0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tamir süresi ne olursa olsun her arıza için araç tahsis etmesinin maliyetinin ne kadar yüksek olabileceğini düşünemiyor musunuz?
niye kızıyorsunuz, aracınızı garantili olarak niye alıyorsunuz peki? çıkabilecek arızalar için değil mi?niye dava açacaksınız? yeni araç niye verilsin? size araç satarken aracınız bozulduğu zaman, serviste kaldığı sürece yerine araç verilir diye bir sözleri mi oldu?
15 yılda bir kez sorun yaşamışsınız bunu çok mu sayıyorsunuz, ne için dava açacaksınız Toyota size aracınızı tamir edemeyiz mi dedi? Yada sizden kaynaklı bi arıza olmadığı halde sizden ücret mi talep etti? Adamlar aracımız sıfır sorunlu bi araç diye garanti vermiyor! Eğer sorun çıkarırsa mesuliyetini kabullenmek için garanti veriyor. Ayrıca zaten bu araçları üretenler Japonlar! Onlara da şikeyet etmeniz çok bi işe yaramaz. Hem madem avukatsınız haklarınızı ve hakkınız olmayan şeyleri iyi biliyo olmalısınız. Toyota'da da güçlü bi adalet sistemi mevcut. Emin olun Toyota'da her zaman mağdurun yanında!!!
Güntekin bey, Güntekin bey. Bizim amacımız burada kimseyi haklı çıkarmak ya da yargılamak değil. Burada tüm arkadaşlar saygı kuralları çerçevesinde görüşlerini dile getiriyorlar.
Ayrıca "sizin toyotada çalışanı olmanız her halükarda onlar adına savunma yapmanız anlamına gelmez." demişsiniz, ben burada savunma yapmadım, yazdığımı iyi okursanız anlarsınız, ben bilgilendirme yaptım.
Murat Bey, ben şahsi görüşümü açıkça ifade ettim, böyle bir durumda kesinlikle araç talep etmezdim. Satıcı açısından bakacak olursak da, sırf henüz 7000 km'de yeni bir araç olduğu için araç tahsis etme kararı almak da oldukça güçtür. Diyelim ki kendi inisiyatifiyle tahsis etti. Yarın 8.000 km'de, ertesi gün 9.000 km'de, başka bir gün 10.000 km'de, diğer bir gün 11.000 km'de araçların geldiğini varsayalım. Hepsinin de bu tahsisten haberleri olduğunu farzedelim. Peki bu satıcı bu araçların sahiplerinin taleplerini nasıl geri çevirebilecek. İş bu şekilde 50.000 km'ye kadar gitmeyecek mi? Hangi kıstasla, nerde, nasıl sınır koyacaksınız? O nedenle varolan bir kurala uymak ve saygı göstermek bence en mantıklısı. Bence kalitenin anlamı standartlara uygunluktur. Benim bir tüketici olarak ilk beklentim standart muameledir. Eğer ben hizmet yada herhangi bir ürün aldığım bir yerde hiç kimseye ayrıcalıklı muamalede bulunulmadığımı hissedersem kendimi iyi hissederim. Sizin 40 YTL'ye aldığınız bir gömleği, yarım saat sonra başka bir tüketicinin aynı yerden 20 YTL'ye aldığını duyarsanız ne hissedersiniz?
hakkı bey sap ile samanı birbirine karıştırmayalım. bir ürünün farklı fiyatlara satılması tamamen farklı bir konu. standartlar sadece fiyat konusunda sağlanmaz. Burada tartıştığımız konu da standartların tüketicinin lehine olacak şekilde sağlanması olmalı, toyotanın lehine olacak şekilde değil. kriter ne olacak demişsiniz. bu konuda kriter çok açık değil mi. "üretim hatası". bu kadar basit. toyota kendi hatası olup olmadığını anlayamıyor mu. ve eğer kendi hatası ise bunu kabul etmesi bir erdem değil midir. çok mu zordur evet bu bizim hatamız imiş, özür diliyoruz sizi mağdur ettik telafi edelim demeleri. ayıplı bir ürün satmamış olsalar idi tüketici mağdur olurmuydu. trafik kazası geçirerek 15 günden fazla serviste kalan bir müşteriye araç vermiyorsunuz dikkat edin lütfen, firmanın hatasından dolayı orada bulunmak zorunda kalan bir müşteriden bahsediyoruz. km'ye vurgu yapmamın sebebide bu idi. yoksa kriter olarak km'yi kullanalım demek istemedim. standart demişsiniz her maılnda bir standardı vardır. 7.000 kmde şanzımanı dağılan bir aracın şanzıman sistemi standarda uygunmudur. buna cevap verin.
Merhaba Hakki Bey,ABD'de kucuk bir tamirde bile olsa tamir suresince ya kendi araclarindan ya da parasini odeyerek kralik arac tahsis ediyorlar.Yetkili servis disinda ozel servislerin cogunun da boyle bir uygulamasi var.Ozellikle yeni bir aracin kullanimi engelleyecek temel bir kusur dolayisiyla servise getirilmesi durumunda servisin yapabilecegi en kucuk sey tamir suresince derhal yeni bir arac tesis etmek olmalidir.Tuketicinin tamire razi olmasi bile baslibasina fabrikayi sevindirmesi gereken bir konu.Tamir suresince tuketicinin arabasiz kalmasi, kendi hatasinin mi bir sonucu acaba?
utku bey burada utku bey siz bu somut olayda araç verilmemesi gerektiğini savunuyorsunuz. buda toyotanın dediği şey zaten. bunun nesi bilgilendirme. siz toyotanın görüşünü savunmuyormusunuz .
Arda, Toyota dahil bircok oto ureticisi bugune kadar yuzbinlerce aracini geri cagirdi (recall).Hata varsa onu gorup kabullenmek ve duzeltmek kalite anlayisinin bir parcasi.Her uretici icin gecerli, bir uretim hatasi tespit edilirse (ki bu da bir basari, hatayi gormezlikten de gelebilirler) duzeltiliyor.