Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152254 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #620 : Mayıs 26, 2010, 16:30:47 »
selam arkadaşlar bendede corolla 1 6 var hanği yagı kaç numara koymamı taviye edersiiz 20 50 koyuyor servis markasıda hiç duyulmamış yag değiştirmeyi düşünüyorum hanği yagı tavsiye eder biliğisi olan arkadaşlar arac resimdeki cevaplar iç,in tesekkür
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #621 : Mayıs 26, 2010, 16:53:31 »
castrol 10w40 koyabilirsiniz. Hatta yaz mevsimindeyiz 5w40 ideal olur bence. Castrol magnatech yada mobil1 tavsiye ederim. 20w50 motoru yorabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #622 : Mayıs 26, 2010, 16:55:53 »
Yetkili servsiten orjinal yağ filtresini almayı unutmayın 13 TL.

Hava filtresini muhakkak orjinali ile 10.000km'de bir değiştirin.

Bujilerinizi yine yetili servisten satın alın. Denso, tanesi 7,5 TL'dir. 25.000 km'yi geçirmeyin.

Buji kablolarınızı 50-80.000 km'de bir değiştirebilirsiniz. Yine bunu da yetkili servisten tedarik edin. Denso satılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #623 : Mayıs 28, 2010, 00:08:21 »
selam arkadaşlar,ben marmaris'te ikamet ediyorum ve aralık ayında 2001 corolla 1.4 terra aldım bundan sonra toyota dan vazgeçmeyi düşünmem, öğretmen olduğum için araştırma fırsatım olmuyor ya da açıkçası nerden başlarım bilmiyorum burada sanayiiye saglam giden bozuk çıkıyor,sizlere şanzıman yağını danışmak istiyorum arabam 70 binde nasıl bir yağ koydurmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim,bu arada burada şanzıman yagı degısmez ses gelir yoksa diyorlar bana ınandırıcı gelmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #624 : Mayıs 29, 2010, 09:40:10 »
Birde arkadaşlar bir yağın ömrü km. dolmasa bile ne kadardır? Fazla km yapmadığım için yağ özelliğini ne zamana kadar muhafaza eder?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #625 : Mayıs 29, 2010, 19:04:06 »
selam arkadaşlar,ben marmaris'te ikamet ediyorum ve aralık ayında 2001 corolla 1.4 terra aldım bundan sonra toyota dan vazgeçmeyi düşünmem, öğretmen olduğum için araştırma fırsatım olmuyor ya da açıkçası nerden başlarım bilmiyorum burada sanayiiye saglam giden bozuk çıkıyor,sizlere şanzıman yağını danışmak istiyorum arabam 70 binde nasıl bir yağ koydurmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim,bu arada burada şanzıman yagı degısmez ses gelir yoksa diyorlar bana ınandırıcı gelmedi.

aleyküm selam  Ali kardes, arabanizin kitapcigina bakarsaniz orada yaziyordur buyuk ihtimalle.Yanlis bilgi vermek istemem.
Duz vites mi, otomatik mi?
Birde arkadaşlar bir yağın ömrü km. dolmasa bile ne kadardır? Fazla km yapmadığım için yağ özelliğini ne zamana kadar muhafaza eder?

Ali, yagin omru yagin kalitesine, sentetik olup olmadigina, gidilen mesafeye, surus sekline vs bircok etkene bagli.Kisa mesafe surus yagin omrunu kisaltir.10-15 km ve uzeri ise mesafe, ve uzun yol ise genellikle, yag da iyi bir yag ise omru bir yil civari olur.Bir yili pek gecirmemek lazim diye dusunuyorum.Bakalim arkadaslar ne dusunuyor...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #626 : Mayıs 29, 2010, 19:36:10 »
metin kardeş araban yağ eksiltmiyorsa 10/40 magnatech,bp visko 5000,mobil super s kullan.bu yağlar yarı sentetiktir ve 10000 km yapar.motor yağ yakıyorsa castrol gtxveya bp 20/50 kullan bu yağlarda 5000 km yapar.ful sentetik yağlar 5/30 soğuk iklim,5/40 sıcak iklimde yeni arabalarda kullanılır 20000 km yapar.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #627 : Mayıs 31, 2010, 17:52:33 »
merhabalar;
birkaç gün önce yag ve yaglama ile bir kaç satır yazdım ancak reklam deyip kaldırmışlar.
bari reklamsız yazayım.
madeni yag baz yagdan türetilir,baz yag içinde katkı olmadan performans gösteremez.sizlerin içinde ne var firmalar sır diyor ne oldugunu söylemiyor. ifadeleriniz dogrultusunda şunları belirtebilirim ki;
baz yagın içine temizlik katkısı,basıç,ısı,kimyasal etkilerden korunması için katkılar ilave edilir,hatta bu katkılar motor üreticilerinden onay alır.
bazı ürünlerde oto firmalarının onayı vardır şeklinde bilgiler görürüsünüz bu onay o yagda kullanılan katkıların onayıdır.
bundan dolayı madeni yag belli performansı geçemez.yagdan daha fazla yaglayıcı ürünlere teknolojilere ihtiyaç vardır.
bu teknolojiler bor uç minerallerinde gizlidir,bor nitrür sürtünmeyi en iyi azaltan mineraldir.
900 derecede çalışır,elektrik iletmez,kimyasal tepkimeye girmez,çok hızlı ısı transfer eder.
ancak madeni yag 250 derecede yanar.kimyasal bozulmaya ugrar,ısı direnci düşük oldugundan ısı altında degrede olur.
bu tim özellikler dolyısı ile yeni teknolojiler hayatımıza kalite katmaya devem ediyor.
saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #628 : Mayıs 31, 2010, 18:44:12 »
Yukaridaki test sonuclarinda yagin icinde Boron oldugu goruluyor.Bor nitrur dediginiz farkli bir sey mi? Bor Power/MotorSilk'den farki var mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yemek Tarifleri
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #629 : Mayıs 31, 2010, 23:54:28 »
Konuyu dağıtmak gibi olmasın da, eksilmiş yağı başka marka ve/veya numarada yağ ile tamamlayabilir miyiz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #630 : Haziran 01, 2010, 00:29:33 »
ali kardeş toyota corolla düz vites şanzımanlarda mobil 75/90 yağ kullanıyor.yağ değişince  şanzımanın ses yapması koca bir yalandır,kitapçıkta yağ değişim km sivar yanlış hatırlamıyorsam 80bin km olması lazım.motor yağına aynı özellikleri taşıyan yağ en iyisi aynı marka ve tipte yağ ilave etmelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #631 : Haziran 01, 2010, 01:15:05 »
ali kardeş toyota corolla düz vites şanzımanlarda mobil 75/90 yağ kullanıyor.yağ değişince  şanzımanın ses yapması koca bir yalandır,kitapçıkta yağ değişim km sivar yanlış hatırlamıyorsam 80bin km olması lazım.motor yağına aynı özellikleri taşıyan yağ en iyisi aynı marka ve tipte yağ ilave etmelidir.
Bildiğim kadarıyla şanzıman yağı motor yağı gibi değişmiyor. Eski yağın üzerine ekleme yapılıyor.otomatikde de durum aynı sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #632 : Haziran 01, 2010, 03:28:37 »
Duzu bilmiyorum, ama otomatik 25-35bin km.de bir yag ve filtre degisimi istiyor.Uyan var mi? Cok az.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #633 : Haziran 01, 2010, 04:21:09 »
Konuyu dağıtmak gibi olmasın da, eksilmiş yağı başka marka ve/veya numarada yağ ile tamamlayabilir miyiz ?
tamamlayabilirsiniz ,
eski yağ ile aynı olması gerekmez , araca uygun olsun (çok ince yada çok kalın olmasın) yeterlidir. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #634 : Haziran 01, 2010, 09:52:53 »
erdem evlat çok yanlışsın.günümüzdeki yağlar tamamen kimyasal nitelikte.değişik bir yağ yağın özelliğini bozarak motora zarar verir.arabadaki en mühim unsur motor yağıdır.bak bir anımı anlatayım.1955 chevrolet belair arabam vardı(1963-64)ankaraya gidicem,beşiktaş mobilde ozamanların  en flaş yağı mobiloil special 10/30 yeni çıkmıştı.ben castrol 20/40 kullanıyordum.özendim mobil yağı koydum yola çıktım.gebzeye zor geldim araba gaza yüklenince takırtakır yatak vuruyor.ozaman 10/30 un benim motora ince geldiğini anladım,hemen türkpetrole girerek yağı döktürüp 20/40 koydurdum.araba normalleşti yola devam ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #635 : Haziran 01, 2010, 10:10:05 »
Atilla Bey bir şey sormak istiyorum. Geçen ntv nin otomotiv ile ilgili bir programında, Corsa taksi gösterdiler. mobil1 Sentetik yağla 750bin km gitmiş. Sentetik yağ derken piyasadakinden farklı bir şeyde4n mi bahsediyorlar yoksa pazarlama stradejisi olarak taksici camiasını mı hedef alıyorlar?.

Diğer bir sorumda, ben aracıma 10/40 kullanıyorum ama marka konusunda size danışmak istedim.

Teşekkürler.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #636 : Haziran 01, 2010, 10:39:35 »
vedatcığım 750 bin km aynı yağ ile olamaz akla mantığa aykırı.tahminimce onlar mobil 1 marka yağ ile 750 bin km yaptı demek istemiştir.tabi yine belli km lerde değiştirmek şartıyla.zaten imkan olsa bile o kadar dayanan yağlar üretmezler,yağ fabrikaları kapanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #637 : Haziran 01, 2010, 10:54:04 »
afedersin yağı unutmuşum.magnatec .le bp visco5000 aynı yağdır ve ikiside bp de üretilir fakat visco 5000 reklam az yaptığından daha ucuzdur.ben magnatec kullanıyordum,artık 5000 kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #638 : Haziran 01, 2010, 11:52:10 »
vedatcığım 750 bin km aynı yağ ile olamaz akla mantığa aykırı.tahminimce onlar mobil 1 marka yağ ile 750 bin km yaptı demek istemiştir.tabi yine belli km lerde değiştirmek şartıyla.zaten imkan olsa bile o kadar dayanan yağlar üretmezler,yağ fabrikaları kapanır.
Ben yanlış anlattım sanırım. :). Dediğiniz gibi anlatmak istemiştim.

afedersin yağı unutmuşum.magnatec .le bp visco5000 aynı yağdır ve ikiside bp de üretilir fakat visco 5000 reklam az yaptığından daha ucuzdur.ben magnatec kullanıyordum,artık 5000 kullanıyorum.
Teşekkürler. 10/40 İstanbul için uygundur diyorsunuz yani.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #639 : Haziran 01, 2010, 12:13:22 »
Yani yağın ömrü motorda ne kadar kesin bi bilgi verecek yok mu  :-[ Bide bişey soracam önceleri günde 60 km civarı yaptığım için 10 binlik yağ kullanıyordum şimdi günde en fazla 10 km yapıyorum 10 bine tamamlamam gerekirse 2,5 yıl da anca tamamlanır sanırım. 5000 km giden yağ koymak faydalı mıdır yoksa eskisi gibi 10/40 a devam mı? (aracım lpg otomatik)
96 corolla xei