0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kanunlara göre ücretsiz almaları lazım ama uygulama nasıl bilmiyorum. Atık motor yağı toplamak ile görevlendirilen kuruluşlar Türkiye'de maalesef amatörlere yönelik herhangi bir yönlendirme veya duyuru yapmıyor. Tamircilere verince bildiğim kadarıyla alıyorlar ki bu aslında iyi haber değil. Basit bir filtreleme işlemiyle görünüşünü düzeltip ucuza piyasaya sürme ihtimalleri var. Bu arada kullanılmış motor yağının son derece kanserojen olduğunu ve cilt temasından dahi mümkün olduğunca kaçınmak gerektiğini hatırlatmak isterim.
bir çok corolla da ilk çalıştırmada yağ lambası geç söner.eğer böyle bir durum varsa karter sökülmeli ve temizlenmelidir.yağ pompasını da değiştirmeyi ihmal etmeyin
Soguk havada gec sonmesi kalin yagdan, yag miktarindaki azalmadan ve/veya yagin degisim zamanini gecirmekten olur.Karteri acmaya, yeni pompa takmaya falan gerek yok.
10 W 40 Castrol magnatech + orjinal yağ filtresi
Arkadaşlar belki burada cevabı vardır ama müsait olmadığım için hepsini okuyamadım, LPG'li carinama hangi marka ve nasıl bir yağ koymalıyım ? Yarın yağını değiştireceğim.
bende öyle demiştim benim corollanın motorunu kaputtan forkliftle indirirlerken fikrim değişti
bende öyle demiştim benim corollanın motorunu kaputtan forkliftle indirirlerken fikrim değişti Aslında motor inene kadar arızayı tespit edememiştik.arabayı bir sabah çalıştırdım.motordan çatır çutur sesler geldi üst kapağı açtık horozlardan 3 tanesini kesmişti.dedilerki altta bir arıza olmasa bunu yapmazdı.sonuca geliym karterdeki yağ kurum bağlamış ve karter içindeki tel filitre dolmuştu.rektefiyede sökülen parçalar tekrar yerine takılmayacağı için motoruda yaptırmış bulundum.toyotanızı 4000 devir üstü kullanıyorsanız yağ önemli bir etkendir.dikkat edip etmemek size kalmış
Arkadaşlar ben eski aracımdan kalma alışkanlıkla castrol magnatec kullanıyorum. Şimdiki aracım LPG li (Vogaz plus) 2006 Verso comfort. Bu araca hangi marka yağı tavsiye edersiniz? Birde tam sentetik yağ kullanısam hangi km de değiştirmeliyim? Son olarak yağı nereden alabilirim? Malum piyasada pek çok taklit yağ dolaştığından bahsediliyor. Selamlar, kazasız sürüşler...