Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226732 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #1460 : Mart 10, 2011, 15:39:25 »
abi %10' da benim hatırım için koy 3.26, bi %10'da senin hatırın için koyalım 3.59 valla daha 4.16' ya çok var...
ne güzel hesap etmişsiniz arkadaşlar, diyecek birşey yok, ayrıca bu aradaki %16 nereye gidiyor...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1461 : Mart 10, 2011, 15:43:27 »
"Bu araç dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyor "yazısını araçlarımıza yapıştırarak tepkimizi gösterebiliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1462 : Mart 10, 2011, 16:00:20 »
abuzer kadayıf yarın bir problem çıkarmaz ve sudi olayıda sıkıntısız gerçekleşirse pazartesi günü tahminimce 3-5 kuruş indirim gelebilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1463 : Mart 10, 2011, 16:29:29 »
abi %10' da benim hatırım için koy 3.26, bi %10'da senin hatırın için koyalım 3.59 valla daha 4.16' ya çok var...

Bu fiyatlarda hatrı olan demekki çok fazla kelle var, bu durumdan bunu anlıyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1464 : Mart 10, 2011, 16:53:33 »
  Anlaşılan çok hatırşinas yöneticilerimiz var, baksanıza her sürücü için hatır eklemişler gibi. :)
 Hesaplaman herkese birşeyler gösterir umarım Metin, teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1465 : Mart 10, 2011, 17:16:19 »
  Anlaşılan çok hatırşinas yöneticilerimiz var, baksanıza her sürücü için hatır eklemişler gibi. :)
 Hesaplaman herkese birşeyler gösterir umarım Metin, teşekkürler.

Kesin hatırşinaslar ve bu işten yattığı yerden kazanç sağlayanlar var görünüyor herşey ortada. Zıkkım olsun ne diyelim :( Umarım birisi gizlediği sihirli değneğini çıkarırda artık şu fiyatlara bir çare bulur :(

Rica ederim Hakan abi zevkti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1466 : Mart 10, 2011, 19:36:39 »
Arkadaslar, yakit fiyat artislarina tepki gostermek cok dogal bir hak. Fakat bunu yaparken aklimizdan cikarmamamiz gereken bir sey var: Fiyat artislarini hukumet belirlemiyor. Piyasa belirliyor.
Hukumetin belirledigi vergi orani.  Merak ediyorum, o tepki mesajlarinin kaci vergi oraniyla ilgili, kaci gunluk fiyat artislari ile ilgili? Acaba gunluk fiyat artislari ile ilgili mesaj gonderenler Libya diktatorune de mesaj gonderdiler mi? Ona da mesaj gondermeleri lazim bu mesaj sahiplerinin. Petrolun ve islenmis benzinin fiyatini arttiran onemli bir diken Kaddafi.

Fahis vergi oraniyla ilgili tepki, yakit fiyatlarindan bagimsiz, surekli olarak gosterilmeli. Bir sene benzin fiyatlari sabit kalinca da halk vergiye tepkisini gostermeli.

Akaryakit fiyat istikrar fonu isletiliyor herhalde, cunku Turkiye'deki benzin/mazot fiyat artislari ABD'ye nazaran oran olarak cok dusuk.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1467 : Mart 10, 2011, 19:41:35 »
ben kapitalistlere ve uşaklarına saydırıyorum.sorunuza cvp olur mu?
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1468 : Mart 10, 2011, 21:07:57 »
  :) Ahmet, modern hayatın en önemli gereklerinden birisi Petrol daha doğrusu enerji. Bu yeni birşey değil ama söylediklerinde tamamen haksız sayılmazsın, zaten bir süredir daha detaylı bir araştırma yapıyorum, net bilgiler bulunca burada paylaşacağım, o zaman durumun vahimliği daha etraflı şekilde anlaşılacaktır. Yine burada asıl tartışılan sadece akaryakıt pompa fiyatları değildir bence, vatandaşın (orta direk, kaldı ise tabi ;) ) alım gücüdür. Bu yüzden her ülkeyi kendi içinde değerlendirmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1469 : Mart 10, 2011, 21:22:09 »
Akaryakit fiyat istikrar fonu isletiliyor herhalde, cunku Turkiye'deki benzin/mazot fiyat artislari ABD'ye nazaran oran olarak cok dusuk.
Türkiyedeki vergi oranı sabit olduğu için fiyat artışları tabi ki yüzde olarak daha düşük olacaktır.

Kişi başına düşen gayrisafi milli hasıla ile benzin fiyatlarını karşılaştırınca ne çıkıyor peki? ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1470 : Mart 10, 2011, 23:08:46 »
Toyotamı  saldım yola
Gazlayıp gönlün doyura
Gördüğü düşü hayıra
Yoranın da avradını

Bepe ve de Şelin soyu
Yıktı harap etti depoyu
Radyatörüne bir tas suyu
Dökenin de avradını

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1471 : Mart 10, 2011, 23:18:33 »
Arkadaslar  asagıdakı lınkte dunya uzerındekı ulkelerın petrol satıs fıyatları gozukuyor,Hukumetımız dıyorya bız yapmıyoruz bu koskoca bır YALAN bızden kat kat gerı kalmıs afrıka ulkelerınde bıle daha ucuz petrol yataklarına bızden cok ama çok uzaktakı ulkelerde  dahı bizden çok  daha ucuz lutfen 12 Hazıranda bunu gorerek tercıhınızı yapınız

LINK:
http://chartsbin.com/view/1115
LINK:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1472 : Mart 10, 2011, 23:37:42 »
Adamın biri benim gibi çok küfürbazmış.Yeri ve zamanı geldiğinde sinkaflı ve dahi sinkafsız sövermiş.Bir gün bu adamı küfürbazlığından dolayı birileri dava etmişler ve hakim karşısına çıkarmışlar.Hakim nasihat faslından sonra tam kararı açıklayacak iken,mahkemenin kapısı hızla açılmış densizin biri kan ter içinde heyecanla hakime seslenmiş.

_ Hakim Bey!Hakim Bey!Babam sizlere ömür,üvey anamın nikahı bana düşer mi? demiş.

Tabii herkes şok vaziyetinde kalmış.Davalı küfürbaz adam o sırada söz almış.

_ Hakim Bey!Ben işte bunun gibi o....   ç.........   sövüyorum,demiş.

Hakim:

_ Söv evladım söv,benim içinde söv.

Beraat.

Haritaya baktımda aklıma geldi.Yazayım dedim.Neyseki Eritre bize yoldaş olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1473 : Mart 11, 2011, 04:13:26 »
Türkiyedeki vergi oranı sabit olduğu için fiyat artışları tabi ki yüzde olarak daha düşük olacaktır.

Kişi başına düşen gayrisafi milli hasıla ile benzin fiyatlarını karşılaştırınca ne çıkıyor peki? ;)

Fakirlik baska konu, yakit fiyatlari baska konu. Gayri safi milli hasila ikibin yillarindaki 2-3bin dolardan bugun 10bin dolara cikmis, fakirlik de eski fakirlik degil. Oto satislari ikiye katlaniyor, emlak satislari da oyle.Milletin onemli bir kesiminde artik para var demek ki.
Yakit fiyatlari her arttiginda hukumetin suclanmasi durust bir davranis degil. Cunku hukumet belirlemiyor fiyatlari.
Yuksek oranli vergi de bu hukumetin icadi degil. 32 yasindayim, herkesi isbasinda gordum. Sekere, caya zam yapilinca bakkallar sekeri, cayi sakliyordu. Ben gormedim ama buyuklerimden duyduguma gore benzin/mazot kitligi yasanmis yillarca Turkiye'de. Kuyruklar, karneler. Sekerin, cayin,sigaranin ,yagin bulunmadigi zamanlar.Ikinci Dunya Savasi zamani degil, 1970'lerde.

Vergi adaleti basligi altinda tartisilabilir bir konu, hukumet yuksek vergilerin indirilmesi icin baski altina alinabilir.Alinmalidir.Ama niye zam yaptin denemez. Cunku zammi hukumet yapmiyor.

Turkiye'de halk dunyanin en pahali benzinini satin almak durumundan kurtarilmali. Vergi vermeyen mukelleften vergiyi soke soke alarak, mukellef olmayani mukellef yaparak. Bu da can acitacak, cok genis bir kesimin canini acitacak.Vergi kaciranin cani okunacak. Tek caresi bu.

Vergi oranlari sabit mi gercekten?

:) Ahmet, modern hayatın en önemli gereklerinden birisi Petrol daha doğrusu enerji. Bu yeni birşey değil ama söylediklerinde tamamen haksız sayılmazsın, zaten bir süredir daha detaylı bir araştırma yapıyorum, net bilgiler bulunca burada paylaşacağım, o zaman durumun vahimliği daha etraflı şekilde anlaşılacaktır. Yine burada asıl tartışılan sadece akaryakıt pompa fiyatları değildir bence, vatandaşın (orta direk, kaldı ise tabi ;) ) alım gücüdür. Bu yüzden her ülkeyi kendi içinde değerlendirmekte fayda var.

Orta direk hicbir yerde kalmadi Hakan. Turkiye'yi kendi icinde degerlendirdim zaten.
ABD'de de orta direk yok bir on onbes senedir. Zengin var,cok cok zengin var, fakir var, cok cok fakir var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1474 : Mart 11, 2011, 04:18:41 »
Linkte dunya birincisi Eritre gozukuyor.
Yunanistan da Turkiye'den beri kalmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1475 : Mart 11, 2011, 08:01:50 »
Yılmaz Özdil'in Eritre ile ilgili köşe yazısı :D

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/17228552_p.asp
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1476 : Mart 11, 2011, 08:24:58 »
en azından bir konuda dünya birincisiyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1477 : Mart 11, 2011, 09:12:29 »
http://www.pahalibenzinehayir.com/
"bu araç dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyor"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1478 : Mart 11, 2011, 09:21:38 »
akaryakıttaki ÖTV % 25 değil arkadaşlar orada bir hatanız var. ÖTV miktarı sabit. hatta 2009 yılında hatırlarsanız temmuzda 24 kuruş, aralıkta 20 kuruş kadar arttırdılar bu miktarı. zaten petrol fiyatlarındaki artış oranının direkt olarak pompa fiyatına yansımama sebebi de bu. bu düz mantıkla bakınca iyi bişeymiş gibi görünse de aslında akaryakıt üzerinde ne kadar çok kalem vergi+kar olduğunun bir göstergesi. 10 kuruş zam geliyorsa mesela bunun 5 kuruşu tüpraşa, 3 kuruşu devlete 2 kuruşu da dağıtımcı+bayiye kalıyor gibi bir hesap yapabiliriz sanırım.
devletimizin vergi almaktaki beceriksizliği yüzünden zaten bu kadar çok vergi var. Bakan Babacan bile itiraf etti zaten bunu. vergi toplayamıyoruz diye açıklama yaptı -ki devletin bakanının böyle bir açıklama yapması acizlikten başka bişey değildir bana göre.

bu arada geçenlerde radyoda dinlemiştim, İngiltere hükümeti akaryakıt fiyatlarını sabitlemiş bu kriz geçene kadar. yani akaryakıt fiyatı sabit olacak, zam gelirse devlet aldığı vergiyi azaltıp süspanse edecek bu zammı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1479 : Mart 11, 2011, 09:28:47 »
Yılmaz Özdil'in Eritre ile ilgili köşe yazısı :D

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/17228552_p.asp

Hakkı abi süperdi, seviyorum bu adamın yazılarını ben ya :)