0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkesin araba anlayişi farkli
Çok güzel bir yorum olmuş. [emoji4]1.6 Avensis'in performansı süper değil ama yetersiz olacağını da düşünmüyorum. Aynı fiyata, aynı motora sahip bir Auris veya Corolla alcağıma Avensis alırım. Varsın gitmesin, arada sınıf farkı var. Bu arada T27 kasada durum nasıl bilmiyorum fakat T25'in ses yalıtımı efsanedir.
sağolun Ben avensis hakkinda söylerken fikirlerimi kesinlikle gitmiyor demedim bazi arkadaşlarim var sizin gibi düşünen benim arabam biblo gibi dursun az yaksin gitmesede olur diyor bana kalirsada mesala biri gidip golf aliyor onu gti ye çeviriyor tampon falan ekliyor gti gibi gitmedikten sonra napiyim ben onu herkesin araba anlayişi farkli işte
Alman ' dan şaşma dostum. Devrini bulduktan sonra 1.3 lineada gider. Ama araba solluyacagin zaman zank diye kalirsin. Avensise 1.6 atmosferik motor az geliyor. 1.8 & 2.0 guzel ama ondada vergi cok. Toyota hala turbo motor uretmemekte kararli.
valla 2011 avensis kullanıyorum Trabzon'da araç gitmiyor güzel..devrini alınca doğan bile gidiyor.olmamış bu motor bu araca.alacakları daha iyi bilgilendirmek lazım..maddi durumu iyiyse 1.8-ya da 2.0 otomatik almaları çok daha iyi olur.
doğan ile Avensis karşılaştıran dunyadaki tek ülke miyiz ?
çok merak ediyorum fsi yani fissss tsi yani tisssss denilen turbolu uyduruk arabaları kim uretiyor... normal 1.6 benzinli jetta ile otobanda yokustayken bir sollama testi yapsaniza.... sonuçları paylaşın lutfen....
1.6 jetta yok ki varsada fsi vardir yada atmosferik 1.6 vardir ama jettada var mi bilmiyorum golfte var siz o fisss dediginiz arabalari surun bi 1.4 160 beygir bir test edin konuşalim sonra
1.4 160 Ps çok sorunlu bir motor.VW'de bunu farketmiş olmalı ki tedavülden kaldırıldı bu motor.1.6 Valvematic'in 1.4 TSI'dan eksiği yok fazlası var. Burada 1.4 140 ps Tsi ile Valvematic karşılaştırılmış.http://mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=80349063&p=1Link olmuş mu bu arada?
tedavulden kaldirmis mi hala tiguani siroccoyu 1.4 160 beygirle uretiyo ki dsg 1.4 160 beygir ikilisi bir arada kullandiniz mi hiç ? Avensis mis hepsini tek kalemde siler ki avensise yazilim yapilmiyor 160 lik wv ye yazilim yapinca en az 210 beygir oluyor boyle bir güçte araba yi daha dogrusu motru hangi motorla kiyasliyoruz
Bahsettiğiniz araçlar twincharger ise ben büyük ihtimalle yanlış bilgi verdim.Valvematic-Tsi kıyaslamasını incelemenizi tavsiye ederim. 160 ps versiyon değil belki ama Valvematic'e boyun eğmiş.Bu arada Tsi alırsanız her benzin alışınızda motora yağ da eklemeniz gerekir. Valvematic'de gerekmez mesela. [emoji4]Bu arada 1.4 twincharger motora chip atıp 210 beygir almak sizce ne kadar mantıklıdır? ( Sözlerim polemik çıkarma maksatlı değildir. Yanlış anlaşılmasını istemem)
herkesin kendi fikri kendi parasi arabasi bahsettigim model twincharger ki 160 lik model ile 140 lik arasinda bariz fark vardir 122liklerde var ama 160 yürüyüş olarak her zaman öndedir yazilim yapip yapmamak size kalmiş abt garanti veriyor servis yapiyor hatta
Bence Tsi alınıyorsa 1.4 122 ve 1.2 105 ps alınmalı. En dayanıklı olanlar bunlar. 1.4 Tsi 180 hp Polo GTI'lar cayır cayır yağ yakıyor, Vw chip için garanti verse kaç yazar ki? [emoji4]Tsi güzel teknoloji, turbo ile performansı da iyi fakat turbo da bir yere kadar dayanabiliyor. Kısacası hacim candır fakat onunda önünü vergiler kapatıyor. Bu ülkede yüksek hacimli arabaya binmek zor maalesef.
yağ yakiyor peki corolla yakmiyor mu yağ ? Turbo degişen ondan sonra mazot pompasi segmen blok motor değistiren bile varken forumda sadece bunlari wv ye atmak diger markayi kotulemekten oteye gitmez bana bi tane gösterin 180 beygir polo gti ye kafa tutabilcek araba abt yazilimina garanti veriyor herhangi bir sorunda komple motorunuzu bile degiştiriyolar kaç yazar bilmiyorum garanti olmazsa 10 bin de yaza 20 binde motor bu şakaya gelmez 122 ve 105 beygirleride ben almam 160 kullanan biri gidipte 122 almaz zaten bunuda en iyi wv 160 lik kullanan bilir veya ikisinide kullanan
Bu kıyaslamaya o kadar çok yorum yapılır ki sayfalar yetmez. Motorlar kalsın bir kenarda önemli olan bu aracı düşünen arkadaşın beklentisi. Motorun çook uzun ömürlü olmasını istiyorsan tabi ki Avensis. Çünkü aşınma Tsi'ya göre az olduğu için daha uzun ömürlü olacaktır. Ama Tsi'dan aldığınız tadın yarısını bile alamazsınız atmosferikten. Tsi kullandığınız zaman sanki 1,4 değil 2,0'den bile daha güçlü bir motor kullandığınızı hissediyorsunuz. Aynı gücü 4500 devirde almak nerde 1500 devirde almaya başlamak nerde bu işin biraz da ekonomi boyutu var. İkinci el düşünceniz varsa yine tabi ki Passat.Avensis'in sürüş zevki kendine has çok güzel bir sürüşü vardır Passat'tan daha yumuşaktır ve en önemlisi pencereden aşağı baktığınız zaman gözünüz hangi aracı görmek ister ! Passat mı yoksa Avensis mi ! Sonuçta ikisi de yakışıklı arabalar. Ben Toyota'nın da tüm modellerini aldım kullandım Vw'nin de tüm modellerini aldım kullandım hepsinin artısını eksisini çok iyi biliyorum. Şu an en önemlisi beklentiler
Ben benzinlileri kıyaslıyorum. Şu anda kaç tane benzinli Toyota yağ yakıyor?Polo Gti'a kafa tutacak araç bol. Piyasa modlu Civic'ten geçilmiyor mesela. Bence bu ülkede VW çok büyütülüyor. VW'in Türkçesi Halkın Arabası demektir. Yanlış bilmiyorsam zamanında Adolf Hitler'in talimatıyla Alman halkı ucuza arabaya binsin diye kurulmuş bir marka.Almanya'da o çok beğenilen VW'in suratına bile bakmıyor bazıları. Ki Almanlar kendi malıyla övünmeyi çok severler. Bir Alman'ın bizim VW gibi bir markamız var dediğini duyamazsınız belki ama bir Japon'un Toyota gibi bir markayı biz üretiyor dediğini duyabilirsiniz.