Gönderen Konu: T27 avensis "SPEED LIMITOR" aktivasyonu.  (Okunma sayısı 49406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 avensis "SPEED LIMITOR" aktivasyonu.
« Yanıtla #180 : Aralık 15, 2014, 22:34:42 »
Tamam hocam unutmazsam yarın fotoğrafını çekerim. Bende CC yok Limitör de yok. Benim neyime dipgaz yapmak  :lol:

Sorma hocam gençlere uyduk bir kere, galeyana getirip bastırdılar pedala  :rofl: :rofl: Benim gaz pedalı normalde yere deymiş değil yani :)
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Aralık 15, 2014, 22:34:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Aralık 15, 2014, 22:38:56 »
Devir limitoru devir kesici degil mi  7 8 bin devire gelince aracin vutututu diye otmesi yani  kick down olayiyla ne ilgisi var bu arada avensiste bilmem ama e12 de ben yokus cikarken 2.vites kokune kadar bastim yere degdi yani :rofl: ok gibi cikiyodum yokusu gelen gecene selektor patlatiyodum ama benzin cubuguda ayni hizda asagi dogru iniyodu :lol:
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #182 : Aralık 15, 2014, 22:44:18 »
Devir limitoru devir kesici degil mi  7 8 bin devire gelince aracin vutututu diye otmesi yani  kick down olayiyla ne ilgisi var bu arada avensiste bilmem ama e12 de ben yokus cikarken 2.vites kokune kadar bastim yere degdi yani :rofl: ok gibi cikiyodum yokusu gelen gecene selektor patlatiyodum ama benzin cubuguda ayni hizda asagi dogru iniyodu :lol:

Heee bak ben o devir kesme olayınıda hiç yaşamadım :) Bazı konularda geçiyor merak ediyordum :)

Yahu Okan kardeşim ne bozuyorsun havamızı, kick down diyoruz biz işte buna :) İlla otomatik şanzıman mı olması lazım bizde de :) Kick down= Dibini Gör yada Fon Dip  :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Aralık 15, 2014, 23:01:17 »
Aslında Okanın dedigi dogru.
Bu swich otomatiklerde olur. Amacıda düşebildigi kadar vites düserek vitesi 6000d/d degiştirmesi için bilgi vermek.
Ama speed limitör olunca ikincil görev üstleniyor.

Murat hocam, cutoff'u deneyin ve nasıl birsey oldugunu bilin. Ama yapmayın.
Mesela benim araba manuele aldıgımda 2. viteste 6700d/d devir kesiciye giriyor ki bu zaten Toyotalarda fixtir. Ve bu devir/viteste 115 km ile gidiyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Aralık 15, 2014, 23:02:56 »

Heee bak ben o devir kesme olayınıda hiç yaşamadım :) Bazı konularda geçiyor merak ediyordum :)

Yahu Okan kardeşim ne bozuyorsun havamızı, kick down diyoruz biz işte buna :) İlla otomatik şanzıman mı olması lazım bizde de :) Kick down= Dibini Gör yada Fon Dip  :rofl: :rofl:

Hahahah :D  abi güzel şeylerde benzin dustukce moral bozuluyor :lol:  bende  kesiciye bi kere girdim vitesteyken oda kiz arkadasim vardi sanirim kendimi cok  kaptirdim :rofl:  bizimkide manuel abi porfesyoneller manuel surer :lol:
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ynt: T27 avensis \"SPEED LIMITOR\" aktivasyonu.
« Yanıtla #185 : Aralık 15, 2014, 23:05:12 »
Bu swich otomatiklerde olur. Amacıda düşebildigi kadar vites düserek vitesi 6000d/d degiştirmesi için bilgi vermek.

Mesela benim araba manuele aldıgımda 2. viteste 6700d/d devir kesiciye giriyor ki bu zaten Toyotalarda fixtir. Ve bu devir/viteste 115 km ile gidiyor.

Zaten bana da speed limitör için lazımdı hocam  :tamam:

Cutoff denilen olayda ne oluyor tam olarak, sakata gelecek bir durum değil dimi? Ben hiç o devirleri görmedim gördüğüm en yüksek devir 4500-5000 gibi birşey di diye hatırlıyorum. Ne zaman SHİFT YUKAR OK yandı vitesi atmaya çalışırım , rampalar hariç tabiiki :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 15, 2014, 23:16:28

Hahahah :D  abi güzel şeylerde benzin dustukce moral bozuluyor :lol:  bende  kesiciye bi kere girdim vitesteyken oda kiz arkadasim vardi sanirim kendimi cok  kaptirdim :rofl:  bizimkide manuel abi porfesyoneller manuel surer :lol:

Boşver gerektiği yerde ve zamanda hızlanmak lazım güvenli bir şekilde, benzin parasını yemişim...Bazı şeyler satın alınamaz  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Aralık 15, 2014, 23:28:35 »

Ahmet bey cut off hafif inişli yolda gazdan ayağı çekince aracın yakıt tasarrufu yapması değil mi? Yanlış mı biliyorum? Hatta yol bilgisayarı boştayken [|_________] şekildeki gibi tek çubuk gösteriyor. Vitesteyken [__________] şekildeki gibi gösteriyor. Yani yakıt tüketimi sıfır veya sıfıra çok yakın demek oluyor diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Aralık 16, 2014, 01:53:26 »
Bu kesici CVT lerde yok galiba ? olsaydı iyiydi. Manuelde ben unuttum sanıp vites yükseltiyor kickdown da 6500 e devri sabitleyip kesintisiz hız artırıyor

Aslında keşke Murat hocama söylemeseydik. şimdi bu sesleri tepkileri sever, kesicide vites yükseltir dip gaz gider güzelim araba bu zamana kadar görmediklerini görür :D
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #188 : Aralık 16, 2014, 04:56:00 »
Ahmet bey cut off hafif inişli yolda gazdan ayağı çekince aracın yakıt tasarrufu yapması değil mi? Yanlış mı biliyorum? Hatta yol bilgisayarı boştayken [|_________] şekildeki gibi tek çubuk gösteriyor. Vitesteyken [__________] şekildeki gibi gösteriyor. Yani yakıt tüketimi sıfır veya sıfıra çok yakın demek oluyor diye biliyorum.

Cutoff yakıt kesmek oluyor.
Gazdan ayagınızı çektiginizdede olur. Bu ekonomi içindir.
Yüksek devire çıktıgınızdada motorun kendini koruma iç güdüsü ilede olur.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #189 : Aralık 16, 2014, 08:12:26 »
Bu kesici CVT lerde yok galiba ? olsaydı iyiydi. Manuelde ben unuttum sanıp vites yükseltiyor kickdown da 6500 e devri sabitleyip kesintisiz hız artırıyor

Aslında keşke Murat hocama söylemeseydik. şimdi bu sesleri tepkileri sever, kesicide vites yükseltir dip gaz gider güzelim araba bu zamana kadar görmediklerini görür :D

Yok Kaan ben hızı severim ama fantezi sevmem. Ehtiyarız artık, fantezi genç işi ;)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Aralık 16, 2014, 19:15:24 »
Aslında kik down için de bu tür uygulamalar için de sona kadar basmak doğru bir uygulama değil. otomatik vitesli araçlarda gaza sonuna kadar basınca bir vites düşürüyordu eskiden. Ve motoru tam gaz yapmış olduğunuzdan çabuk hızlanma sağlıyordu. Şimdiki otomatiklerde nasıl bilmiyorum. Bu uygulama arabanın birden kontrolsüz fırlamasına yol açmıyordu.

Bir de eski karbüratörlü araçlarda karbüratörün içinde kapış pompası vardı. Gaz pedalına ani basmalarda yakıt hava karışımı oranını sağlamak için ventüriye benzin püskürten bir düzenek vardı. Amacı ani güç ihtiyacı olduğunda fakir karışımı engellemekti. İşe yarıyordu.

Bence gaza sonuna kadar basmak yerine ani basmak bu tür hızlanma isteğini anlatan en iyi işaret iken hızlanma isteği için gaza sona kadar basmak yanlış uygulama.

Üreticiler ECÜ lerini programlarken buna göre programlamalı bence.

Gaza ani basınca SPEED LİMİTÖR devre dışı kalmalı bence. Kalmıyorsa dibine kadar basmakla yine uygulanabilir değil. Benim araba dip gazda iken hele ki ani bir dip gaz da trafikte kontrol edilemez. Hemen araç hem çevre hem içindekiler zarar görür.

Bu sistem mevcut olan bir arkadaşımız ani gaz basmayı deneyerek speed limitörün devre dışı kalıp kalmadığını denerse faydalı olur.

Ani basma derken pedala toplam pedal hareket mesafesinin %30 kadarını bir anda basmak. Araç ani hızlanırsa zaten gaz kesince sakinleşir. Ama dip gazı hayal bile edemiyorum.

2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Aralık 16, 2014, 19:19:57 »

hocam devir kesiciye girmek sakıncalı mı? Nedeni nedir? bazen bağırtıyorum ben motor sağır kalmasın diye haliyle devir kesiciye girdiğim oluyor bunu yapmamak mı gerekiyor yani? @Ahmet Güve (8047)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #192 : Aralık 16, 2014, 19:21:46 »
hocam devir kesiciye girmek sakıncalı mı? Nedeni nedir? bazen bağırtıyorum ben motor sağır kalmasın diye haliyle devir kesiciye girdiğim oluyor bunu yapmamak mı gerekiyor yani? @Ahmet Güve (8047)

Ne kadar yüksek devir o kadar kısa motor ömrü.
Aslında bu tek başına sorunuzun cevabı.   ;)
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #193 : Aralık 17, 2014, 18:17:39 »
Murat hocam fotograflari cektim. Telefondan girdigim icin sizin pedaldaki seri numarasini okuyamadim. Farkli seri herhalde. Kickdown olayini tekrara denedim olmadi. Bende yok o ozellik.

Bir de
Pedallarin asinma durumu 70bin km arac icin normal mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #194 : Aralık 17, 2014, 19:43:31 »
Evet farklı 02011 bendeki. Amaan takmayın kafanıza olmazsa olmaz bir özellik değil zaten.Allah kazasız belasız yolculuklar yapmak nasip etsin,gerisi hikaye
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #195 : Aralık 17, 2014, 20:56:29 »
Yolun müsait oldugu bir zamanda dördüncü viteste dip gaz yaparak bugün deneme şansım oldu araba iyi hızlanıyor ayağımı gazdan çekince ilk denemede vuuuuuuuuuu diye araba tekrar gaz yedi bende.İkinci denememde bu gaz yeme olayı olmadı. :D
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #196 : Aralık 17, 2014, 20:58:31 »
Nasıl oluyor abi o? Hatalı bir durum mu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #197 : Aralık 17, 2014, 21:08:42 »
Nasıl oluyor abi o? Hatalı bir durum mu?

Bende anlamadığım için paylaştım zaten murat sizdede böyle bir durum oldumu.Ayagımı gazdan çekince debriyaja basıp gaz pedalına basmaya devam etmişim gibi ses çıktı ikinci denemede bu ses yoktu. :)

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #198 : Aralık 17, 2014, 21:17:53 »
Hiç yaşamadım abi, dip gaz olayı ile alakalı bir durum ise eğer ben hiç dip gaz yapmadığımdan duymamış olabilirim. Paspas falan basmış olamaz dimi abi ? yada dur fit vereyim LPG kaynaklı olabilir mi ki  :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #199 : Aralık 17, 2014, 21:55:31 »
Hiç yaşamadım abi, dip gaz olayı ile alakalı bir durum ise eğer ben hiç dip gaz yapmadığımdan duymamış olabilirim. Paspas falan basmış olamaz dimi abi ? yada dur fit vereyim LPG kaynaklı olabilir mi ki  :islik: :islik:

Paspasa takılma olmadı.lpg ile böyle bir soru geleceği inan aklıma gelmedi değil. :D :rofl: :rofl: