Gönderen Konu: Boya bakım metotlarınız ve seçtiğiniz ürünler?  (Okunma sayısı 12954 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya bakım metotlarınız ve seçtiğiniz ürünler?
« Yanıtla #40 : Temmuz 10, 2014, 18:55:00 »
Güzel üründü o, kötü olmuş.

Bu arada es geçmemek lazım, işin önemli öğelerinden birisi de iyi bir güderi bez. Yikama sonrası kurularken büyük kolaylık ve güzel sonuç için.

işte bu konuda makul fiyatlı güzel yetecek kalitede alternatiflere açıgım gerçekten bende.
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 10, 2014, 18:55:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 10, 2014, 19:36:03 »
işte bu konuda makul fiyatlı güzel yetecek kalitede alternatiflere açıgım gerçekten bende.

Uber Blue şiddetle tavsiye ederim(daha iyileride var ama fiyatlar meçhul :( ) 40 Tl biraz pahalı gelebilir ama hakeden bir bez hiç sıkmadan iz bırakmadan tek seferde bütün arabayı kuruluyorum meguiars water magnet te aldım ama uber kadar memnun kalmadım ayrıca wax ve cila silmede
bunu http://erdemboya.ticiz.com/p233361-eurow-her-iki.html
hızlı cila silmek içinde bunu kullanıyorum madem bu başlıkta tecrübeler paylaşılcak aklıma gelenleri yazayım sizlerinde fikri olur  :)
http://erdemboya.ticiz.com/p622229-autoglym-mikrofiber-wax.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Temmuz 10, 2014, 19:53:11 »
ikisinide incelicem teşekkürederim.tabikide sonuçta herkes kullandıgını yazıcakki örnek olcak belki başkalarınında aklına yatıcak falan ;) fiyat olarak bir beze okadar vermek istemiyorum açıkcası yaa bimden almıştım 6tl lik 5li paket varya onlardan aldım gene kalın tüylü tüylü bastırmadan söküyor cilayı falan kurulamasıda iyide acaba 10tl ye falan gene iyi birşeyler varsa paket halinde falan bilmedigimiz vs onlarada bakarım diye.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 10, 2014, 20:23:49 »
Bende bimdeki 5 li bezi kullaniyorum sadece kurulama cam silme amaci ile ama :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Temmuz 10, 2014, 20:42:58 »
15 tl civarlarına güderi bulunabilir sanırım. Geçenlerde Metro'da vardı, şimdi yok. Belki gelir yine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Temmuz 10, 2014, 23:07:05 »
Güderi eskiyince güzel oluyo yikamacilar oyüzden baya hirpalar güderileri
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Temmuz 11, 2014, 11:30:15 »
ozaman birde metroya bakmakda yarar var.ama tek bir bez için okadar nebileyim fazla geliyor bana.genede metroya gidicem bir tamamdır
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Temmuz 11, 2014, 11:32:53 »
ozaman birde metroya bakmakda yarar var.ama tek bir bez için okadar nebileyim fazla geliyor bana.genede metroya gidicem bir tamamdır

Koçtaş'ta güderi var Ogün, geçen gün görmüştüm. Fiyatını hatırlamıyorum şimdi ama fazla değildi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Temmuz 11, 2014, 11:50:14 »
Koçtaş'ta güderi var Ogün, geçen gün görmüştüm. Fiyatını hatırlamıyorum şimdi ama fazla değildi.

tamamdır abi internetten bulurum sitesinden ben onu şimdi teşekkürler
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Temmuz 11, 2014, 13:38:57 »
birisi bana kil+wax uygulamasını öğretebilirmi nasıl yapılıyor açıklayabılırmı geçenlerde kaporta boyacının oraya çekmiştim aracı araba boyarken sanırım arabanın arkasınada gelmiş benım araba inci beyazı boyada beyaz belli olmuor ama  arka camda boya püskürtmesi var o halde kaportayada gelmıştır dedım bırısı en başından kil wax uygulamasını açıklarsa çok sevınırım yıka sür tekrar yıka kurut sür gibi birde hangi ürünleri alıcam sıfır araba bir zararı olurmu kil+waxsın şimddiden teşekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #50 : Temmuz 11, 2014, 13:43:01 »
birisi bana kil+wax uygulamasını öğretebilirmi nasıl yapılıyor açıklayabılırmı geçenlerde kaporta boyacının oraya çekmiştim aracı araba boyarken sanırım arabanın arkasınada gelmiş benım araba inci beyazı boyada beyaz belli olmuor ama  arka camda boya püskürtmesi var o halde kaportayada gelmıştır dedım bırısı en başından kil wax uygulamasını açıklarsa çok sevınırım yıka sür tekrar yıka kurut sür gibi birde hangi ürünleri alıcam sıfır araba bir zararı olurmu kil+waxsın şimddiden teşekkurler

Kendi uygulama şeklimi anlatayım size ben böyle iyi sonuç aldım. Kilin kaydırıcılığını korumak adına, önce kil yapılacak yere az sabunlu su uyguluyorum, daha sonra kili ıslatarak fazla bastırmadan gerekli bölgeye ileri geri hareketle gezdiriyorum. Bu esnada zift, reçine vs. yıkama ile çıkmayan boya yüzeyine yapışmış maddeler çıkıyor.  Kil ve Wax!ın sıfır arabada olsa zararı yoktur. Wax konusunda da burada birçok paylaşım mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Temmuz 11, 2014, 13:47:36 »
teşekkurler aytaç bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Temmuz 11, 2014, 14:11:48 »
Güderi oldukça dayanıklı bir bezdir ama suni değil, doğal olanı tercih etmek lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Temmuz 11, 2014, 15:09:30 »
Meguiars kullaniyorum ben  hakan abi

1-meguiars nxt sampuan
2-meguiars quik detayler
3-meguiars nxt wax

camlar plastikler icinde farkli urunler kullaniyorum

meguiars nxt wax bu mor kutusu olan dimi ? memnunmusun ondan bide quik detailer nedir nasıl kullanırlı ben turtlewax teflonlu cila kullanıyorum ama çizikleri kapatmakta yeterli olmuyor acaba önerin varmıdır Ogün ?
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #54 : Temmuz 11, 2014, 15:11:26 »
meguiars nxt wax bu mor kutusu olan dimi ? memnunmusun ondan bide quik detailer nedir nasıl kullanırlı ben turtlewax teflonlu cila kullanıyorum ama çizikleri kapatmakta yeterli olmuyor acaba önerin varmıdır Ogün ?

Kullandığınız cilayı bende kullanıyorum, ancak bu sadece cila, çizikleri kapatma fonksiyonu yok. Çiziklerin durumuna göre pasta kullanmak gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Temmuz 11, 2014, 15:49:39 »
Şimdi önümüzdeki hafta için yapacaklarımı yazıyorum yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim ;

Turtlewax ın zip wax cilalı oto sampuanıyla güzelce yıkayacağım,

Sizlerin önerdiği bir markanın kili ile daha önce hiç yapmadığım kil uygulamasını yapacağım ( bu konuda yardım ve önerilerinizi bekliyorum),

Anladığım kadarıyla bunun üstüne meguiars quik detailer iyi gidiyomuş onu yapıcam ,

En son olarakda Turtlewax teflonlu cila veya mequiarsın önerdiğiniz bir cilasını kullanarak sonuçlandıracağım .

ayrıca geçen sene polisaj makinası almıştım (60 lira gibi bi fiyata hız ayarlı bi makina her işimi gördü) ama acemilikten galiba bi kapı kenarını çizmişim bu ürünlerde polisaj makinasına gerek varmı kullanırken  ?
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #56 : Temmuz 11, 2014, 15:52:59 »
Kil ile ilgili uygulamamı yukarıda yazmıştım. Normal cila için makinaya gerek yok, ancak elinizde makina olduğuna göre kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Temmuz 11, 2014, 16:12:11 »
Kil ile ilgili uygulamamı yukarıda yazmıştım. Normal cila için makinaya gerek yok, ancak elinizde makina olduğuna göre kullanın.

Rahat oluyo makinayla kolun yorulmuyo :D Ama dikkat etmek bastırmamak lazım
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Temmuz 11, 2014, 16:48:45 »
Kafama takılan bir husus var.

Meguiar's Ultimate Compound Çizik Giderici Pasta uygulamamdan sonra araçtaki muhtelif çizikler gitmiş de olsa, kaportadaki pütürlükler yerini kadife gibi bir yüzeye de bıraksa, aracın üzerindeki harelenmeler tamamen gitmedi.

Gündüz vakti görünmüyor fakat akşam vakti sokak ışıklarıyla birlikte dikkatli bakıldığında görülmeye başlıyor.

Bu pastanın iyi olmamasını mı gösterir veya pastanın görevi hareleri de gidermek midir onu bilemeyeceğim fakat internette "Hare giderici" adı altında satılan ürünler mevcut.

Eğer "Pastanın görevi harelenmeleri tamamen yok etmek değil, hare giderici al" derseniz, sipariş geçeceğim.
Ürün şu;

Meguiar's Swirlx Hare Giderici
http://www.otocity.com/asp/show_stock.asp?product=MEG-G17616
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Temmuz 11, 2014, 17:17:27 »

mor kutusu olan evet.meguiars quiik detayler yüzey temizliğini saglamak içindir.yüzeyi diger işlemlerden önce temizler yumuşatır.tertemiz kasaya diger işlemleri uygulamak içindir.olmasada olur diye düşünülebiliyor ama etkisi gerçekten inanılmaz oluyor.aracı yıkasanda bu ürünle hala kasasın pis oldugunu anlıyorsun.bu ürünü aynı zamanda meguiars kil setinde de kullanıyor öle diyim.meguiars nxt çizikleri kapatan bir ürün degil onu söliyim.dolgunluk veren bir ürün yani geçici olarak yokediyor tc araç galerisinde aracın fotolarını görebilirsin.derinlik dolgunluk vede kullanım kolaylıgı açısından turtle teflondan daha iyi bir ürün.ikisinide kullanıyorum ben farklı arabalarda.bunlar benim şahsi görüşüm.ama gerçekten wax olarak nxt çok iyi bir ürün.
aytaç abi zaten sölemiş ama bende söliyim çiziklerin durumuna bakmak lazım ona gör meguiarsın yükselin kullandıgını ultimate çizik giderici pasta var onu kullanabilirsin duruma göre bence.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 11, 2014, 17:19:18
Kafama takılan bir husus var.

Meguiar's Ultimate Compound Çizik Giderici Pasta uygulamamdan sonra araçtaki muhtelif çizikler gitmiş de olsa, kaportadaki pütürlükler yerini kadife gibi bir yüzeye de bıraksa, aracın üzerindeki harelenmeler tamamen gitmedi.

Gündüz vakti görünmüyor fakat akşam vakti sokak ışıklarıyla birlikte dikkatli bakıldığında görülmeye başlıyor.

Bu pastanın iyi olmamasını mı gösterir veya pastanın görevi hareleri de gidermek midir onu bilemeyeceğim fakat internette "Hare giderici" adı altında satılan ürünler mevcut.

Eğer "Pastanın görevi harelenmeleri tamamen yok etmek değil, hare giderici al" derseniz, sipariş geçeceğim.
Ürün şu;

Meguiar's Swirlx Hare Giderici
http://www.otocity.com/asp/show_stock.asp?product=MEG-G17616

bence agustosa kadar bekle biliyorsun araçlara yeniden girişecez agustosta zaten o zaman quik detayler ve kil alacaz.bunu mecbur alacaz zaten.baktık o da çözüm olmuyor ozaman kış sonrası için bu ürünü alırız bence.bu tabi sadece benim düşüncem yani.ben olsam böle yapardım.sonuçta çok prof ahım şahım birşey yapmıyoruz biliyorsun.
2002 corolla sol vvt-i