Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152258 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #640 : Haziran 01, 2010, 14:04:58 »
corollaya en uygun yağ,10/40  magnatec,bpvisco5000(castrol ve bp yağları ,bp tesislerinde üretilir tamamen aynı yağdır.fiatı daha ucuz olan visco5000 ikullanıyorum.10/40 mobil super s te çok iyiyağdır.10 bün km yaparlar,tamircin yağı iki parmağıyla oynayarak değiştirme zamanı gelip gelmediğini sana söylerler,başka yağ kullanmamanı tavsiye ederim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #641 : Haziran 01, 2010, 16:34:26 »
tamamlayabilirsiniz ,
eski yağ ile aynı olması gerekmez , araca uygun olsun (çok ince yada çok kalın olmasın) yeterlidir. ;)
erdem evlat çok yanlışsın.günümüzdeki yağlar tamamen kimyasal nitelikte.değişik bir yağ yağın özelliğini bozarak motora zarar verir.arabadaki en mühim unsur motor yağıdır.bak bir anımı anlatayım.1955 chevrolet belair arabam vardı(1963-64)ankaraya gidicem,beşiktaş mobilde ozamanların  en flaş yağı mobiloil special 10/30 yeni çıkmıştı.ben castrol 20/40 kullanıyordum.özendim mobil yağı koydum yola çıktım.gebzeye zor geldim araba gaza yüklenince takırtakır yatak vuruyor.ozaman 10/30 un benim motora ince geldiğini anladım,hemen türkpetrole girerek yağı döktürüp 20/40 koydurdum.araba normalleşti yola devam ettim.
Atilla amcacım  bende onu söyledim zaten, ""araca uygun olsun (çok ince yada çok kalın olmasın) yeterlidir."" dedim ya :)

Yani sizin belairinizin yağının tamamınıda 10/30 koysaydınız yine ince gelirdi , ama daha önce 20/40 koyulmuş bir motorda   , siz sonradan 10/40 eklerseniz hiçbir sorun çıkmayacağını düşünüyorum.

Bu arada çok yakın bir arkadaşımda  56 Belair var , onun arabasınada 10/40 koyuyoruz , daha hiç yağ yakmadı. ama sizin aracınıza daha önce hep 20/40 koyup motoru ısıtmadan zorluyorlarsa tabiiki o motor ince yağı hissetmez bile. direk takır takır vurar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #642 : Haziran 11, 2010, 12:56:32 »
saygılar herkeze. 2005 corolla terra larda yağ soğutucu varmı?
northstar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rampada Görüşelim (İnerken değil Çıkarken) :)
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #643 : Haziran 11, 2010, 13:13:52 »
arkadaşlar castrol 5/40 edge tercih etmiştim araca kattığım günden sonra rolanti düşmeye başladı arabada titreme oldu hala devam ediyo ve yakıt ortalması % 15 civarı yükseldi şimdi bır power ekledimbakalım ne olucak???
ToYoToYoTa ToYoToYoTa Sigara İçirmem İçinde Asla ToYoTA.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #644 : Haziran 11, 2010, 17:42:49 »
yağ ekleme konusunda yanlış bilgi verilmiş..eksilen yağ kesinlikle aynı vizikositede eklenmeli
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • http://www.ahmetebcim.net/
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #645 : Haziran 14, 2010, 10:47:01 »
Merhaba Üstadlar,

Dün motor yağını değiştirdim, yağ filtresini kötü bulduğum için sonra değiştiririm diyerek erteledim.

1 hafta içerisinde iyi marka yağ filtresi taktırmak istiyorum. En iyi yağ filtresi markası hangisidir?

Yağ filtresi alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Yağ değiştirdikten sonra filtreyi değiştirmek sakıncalı mı?

Filtre değişiminde yağ kaybı oluyormuş. Elimde dünden kalan 1 litreden biraz fazla yağ kaldı. Yeterli olur mu?

Cevaplayan üstadlara teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #646 : Haziran 14, 2010, 12:15:01 »
ahmet kardeş toyotada buji,hava filtresi,yağ filtresi,benzin filtresi,triger seti gibi parçaları yetkili servisten almanı tavsiye ederim.yağ filtresi 250 300 gram civarı yağ alır arta kalan yağ rahat rahat yeter.normal olarak filtre yağ ile beraber değişir ama sen mademki beraber değiştirmedin hiç olmazsa şimdi değiştir,zararın neresinden dönersen kardır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #647 : Haziran 14, 2010, 12:19:34 »
Teşekkürler Atilla Bey,

Toyota servisi aradım. Yetişebilirsem akşam gidip değiştireceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #648 : Haziran 14, 2010, 14:07:43 »
Ahmet bey açtığınız konuda ayrıntılı cevap verdim size, tekrar burda sormanızın bir mantığı yok bence

Ahmet bey boşuna değiştirmeyin !

neden derseniz eğer, eski yağ filtrenizde eski yağınızdan 500 gram kalıyor ve siz aracı çalıştırıp yağ akışı başlar başlamaz eski 500 gramlık pis yağ, yeni yağınıza karışıyor ve yeni yağınızıda pisletiyor.

değiştiricekseniz tekrar yağ ve filtre birlikte değiştirin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #649 : Haziran 14, 2010, 14:11:16 »
Ahmet bey açtığınız konuda ayrıntılı cevap verdim size, tekrar burda sormanızın bir mantığı yok bence
+1
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #650 : Haziran 14, 2010, 14:12:25 »
Mesut Bey,

siteye bugün kayıt oldum ve forumun acemisiyim. aynı soruyu iki ayrı yerde sormuş olabilirim. Ayrıca forumda tek bir kişinin değil herkesin görüşünü almak isterim. Bir sakıncası var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #651 : Haziran 14, 2010, 14:48:41 »
Mesut abi, bilmeden konuşmaz. İşkembeden atmaz. Şuna emin ol, bu forumda bilmeden konuşan kişi az olur. Ve bende mesut abiye katılıyorum, + şunu ekliyorum, yağınızı 5-6.000 km kadar kullanın ( o kadarcıktan bikerecikten birşey olmaz ) daha sonra kaliteli bir 10w40 tam sentetik yağ alın. Yetkili servisinizin yedek parça bölümüne gidip yağ karter contasını+yağ filitresini+hava filtresini satın alın. Sonrasında güvendiğiniz bir ustaya gidip yağınızı değiştirin. Hatta burada birkaç ağabeyimiz ( ben de dahil ) yağlarımızı kendimiz değiştiriyoruz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #652 : Haziran 14, 2010, 14:54:49 »
Ümit Bey yorumunuza teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

Ayrıca Mesut bey hakkında bilmeden konuşuyor ya da işkembeden atıyor demedim, ima da etmedim. Sanırım yanlış anladınız.

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #653 : Haziran 14, 2010, 15:05:26 »
Çeşitli görüşler alıp kafa karıştırmaktansa; tek bir kişidien, işkembeden atmayan kişiden güvenilir kişiden görüş almak daha mantıklı. Bu sebepden dolayı yukarıdaki paragrafta bunu söyledim. İma ettiğinizi söylemedim.

Neyse sende alışırsın buralara :)

Yaş kaçtı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #654 : Haziran 14, 2010, 15:12:19 »
Yaşım 31. Forumda bana yanıt veren kişileri tanımadığım için ne kadar bilgili olduğunu bilemem. Dolayısı ile konuyla ilgili açılmış forumlara aynı soruyu sormakta zarar görmüyorum.

Ama az önce dikkat ettim, yıldızları çok olan var, az olan var. Belki buradan kişilerin bilgilerini ölçebiliriz.

Memnun oldum.

Ayrıca arkadaşınıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #655 : Haziran 15, 2010, 01:39:11 »
Aracınızda filtre motorun üst bölümünde konumlanmışsa yağı boşaltmaya gerek kalmadan kolayca değiştirilebilir. Filtre maliyeti yağa göre çok küçük olduğundan ben olsam hemen değiştirmeyi tercih ederdim. Filtre eğer tıkanırsa risk yaratabilir. (Filtre bypass lanır fakat yağ içinde metal partiküller artar) Tabi doğrusu yağla beraber değiştirmekti ve yağınızın kalitesi biraz düşmüş oldu o konuda yapacak bişey yok.

Koyduğunuz yağ vasat bişeyse ve/ya filtreniz kartelin altında konumlandırılmışsa (o zaman filtreyi değiştirmek için yağı akıtmak gerekecektir) o zaman arkadaşlara hak verebilirim.. Eliniz deymişken yağı da değiştirebilirsiniz. Doldurup boşalttığınız yağı da "kurum temizliği" 'ne sayarsınız.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #656 : Haziran 16, 2010, 22:56:19 »
arkadaşlar yağ çubuğu ile ilgili bi sorum var

http://img716.imageshack.us/img716/8093/90668460.jpg

resimde görülen yağ çubuğunda 3 adet gösterge var. yani 3 küçük çıkıntı var.  bunlardan 2 tanesi yağın max ve min noktaları olduğu aşikar, ama 3. nokta neyin göstergesidir ?

araç 2002 çıkışlı e21 vvt , 3000 km de yağ görüldüğü gibi yarım litre civarında eksilmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #657 : Haziran 16, 2010, 23:09:16 »
  Yağ seviyesi zaten Max. ve Min. çizgileri arasında olmalı. Çünkü motor ve dolayısı ile yağ ısınınca genişler ve hacmi artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #658 : Haziran 22, 2010, 12:51:29 »
arkadaşlar yağ çubuğu ile ilgili bi sorum var

http://img716.imageshack.us/img716/8093/90668460.jpg

resimde görülen yağ çubuğunda 3 adet gösterge var. yani 3 küçük çıkıntı var.  bunlardan 2 tanesi yağın max ve min noktaları olduğu aşikar, ama 3. nokta neyin göstergesidir ?

araç 2002 çıkışlı e21 vvt , 3000 km de yağ görüldüğü gibi yarım litre civarında eksilmiş

ortadaki çıkıntıda buyuk bır ıhtımalle tam nokta olarak belırlenmıstır.Yani en ideal seviye orasıdır. eğerki sizin arabanızşa aynı araçlarda yoksa cubuk hatalı uretılmıstir...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #659 : Haziran 22, 2010, 16:04:33 »
ortadaki çıkıntıda buyuk bır ıhtımalle tam nokta olarak belırlenmıstır.Yani en ideal seviye orasıdır. eğerki sizin arabanızşa aynı araçlarda yoksa cubuk hatalı uretılmıstir...

Yanlış hatırlamıyorsan, Toyota servisten bir arkadaşımız, sizin aracın kasasına sahip corollalarda, bu yağ çubuklarının hatalı olsuğunu bu nedenle üzerine yeni bir maksimum noktası işaretlendiği belirtmişti. Yani ortada bulunan noktayı gözardı edeceksiniz, yok varsayacaksınız. Sadece en üst ve en alt noktayı dikkate alacaksınız

Ercüment kardeş, ben mi senin tanışma mesajını göremedim, yoksa sen mi tanışma mesajı göndermedin? Eğer sen tanışma mesajı göndermediysen, ikinci yıldızı bile almış bir toyotacı olarak daha fazla geç kalmadan kendini tanıtırmısın?
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem