Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152302 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #520 : Nisan 27, 2010, 11:48:20 »
   Ahmet Bey benim araca sentetik yağ önerirmisiniz?
Şahsi fikrim: Normal çalışır durumdaki 1990 model ve daha yeni her otomobile öneririm.

Bunun tek istisnası motorun çok aşırı kurum veya yağ sızıntısı gibi bir arızadan muzdarip olmasıdır ki onlar zaten müdahale gerektiren durumlar.
Ha pardon bir de mazda'nın meşhur rotary motoru ve bazı motorsiklet motorları gibi nadir tuhaf tasarımlarda sentetik yağ önerilmeyebiliyor.
Bunlar dışında korkmayın.. Arabanız size minnettar kalacaktır..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #521 : Nisan 27, 2010, 12:36:27 »
Şahsi fikrim: Normal çalışır durumdaki 1990 model ve daha yeni her otomobile öneririm.

Bunun tek istisnası motorun çok aşırı kurum veya yağ sızıntısı gibi bir arızadan muzdarip olmasıdır ki onlar zaten müdahale gerektiren durumlar.
Ha pardon bir de mazda'nın meşhur rotary motoru ve bazı motorsiklet motorları gibi nadir tuhaf tasarımlarda sentetik yağ önerilmeyebiliyor.
Bunlar dışında korkmayın.. Arabanız size minnettar kalacaktır..

Teşekkürler Ahmet Bey o zaman Mobilin sentetiğini bir deneyeyim. Yağ değişimini 20.000 km de bir yaparım. Fiyat farkı o zaman telafi olur diye düşünüyorum, yanılıyormuyum acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #522 : Nisan 27, 2010, 14:18:30 »
Mümkün.. Yalnız Mobil'in "mobil 1" ve "super 3000"  olarak iki farklı tam sentetik  yağı var. "Mobil 1" daha kaliteli ve tabi fiyatı da ona göre..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #523 : Nisan 27, 2010, 17:26:49 »
  Ahmet bey detayları anlatmış zaten.
 Yağ, Km. bazında ne zaman değişmesi öneriliyorsa o zaman değişmeli (en geç). Diğer yandan yağ değişimi sadece Km. ile alakalı değildir. Sürede önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #524 : Nisan 27, 2010, 23:17:21 »
Zamaninda degistirilmeyen yag&filtrenin bir Toyota motorunda yol actigi kurum:

karter
Temizlendikten sonraki gorunumu.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #525 : Nisan 28, 2010, 10:08:23 »
nasıl yani ya :S hiç mi değiştirmemiş ne yapmış :blink: o kadar kurum bağlayan motor ilk kez gördüm
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #526 : Nisan 28, 2010, 10:26:00 »
Yağın hammaddeleri bir sefer karbonize olmaya başlayınca yağlama işlevini yerine getiremiyor, sürtünme arıyor, ısı yükseliyor, ısı yükselince yağ daha çok yanıyor.. Kısır döngü yağ akışı bir yerde tıkanana kadar devam ediyor.. Sonuç beklenmedik bir motor ölümü.. "Black death" (kara ölüm) diyorlar buna..
Bizde de "motor yandı" diyorlar
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #527 : Nisan 28, 2010, 11:39:47 »
Ahmet Bey Mobil 1 New life yi kasdediyorsunuz herhalde. Fiyatını sordum. 75 tl dediler.Ayrıca bilgileriniz için teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #528 : Nisan 28, 2010, 11:49:43 »
Evet Mobil 1'in 0W 40 ürünü: New Life. Yaygın dağıtımı yapılan yağlar içinde muhtemelen aracınıza koyabileceğiniz en güvenilir yağ bu.. O fiyat da çok çok iyi...
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #529 : Nisan 28, 2010, 20:48:52 »
nasıl yani ya :S hiç mi değiştirmemiş ne yapmış :blink: o kadar kurum bağlayan motor ilk kez gördüm

Motoru temizleyenin dedigine gore 15bin km yapmis bir Toyota Camry'nin motoru bu.Fabrikadan doldurulan yaga ve orijinal filtreye hic dokunulmamis.15bin km.de araba bu hale gelmis.

Ilk resim 1990 model Geo Prizm'in motoru.426bin km. yapmis bu motor.Ortalama 7300km.de bir Mobil 1 sentetik yag kullanilarak degisim yapilmis.

Bu da benzer bir motor,78bin km.de fabrika orijinal yagi disinda bir defa yag degisimi yapilmis.Fark goruluyor hemen :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #530 : Nisan 29, 2010, 11:31:32 »
15 bin km olanda pek bir şey yok da :D o ikinci resim forumdaki ardanın arabasının sonudur :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rampada Görüşelim (İnerken değil Çıkarken) :)
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #531 : Mayıs 01, 2010, 00:20:36 »
 2soru sorucam arkadaşlar aracım 2001 avensis d4 motor 2,0 normalde 10/40 yağ tavsiye ediyolar fakat geçen yıl yanlışlıkla 5/40almışım bunu kullana bilirmiyim ayrıca bor pover diye bi  katkı var bunu motor katlısı olarak kullanmamızın  avantaş ve dz avantaj ne olur yardımcı olan olursa sevinirim
ToYoToYoTa ToYoToYoTa Sigara İçirmem İçinde Asla ToYoTA.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #532 : Mayıs 01, 2010, 00:29:45 »
5W-40 da olur, hatta 10W-40'tan daha iyi bile olur.Kisin soguk havalarda daha iyi yaglama yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #533 : Mayıs 01, 2010, 13:04:38 »
ozaman kışa yapıyım onu bna biri hararet yapar demişti ayrıca bu borpower ile ilgili ne düşünüyosuz arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #534 : Mayıs 01, 2010, 17:47:21 »
Hararet falan yapmaz, tavsiye istedigin icin ben de tavisyede bulundum.Dikkate almayacaksan bosuna yazmisim demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #535 : Mayıs 01, 2010, 18:01:49 »
yıldızlar insanı alınganlaştırıyormu  acep :)
neyse şaka yapıyorum peki bu bor pover konsu ? aracın motoru malumunuz d4 (2001 avensis )  motor yağlaında  başka katkı madddesi katmayın diyolar
170 000 km oldu  yağdeğişimini bu gün yarın yapıcaz arkadaşımın tavsiyesine uyucam dedğide boşa gitmedi 5/40 castrol bagaja koydum bu gün. Bu bor  powwerdan katalog aldım filitresini değiştirp yeni yağ kattığınıda uygulayın diyo ve 60 000km motordda kalır diyo enteresan geldi asıl cezb ettiği kısım %20lere varan tasarruftan bahsediyo ve performanns artışı olur diyor.  kullanan bi arkadaş varmı bundan

Bide benzine katılanları var temizler enjektörleri dediler ama biraz bileneleere sormadan parayı bağlamayım dedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #536 : Mayıs 01, 2010, 18:44:42 »
Bor Power'in diger markasi olan MotorSilk kullandim, arabam eski model oldugu icin.Aslinda gerek yokmus bile.Tam sentetik yag kullandiktan sonra gerek yok. %5 gibi bir yakit tasarrufu gozlemledim ekledikten sonra.%20 abartili bir rakam.Bir de yeni yagla birlikte ekleyin dedikleri icin, tasarrufun yeni yagdan mi yoksa bordan mi kaynaklandigi cok acik degil.

Motorun icin pisse eklenen bor katkisi temizledigi atiklari filtrede birikebiliyormus.O yuzden bor katkisi ekledikten sonraki yag degisim suresini cok uzun tutmamakta yarar var.Istiyorsan ekle, zarari olmaz harcadigin para disinda. Tam sentetik yag ve iyi bir filtre ile duzenli olarak yapilan yag degisimleri yeter de artar bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #537 : Mayıs 02, 2010, 01:24:15 »
Teşekkür ederim tam cevabı internette bulamadığım için bu gün yağı değiştiremedim yarın pazar pazartesi kısmetse bu bor un 2 tipi varmış biri 600 biri 250 sedan tipler için 600 ü tavsiye ediyolar 250 yide hatch back araçlar için 65 tl hepsi burda da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #538 : Mayıs 02, 2010, 22:19:14 »
Arkadaşlar Castrol EDGE modelini öneriyormusunuz ? Ben aracıma bu yağı koymayı düşünüyorum. Şu anda aracımda 10W40 Castrol un yeşil şişe Türkiye üretimi yağı var. Iddialara göre ingilizin ürettiği çok daha kaliteliymiş. ( Bazı makinistler aynı yağ aynı marka derler ama.. ). Onerileriniz nedir ?

Makine 4E-FTE

||||  Got Boost ?  ||||  No More V-TEC !  ||||

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #539 : Mayıs 02, 2010, 23:25:43 »
kısmetse yarın edge 5/40 castrol denicem bakalaım ne yapıcak ama bor power da koyucam biraz kullandıktan sonra deneyimimden sizi bilgilendiririmm