecegi en kucuk sey tamir suresince derhal yeni bir arac tesis etmek olmalidir.Tuketicinin tamire razi olmasi bile baslibasina fabrikayi sevindirmesi gereken bir konu.

Tamir suresince tuketicinin arabasiz kalmasi, kendi hatasinin mi bir sonucu acaba?

Maalesef Türkiye'de yaşıyoruz Ahmet Bey. Ben olmasın demiyorum ki, bu şartlarda olması kimsenin lehine olmaz diyorum.

ABD'de ÖTV gibi bir dert olmadığına ve finansman bize göre çok ucuz olduğuna göre araç bulundurma maliyetinin ülkemize göre oldukça makul seviyede olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca yeri gelmişken ABD'deki tüketici haklarını abartılı bulduğumu da belirtmek durumundayım. Suistimale çok açık. Ben şahsen ABD'de üretici/satıcı olmak istemezdim. Mikrodalga fırının üzerine "Kedinizi kurutmayınız" yazmak zorunda kalıyor adamlar  :D Ama ancak böyle tüketim toplumu olunuyor anlaşılan  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ekim 29, 2008, 18:23:01 »
araç garantiliyse götürün baktırın yok ben aracı bakıma verdiğim zaman araç verilsin diyorsanız gidip kiralayın bunu renault yapıyor ama bedavaya değil sonuçta oradanda kiralıyorsunuz toyotanın kjalitesinin düştüğüne inanmıyorum bence sizden kaynaklanıyordur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ekim 29, 2008, 18:25:30 »
Hakki Bey,

Oyle sacma sapan uyarilar var da... ben Avurpa'da tuketici haklarinin ABD'ye nazaran daha ileri oldugunu dusunuyorum.
Bir benzin istasyonu ya da kucuk bir kosebasi dukkanda ya da bir lokantada isterlerse size hizmet etmezler, disari cikmanizi talep edebilirler.Dukkan benimse, paran da olsa seni muessesemde istemiyorum diyebilyorlar.  :)

Buyuk ureticiler/saticilar dava acma cilginligi dolayisiyla ayaklarini saglam basiyorlar yere.Bu da tuketici hakkini bildiginden olmuyor her zaman.Dava acmayi bir kazanc kapisi haline getirenler var/mis...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ekim 29, 2008, 18:28:55 »
Arda, Toyota dahil bircok oto ureticisi bugune kadar yuzbinlerce aracini geri cagirdi (recall).Hata varsa onu gorup kabullenmek ve duzeltmek kalite anlayisinin bir parcasi.Her uretici icin gecerli, bir uretim hatasi tespit edilirse (ki bu da bir basari, hatayi gormezlikten de gelebilirler) duzeltiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ekim 29, 2008, 18:39:19 »
da üratim hatası olsaydı şimdiye binlerce kişi şikayet eder di ve araçlar çekilirdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ekim 29, 2008, 20:29:25 »
utku bey burada
utku bey siz bu somut olayda araç verilmemesi gerektiğini savunuyorsunuz. buda toyotanın dediği şey zaten. bunun nesi bilgilendirme. siz toyotanın görüşünü savunmuyormusunuz .

sizce bilgilendirme nedir?
konuyu açan beyfendi, dava açacam demiş, bende buna şu nedenle hakkınız yok diye bilgilendirme de bulundum?
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ekim 29, 2008, 20:30:38 »
Arda, Toyota dahil bircok oto ureticisi bugune kadar yuzbinlerce aracini geri cagirdi (recall).Hata varsa onu gorup kabullenmek ve duzeltmek kalite anlayisinin bir parcasi.Her uretici icin gecerli, bir uretim hatasi tespit edilirse (ki bu da bir basari, hatayi gormezlikten de gelebilirler) duzeltiliyor.

Şuan toyota'nın bir modelinde de yapılıyor. Şasi nolarına göre, üretim hatası parça değiştiriliyor.
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ekim 29, 2008, 20:41:26 »
Merhaba Hakki Bey,

Ahmet bey ABD ile kıyaslıyorsunuz ama burada ona bakarsak değişmesi gereken o kadar çok şey var ki. Mesela ABD de bir arabanın üzerinde %100 üzerinde vergi var mı? Üstelik insanların ortalama geliri buraya nası?
Bodrum