0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Özcan bey biraz yoğunluk vardı, kurum değiştirmek için sınavlara girip çıktım bundan dolayı forumdan biraz uzak kaldım. bundan sonra daha sık görüşme imkanımız olcak.Bu arada bakım konusunda söylediklerinizi göz önünde bulundurcam. teşekkür ederim. açıkcası yeni yerlerini bilmiyorum burdan öğrendim taşındıklarını.
Arkadaşlar aracım garanti kapsamında olduğundan iki ay önce 17 binde olan corollamın yağını bir yıl dolduğundan yetkılı serviste aracımın yağını değiştirdim servis 20 bin bakımına daha var demişti. ancak yağ filtresi değişmedi ve aracım şuan 20 bin oldu ve 20 bin bakımını yaptırcam sormak istediğim yağı değiştirmeye gerek varmı yada yağı değiştirmeden yağ filitresini değiştirdiğimizde yağ seviyesi azalacaktır üzerin, tamamlasak olurmu birde yağı tamamladığımızda aynı yağ olmazsa bir sorun oluştururmu acaba. bu arada garanti bittiğinden 20 bin bakımını özel servise gideceğimden öncelikle sizin değerli yorumlarınıza göre hareket edeceğim. şimdiden hepinize teşekkür ederim
Araç 4,2 lt yağ alıyor piyasada 50-60tl civarında orta kalide bir yağ bulursun (mobil,castrol vs.).Bunun zenginlikle pek de alakası yok bence bir söz vardır arabaya bakarsan oda sana bakar.Ayrıca araç VVT-İ bir motora sahip nasıl dizelde mazot kalitesi önemli ise burda da yağ önemli olandır.Ayrıca bakımları eksiksiz yapılırsa toyotanın en az 400.000km götürür sorunsuz halde.
Burda ve magnatec konusunda detaylı tartışmıştık. Marka bazında söylemek isabetli değil. Bir de formüller gizli, ve hem zaman hem coğrafyaya göre değişken. En iyiler nedir dersek şimdiye kadar ulaştığımız bilgileri özetliyorum: (Ürün ve sınıf olarak)1- Redline Racing Oil ve Motul 300V benzeri ester tabanlı yağlar. (Fakat bunlar yarış yağları olduğu için içlerinde günlük kullanıma yönelik bazı katkılar eksik. Onlar tamamlanmalı)2- Yukarıdakinin (hazır) günlük kullanıma uyarlanmış versiyonları..örnek: Motul E-TECH3- Mobil 1 benzeri Polialfaolefin tabanlı yağlar. Amsoil'in de ürünleri genelde PAO bazlı. Fakat piyasada başka hangi marka?? Biraz izini sürmek zor.4- Diğer tam sentetikler (Hydrocracked synthetics)5- Castrol Magnatec (Muhtemelen içinde biraz ester bulunan yarı sentetik)4- Diğer yarı sentetiklerDaha aşağısını (mineral veya madeni yağ diye geçer) sakın kullanmayın. Mahşerde arabanız sizden davacı olur.
motosiklet te sürekli motul kullanırız ve tavsiye ederiz...fakat motorsiklet yağları biraz daha devir e yönelik zor şartlara dönük tasarlandığından bazı katkılar eksiktirde,aynen katkılarla da tamamlanabilir..diğer arabama 4 kutu motul ve 1 kutu bor koydum...çok güzel !! tadından yenmiyor
katkı kullanarak koydum ve gayet memnun kaldım..fakat pahalıya geliyor...arabanın viteste giderken rahatlaması,ve motorun çalışması ve sibop kontrolü için söktüğümde gayet güzeldi makinamın içi.aynı şekilde yaptığım kompresyon testinde 4.silindirimin diğer 3 üne oranla 0.5 kg/cm3 eksik çıkmasıydı...her motor yağı da arabaya konmaz..motosiklet motorunda da viskozitenin yanı sıra v motor twin makina veya sıralı larda,devirli veya daha çok tork a yönelik makinalarda kullanılan yağlar farklıdır...uygun olan yağı koydum fakat maliyeti yüksek...ayrıca motul türkiye dağıtım&pazarlama daki daha az detay geçiyim. :)işimden sebep tanıdığım bilgili bir kişiyle viskozite sıcaklık katkı bakımından uygun olan yağı seçtik..el elden üstündür diyerek hars diye alıpta 5100 hıııı race de iyi gidiyo iyi iyi diyerek koymadım ahmet abi
Herkese selamlar;Binek araca motorsiklet için tasarlanmış bir yağı koymak doğru olmayan bir uygulamadır ki, motor yağı üreticilerinin hepsinin binek araç pazarının motorsiklet pazarına göre çok daha büyük olduğunu düşünürsek, her türlü araç için birçok yağ mevcuttur.Ahmet Bey'in dediği gibi en yüksek teknolijili yağlar 10w-60 viskoziteye sahip racing serisi sentetik yağlardır.Motul iyi bir markadır ama en iyisi demek yanlış olucaktır.Size magnatecin ne olduğunu çok net anlatmak isterim.Magnatec=ilk çalıştırmada etkin koruma olarak lanse ediliyor değilmi?Magnatec bir pazarlama stratejisidir.Bütün yağlar metal yüzeylere yapışan moleküller içerirler. *İlk çalıştırmadaki koruma tamamen yağın viskozitesine bağlıdır, moleküllerle alakası yoktur.