0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakikaten iyi benzetmişsin Muhammet Bende ilk zamanlar benzin modundaydım sonradan ne oldu bilmiyorum son 3 ayda kayışı koparan moda geçtim
o modu bi ara düşündüm sonra koparıp sattım tamamen aracı...
Senin kökten çözüm olmuş, aslında en güzelini yapmışsın. Eski dizel araç alıp binmem, 6 aylık bandrollerde yeni cazip düzenlemeye gidilmedikçede "0" (sıfır) araç asla alıpta o 800 küsür lira gibi ben yemedim sen ye paralarını vermektense her yıl .... anladın sen
çok az yakan araç düşünürsem toyotadan vazgeçeceğim, yakıtı es geçip konfor ve sağlamlık düşünürsem toyota alacağım... bu denklemi çözmeye çalışıyorum...
Tüketiciler Birliği, 95 oktan kurşunsuz benzinin litresinin 5 lira olacağı tarihi bilen tüketicinin aracının deposunu dolduracak.Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, yaptığı açıklamada, birlik olarak ''BEŞ'i bilmek sizden, depoyu fullemek bizden'' sloganıyla ''Benzin Fiyatını Tahmin Yarışması'' düzenlediklerini belirtti.kaynak: http://finanshaber.mynet.com/detay/ekonomi/bil-soruyu-doldur-depoyu/1945
Muhammet, merak etme, Türkiye'de her çözüme bir sorun bulunuyor.
Ocak sonunda burada 2.90 olan benzin bugun 3.65 olmus. Neredeyse yuzde 30'luk bir artis 37-38 gunde.
Hakan abi kısadan kaba bir hesapla ; 102 $ = 160 TL ~ diyelim. 1 kg = 0.90 litre desek ortalama 100 kg * 0,90 = 90 litre olsun 160 lira 160 TL / 90 litre = 1.77 TL yapar litresi. Buna %18 katma değer vergisi ilave edelim etti 2.09 TL/LT. Buna birde %25 ötv verelim 2.62 oldu. Pompacıyada 35 kuruş verelim etti 2.97 lira ki bu son gelmiş gelecek zamlarla bu fiyatlar gibi görünüyor. Hesapta yanlışlık varsa uyarın lütfen...