0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam arkadaşlar,ben marmaris'te ikamet ediyorum ve aralık ayında 2001 corolla 1.4 terra aldım bundan sonra toyota dan vazgeçmeyi düşünmem, öğretmen olduğum için araştırma fırsatım olmuyor ya da açıkçası nerden başlarım bilmiyorum burada sanayiiye saglam giden bozuk çıkıyor,sizlere şanzıman yağını danışmak istiyorum arabam 70 binde nasıl bir yağ koydurmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim,bu arada burada şanzıman yagı degısmez ses gelir yoksa diyorlar bana ınandırıcı gelmedi.
Birde arkadaşlar bir yağın ömrü km. dolmasa bile ne kadardır? Fazla km yapmadığım için yağ özelliğini ne zamana kadar muhafaza eder?
ali kardeş toyota corolla düz vites şanzımanlarda mobil 75/90 yağ kullanıyor.yağ değişince şanzımanın ses yapması koca bir yalandır,kitapçıkta yağ değişim km sivar yanlış hatırlamıyorsam 80bin km olması lazım.motor yağına aynı özellikleri taşıyan yağ en iyisi aynı marka ve tipte yağ ilave etmelidir.
Konuyu dağıtmak gibi olmasın da, eksilmiş yağı başka marka ve/veya numarada yağ ile tamamlayabilir miyiz ?
vedatcığım 750 bin km aynı yağ ile olamaz akla mantığa aykırı.tahminimce onlar mobil 1 marka yağ ile 750 bin km yaptı demek istemiştir.tabi yine belli km lerde değiştirmek şartıyla.zaten imkan olsa bile o kadar dayanan yağlar üretmezler,yağ fabrikaları kapanır.
afedersin yağı unutmuşum.magnatec .le bp visco5000 aynı yağdır ve ikiside bp de üretilir fakat visco 5000 reklam az yaptığından daha ucuzdur.ben magnatec kullanıyordum,artık 5000 kullanıyorum.