0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tamam hocam unutmazsam yarın fotoğrafını çekerim. Bende CC yok Limitör de yok. Benim neyime dipgaz yapmak
Devir limitoru devir kesici degil mi 7 8 bin devire gelince aracin vutututu diye otmesi yani kick down olayiyla ne ilgisi var bu arada avensiste bilmem ama e12 de ben yokus cikarken 2.vites kokune kadar bastim yere degdi yani ok gibi cikiyodum yokusu gelen gecene selektor patlatiyodum ama benzin cubuguda ayni hizda asagi dogru iniyodu
Heee bak ben o devir kesme olayınıda hiç yaşamadım Bazı konularda geçiyor merak ediyordum Yahu Okan kardeşim ne bozuyorsun havamızı, kick down diyoruz biz işte buna İlla otomatik şanzıman mı olması lazım bizde de Kick down= Dibini Gör yada Fon Dip
Aslında Okanın dedigi dogru.Bu swich otomatiklerde olur. Amacıda düşebildigi kadar vites düserek vitesi 6000d/d degiştirmesi için bilgi vermek.Ama speed limitör olunca ikincil görev üstleniyor.Murat hocam, cutoff'u deneyin ve nasıl birsey oldugunu bilin. Ama yapmayın.Mesela benim araba manuele aldıgımda 2. viteste 6700d/d devir kesiciye giriyor ki bu zaten Toyotalarda fixtir. Ve bu devir/viteste 115 km ile gidiyor.
Hahahah abi güzel şeylerde benzin dustukce moral bozuluyor bende kesiciye bi kere girdim vitesteyken oda kiz arkadasim vardi sanirim kendimi cok kaptirdim bizimkide manuel abi porfesyoneller manuel surer
Ahmet bey cut off hafif inişli yolda gazdan ayağı çekince aracın yakıt tasarrufu yapması değil mi? Yanlış mı biliyorum? Hatta yol bilgisayarı boştayken [|_________] şekildeki gibi tek çubuk gösteriyor. Vitesteyken [__________] şekildeki gibi gösteriyor. Yani yakıt tüketimi sıfır veya sıfıra çok yakın demek oluyor diye biliyorum.
Bu kesici CVT lerde yok galiba ? olsaydı iyiydi. Manuelde ben unuttum sanıp vites yükseltiyor kickdown da 6500 e devri sabitleyip kesintisiz hız artırıyorAslında keşke Murat hocama söylemeseydik. şimdi bu sesleri tepkileri sever, kesicide vites yükseltir dip gaz gider güzelim araba bu zamana kadar görmediklerini görür
hocam devir kesiciye girmek sakıncalı mı? Nedeni nedir? bazen bağırtıyorum ben motor sağır kalmasın diye haliyle devir kesiciye girdiğim oluyor bunu yapmamak mı gerekiyor yani? @Ahmet Güve (8047)
Nasıl oluyor abi o? Hatalı bir durum mu?
Hiç yaşamadım abi, dip gaz olayı ile alakalı bir durum ise eğer ben hiç dip gaz yapmadığımdan duymamış olabilirim. Paspas falan basmış olamaz dimi abi ? yada dur fit vereyim LPG kaynaklı olabilir mi ki