0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar. 2005 1,6 avensis marka aracımı yeni aldım. en kısa sürede 10000 bakımını yaptırmam gerekiyor. ben hangisi ince hangisi kalın falan pek anlamıyorum. tanıdık bi tam var onda yağını ve filtrelerini değiştireceğim. usta 10-40 yağ koyarız diyor. ben kitapçığa baktım, 5w-30 tavsiye ediyor. kararsız kaldım. hangisini önerirsiniz? şimdiden teşekkürler
benim de söylediğim bu ama farklı yorumluyoruz, mesela siz odadaki klimanızı 25 dereceye ayarlarsanız , oda İstanbulda da 25 antalya'da da 25 olur , fakat Antalyadadaki klima çok çalışır , odanın içindeki durum sabit kalır. Otomobilde ise bu ekstra yükü fan motoru tam açık termostatla çok daha fazla çalışarak karşılayacaktır. Sıcaklık hiç farketmez demiyorum , dıştan içe katmanlar halinde farklılık olacaktır bu gayet doğal , ama dışarısı 10 derece farketmişse bu, soğutma sistemi sayesinde içeriye belki 2-3 derece civarında yansıyacaktır.
Merhaba arkadaşlar. Arabamı alalı 6-7 ay oldu az yol yaptım ( acemilikten yeni yeni kurtulduk ) aldığımda yağ seviyesinde biraz düşme vardı 1 lt kadar ekletmiştim . Şimdi sorularıma geçeyim yağı komple değiştirmeli miydim? Yağın değişmesi gerektiğini nasıl anlıyoruz ?
Herkese selamlar; verdiğiniz doğru bilgiler kadar yanlış anlaşılabilicek bilgilerde var.Yağ numara aralıklarının fazla olmasında polimer yaklaşımı bazı zaman doğru, fakat yağlama özelliğini kaybetmesi gibi bir durum söz konusu olamaz .20w-50 ve 15w-40 diğer yağlara göre en üst düzey yağlama özelliğine sahiptir diyebilirmiyiz? Hayır tabiki. Nitekim bir motor yağının görevinin en zor şartlarda test edildiği araçlardan olan Ferrari, Helix Racing 10w-60 kullanmaktadır, 10w-60 oldukça geniş bir aralıktır, böyle bir motorda yağlamanın bir an için aksaması yıkım olur.
Dun Walmart'ta yag/filtre kismini dolasirken tek numarali yaglara rastladim. 40, 50 numara.Acaba motosikletler icin mi bunlar Mehmet?Oradayken Rotella T6 5W-40 dizel motor yagini inceledim, onay listesinde Caterpillar,Cummins,MB vs var ama SM oldugu icin benzinlide de kullanilabilir diyor.15-20 dakika oyalandim orada ama cesaret edip de alamadim.
yağı kendimiz değiştirdiğimizde çıkan yağı ne yapıyorsunuz arkadaşlar? Bazı benzin istasyonlarındaki yağ değişim istasyonlarına götürsek herhalde değişim ücretine yakın para istiyorlardır.