Gönderen Konu: Boya bakım metotlarınız ve seçtiğiniz ürünler?  (Okunma sayısı 12953 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Boya bakım metotlarınız ve seçtiğiniz ürünler?
« : Temmuz 08, 2014, 19:46:08 »
  Selam,
boya bakım ile ilgili bir çok konu mevcut bildiğiniz gibi. Konunun bazı öğelerini tek sayfada toplamak ve ihtiyacı olanlara direk fayda sağlamak için bazı bilgileri burada, hep beraber paylaşmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Bu sebepler;

*Kil kullanım şekli ve etkileri,
 *Wax kullanım şekli ve etkisi,
 *Pasta kullanım şekli ve etkisi,
 *Cila kullanım şekli ve etkisi...
 Ayrıca kullandığınız ürünlerin markaları, fiyatları ve nereden bulabileceğiniz gibi detayları da paylaşırsanız daha da faydalı olacaktır.

Toyota Club Türkiye

Boya bakım metotlarınız ve seçtiğiniz ürünler?
« : Temmuz 08, 2014, 19:46:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya bakım metotlarınız ve seçtiğiniz ürünler?
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2014, 19:49:13 »
Takip :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '00
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2014, 02:21:30 »
Hocam yanlış anlamayın ama konuyla ilgili hiçbir şey bilmediğiniz aşikar. Bu kadar geniş bir konu bir başlık altında mı toplanır hiç ? Her ürünün özelliği, kullanımı ayrıdır. Wax ve cila ayrı şeyler gibi yazmışsınız ama cila dediğiniz şey zaten ikiye ayrılır, biri sentetik waxlar içeren cilalar diğeri doğal waxlar içereren cilalar. Bir de yeni nesil nano cilalar var ama onlar boya koruyucu diye ayırabiliriz. Pasta malzemeleri de çok farklı ürünler var yani elle uygulanan, makineyle uygulananı , dolgu içerenler vs. her ürün için ayrı konu başlığı açılmalı anlayacağınız.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2014, 10:32:06 »
Hocam yanlış anlamayın ama konuyla ilgili hiçbir şey bilmediğiniz aşikar. Bu kadar geniş bir konu bir başlık altında mı toplanır hiç ? Her ürünün özelliği, kullanımı ayrıdır. Wax ve cila ayrı şeyler gibi yazmışsınız ama cila dediğiniz şey zaten ikiye ayrılır, biri sentetik waxlar içeren cilalar diğeri doğal waxlar içereren cilalar. Bir de yeni nesil nano cilalar var ama onlar boya koruyucu diye ayırabiliriz. Pasta malzemeleri de çok farklı ürünler var yani elle uygulanan, makineyle uygulananı , dolgu içerenler vs. her ürün için ayrı konu başlığı açılmalı anlayacağınız.

Hakan Bey, ana başlıkları sıralamış zaten, neden bir başlık altında toplanamaz anlamadım. Forumda bu konuda birçok değişik başlık var, bir araya gelmesi yararlanılacak kaynak bakımından da güzel olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2014, 12:25:43 »
Emre, dediğin gibi konunun altında birçok alt konu çıkar, haklısın. Ama sanıyorum Hakan'ın amacı bunların hepsini bu konuya toplamaktan ziyade bazı temel konuları burada özetlemek, üye arkadaşlarımıza başlangıç ipuçlarını vermek.

Forumda zaten boya, cila, pasta, iç temizlik diye bir kategori var. Daha detaylı bilgiler, bu kategori altında açılacak konularla tartışılabilir. Belki ileride alt kategoriler de oluşturularak spesifik hale getirilebilir.

Hakan, bilmiyorum doğru mu anladım düşündüklerini, ama yanlışsam kusuruma bakma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2014, 16:26:01 »
Açıkçası bunları yazana kadar  bildiğiniz şeyleri yazsaydınız ve herkese faydalı olmaya çalışsaydınız daha güzel olurmuş. Ayrıyaten 2000€ luk cilalar, ekstrem ürünlerden vs. de bahsedilebilir tabi, bunlardan da teknik anlamda bahsetmek isteyene kimse engel olmaz.
 Bu arada wax ve cila birbirine yakın ürünler gibi algılanmadına rağmen bir çok üründe böyle değildir, aralarında küçük farklar vardır.

Hakan Bey, ana başlıkları sıralamış zaten, neden bir başlık altında toplanamaz anlamadım. Forumda bu konuda birçok değişik başlık var, bir araya gelmesi yararlanılacak kaynak bakımından da güzel olur.

Emre, dediğin gibi konunun altında birçok alt konu çıkar, haklısın. Ama sanıyorum Hakan'ın amacı bunların hepsini bu konuya toplamaktan ziyade bazı temel konuları burada özetlemek, üye arkadaşlarımıza başlangıç ipuçlarını vermek.

Forumda zaten boya, cila, pasta, iç temizlik diye bir kategori var. Daha detaylı bilgiler, bu kategori altında açılacak konularla tartışılabilir. Belki ileride alt kategoriler de oluşturularak spesifik hale getirilebilir.

Hakan, bilmiyorum doğru mu anladım düşündüklerini, ama yanlışsam kusuruma bakma.
Aynen Atilla ve Aytaç. Her konuda oldukça detaya girilebilir. Bazı detaylar da herkesin ilgisini çekmeyebilir. Ama boyu koruma, zift temizliği, cila, pasta vs ile ilgili bir çok farklı konu olmasına rağmen üyelerin bir aramada ihtiyacı olabilecek temel bilgileri, ürün tavsiyeleri, fiyatları vs bulması oldukça pratik olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2014, 19:00:14 »
Meguiars kullaniyorum ben  hakan abi

1-meguiars nxt sampuan
2-meguiars quik detayler
3-meguiars nxt wax

camlar plastikler icinde farkli urunler kullaniyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2014, 20:25:37 »
Meguiars kullaniyorum ben  hakan abi

1-meguiars nxt sampuan
2-meguiars quik detayler
3-meguiars nxt wax

camlar plastikler icinde farkli urunler kullaniyorum
Meguiars  ürünleri oldukça tutuluyor son zamanlarda gördüğüm kadarı ile Ogün. Çok farklı uygulamalar için ürünleri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2014, 21:19:51 »
Hakan abi tc arac galerisinde fotolar mevcut aracimin ben gercekten cok memnunum ozellikle quik detayler tavsiyeediyorum 3 araca kadar yuzey temizligini yapiyor oldukcada guzel hemde.kendimce tabi.her ürünü amatör uygulamalar icin bence oldukca tatminkar sonuclar veriyor
nisanlimda da meguiars quik detayler turtle teflon ve turtle cila koruyucu kullaniyorum.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2014, 01:40:56 »
Konuyu dar bulanlar, profesyoneller için konuyu başka bir başlıkta "geniş"letebilir.
Biz amatörler, en azından ben gibi düne kadar "Wax ne ola ki ?" diyenler için çok profesyonellik sökmüyor.

Ben de Meguiar's ürünleri kullanıyorum ve ilk uygulamam olmasına rağmen oldukça memnun kaldım ve araca baktığımda memnuniyetim katlanıyor.

Aracın öncesi ve sonrası aşağıdaki linktedir.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60193.msg815091#msg815091

_____

Kullandığım ürünler aşağıdaki gibidir.
Quik Detailer'i 2 seferde bitirsem de çok etkili bir ürün, herkese tavsiye edebileceğim nitelikte.

*Meguiar's Ultimate Wash&Wax Cilalı Şampuan (1.42 Lt)   

*Meguiar's Ultimate Compound Çizik Giderici Pasta (450 Ml)

*Meguiar's Quik Detailer Boya Koruyucu (450 Ml)   

*Meguiar's Ultimate Liquid Wax Su Tutmayan Sıvı Boya Koruyucu Wax (450 Ml) 
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 10, 2014, 01:50:36 »
Konuyu dar bulanlar, profesyoneller için konuyu başka bir başlıkta "geniş"letebilir.
Biz amatörler, en azından ben gibi düne kadar "Wax ne ola ki ?" diyenler için çok profesyonellik sökmüyor.

+100
ramazan ayı sabır ayı derler ya yüksel bu sınavdan da geçecez inşallah
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 10, 2014, 01:59:07 »
+100
ramazan ayı sabır ayı derler ya yüksel bu sınavdan da geçecez inşallah
Herkes hünerlerini göstermek için can atıyor, ona şüphe yok.   :)
Fakat arabaya cila yapacağım zaman ben bilirim o uzunca yazılardan bana faydalı olanları ayıklamaya çalıştığım saatleri.

Kaportacı dükkanımız olup da müşterimiz olan S class'lara, 7 serilerine ultra düzey uygulama yapmayacağız. Altı üstü 3-4 saat basit ürünlerle pasta yapıp, cila ve wax uygulayacağız.
 Onun için faydalı bir başlık, teşekkürler HAKAN Bey.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 61000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 10, 2014, 02:07:33 »

Konu için teşekkürler, faydalı olacağını düşünüyorum
        Yalnızca hafif parlaklık vermesi ve kılcal çizikleri gidermesi amacıyla SONAX ın kırmızı kapaklı ve kendinden süngerli bir cilası var. Birkaç kez arabama uyguladım fakat çok kalıcı değil. O yüzden bu ürünü pek tavsiye etmiyorum.
        Bursada Meguiars ürünlerini nerden alacağım hakkında bilgisi olan arkadaş varsa bizi de bilgilendirirse sevinirim...

Yakın bir zamanda aracıma pasta cila yaptırdım ve son kat kendim bu ürünü uygulamak istiyorum, kullanan varmıdır acaba?

http://www.hepsiburada.com/liste/nasiol-zr53-nano-boya-koruma-ilaci-09c088/productDetails.aspx?productId=otm09c088&categoryId=20035748

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 10, 2014, 02:08:15 »
 :) denilecek olanı güzelce sölemişin yüksel ne yazayım şimdik beaa :D

hakan abimiz bir konu açmış gereken özeni gösterelim gerçekten güzel bir konu olacak inşallah yaz ayları için şunu belirtiyim hemen bende meguiars quik detayler iki kişinin onayından fazlasıyla geçti şuan sadece belirtmek amacım onuda belirteyimde tartışmaya konu olmasın.yararlanmak isteyenler için 2 kişi tarafından öneriliyor şuanlık
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 10, 2014, 02:09:17 »

Yalnızca hafif parlaklık vermesi ve kılcal çizikleri gidermesi amacıyla SONAX ın kırmızı kapaklı ve kendinden süngerli bir cilası var. Birkaç kez arabama uyguladım fakat çok kalıcı değil. O yüzden bu ürünü pek tavsiye etmiyorum.
        Bursada Meguiars ürünlerini nerden alacağım hakkında bilgisi olan arkadaş varsa bizi de bilgilendirirse sevinirim...

Yakın bir zamanda aracıma pasta cila yaptırdım ve son kat kendim bu ürünü uygulamak istiyorum, kullanan varmıdır acaba?

http://www.hepsiburada.com/liste/nasiol-zr53-nano-boya-koruma-ilaci-09c088/productDetails.aspx?productId=otm09c088&categoryId=20035748
Meguiar's ürünleri için otocity.com'u tavsiye ederim YASİN Bey. Bana da Ogün üstad tavsiye etmişti.
Ürünlerin çoğu piyasa fiyatından uygun ve kargo ücretsiz. Güzelce ambalajlayıp, faturalandırıp aynı gün içerisinde yolluyorlar.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 10, 2014, 02:11:11
:) denilecek olanı güzelce sölemişin yüksel ne yazayım şimdik beaa :D

hakan abimiz bir konu açmış gereken özeni gösterelim gerçekten güzel bir konu olacak inşallah yaz ayları için şunu belirtiyim hemen bende meguiars quik detayler iki kişinin onayından fazlasıyla geçti şuan sadece belirtmek amacım onuda belirteyimde tartışmaya konu olmasın.yararlanmak isteyenler için 2 kişi tarafından öneriliyor şuanlık
Yak bir sigara bea.  :D

Evet, Quik Detailer gayet başarılıydı. Yeni yıkadığım, üzerinde toz bile olmayan arabaya sıktıkça, akan kir damlaları beni daha da şevklendirdi ve Arap'ın yağı bol bulması gibi, 2 seferde bitirdim.  :D
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 10, 2014, 02:12:27 »

attıgınız ürün hakkında gerçekten hiç bilgim yok benim nanonun abartıldıgını düşünüyorum ben ama birşey biliyormusunuz diye sordugunuzda hayır.belkide önyargı benimki sadece
meguiars ürünleri içinde ben otocity.com dan şipariş veriyorum aldıgım ürünler ücretsiz kargoyla geliyor tabi çalışanın ilgisi ayrı hoşuma gidiyor telefon numarası bile var mesajlaşırız hatta sürekli sohbet havasında :) ben kendi adıma o siteyi tavsiyeediyorum

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 10, 2014, 02:15:49
ankara dışındayım internetim sınırlı yüksel ankaraya dönünce bir kahve sigara yapak beaa :D
senide tasarrufa davetediyorum artık biliyorsun :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 61000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 10, 2014, 02:21:12 »
Youtube de birkaç videosu var bu ürünün ama kullanmış birinin yorumuna ihtiyacım var. Belki de abartılıyordur. Belirttiğiniz siteyi inceleyeceğim. Teşekkürler...
Siz son kat cila olarak hangi ürünü tavsiye edersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 10, 2014, 02:26:27 »
Youtube de birkaç videosu var bu ürünün ama kullanmış birinin yorumuna ihtiyacım var. Belki de abartılıyordur. Belirttiğiniz siteyi inceleyeceğim. Teşekkürler...
Siz son kat cila olarak hangi ürünü tavsiye edersiniz

öncelikle hangi ürünleri kullancagınızı net bir şekilde belirleyip ondan sonra son kat olarak birşey önerebilirim size kendimce.çünkü her ürünün üstüne her son kat ürünü gitmiyor kimisinde çok gerek kalmıyor kimisi ömür uzatmak için çok iyi oluyor.yanlış yönlendiririm yani açıkcası ürün takımınızı bilmeden.mesala yüksel ultimate kullanıyor son kata ihtiyaç duymuyor çok ben nxt kullanıyorum zaten yukartta belirttim bende ihtiyaç duymuyorum 3 ay gidiyor etkisi azala azala.ama o dediginiz ürünün üstüne birşey sürmek gerekirmi bilmiyorum gerçekten kendi adıma
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 10, 2014, 09:27:34 »
Halihazırda, yaptığım uygulamalar:

1. Önce aracı yıkatıyorum veya kendim yıkıyorum.

2.. Turtle wax kil: Kilin kaydırıcılığını korumak adına, önce kil yapılacak yere az sabunlu su uyguluyorum, daha sonra kili ıslatarak fazla bastırmadan gerekli bölgeye ileri geri hareketle gezdiriyorum. Bu esnada zift, reçine vs. yıkama ile çıkmayan boya yüzeyine yapışmış maddeler çıkıyor.

3. Daha sonra tekrar yıkatıyorum aracı.

4. Aracım yeni olduğu için pasta safham yok, kılcal çiziklerim var ancak fazla değil.

5. Turtle wax Plus Ptfe: Elimde şu an bu ciladan var, önce çok emici olmayan bir bezle bölgesel olarak cilayı yayıyorum, 4-5 dakika kadar bekledikten sonra cila puslanıyor ve üstübü, eski atlet veya yumuşak bir bezle parlatıyorum.

Elimdeki malzemeler bitince başka cila ve koruyucular da deneyeceğim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 10, 2014, 10:39:44 »
aytaç abi senden bikir alayım diye kendi konumda da yazmıştım  görmedin sanırım.teflonu ben ilkkez kullandım biliyorsun  çok çabuk kuruyup silmesi yoruyor gidi geldi bana.araca bayagadır deymiyodum nişanlımın arabasında kullandım bu bayaga dokunmadıgımdan mı yoksa başka birşeydenmi ya da yapısımı böle
2002 corolla sol vvt-i