Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226735 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #1420 : Mart 09, 2011, 09:30:30 »
bu arada enteresandır benzinde bugün çizgi yatay küçük kıyamet alameti midir nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1421 : Mart 09, 2011, 10:10:52 »
işin aslı o yüzden taktırmıyorum abi ama görünüşe göre 2 sene falan yeni araba alamam. birde en çok kafama takılan konu. araç problemsiz şimdi tasarruf olsun diye başıma iş almaktan korkuyorum.
boş konuşma Oktay :) ne yani benim araba problemlimi şimdi ;) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1422 : Mart 09, 2011, 10:12:27 »

:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1423 : Mart 09, 2011, 10:15:33 »
:)

Metin abi senin arabada problemli oldu bak bu mesaja göre tüh yaa arabalarımız 5 para etmez artk :(  napıcaz şimdi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1424 : Mart 09, 2011, 10:25:25 »
Metin abi senin arabada problemli oldu bak bu mesaja göre tüh yaa arabalarımız 5 para etmez artk :(  napıcaz şimdi :)

Valla satamıcaz elimizde patladı tüh :D Neyse iyi zaten benzinli-lpg'li Toyota'dan başkası paklamaz bizi zaten :) Her malın alıcısı, her malın bir değeri var nasıl olsa, araç Toyota ise zaten sorun yok. Piyasaların benzinli araç kullanıcılarına da ihtiyacı var. Geçtiğimiz hafta sonu açık otopazarını gezdim bu arada, bir çok 2. el alıcısı lpg'li araçlarla ilgileniyor bu da işin piyasa gerçeği. Dizellerde de yeni 2006-07 modelin üzerindekilere düşük km'lere talep vardı sadece ;) Bende şuanki benzin fiyatlarıyla araç alacak olsam ya modelli düşük km'li dizel, yada mutlaka benzinli-lpg'li toyota bakardım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1425 : Mart 09, 2011, 10:27:24 »

daha dün 1 bugün 2 :P bırçet illa bişey olacak diye demiyorum ama arkadaşlarda falan çok gördüm sorun olduğunu genelde de işçilikle veya kalite ile ilgili sorunlardı aslında. LPG yi bırakta bana 5cm yay lazım sana 3.5 cm lazım değil mi? bildiğin pro kit :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1426 : Mart 09, 2011, 10:32:07 »
yalnız birde şu var arabası LPG li olan arkadaşlar harbiden bi gazman modunda dolanıyo ortalıkta onu anlayabilmiş değilim. noluyo hemen yok değer düştü yok piyasa şöyle. Metin abi Mesut'u anlıyorum da sen bari yapma :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1427 : Mart 09, 2011, 10:35:16 »
yalnız birde şu var arabası LPG li olan arkadaşlar harbiden bi gazman modunda dolanıyo ortalıkta onu anlayabilmiş değilim. noluyo hemen yok değer düştü yok piyasa şöyle. Metin abi Mesut'u anlıyorum da sen bari yapma :P

Valla yaptığım birşey yok Oktay. :) Hakikaten benzinli aracı alacak adam almadan tekrar bir düşünüyor :) İlk akla getirdiği cümle aynen şu " Birde buna LPG taktırmak lazım 1.5 milyarda o var " deyip ya fiyat kırmaya gidiyor, yada vazgeçiyor satılacak araba kalıyor oracıkta :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1428 : Mart 09, 2011, 10:36:26 »
Bunun tam terside var. Aaaa LPG 'si varmış bunun yaramaz, motoru bitik :P :D Hemen anladı yani :D :D Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1429 : Mart 09, 2011, 10:50:12 »
valla Metin abi ikinize de %100 katılıyorum. ama gönlüm razı gelmiyor işte  :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1430 : Mart 09, 2011, 10:51:22 »
Oktay, kaça veriyosun yayları :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1431 : Mart 09, 2011, 10:59:09 »
valla Metin abi ikinize de %100 katılıyorum. ama gönlüm razı gelmiyor işte  :olmamış:

Benzin harcamaların seni üzmüyorsa rahatça gezebilip gaz pedalınıda rahat kullanabiliyorsan sorun yok derim o zaman, zaten ekonomi yapabilmek adına LPG tercih ediliyor, yoksa öyle yada böyle gerçekten sadece ihtiyaç oldukça araç kullanılacaksa, yada az km yapılıyorsa gönlünü razı etmeye çalışma :) Ama aksi bir durum var ve yılda en az 15-20bin yapıyorsan toplamda geç bile kalmışsın :) çünkü gerçekten çok avantajlı. 1.5 ay civarı olmuştur 2500 km'ye yakın yol yapmışım ilk lpg hevesiyle işin bu kısmıda var bol bol geziyorsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1432 : Mart 09, 2011, 11:39:24 »
Oktay, kaça veriyosun yayları :)

yok abi yayları satmıyorum. Mesut anlamıştır beni ;)

bu arada 2008 yaris yay arıyoruz 35mm olacak bilgilerinize arz olunur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1433 : Mart 09, 2011, 11:42:40 »
Benzin harcamaların seni üzmüyorsa rahatça gezebilip gaz pedalınıda rahat kullanabiliyorsan sorun yok derim o zaman, zaten ekonomi yapabilmek adına LPG tercih ediliyor, yoksa öyle yada böyle gerçekten sadece ihtiyaç oldukça araç kullanılacaksa, yada az km yapılıyorsa gönlünü razı etmeye çalışma :) Ama aksi bir durum var ve yılda en az 15-20bin yapıyorsan toplamda geç bile kalmışsın :) çünkü gerçekten çok avantajlı. 1.5 ay civarı olmuştur 2500 km'ye yakın yol yapmışım ilk lpg hevesiyle işin bu kısmıda var bol bol geziyorsun :)

arabamı alalı 1.5 yıl kadar oldu abi. toplamda 25000km kadar yaptım. bünye kaldırmıyor artık. arabamdan soğudum resmen. benzin masrafı yüzünden yeni proje düşünemez oldum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1434 : Mart 09, 2011, 12:07:16 »
arabamı alalı 1.5 yıl kadar oldu abi. toplamda 25000km kadar yaptım. bünye kaldırmıyor artık. arabamdan soğudum resmen. benzin masrafı yüzünden yeni proje düşünemez oldum :(

Alır almaz lpg ile kullanmış olsaydın, 25000 km iyi bir mesafeymiş fazlasıyla amorti edip şuanda kâr ediyor olabilirmişsin aslında :( Arabadan soğumana gerek yok Oktay, başkasının seninkinden farkı yok merak etme :) Dizel mi alacaksın benzinle arasında 50 kuruş fiyat farkı kalmış, senin araban zaten şehirlerarası 6 litre benzin yakar, mazotta 4.5-5 litre yaksın hadi. 100 km'de 3-4 lira kazanç için dizele tonla para saymaya da değmez. Şuan LPG en çok ekonomiyi sağlayan yakıt, tabi ilerki zamanlarda ne olur bilinmez :) Ben 2 aylık kullanıyorum ve taksitlerini çıkarıyorum, kaldı 8 ay :) amorti süresinin dolmasına ve daha fazla kâr etmeye inşallah :) Bende senin gibi çok bekledim LPG için çok zor karar verdim ama değmezmiş o kadar düşünmeye, manifoldu deldirdik kurtuldum benzinden Mesut'tan sonra :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1435 : Mart 09, 2011, 12:15:58 »
Anladım Oktay. Yarisin yayları şimdiden hayırlı olsun :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1436 : Mart 09, 2011, 12:47:33 »
ben oktay abiye katılıyorum. ben de araba alcak olsam ikinci el, lpgli araçlara bakmam. nasıl kullanıldığı belli değil aracın.. oktay abinin de dediği gibi lpgliler gazmanlaşıyor. ben de lpgliyim ama taktırdığım günden beri araca sevgim saygım azaldı
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1437 : Mart 09, 2011, 13:11:11 »
İşin o kısmına bende katılıyorum Türkay :) Bende LPG'si olmayan aracı tercih ettim alırken ama fiyatta kırdım LPG yok diye :D Arabamı uzun vade değiştirmemeye karar verdiğim için taktırdım. İşin en zor kısmıda buna karar vermek zaten. :) Tercih meselesi yani :) 5 sene kullanırım 100 bin km yaparım satarım, her aracın nasıl olsa değeri düşerken kâr etmenin çaresine bakmak benim için daha avantajlı geldi. Çok ince hesaplar yaptım bunun kararını verirken. Ama netice 8-10 yıl lpg ile kullanılmış bir araç almakta her babayiğigin harcı değil onuda bilmekte fayda var, çok iyi bakıp baktırmakta lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane 97 1.6 Gli 105 Hp
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1438 : Mart 09, 2011, 15:03:00 »
ben oktay abiye katılıyorum. ben de araba alcak olsam ikinci el, lpgli araçlara bakmam. nasıl kullanıldığı belli değil aracın.. oktay abinin de dediği gibi lpgliler gazmanlaşıyor. ben de lpgliyim ama taktırdığım günden beri araca sevgim saygım azaldı
:) bende aracımı lpg de kullandığım zamanlar binmekten zevk almıyorum ama benzinin her geçen gün bu derece arttığı bir ülkede lpg ye mecbur kalıyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1439 : Mart 09, 2011, 16:01:20 »
demekki araç kullanıcılarının araca göre modlu halleri olabiliyor; benzin modlu - lpg modlu - dizel modlu insan :)))) elektrikliyi  çarpar diye yazmıyorum :)

benzin modlu: sakin beyefendi rolünde
lpg modlu: kayışı koparmış beyefendi rolü
dizel modlu: umursamaz gibi davranan beyefendi rolü

alınma yapmayalım lütfen...