Gönderen Konu: T27 avensis "SPEED LIMITOR" aktivasyonu.  (Okunma sayısı 49403 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 avensis "SPEED LIMITOR" aktivasyonu.
« Yanıtla #220 : Ocak 14, 2015, 16:11:26 »
yahu  delirmismi bunlar ne 164 TL si!
Ben bu hafta ici cavdarliya ugrayacam.
Olmadi ben deneyim sansimi en son kaca yaparsiniz diye?
Oda olmadi 4-5 kisi alicaz sponsor olun diyim bakayim tepkileri nolcak?
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Ocak 14, 2015, 16:11:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40300
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 avensis \\\"SPEED LIMITOR\\\" aktivasyonu.
« Yanıtla #221 : Ocak 14, 2015, 17:15:10 »
Ben böyle çakma düğme ile idare edeceğim, çok para 160 TL, çinli sitelerde alışmışım ucuz şeylere böyle bir anda pahalı görünüyor gözüme :) Ama pahalı bence dandirikten bir düğme için.

Seri numarasını zaten biliyorduk ki :) Dip gaz olayını dene, ama bence sen o paspasları şöyle bir güzel geriye çek. O paspaslar sakıncalı. Amerikada kazalar olmuş sırf bu paspas muhabbetine, hatta forumda Burak beyin başından da geçti böyle bir olay
Yok be kardeşim, 160 tl vereceğimden değil, sadece o rakamı duymaya kendimi hazırlamıştım. Evet paspas konusunu okumuştum, benimkiler risk oluşturacak şekilde değil kontrol ettim. Ama, eşim kullanıyorken birşey olabilir diye tırsıyorum.(Koltuğu çok öne çekiyor paspası kaydırabilir)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 14, 2015, 17:15:56
Bir düğmeye 160TL verilmez hocam.

Eksik olmayın, vermiyorum zaten.
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Ocak 18, 2015, 16:14:03 »
Servise 160 tl verilecegine değişik marka araçların bu butonlarını uyğulayamazmıyız diye düşünüyorum.Linkteki ürün modifiye edilip uyar gibime geliyor.İngiltereden gelmesinin maliyeti ne olur orasıda bir muamma.Türkiyede çıkmacılarda bulabilirmiyiz acaba.

http://www.ebay.co.uk/itm/Bmw-7er-E38-Switch-Speed-Control-Cruise-Control-8352256-61318352256-/191313589951?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2c8b2db6bf
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #223 : Ocak 18, 2015, 19:54:48 »
http://www.aliexpress.com/item/Hot-16mm-Ring-illuminated-Momentary-push-button-switch-PM162F-11E-B-12V-A-CE-ROHS/1867449565.html

Bu tip bir düğme mevcutta bulunan boş kapağa benim yaptığım gibi yapılabilir, hemde ışıklı. Firma dükkan sayfasında lazer ile istenilen şeyi yazarız demiş. Ama bir tane için yapmazlar herhalde :) Üzerine Speed Limiter simgesini bastırabilirsek güzel olur
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #224 : Ocak 19, 2015, 00:52:18 »
1.8 CVT'de de tarif edildiği gibi olsaydı ne güzel olurdu.Bugün denedim olmuyor maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #225 : Ocak 19, 2015, 13:24:03 »
Tabelacı arkadaşımla görüştüm o şeklin aynısını yaparız dedi. Arkasına ışık koyarsamda görünecek şekilde yapacak. @Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160) hocam o butonun tam karşısından net bir foto alabilirmiyim? Speedlimiter ikonunun göründüğü, şimdiden teşekkürler  :tamam:

Böyle de bir düğme işimizi görür herhalde hiç birşey bulamazsak.

http://www.aliexpress.com/item/ELEWIND-22mm-Rectangular-illuminated-momentary-push-button-switch-PB223PJ-11D-R-1-8V/1383773815.html

Bunun beyaz yüzeylisi olup yukarıda dediğim tabelacıdan baskı kaplama yaptırırsak süper olacak gibime geliyor ama bu butonlardan bulmak mesele. Bugün elektrikçileri dolaştım adamlar bi haber...İş istanbul piyasasında
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #226 : Ocak 19, 2015, 13:53:06 »
Bekir beyin konusunda aracı ilk aldığı gün 73 km iken çektiği fotolarda vardı :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #227 : Ocak 19, 2015, 13:59:08 »
Tabelacı arkadaşımla görüştüm o şeklin aynısını yaparız dedi. Arkasına ışık koyarsamda görünecek şekilde yapacak. @Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160) hocam o butonun tam karşısından net bir foto alabilirmiyim? Speedlimiter ikonunun göründüğü, şimdiden teşekkürler  :tamam:

Böyle de bir düğme işimizi görür herhalde hiç birşey bulamazsak.

http://www.aliexpress.com/item/ELEWIND-22mm-Rectangular-illuminated-momentary-push-button-switch-PB223PJ-11D-R-1-8V/1383773815.html

Bunun beyaz yüzeylisi olup yukarıda dediğim tabelacıdan baskı kaplama yaptırırsak süper olacak gibime geliyor ama bu butonlardan bulmak mesele. Bugün elektrikçileri dolaştım adamlar bi haber...İş istanbul piyasasında

Buna benzer butonları oto elektrik parçası veya aksesuar satan yerlerden araştırmak lazım.Belki oto hurdacılarda bile başka marka araçların işimize yarayabilecek butonları bile uydurulabilir.Buton ve amblemi bu şekilde.

[attachurl=1]

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #228 : Ocak 19, 2015, 14:13:38 »
Ah işte bi bulunsa, nerelerde oluyor bu çıkmacılar falan? Denizli de de vardır herhalde değil mi? Sanayide tanıdık birileri olmalı ki sorabilmeli, neyse bakalım araştırmaya devam
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #229 : Ocak 21, 2015, 22:35:26 »
Sıkıldım artık buraya düğme bulma işinden, zaten çokta kullanışlı bir yer değil, aktive etmek için elimizi oraya atmak falan bana göre değil.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=65015.msg881382#msg881382

Bu konuda anlattığım gibi bir sistemi kafama koydum. Denizlide değil de İstanbul gibi bir yerde yaşasaydım çoktan malzemeleri tedarik etmiştim. Burada kimse anlamadı, anlayanlarda 250 TL fiyat verdi Çinde 10 dolara satılanlara. Yuh artık dedim, çekildim :)

Aşağıdaki gibi bir buton kapağı yaptım mevcutta bulunan switchin üstüne yapıştırdım. Bu kapağı bugün tabelacılık yapan bir abimde yaptık 5 dakikada anca bu kadar çizdi daha iyi yaparım dedi ama beleş iş olunca pek özensin istemedim,işleri yoğun zaten yeterince. Lazer ile kesilerek yapıldı, orjinal butonu (yani benim delerek yaptığım kapağı )getir ona yapalım dedi ama yanımda değildi. Şimdilik böyle birşey oldu.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #230 : Ocak 21, 2015, 23:17:52 »
bu zamana kadarki en güzel ve yaratıcı buton olmuş. tebrikler murat bey :alkis:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Kilometre: 20100
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #231 : Ocak 21, 2015, 23:25:28 »
Abi Süpersin  :D Eline sağlık gayette başarılı olmuş. Farklı renk ve desen buton fikrindense bu uygulamayı tercih ederim bende.orijinale yakın olmuş görsel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #232 : Ocak 21, 2015, 23:34:30 »
Görseli buradaki fotolardan aldık, CorelDrawla üstünden geçti ve lazer kesici ile önü siyah içi beyaz olan sert plastiği yakarak içindeki beyazı görünür hale getirdi. O speed limiter ikonu aslında içine oyuk, yakarak yapılan bir işlem. Orjinal butonun aynısını yaparız aslında bu eldeki yedek kapaklar ile hemde benim yaptığım gibi delmeye gerek kalmadan. Bir yay ve Switche bakar herşey, arkadan da destek koyduk mu yaya birde bu sistem yakarak ikonu oluşturdukmu vede içini beyaza boyadıkmı al sana 160 TL :) Ha ışığı nasıl olur bilemem, onuda kapağı delecek kadar ikonu yakarsak arkadan ışık verdikmi görünür, arkayada da beyaz folyo işlem tamamdır. Gündüzleride görünür ışıksız. Ama buraya buton koymak çok saçma, el atında bir yer olsa daha iyi olacak hele hele sizlerde de aynımı bilmiyorum Direksiyonda bu sağ tarafta telefon açma kapamanın altında boş olan yer varya diğer taraftaki MODE tuşu, orası bu iş için ideal  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #233 : Ocak 21, 2015, 23:42:03 »
Evet malesef aynı Dediğin gibi abi sol tarafta olmaması gereken yerde o buton. Direksiyonda bahsettiğin boş düğme bizdede mevcut ve o iş için ideal ve olması gereken yer. Zaten Detaylı fotoğrafları ve nasıl yapıldığına dair detayları sana bu güne kadar sormama sebebim butonu koyduğumuz yer.orda olacağına hiç Olmasın modundayım. (Benim huyum kurusun, ya en iyisi olacak yada Olmasın daha iyi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #234 : Ocak 21, 2015, 23:52:34 »
Evet malesef aynı Dediğin gibi abi sol tarafta olmaması gereken yerde o buton. Direksiyonda bahsettiğin boş düğme bizdede mevcut ve o iş için ideal ve olması gereken yer. Zaten Detaylı fotoğrafları ve nasıl yapıldığına dair detayları sana bu güne kadar sormama sebebim butonu koyduğumuz yer.orda olacağına hiç Olmasın modundayım. (Benim huyum kurusun, ya en iyisi olacak yada Olmasın daha iyi)

Aynen ama benimde huyum kurusun birşey bulundumu hemen yapasım geliyor :) Yaptım ve aktif kullanıyorum CC den daha fazla hatta.

Aslında bu sistem bana şunu gösterdi, Toyota hakikkatten garip bir firma yada adamlar bize yediriyorlar malın kötüsünü. Bu sistemi aktif edince limitlenen hız direk ekranda görünüyor. atıyorum bastın 82 km/h hız ekranda beliriyor ve bunu CC kolu ile azaltıp arttırabiliyoruz ve o hızlarda ekranda görünüyor. Ule arkadaş madem dijital olarak hızı ekranda gösterebiliyorsun, be hey dengesizler, neden CC de de sabitlenen hızı vede normalde giderkende gittiğimiz hızı DİJİTAL olarak göstermiyorsun. Saçmalığın daniskası  >:( >:( >:( >:(
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #235 : Ocak 22, 2015, 00:23:47 »
Abi bende anlamıyorum bu işi. Sen görüyorsun işte Hız sınırlayıcı özellik var adam bir buton koyup aktif hale getirip demiyor ki bu arabada Bu özellikte var.dünya para ver araba al, arkasından Uğraş dur Şunuda aktif edeyim, buda olsun. Malesef bu Toyota'ya Özgü bir olay değil, Türkiye ye yapıyor genel olarak tüm Sektörlerdeki yabancı firmalar. Bi firma zamanında İskandinav ülkelerinden klimasız araba getirdi  müşteri Sırası çok olunca ve benim güzel memleketimin güzel insanları kapış kapış 55-60 bin TL verip klimanız araç aldılar o dönem :rofl: o araçlarıda bitirdiler. Böyle düşününce Hız sınırlayıcıyı koymamış Toyota çokmu  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #236 : Ocak 22, 2015, 01:29:55 »
Murat çok güzel olmuş eline sağlık.komşum elektrikçi geçen ona sordum böyle bir buton varmı diye dükkanda var dedi getirde göreyim dedim herhalde unuttu evede şimdi girdim ilgilenemedim yarın fırsatım olursa yanına uğrarım.bu özelliği koyuyorsun bari aktif edip dugmesinide koyki bir ise yarasın bizde uğraşmayalım degilmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #237 : Ocak 22, 2015, 01:31:02 »
Bugün denedim 2 ve 4. pinlerden kablo çektim, kabloları değdirip bıraktım gösterge panelinde ışık falan yanmadı. Hareket halinde çalışıyordur belki diyerek hareket halindeyken denedim yine olmadı. Limitör yok anlaşılan. CC kolu da muhtemelen çalışmaz. Zaten CC kolu olmadan limitörün hızını artıramayacağım için tek başına limitör olması bir şey ifade etmiyor.
Mustafa Ceceli dinlerken bile aklıma CC kolu geliyor. Onun CC'si var benim neden yok  |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #238 : Ocak 22, 2015, 01:34:42 »
Bugün denedim 2 ve 4. pinlerden kablo çektim, kabloları değdirip bıraktım gösterge panelinde ışık falan yanmadı. Hareket halinde çalışıyordur belki diyerek hareket halindeyken denedim yine olmadı. Limitör yok anlaşılan. CC kolu da muhtemelen çalışmaz. Zaten CC kolu olmadan limitörün hızını artıramayacağım için tek başına limitör olması bir şey ifade etmiyor.
Mustafa Ceceli dinlerken bile aklıma CC kolu geliyor. Onun CC'si var benim neden yok  |-\

Hahahaha :) İlahi Burak,

Çok güzel mantık yürütmüşsün. Hareket etmeden de ışığı yanıyor, CC kolunda inşallah kazasız belasız çalışır Burak. Burak bu arada sen direksiyonu açmışmıydın, bu sağa tarafta diğer taraftaki MODE simetriği olan boş yer varya onun alt tarafı nasıl. oraya birşeyler sığdırabilirmiyiz?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #239 : Ocak 22, 2015, 01:42:40 »
Hahahaha :) İlahi Burak,

Çok güzel mantık yürütmüşsün. Hareket etmeden de ışığı yanıyor, CC kolunda inşallah kazasız belasız çalışır Burak. Burak bu arada sen direksiyonu açmışmıydın, bu sağa tarafta diğer taraftaki MODE simetriği olan boş yer varya onun alt tarafı nasıl. oraya birşeyler sığdırabilirmiyiz?
Yok açmadım direksiyonu. Sadece küçük kapağı çıkarıp baktım. Tuş airbag olan bölümde değil, bu yüzden kurcalanabilir  :)
Gri parçayı çıkarmak lazım ama orasına uygun buton bulacağımızı sanmıyorum. Orjinal buton almak lazım. Bir de kablonun spiralden geçirilmesi lazım bunun içinde kontağın olduğu plastik bölme çıkarılıyor herhalde.

Limitör çalışsaydı eğer şoför tarafı cam butonlarının yakınlarına buton koymayı düşünüyordum.