Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226734 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #1440 : Mart 09, 2011, 16:05:29 »
Hakikaten iyi benzetmişsin Muhammet :) Bende ilk zamanlar benzin modundaydım :) sonradan ne oldu bilmiyorum son 3 ayda kayışı koparan moda geçtim :D :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1441 : Mart 09, 2011, 16:11:00 »
Hakikaten iyi benzetmişsin Muhammet :) Bende ilk zamanlar benzin modundaydım :) sonradan ne oldu bilmiyorum son 3 ayda kayışı koparan moda geçtim :D :alkis:

o modu bi ara düşündüm :) sonra koparıp sattım tamamen aracı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1442 : Mart 09, 2011, 16:11:11 »
Tüketiciler Birliği, 95 oktan kurşunsuz benzinin litresinin 5 lira olacağı tarihi bilen tüketicinin aracının deposunu dolduracak.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, yaptığı açıklamada, birlik olarak ''BEŞ'i bilmek sizden, depoyu fullemek bizden'' sloganıyla ''Benzin Fiyatını Tahmin Yarışması'' düzenlediklerini belirtti.

kaynak: http://finanshaber.mynet.com/detay/ekonomi/bil-soruyu-doldur-depoyu/1945

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1443 : Mart 09, 2011, 16:14:37 »
o modu bi ara düşündüm :) sonra koparıp sattım tamamen aracı...

Senin kökten çözüm olmuş, aslında en güzelini yapmışsın. Eski dizel araç alıp binmem, 6 aylık bandrollerde yeni cazip düzenlemeye gidilmedikçede "0" (sıfır) araç asla alıpta o 800 küsür lira gibi ben yemedim sen ye paralarını vermektense her yıl .... anladın sen :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1444 : Mart 09, 2011, 16:47:50 »
Senin kökten çözüm olmuş, aslında en güzelini yapmışsın. Eski dizel araç alıp binmem, 6 aylık bandrollerde yeni cazip düzenlemeye gidilmedikçede "0" (sıfır) araç asla alıpta o 800 küsür lira gibi ben yemedim sen ye paralarını vermektense her yıl .... anladın sen :)

çok az yakan araç düşünürsem toyotadan vazgeçeceğim, yakıtı es geçip konfor ve sağlamlık düşünürsem toyota alacağım... bu denklemi çözmeye çalışıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1445 : Mart 09, 2011, 16:51:39 »
çok az yakan araç düşünürsem toyotadan vazgeçeceğim, yakıtı es geçip konfor ve sağlamlık düşünürsem toyota alacağım... bu denklemi çözmeye çalışıyorum...

Denklem biraz karışık başarılar :) Aklıma alternatif gelirse 4 tekerlekli motorlu bir taşıt haber veririm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1446 : Mart 09, 2011, 16:56:12 »
  Muhammet, merak etme, Türkiye'de her çözüme bir sorun bulunuyor. :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1447 : Mart 09, 2011, 16:58:46 »
Tüketiciler Birliği, 95 oktan kurşunsuz benzinin litresinin 5 lira olacağı tarihi bilen tüketicinin aracının deposunu dolduracak.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, yaptığı açıklamada, birlik olarak ''BEŞ'i bilmek sizden, depoyu fullemek bizden'' sloganıyla ''Benzin Fiyatını Tahmin Yarışması'' düzenlediklerini belirtti.

kaynak: http://finanshaber.mynet.com/detay/ekonomi/bil-soruyu-doldur-depoyu/1945

Muhammet, merak etme, Türkiye'de her çözüme bir sorun bulunuyor. :):):)

ya adamlar mı çok pişkin yada biz safız :)))

buda demek oluyorki benzin=5 tl yi kafamıza yer ediyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1448 : Mart 09, 2011, 17:06:43 »
  Hadi dışarıdan gelen şeyleri vergi ile (cari açığa müdahale için vs.) kontrol altına almak istiyorlar, kendi üretimimiz (%100 ya da buna yakın) şeylerde Türkiye'de uygun fiyatlı değil ki. O zamanda İktisattaki Fiyat Farklılaşması kuralı işliyor sanırım. Ama her halukarda dönüp dolaşıp olan bize oluyor. Tabi bu arada iyi olduğumuz yönlerde de (tarım vs.) artık aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Hadi Katma Değeri Yüksek ürünleri üretmeye yöneldik desem o da değil.
 Tabi bunların hepsi o ya da bu şekilde tartışılır ancak aslolan birşey var; Türkiye'de Orta Tabaka denen kesim artık kalmadı ve bunun sıkıntısını çekiyoruz. Bunun sonucu ise kesinlikle Sosyal Çöküntüdür.Ne demişler; biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1449 : Mart 09, 2011, 22:04:42 »
Ocak sonunda burada 2.90 olan benzin bugun 3.65 olmus. Neredeyse yuzde 30'luk bir artis 37-38 gunde.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1450 : Mart 09, 2011, 22:14:53 »

Ocak sonunda burada 2.90 olan benzin bugun 3.65 olmus. Neredeyse yuzde 30'luk bir artis 37-38 gunde.

Ahmet abi bilgi için sağol analiz çalışmalarına başlıyorum o bir depo benzin benim olacak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1451 : Mart 09, 2011, 22:29:34 »
Iyi sanslar Oktay. :D Kamyon gotur de depo buyuk olsun. ;)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1452 : Mart 10, 2011, 10:24:16 »
3.65 ne oluyor abi :D dölar mı?
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1453 : Mart 10, 2011, 11:16:50 »
 Dölar ama Per galloncuk. :) 2 küsur dolar olduğunda bile orada herkes homurdanıyordu diye duyuyordum.  Abd'de ayaklanma oluyormuş. :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1454 : Mart 10, 2011, 12:05:50 »
bizdeki gibi amerika tüketiciler birliği kampanya yapsa ne zaman benzinin 1 galonu 12$ olur diye sorsalar, bileni kahin ilan ederler herhalde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1455 : Mart 10, 2011, 12:39:18 »
Okumaya değer bir haber daha !!! :(

Araç sahipleri dikkât!
Petrol fiyatı 67 günde 207 dolar arttı, benzin zammı sürebilir!

Kuzey Afrika’daki (Tunus, Mısır ve Libya’daki) gelişmeler sonrasında ham petrol fiyatları hızla artmaya başladı.

Bu gelişmeye bağlı olarak motorinin ton fiyatı, 67 gün gibi kısa bir sürede 207 dolar birden artarak, 803 dolardan 1010 dolara fırladı.

Benzinde de durum değişmedi. 1 Ocak 2011 tarihinde bir ton benzinin fiyatı 839 dolar düzeyinde bulunuyordu. Benzinin tonu, bu dönemde 180 dolar artarak, 1019 dolara çıktı.

Benzin ve motorindeki artışa dolar kuru da eşlik ediyor. 1 Ocak’ta 1.55 TL düzeyinde olan dolar kuru, halen 1.60 TL’den işlem görüyor. Kurun artması da benzin ve motorin zammını tetikliyor. Uzmanlar, petrolde artış trendine dikkat çekerek, “Gelişmeler, petrolde bir süre daha artış olacağını gösteriyor. Bu da benzin ve motorin için yeni zam anlamına gelir” yorumunda bulundu.

TEPKİ MAİLLERİ YAĞIYOR
Benzin ve motorine yapılan zamlar sonrasında Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) tepki mailleri yağıyor. Yılbaşından bu yana akaryakıt zamlarına tepki içeren mail sayısının 3 bin 500-4 bin dolayında bulunduğu belirtildi. Maillerde, Başbakan Erdoğan’dan zamlara karşı önlem alması isteniyor.

Alıntı : http://finanshaber.mynet.com/detay/ekonomi/arac-sahipleri-dikkt/1963?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_finans_link_3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1456 : Mart 10, 2011, 13:45:00 »
Kurlar biraz gevşedi, belki 2-3 kuruş indirim yapabilirler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1457 : Mart 10, 2011, 14:12:20 »
benzinin ton 1020 ise 100 kg.ı 102 dolar yapar. 1 kg. Benzin kaç litre acaba? Hadi üstüne makul vergide ekleyin bakalım nasıl bir değer çıkacak!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1458 : Mart 10, 2011, 14:29:16 »
Hakan abi kısadan kaba bir hesapla ; 102 $ = 160 TL ~ diyelim. 1 kg = 0.90 litre desek ortalama ;) 100 kg * 0,90 = 90 litre olsun 160 lira :) 160 TL / 90 litre = 1.77 TL yapar litresi. Buna %18 katma değer vergisi ilave edelim etti 2.09 TL/LT. Buna birde %25 ötv verelim 2.62 oldu. Pompacıyada 35 kuruş verelim etti 2.97 lira ki bu son gelmiş gelecek zamlarla bu fiyatlar gibi görünüyor. Hesapta yanlışlık varsa uyarın lütfen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1459 : Mart 10, 2011, 15:05:26 »
Hakan abi kısadan kaba bir hesapla ; 102 $ = 160 TL ~ diyelim. 1 kg = 0.90 litre desek ortalama ;) 100 kg * 0,90 = 90 litre olsun 160 lira :) 160 TL / 90 litre = 1.77 TL yapar litresi. Buna %18 katma değer vergisi ilave edelim etti 2.09 TL/LT. Buna birde %25 ötv verelim 2.62 oldu. Pompacıyada 35 kuruş verelim etti 2.97 lira ki bu son gelmiş gelecek zamlarla bu fiyatlar gibi görünüyor. Hesapta yanlışlık varsa uyarın lütfen...

abi %10' da benim hatırım için koy 3.26, bi %10'da senin hatırın için koyalım 3.59 valla daha 4.16' ya çok var...