Gönderen Konu: T27 avensis "SPEED LIMITOR" aktivasyonu.  (Okunma sayısı 53114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 avensis "SPEED LIMITOR" aktivasyonu.
« Yanıtla #200 : Aralık 17, 2014, 22:00:57 »
Paspasa takılma olmadı.lpg ile böyle bir soru geleceği inan aklıma gelmedi değil. :D :rofl: :rofl:

Öyle sağda solda 20 kuruş yaktım demeye benzemez abi :) LPG dendir o LPG den :) O vuuvvuuuuu dediği yerde aslında motor ciğerlerine dolan o pis ve ucuz lpg kokusundan kurtulmaya çalışıyor :)

Not: Şaka abi şaka Allah kaza bela vermesin cümlemize
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Aralık 17, 2014, 22:00:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Aralık 17, 2014, 22:13:16 »
Öyle sağda solda 20 kuruş yaktım demeye benzemez abi :) LPG dendir o LPG den :) O vuuvvuuuuu dediği yerde aslında motor ciğerlerine dolan o pis ve ucuz lpg kokusundan kurtulmaya çalışıyor :)

Not: Şaka abi şaka Allah kaza bela vermesin cümlemize

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :D :-[
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Aralık 20, 2014, 01:03:02 »
Yok Abi lpg den değildir oooo :) bence ani hızlanmada debriyaja basıldığı anda kick downdan çıkıp dip gaz konumuna geldiği için vuuııu yapmıştır :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Ocak 09, 2015, 12:08:50 »
arkadaşlar teşekkür ederim bendeki sokette aynı ama bende olmadı mantıken olması gerekir ama benim araba 1.8 multidriver ondanmı acaba
yoksa hata bendemi tek damarlı kabloda soktum evin internet kablosunu oda olmadı evde de internet gitti :)
bende de 2.0 var. bugün denedim ve sonuç alamadım. hertürlü varyasyonu denedim nafile. ama gözüme başka bir kopuk kablo ilişti. araç test/beyin jakından (ya da adı her neyse) t çekilmiş gibi duruyor. aracımda bu ikinci lpg sistemi. önceki sistemden kalma kablolar mı acaba?
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Ocak 10, 2015, 00:10:37 »
Arkadaşlar bu hız limitörünü oto elektrikçiler yapar mı ?
Toyota Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #205 : Ocak 10, 2015, 00:17:18 »
Buradan okuyarak çok rahat yaparlar :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40300
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Ocak 13, 2015, 17:46:16 »
Sonunda ben de "Speed Limiter" fonksiyonunu aktifleştirdim. @Murat Köse (28015) Bey'le konuştuğumuz düğme meselesi vardı, orjinal düğme olmadığından, herkes kendisi bir çare üretiyordu, düğme meselesi benim içime sinmediği için hız sınırlayıcıyla uğraşmıyordum.

İnternette uzun uzadıya aradım, işimizi görecek bir düğme var gibi aşağıda bahsedeceğim.

Servisle görüştüm, ellerinde olmadığını hurdacılara bakmamı tavsiye ettiler. Hurdacılarda bulamadım. Cumartesi-Pazar-Pazartesi günü hemen hemen Kayseri'deki tüm elektronikçi-elektrikçi-oto yedek parçacı dolaştım içime sinen birşey bulamadım.

Bu arada aliexpress.com daki bir satıcıyla görüştüm, ihtiyacımızı görecek bir düğme olduğunu söyledi, led ışığı yeşil & mavi yanıyormuş, turuncu renkli varmı diye sordum, ocak sonunda geleceğini söyledi (işimize yarayacak düğme şuymuş http://www.aliexpress.com/item/Custom-DIY-Car-Green-Blue-LED-Backlight-SPST-ON-OFF-Fridge-Push-Button-Switch-OEM-Replacement/32254144580.html )

İstanbul'dan bir hurdacıyla görüştüm, elinde 2013 corolla varmış, onun tüm tuş grubunu(ayna kontrol felan) 70TL'ye vereyim, işini göreni al dedi. Tamam resim gönder bakayım dedim, resim göndermedi.

Bu kadar uzun izahtan sonra kendi yol haritamı şu şekilde belirledim.
Şimdilik uyduruk bir düğme yaptım bozuk para çekmecesinde kullanıyorum, önceliğim hurdacılarda şansımı denemek olacak (zannederim far yıkama düğmesi ve benzin depo kapağı düğmesi bizim işimizi görür), olmazsa ay sonunda Çin'den turuncu renkli düğmeyi getirtmeyi planlıyorum.
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #207 : Ocak 13, 2015, 18:27:40 »
Servisten alacağınız orjinal sınırlayıcı düğmesi 50 ₺ olacak daha güzel olacak bence
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #208 : Ocak 13, 2015, 18:30:38 »
Servisten alacağınız orjinal sınırlayıcı düğmesi 50 ₺ olacak daha güzel olacak bence

Hangi servis bu kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #209 : Ocak 13, 2015, 18:34:41 »

ali bey benim aracın plakasını verin( 16 NDS 66) toyota bursa çavdarlı otoya.

bu araçta orjinal speed limitör tuşu varmış bende aynısını istiyorum derim taş çatlasa 30-50 tl arası birşey derler.

eğer ahmet beyin dediği gibi çok pahalıysa yapçak birşey yok  :(

takmakla o kadar uğraşmışsınız bari  değsin bence.

kaan kara'ya hak veriyorum.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #210 : Ocak 13, 2015, 18:34:52 »

Yanlış hatırlamıyorsam bir üyemiz Çavdarlı Bursaya sormuştu. Sizde şehrinizdeki servise sorabilirsiniz yada Ufuk Sönmez e
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Ocak 13, 2015, 18:36:16 »
Yanlış hatırlamıyorsam bir üyemiz Çavdarlı Bursaya sormuştu. Sizde şehrinizdeki servise sorabilirsiniz yada Ufuk Sönmez e

Kaan o buton 160 Tl yanlışın var.
TR stoklarındada yok, 3 hafta sipariş süreci var.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #212 : Ocak 13, 2015, 18:38:28 »
ali bey benim aracın plakasını verin( 16 NDS 66) toyota bursa çavdarlı otoya.

bu araçta orjinal speed limitör tuşu varmış bende aynısını isteyin derim taş çatlasa 30-50 tl arası birşey derler.

orjinalini takın bari uğraştığınıza değsin bence.

kaan kara'ya hak veriyorum.

Allah Allah bu başlıkta bu geçmiş miydi? Ya beni bu kadar uğraştıran Kayseri servis çalışanlarının kulaklarını çınlatıyorum o zaman. Eyvallah arkadaşlar, yarın ilk işi arıyorum. Sonucu bildiririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #213 : Ocak 13, 2015, 18:43:58 »

Kaan o buton 160 Tl yanlışın var.
TR stoklarındada yok, 3 hafta sipariş süreci var.

Oouv Ahmet abi 160 TL mi? Çok pahalı bir fiyatı varmış 1 düğmenin
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Ocak 13, 2015, 18:48:22 »
@Can Doğan Duran (28306) sormuştu kocaeli kayaya 150 tl civarı fiyatı vardı.
Evdeki led ampül hurdalıklarını kurcalarken böyle bir şey buldum basınca tetikliyor bırakınca devreyi kesiyor işime yarar diye düşünüyorum.Üzerindeki yazı olan bantta yapışkanlı araç üzeindeki butonada yapışırsa işimi görür.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ynt: T27 avensis \"SPEED LIMITOR\" aktivasyonu.
« Yanıtla #215 : Ocak 13, 2015, 20:22:01 »
Sonunda ben de "Speed Limiter" fonksiyonunu aktifleştirdim. @Murat Köse (28015) Bey'le konuştuğumuz düğme meselesi vardı, orjinal düğme olmadığından, herkes kendisi bir çare üretiyordu, düğme meselesi benim içime sinmediği için hız sınırlayıcıyla uğraşmıyordum.

Bu arada aliexpress.com daki bir satıcıyla görüştüm, ihtiyacımızı görecek bir düğme olduğunu söyledi, led ışığı yeşil & mavi yanıyormuş, turuncu renkli varmı diye sordum, ocak sonunda geleceğini söyledi (işimize yarayacak düğme şuymuş http://www.aliexpress.com/item/Custom-DIY-Car-Green-Blue-LED-Backlight-SPST-ON-OFF-Fridge-Push-Button-Switch-OEM-Replacement/32254144580.html )

Bu kadar uzun izahtan sonra kendi yol haritamı şu şekilde belirledim.
Şimdilik uyduruk bir düğme yaptım bozuk para çekmecesinde kullanıyorum, önceliğim hurdacılarda şansımı denemek olacak (zannederim far yıkama düğmesi ve benzin depo kapağı düğmesi bizim işimizi görür), olmazsa ay sonunda Çin'den turuncu renkli düğmeyi getirtmeyi planlıyorum.

Ooooo Ali hocam hayırlı olsun :) Güle güle kullan, nasıl hoşuna gittimi? Bak dip gaz yapınca devreden çıkması lazım, çıkıyormu bi kontrol et :)

Bugün bende Aliexpresste işimize yarayabilecek düğme varmı dye bakarken bu linkteki ürünü görmüştüm hatta bu elemanda bir sürü çeşidi var :) Tavşanlı olanı hoşuma gitmişti :) Bu düğmeler bas bırak tarzı değildir diye düşünüyorum ama yinede emin değilim. Çünkü tüm oradaki düğmelerin işlevi on off tarzındaydı.

Dediğin gibi bizim için benzin kapağı düğmesi, far aydınlatma gibi düğmeler işimizi görmesi lazım çünkü onlar basılı tutunca çalışıyorlar takılı kalmıyorlar

Mesaj Birleştirildi: Ocak 13, 2015, 20:26:58
@Can Doğan Duran (28306) sormuştu kocaeli kayaya 150 tl civarı fiyatı vardı.
Evdeki led ampül hurdalıklarını kurcalarken böyle bir şey buldum basınca tetikliyor bırakınca devreyi kesiyor işime yarar diye düşünüyorum.Üzerindeki yazı olan bantta yapışkanlı araç üzeindeki butonada yapışırsa işimi görür.

Evet abi bu tip butonlar bas bırak şeklinde işini görür. Yanlız yapıştırırken o basılı kalabilir dikkat et.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #216 : Ocak 14, 2015, 00:05:49 »
bu nasıl bir rahatsızlıktır ya !!! daha önce lagunamda olup ta sadece çalışıp çalışmadığını kontrol etmek amacıyla kullandığım hız regülatörünü şimdi avensise uyguluycam diye çırpınıyorum :argh: ve biliyorum ki sistemi faal hale getirsem bile o özelliği yine kullanmıycam. ama emek harcıycam ya kullanırım herhalde :rofl:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #217 : Ocak 14, 2015, 15:50:23 »
Ooooo Ali hocam hayırlı olsun :) Güle güle kullan, nasıl hoşuna gittimi? Bak dip gaz yapınca devreden çıkması lazım, çıkıyormu bi kontrol et :)

Evet hemşerim hoşuma gitti. Hemen alıştım. Hatta benden çok hanımın hoşuna gitti diyebilirim  :islik: Dip gaz olayını denemedim. 3D paspas var, pedalın altına giriyor, olmaz diye düşündüm ama fırsat bulunca deneyeceğim.

Düğme olayına gelirsek. Bursa Çavdarlı servisini aradım,  @Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)  doktorumun plakasını verdim yine de bir türlü derdimi anlatamadım, sonra usta çağırdılar ustaya anlat dediler, düğmeyi de tarif ettim usta anladı, yedek parça servisi, parça kodunu bulup size dönecek dediler, yaklaşık 1 saat oldu halen dönmediler. Kayseri servisini aradım, eleman yaklaşık 30 saniye beklettikten sonra parça koduyla beraber(8447005010) 164TL fiyat ve 20-25 gün sürer dedi. 160'a kendimi hazırlamıştım da bu 4 tl nedir yahu   :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #218 : Ocak 14, 2015, 16:00:01 »
Evet hemşerim hoşuma gitti. Hemen alıştım. Hatta benden çok hanımın hoşuna gitti diyebilirim  :islik: Dip gaz olayını denemedim. 3D paspas var, pedalın altına giriyor, olmaz diye düşündüm ama fırsat bulunca deneyeceğim.

Düğme olayına gelirsek. Bursa Çavdarlı servisini aradım,  @Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)  doktorumun plakasını verdim yine de bir türlü derdimi anlatamadım, sonra usta çağırdılar ustaya anlat dediler, düğmeyi de tarif ettim usta anladı, yedek parça servisi, parça kodunu bulup size dönecek dediler, yaklaşık 1 saat oldu halen dönmediler. Kayseri servisini aradım, eleman yaklaşık 30 saniye beklettikten sonra parça koduyla beraber(8447005010) 164TL fiyat ve 20-25 gün sürer dedi. 160'a kendimi hazırlamıştım da bu 4 tl nedir yahu   :D

Ben böyle çakma düğme ile idare edeceğim, çok para 160 TL, çinli sitelerde alışmışım ucuz şeylere böyle bir anda pahalı görünüyor gözüme :) Ama pahalı bence dandirikten bir düğme için.

Seri numarasını zaten biliyorduk ki :) Dip gaz olayını dene, ama bence sen o paspasları şöyle bir güzel geriye çek. O paspaslar sakıncalı. Amerikada kazalar olmuş sırf bu paspas muhabbetine, hatta forumda Burak beyin başından da geçti böyle bir olay
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #219 : Ocak 14, 2015, 16:01:00 »
Bir düğmeye 160TL verilmez hocam.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.